Muğla Ören Belediyesi İtfaiye Eri Alım İlanı

İlan Giriş : 07 Ekim 2010 15:14, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Muğla Ören Belediyesi İtfaiye Eri Alım İlanı
ÖREN BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN

İTFAİYE ERİ ALIM İLANI

Ören Belediye Başkanlığı bünyesinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak istihdam edilmek üzere, 21.10.20006 tarih ve 26326 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan, Belediye İtfaiye Yönetmeliğinin 15,16 ve 17. maddeleri ile 11.04.2007 tarih ve 26490 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Belediye İtfaiye Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelikte belirtilen hükümler çerçevesinde;

Belediyemizde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi münhal bulunan aşağıda sınıfı,unvanı,derecesi,adedi,cinsiyeti,KPSS puan türü, taban puanı ve öğrenim durumu belirtilen 4 adet İtfaiye Eri Kadrolarına ; 2010 yılı Kamu Personel Seçme Sınavına (KPSS) girmiş ve Belediyemiz sınav komisyonunca belirlenen aşağıdaki taban puanlarına göre Belediyemize müracaat eden adaylar arasından, en yüksek puandan başlamak üzere kadro ve öğrenim durumları itibariyle ilan edilen sayıların 3?er katı aday belirlenerek sözlü sınava çağrılacaktır.

ALIM YAPILACAK BOŞ KADROLAR

Sınıfı Kadro Unvanı Derecesi Adedi Taban Puan Cinsiyeti Kpss Puan Türü Eğitim Durumu
G.İ.H. İtfaiye eri 9 1 70 E-K KPSSP3 Lisans düzeyinde eğitim veren okulların İnşaat Mühendisliği Bölümünden Mezunu olmak
G.İ.H. İtfaiye eri 9 2 70 E-K KPSSP3 Lisans düzeyinde eğitim veren okulların İktisat Bölümünden Mezunu olmak
G.İ.H. İtfaiye eri 9 1 70 E-K KPSSP3 Lisans düzeyinde eğitim veren okulların Kamu Yönetimi Bölümünden Mezunu olmak

BAŞVURU ŞARTLARI:

657 sayılı Devlet Memurları kanununun 48.maddesinin (A) fıkrasında belirtilen genel şartların yanı sıra;

1. Türk Vatandaşı olmak,

2. Kamu haklarından mahrum bulunmamak( ağır hapis veya 1 yıldan fazla hapis cezası ile yüz kızartıcı bir suç ile hüküm giymemiş olmak),

3. Sınavın yapılacağı tarih itibariyle 30 yaşını doldurmamış olmak,

4. Sağlık açısından kapalı mekan, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydıyla İtfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olmak,

5. Tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak olmak kaydıyla Erkeklerde en az 1.67 metre, kadınlarda en az 1.60 metre boyunda olmak ve boyun 1 metre den fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kg.dan fazla fark olmamak,

6. Yukarıda tabloda belirtilen kadrolara uygun olarak Lisans düzeyinde eğitim veren okullardan mezun olmak ve KPSS (Kamu Personel Seçme Sınavı) 2010 yılı sınavına girmiş ve en az 70 puan almış olmak.

7- Erkek adaylar için, Askerliğini uygulamalı olarak yapmış , yahut ertelemiş veya tecilli olmak.

8- Kalıcı ve bulaşıcı hastalığı olmamak, görevini düzenli bir şekilde yapmasına engel olacak bedence ve akılca bir sakatlıkları bulunmamak (Sağlık raporu istenecektir)

9- Daha önce çalıştığı kamu kurum ve kuruluşlarından disiplinsizlik veya ahlaki nedenlerle çıkarılmış olmamak,

10-Herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunda 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi görevlerde halen çalışıyor olmamak. Herhangi bir kamu veya özel kuruluşa karşı hizmet yükümlülüğü ve tazminat borcu olmamak,

BAŞVURU SÜRESİ VE YERİ:

Başvuru süresi 11.10.2010 tarihinde başlayacak 15.10.2010 tarihinde mesai saati bitiminde sona erecektir. Başvurular; Ören Belediye Başkanlığı Yazı İşleri Müdürlüğüne şahsen yapılacaktır. Posta ve e-mail yoluyla yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.

BAŞVURU SIRASINDA İSTENECEK BELGELER:

1- Aday tarafından doldurulacak olan Başvuru Formu (Belediyemizden temin edilecektir.)

2- 2010 yılı KPSS Sonuç Belgesi örneği.(Aslı veya noter tasdikli sureti)

3- T.C. Kimlik numaralı nüfuz cüzdanı .( Aslı ibraz edilecek).

4- Öğrenim durumlarını gösterir belge fotokopisi. (Aslı veya noter tasdikli sureti)

5- Son üç ay içerisinde çekilmiş 2 adet yeni vesikalık fotoğraf ( 1 adedi Başvuru Formu?na yapıştırılacaktır).

6- Erkek adaylar için terhis belgesi veya askerlikle ilişkisinin olmadığına dair beyan.

7- Adli Sicil Belgesi

8- Sağlık Raporu (Devlet Hastanesinden alınacak)

9- Boy-kilo tespit belgesi (Ören Sağlık Ocağından onaylattırılacaktır.)

SINAV YERİ VE ZAMANI :

Sözlü sınav; Ören Belediye Başkanlığı Hizmet Binasında 20.10.2010 Çarşamba günü saat: 10.00?da sözlü sınav komisyonu huzurunda yapılacaktır. Adayların bu sınava alınmaları alfabetik soyadı sırasına göre olacaktır.

Sınava müracaat eden adaylar, müracaatları sırasında başvuru formunda yer alan boy ve kilo tespit bölümünü Sağlık Ocaklarından onaylatacaklardır. Boy ve kilo tespit formu onaylı olmayan adaylar sözlü sınava alınmayacaktır.

SINAV ŞEKLİ VE DEĞERLENDİRME :

1) Sözlü sınav mülakat ve dayanıklılık testi şeklinde yapılır. Sınavın yeri, başlama gün ve saati, adaylara yazılı olarak duyurulur. Adayların sınava alınmaları alfabetik soyadı sırasına göre alınır. Sözlü sınavda değerlendirme, Komisyon Başkanı ve üyelerin 100 üzerinden ayrı ayrı takdir edecekleri notların toplamının ortalaması alınarak yapılır.

2) Sözlü sınav komisyonu, sınava giren adayları dayanıklılık testi dahil olmak üzere, İtfaiye Yönetmeliği ve bu ilanda belirlenen atanma için öngörülen genel ve özel şartlarlı taşıyıp taşımadıkları açısından değerlendirilir.

3) Başarı notu sözlü sınavda alınan nottur. Sözlü sınav komisyonu, sınav sonuçlarını sözlü sınavda en yüksek not alandan başlayarak sıralandırmak suretiyle bir liste haline getirip imzalar. Sözlü sınavda başarılı olabilmek için 100 üzerinden en az 70 puan almak gerekir.

4) Sınav ilanında belirtilen kadro sayısı kadar aday, komisyonca belirlenen sözlü sınav listesindeki başarı sıralamasına göre liste halinde Belediyemiz ilan panolarında ve www.orenbelediyesi.com. İnternet adresinde ilan edilir. Sınav sonuçları kazanan adaylara da ayrıca yazılı olarak tebliğ edilir. Sınavı kazanmış olanların atanması için gerekli belgeler ve işlemler ile bunların belediyeye teslimi için tanınan süre belirtilir.

5) Sınav ilanında belirtilen kadro sayısının yarısı kadar yedek başarı listesi ilan edilir. Sınavı kazanan adaylardan süresi içinde başvurmayanların yerine birinci yedekten başlayarak yedek başarı listesindeki sıraya göre aday çağrılır.

SINAV KONULARI :

1) Türkiye Cumhuriyeti Anayasası

2) Atatürk İlkeleri ve İnkılap tarihi,

3) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu

4) Mahalli İdarelerle ilgili temel mevzuat

5) Genel Kültür

6) Belediye İtfaiye Yönetmeliğinin 16. maddesinin 5. bendi gereği sözlü sınava giren adayları dayanıklılık testi dahil olmak üzere, bu yönetmelikte atanma için öngörülen genel ve özel şartları taşıyıp taşımadıkları açısından değerlendirmesi,

Not: Sözlü sınava girmeye hak kazanan adayların yanlarında dayanıklılık testi için eşofman ve spor ayakkabısı getirmeleri gerekmektedir.)