Çanakkale Terzialan Belediyesi İtfaiye Eri Alım İlanı

İlan Giriş : 07 Ekim 2010 08:59, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Çanakkale Terzialan Belediyesi İtfaiye Eri Alım İlanı

T.C. ÇANAKKALE İLİ ÇAN İLÇESİ

TERZİALAN BELEDİYE BAŞKANLIĞI

TERZİALAN BELEDİYE BAŞKANLIĞINA İLK DEFA

ATANACAK İTFAİYE ERİ ALIMI İLANI

İLAN:

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu?nun 48. maddesinin (A) fıkrasındaki şartlar ile 21.10.2006 tarih ve 26326 sayılı Belediye İtfaiye yönetmeliğinin 15. maddesi yönetmelik hükümleri gereği ile 11.04.2007 tarih ve 26490 sayılı Resmi Gazete Belediye İtfaiye Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik hükümleri gereği İtfaiye Eri atanma şartlarını taşımak kaydıyla İtfaiye Eri kadrosuna sözlü sınav ile memur alımı yapılacaktır.

ALIM YAPILACAK BOŞ KADRO

Sınıfı Unvanı Derecesi Adedi Cinsiyeti KPSS Puan Türü Taban Puanı Öğrenim Durumu
GİH İtfaiye Eri 11 2 E-K KPSSP94 49 Meslek Lisesi Mezunu Olmak.

İTFAİYE ERLİĞİNE BAŞVURU ŞARTLARI:

İtfaiye erliğine başvuruda bulunmak için 657 sayılı kanunun 48. maddesindeki genel şartların yanı sıra;

1. Türk vatandaşı olmak.

2. Sınavın yapıldığı tarih itibari ile 30 yaşını doldurmamış olmak,

3. Tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67m, kadınlarda en az 1.60m boyunda olmak ve boyun 1m den fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kg.dan fazla fark olmamak

4. Askerlik hizmetini yapmış, tecilli yada muaf olmak

5. Kalıcı bulaşıcı hastalığı olmamak, görevlerini düzenli bir biçimde yapmaya engel olacak bedence ve akılca bir sakatlıkları bulunmamak,

6. Siyasi ve Medeni hakları kullanma ehliyetine sahip olmak,

7. Kamu haklarından mahrum bulunmamak.(Ağır hapis veya 1 yıldan fazla hapis cezası ile veya yüz kızartıcı bir suç ile hüküm giymiş bulunmamak)

8. Belediyemize başvuran adayların KPSS başarı puanlarına göre sıralanarak en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere atama yapılacak boş kadroların 3 katı oranında aday sınava çağrılacak olup, sınava çağrılacak İtfaiye Eri adaylarının listesi Belediyemiz ilan tahtasına asılarak yayınlanacaktır.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER:

Belediye Başkanlığımızdan alınacak başvuru formu aday tarafından eksiksiz ve okunaklı bir şekilde tükenmez kalemle doldurulmak suretiyle aşağıdaki belgeler eklenecektir.

1. T.C.kimlik numaralı Nüfus Cüzdanı aslı veya onaylı sureti. 2. Diploma veya Geçici Mezuniyet belgesi aslı veya tasdikli sureti 3.Son altı ay içerisinde çekilen 3 adet vesikalık fotoğraf (1 adeti başvuru formuna yapıştırılacak.) 4. KPSS 2008 yılı sınav sonuç belgesinin aslı veya onaylı sureti. 5. Cumhuriyet Başsavcılığından adli sicil belgesi (Son 1 (Bir) ay içinde alınmış). 6. Askerlik hizmetini yapmış, tecilli yada muaf olmak. 7. Görevini devamlı olarak yapmaya engel bir durumu olmadığına dair beyanı

SINAVA BAŞVURU ŞEKLİ, YERİ VE SAATİ:

Başvuru süresi 08.10.2010 tarihinde sabah saat:08:00?da başlayıp aynı gün saat:16:30?da sona erecektir. Başvurular Belediye Başkanlığımıza şahsen yapılacak olup, posta yolu ve internet ile yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir. Ayrıca, eksik bilgi ve belgelerle yapılan başvurular değerlendirilmeye alınmayacaktır.

Sınav yeri Terzialan Belediye Başkanlığı Hizmet Binası olup; 13.10.2010 tarihinde saat:14:00?da yapılacaktır.

SINAV KONUSU (MÜLAKAT):

a) Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, b) Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, c) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, d) Mahalli İdarelerle ilgili temel mevzuat?tan oluşacaktır. e) Belediye İtfaiye Yönetmeliği?nin 16. maddesinin 5. bendi gereği dayanıklılık testi.

DEĞERLENDİRME:

Başvuranlar arasından en yüksek adaydan başlamak üzere, ilan edilen kadro sayısının 3 katı kadar aday belirlenerek sözlü sınava çağrılır. Sözlü sınavda başarılı olabilmek için; 100 üzerinden en az 70 puan almış olmak gerekir.

Yüksek puandan başlamak üzere kadro sayısı kadar ASİL, Kadro sayısı kadar YEDEK aday belirlenecektir.

Sınav sonuçları Belediyemizin ilan panosunda ve kazanan adaylara yazılı olarak bildirilecektir. Atama yapılanlardan göreve başlamayanların yerine yedek adaylar arasından başarı sırasına göre atama yapılacaktır.