Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Müdür Yardımcılığı Seçme Sınav İlanı

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu le 3797 sayılı Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunun değişik 56'ncı maddesi gereğince yürürlüğe konulan yönetmelik hükümleri çerçevesinde eğitim kurumlarına müdür yardımcısı olarak atanacakların belirlenmesi amacı ile yapılacak Seçme Sınavı yapılacaktır. Başvurular 14 Haziran 2004 ile 02 Temmuz 2004 tarihleri arasında yapılacaktır. Ayrıntılar için tıklayın.

İlan Giriş : 10 Haziran 2004 00:00, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Müdür Yardımcılığı Seçme Sınav İlanı

T.C.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
Personel Genel Müdürlüğü

SAYI : B.08.0.PGM.0.23.14.01/ 45203
KONU: Eğitim kurumları müdür yardımcılığı seçme sınavı

İLGİ.: 11.01.2004 gün ve 25343 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu le 3797 sayılı Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunun değişik 56'ncı maddesi gereğince yürürlüğe konulan ilgi yönetmelik hükümleri çerçevesinde eğitim kurumlarına müdür yardımcısı olarak atanacakların belirlenmesi amacı ile yapılacak Seçme Sınavı'n katılacaklardan; ilgi yönetmeliğin 7'nci maddesindeki yönetici olarak atanacaklarda aranacak genel şartlardan;

a- Yüksek öğrenim görmüş olmak,
b- Öğretmenlikte en az iki yıl hizmeti bulunmak.
c- Aylıktan kesme veya maaş kesimi cezasından daha ağır bir disiplin cezası almamış olmak.
d- Son yıla ait sicil notu iyi olmak kaydıyla varsa son üç yıllık sicil notu ortalaması iyi dereceden aşağı olmamak.
e- Son üç yıllık hizmet süresi içinde varsa yöneticilik görevi adli veya idari soruşturma sonucu üzerinden alınmamış olmak.
koşulu aranacaktır.

1- İl Milli Eğitim Müdürlüklerince başvuru koşulları ile başvurma sürecinde gerçekleştirilecek iş ve işlemlerin herkes tarafından görülebileck uygun bir yere asılması ve 14 Haziran 2004 2004 tarihine kadar bütün potansiyel adaylara ulaşacak şekilde okul ve kurumlara gönderilmesi sağlanacaktır.

2- Seçme Sınavı Başvuru Formları ve sınavla ilgili açıklamalar Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünce (Ölçme Değerlendirme Dairesi Başkanlığı) 14 Haziran 2004 tarihinden önce İl Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderilecek, adaylar başvuru formu ve sınav kılavuzunun 2 milyon TL ücret karşılığında alabileceklerdir. Bu ücret İl Milli Eğitim Müdürlüğünde kalacaktır.

3- başvurular 14 Haziran 2004 ile 02 Temmuz 2004 tarihleri arasında yapılacaktır. Başvuruların kabulü için İl Milli Eğitim Müdürlüklerinde bir milli eğitim müdür yardımcısı ya da şube müdürünün sorumluluğunda yeteri kadar personel görevlendirilerek Başvuru Kabul Bürosu kurulacaktır. Gerektiğinde Ankara, İstanbul ve İzmir illeri İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde de Başvuru Kabul Bürosu oluşturulabilecektir.

4- Başvuru Kabul bürosu ile personel ve özlük işlerinden sorumlu şubeler koordineli çalışarak, adayların başvuru koşulunu taşıyıp taşımadıklarını başvuru sırasında inceleyeceklerdir.

5- Adaylar, Seçme Sınavı Başvuru Formu ile Başvuru kabül Bürosuna müracaatta bulunacaklardır. Başvuru Kabul bürosunca kabul edilen Yönetici Seçme Sınavı Başvuru formu incelendikten sonra Yönetici Seçme Sınavı Kimlik Belgesi sorumlu İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ya da Şube Müdürünce onaylanarak adaya verilecektir.

6- Başvuru belgeleri 05-08 Temmuz 2004 tarihleri arasında İl Milli Eğitim Müdürlüklerinden toplanması sağlanacaktır.

7- Başvuruda bulunan adaylardan, müracaat koşullarından herhangi birini taşımadığı sonradan tespit edilenler sınava alınmayacaklardır. Başvuru koşullarından herhangi birini taşımamakla birlikte seçme sınavına girenlerin sınavları Bakanlıkça geçersiz sayılacaktır.

8- Adayların sınava girecekleri bina, salon ve sınavla ilgili bilgiler Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünce (Ölçme Değerlendirme Daire Başkanlığı) 15 Eylül 2004 tarihine kadar İl Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderilecek, adaylar ise bu bilgileri belirtilen tarihten itibaren İl Milli Eğitim Müdürlüklerinden öğreneceklerdir. Ayrıca, adayların sınav giriş yeri belgeleri başvuru formunda belirtikleri ikametgah adresine gönderilecek www.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır.

9- Adaylar sınav harcı olarak, Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesinin Beşevler/Ankara şubesi nezdindeki 5500537-5001 No'lu hesabına 15 milyon TL yatıracak ve aldıkları banka dekontunu Başvuru Formu ile birlikte İl Milli Eğitim Müdürlüklerindeki Başvuru Kabul Bürosuna teslim edecekledir.

- Başvuru geçersiz sayılan, sınava girmeyen, sınava alınmayan, sınavdan çıkarılan, başarı sağlayamayan, sınavı geçersiz sayılan, iki defa ücret yatıran, ücret gerektirmeyen bir iş için ücret yatıran adayların ödedikleri ücretleri iade edilmeyecektir.

- Adaylar sınava fotoğraflı kimlik kartı ile gireceklerdir.

- Sınav yürütme kurulu ve bina sınav komisyonu üyeleri, salon başkanı ve gözcüleri ile diğer görevlilerin sınav görevi karşılığı ücretleri Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi mutemetlerince sınav günü ödenecektir.

10- İlgi yönetmeliğin 13'üncü maddesi gereğince, sınav konusu sorular ve puan değerleri;

a) Türkçe dilbilgisi- kompozisyon: %20

b) Atatürk İlkeleri ve Türk Inkılap Tarihi ve Ulusal Güvenlik: %15

c) Kamu yönetimi mevzuatı ile ilgili temel bilgiler: % 15

d) Genel kültür: %15

e) Milli Eğitim mevzuatı, eğitim yönetimi ve türk eğitim sistemi ile ilgili temel bilgiler: %20

f) Eğitim kurumlarının özelliklerine ilişkin konular: %15, oranında olup, toplam 100 soruluk test uygulanacaktır.

11- Sınav sonuçlarının değerlendirilmesi, doğru cevaplar dikkate alınarak 100 tam üzerinden yapılacaktır. Bu sınavda en az 70 puan alanlar başarılı sayılır. Sınav sonuçları, yapıldığı tarihten itibaren 15 gün içerisinde ilan edilecek ve bu tarihten itibaren iki yıl süreyle geçerli sayılacaktır.

12- Adaylar, sınav sonuçlarına ait itirazlarını sınav sonuçlarının ilanı tarihinden itibaren 15 gün içerisinde Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Ölçme Değerlendirme ve Açıköğretim Kurumları Daire Başkanlığına yapılacaktır. Bu itiarzlar 15 gün içerisinde incelenerek ilgiliye sonuç olarak gönderilecektir.

13- Sınav 10 Ekim 2004 pazar günü saat 10:00'da Adana, Ankara,Antalya, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konyai Sakaryai Samsun, Tokat, Trabzon, Van, Bartın il merkezlerinde yapılacaktır.

14- Sınav sonuçları, Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünce (Ölçme Değerlendirme Daire Başkanlığı) puan ve soyaı sırasına göre 25 Ekim 2004 tarihine kadar Personel Genel Müdürlüğüne ve İl Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderilecektir. Sınav sonuçları ayrıca adayların adresine bildirilecek ve www.meb.gov.tr internet adresinden ilan edilecektir.

Seçme Sınavının gerçekleştirme sürecinde herhangi bir duraksamaya ve eksikliğe yer verilmemesi için gerekli önlemin zamanında alınmasını ve sınav işlemlerini EK-1'deki takvime göre yürütülmesini önemle arz/rica ederim.

Remzi KAYA
Bakan a.
Genel Müdür

EĞİTİM KURUMLARI MÜDÜR YARDIMCILIĞI SEÇME SINAVINA İLİŞKİN İŞ TAKVİMİ

Sıra No Yapılacak İş ve İşlemler Sorumlu Birim Süresi
1 Seçme Sınav başvuru formlarının İl Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderilmesi Eğitim Teknolojileri Gn. Md. 14.06.2004 tarihine kadar
2 Seçme sınavına ilişkin başvuruların alınması İl Milli Eğitim Müdürlüğü 14 Haziran 2004- 02 Temmuz 2004 günü mesai bitimine kadar
3 Başvuru formlarının İl Milli Eğitim Müdürlüklerinden toplanmasının sağlanması İl Milli Eğitim Müdürlüğü İl Milli Eğitim Müdürlüklerince 05 Temmuz 2004 Pazartesi günü Yurtiçi Kargoya teslim edilecektir.
4 Sınavın yapılacağı bina, salon ve sınavla ilgili bilgilerin İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ve adaylara bildirilmesi Eğitim Teknolojileri Gn. Md. 15 Eylül 2004 tarihine kadar
5 Seçme Sınavının yapılması -Eğitim Teknolojileri Gn. Md.
- İl Milli Eğitim Müdürlüğü
10 Ekim 2004 Pazar günü saat 10:00'da
6 Sınav sonuçlarının açıklanması ve İl Milli Eğitim Müdürlüklerine, adaylara gönderilmsi -Eğitim Teknolojileri Gn. Md. 25 Ekim 2004 tarihinden itibaren internette yayımlanacaktır.