Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Sözleşmeli Bay ve Bayan Subay Alım İlanı
Başvuru müracaat tarihi 28 Ekim 2010 olarak uzatılmıştır
T.C. DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI
DENİZ EĞİTİM VE ÖĞRETİM KOMUTANLIĞI BEYLERBEYİ/İSTANBUL
DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI SÖZLEŞMELİ SUBAY ALIMLARI
BİLGİLENDİRME KILAVUZU (BAŞVURU TARİHLERİ 27 EYLÜL ? 15 EKİM 2010)
Bu kılavuz Deniz Kuvvetleri Komutanlığında sözleşmeli subay olmak için başvuran adayları bilgilendirmek amacıyla hazırlanmıştır.
Deniz subayı olmak maksadıyla attığınız ilk adım için sizi kutluyor ve başarılar diliyoruz.
Deniz Eğitim ve Öğretim Komutanlığı İnsan Kaynakları Değerlendirme Grup Başkanlığı
Eylül 2010
ALIM YAPILACAK BRANŞLAR
S. NU. | SINIFI | BRANŞI | KAYNAKLAR (FAKÜLTE/YÜKSEK OKULLAR/BÖLÜMLER) |
1 | MÜHENDİS | BİLGİSAYAR | A- BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ, B- BİLGİSAYAR BİLİMLERİ MÜHENDİSLİĞİ, C- BİLGİSAYAR VE ENFORMATİK MÜHENDİSLİĞİ, BÖLÜMLERİNİN HERHANGİ BİRİNDEN MEZUN OLMAK |
2 | ELEKTRONİK | A- ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ, B- ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ, BÖLÜMLERİNİN HERHANGİ BİRİNDEN MEZUN OLMAK. | |
3 | ELEKTRİK | A- ELEKTRİK MÜHENDİSLİĞİ, B- ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ, BÖLÜMLERİNİN HERHANGİ BİRİNDEN MEZUN OLMAK. | |
4 | KİMYA | A- KİMYA MÜHENDİSLİĞİ, B- KİMYA VE SÜREÇ MÜHENDİSLİĞİ, BÖLÜMLERİNİN HERHANGİ BİRİNDEN MEZUN OLMAK. | |
5 | TABİP | PRATİSYEN TABİP | TIP FAKÜLTELERİNDEN MEZUN OLMAK. |
6 | ÖĞRETMEN | EĞİTİM EKONOMİSİ VE PLANLAMASI | A- İSTATİSTİK BÖLÜMÜNDEN MEZUN OLMAK VEYA B- DÖRT YILLIK ÖRGÜN EĞİTİM VEREN FAKÜLTELERİN HERHANGİ BİRİNDEN MEZUN OLMAK VE 1- EĞİTİM EKONOMİSİ VE PLANLAMASI, 2- EĞİTİM YÖNETİMİ VE DENETİMİ, 3- EĞİTİM PROGRAMLARI VE ÖĞRETİM, 4- EĞİTİM YÖNETİMİ VE TEFTİŞİ, 5- EĞİTİM YÖNETİMİ, TEFTİŞİ, EKONOMİSİ VE PLANLAMASI, 6- EĞİTİMDE ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME DALLARININ HERHANGİ BİRİNDE TEZLİ / TEZSİZ YÜKSEK LİSANS YAPMIŞ OLMAK. |
GENEL SÖZLEŞMELİ SUBAY OLMA BİLGİLERİ
1. YASAL DAYANAK :
4678 Sayılı Türk Silahlı Kuvvetlerinde İstihdam Edilecek Sözleşmeli Subay ve Astsubaylar Hakkındaki Kanun?a dayanılarak en az dört yıllık fakülte ve yüksek okul bitiren (örgün eğitim) erkek ve bayanlardan Deniz Kuvvetleri Komutanlığının ihtiyacı bulunan sınıf ve branşlarda sözleşmeli subay alımı yapılmaktadır.
2. KILAVUZDA GEÇEN BELLİ BAŞLI TANIMLARIN ANLAMLARI :
a. Sözleşmeli Subay Adayı :
Sözleşmeli subay yetiştirilmek amacıyla ön sözleşme yapılarak askeri eğitime alınanlardır.
b. Ön Sözleşme :
TSK birlik, karargah, kurum ve kuruluşları ile sözleşmeli subay adayları arasında askeri eğitime alınmaları konusunda yapılan ve askeri eğitim dönemi başlangıcı ile subaylık nasıp kararnamesinin onay tarihine kadar geçecek süreyi kapsayan sözleşmedir.
c. Sözleşme :
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ile sözleşmeli subay adaylarından, askeri eğitimi başarıyla tamamlayanlar arasında yapılan ve üç yıldan az, dokuz yıldan fazla olmamak üzere hizmet yükümlülüğü getiren yazılı bir belgedir.
ç. Sözleşmeli Subay :
Kendileri ile sözleşme yapılarak subay nasbedilen teğmen, üsteğmen ve yüzbaşı rütbelerini haiz subaydır.
d. Askeri Eğitim :
Sözleşmeli subay adaylarına okul, kurum, sınıf okulu, kıtalar veya eğitim merkezlerinde yaptırılacak olan temel askerlik ile subaylık anlayışı kazandırma eğitimi.
3. ARANILAN GENEL KOŞULLAR :
a. Sosyal Durum, Ahlak ve Karakter ile İlgili Koşullar :
(1) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
(2) En az 4 yıl süreli fakülte veya yüksekokul mezunu olmak.
(3) 8/10/1986 tarihli ve 86/11092 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Türk Silahlı Kuvvetleri Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinde belirlenen alınacağı sınıfa uygun muvazzaf subay olmak için gerekli sağlık şartlarına sahip olmak.
(4) Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak.
(5) Cezaları ertelenmiş, seçenek yaptırımlardan birisine çevrilmiş, genel ya da özel af kanunları kapsamına girmiş veya haklarında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa dahi; Devletin güvenliğine karşı işlenen suçlar, halkı askerlikten soğutmak, Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama ile zimmet, irtikap, iftira, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, yalan tanıklık, yalan yere yemin, suç uydurma, cinsel saldırı, cinsel taciz, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak, fuhuş, gayri tabii mukarenet, hileli iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyet kırıcı suçlar ile kaçakçılık, ihaleye fesat karıştırma, devlet sırlarını açığa vurma suçlarından birisinden, firar, amir veya üste fiilen taarruz, emre itaatsizlikte ısrar, üste hakaret, mukavemet, fesat ve isyan suçlarından, 22/5/1930 tarihli ve 1632 sayılı Askerî Ceza Kanununun 148 inci maddesinde belirtilen suçlardan birisinden mahkum olmamak.
(6) Güvenlik soruşturması olumlu sonuçlanmış olmak.
(7) Yapılacak olan sınavlarda başarılı olmak.
(8) Askerî okullardan ve Türk Silahlı Kuvvetlerinden her ne sebeple olursa olsun ilişikleri kesilen personel, Türk Silahlı Kuvvetlerine sözleşmeli subay olarak alınmaz. Ancak, askerliğini yedek subay veya 16/6/1927 tarihli ve 1076 sayılı Kanuna göre kısa dönem erbaş olarak yapanlardan terhis edilenler veya askerlik hizmetini yapmakta olanlar sözleşmeli subay olabilirler.
b. Öğrenim ile İlgili Koşullar :
(1) Alım yapılacak branşlara göre kaynak olarak belirlenen okullardan mezun olmak (Örgün eğitim veren öğretim kurumlarından mezun olanların başvuruları kabul edilir./yaygın eğitim kurumlarından mezun olanların başvuruları kabul edilmez.),
(2) Öğrenimlerini yurt dışında bitirenlerden diplomalarının yurt içinde denkliği Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK)?nca onaylanmış olmak,
c. Sağlık ve Yaş ile İlgili Koşullar :
(1) Son müracaat tarihi itibariyle düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 27 yaşından, lisansüstü öğrenimini tamamlamış olanlar için 32 yaşından büyük olmamak,
(2) Bayanlar için en az 164 cm., erkekler için en az 169 cm. boyunda olmak ve
sayfa 15?de belirtilen boy-kilo standartları içinde olmak,
ç. Özel Koşullar :
(1) Türk Silahlı Kuvvetlerinde istihdam edilenler ile yedek subay olarak askerlik hizmetini yapanlar veya yapmakta olanların bu görevlerinde aldıkları sicilin, sicil tam notunun % 85 veya daha üstünde olması şarttır. Halen bu görevlerde bulunanlar ile askerlik hizmetini yapmakta iken müracaat edenlerin ayrıca, sıralı üstlerinden sözleşmeli subay olmaya layık olduklarına dair olumlu nitelik belgesi almaları zorunludur.
(2) Sözleşme süresi sona ermeden sözleşmesi fesih edilenler hariç olmak üzere, sözleşmeli tabip subaylar devlet hizmet yükümlülüğüne tabi olmazlar.
4. BAŞVURU İÇİN İSTENEN BELGELER :
a. Sivil kaynaktan başvuranlar için örneği sayfa 10?da yer alan dilekçe.
b. Silahlı Kuvvetlerde görev yapan adaylar için örneği sayfa 11?de yer alan dilekçe (Adaylara ait nitelik belgeleri ile diğer başvuru evrakları görev yaptığı birlikleri tarafından ?ÖZEL? gizlilik derecesinde ve ?Yalnız İnsan Kaynakları Değerlendirme Grup Başkanı Açabilir? ibareli olarak gönderilecektir.).
c. Mezun olduğu üniversiteden alınan diploma veya mezuniyet belgesinin noter veya üniversite onaylı (onaylayan makamın adı, soyadı ve makamı ile mühür bulunacaktır) örneği (Üniversitelerin Elektrik- Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun olan adaylar Elektrik Mühendisliği ile Elektronik Mühendisliği bölümlerinin her ikisine de müracaatta bulunabileceklerdir. Adaylar, meslek bilgisi yazılı sınavları kapsamında her iki bölümün de sınavlarına katılacaklar ve iki bölümü de kazanmaları durumunda örneği sayfa-18?de bulunan dilekçeyi doldurarak kendilerine uyan bir bölümü seçerek diğerinden feragat edeceklerdir.)
ç. Üniversite öğrenimini yurt dışında bitirenler için Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK)?nca onaylı denklik belgesinin noter onaylı örneği.
d. Varsa lisans üstü öğrenimine ait belgenin noter veya üniversite onaylı (onaylayan makamın adı, soyadı ve makamı ile mühür bulunacaktır) örneği.
e. Halen yedek subaylık hizmetini yapmakta olanlar ile uzman erbaşlar için sayfa 12?de yer alan nitelik belgesi (üç sicil amirini de kapsayacak şekilde düzenlenecektir.).
f. Silahlı Kuvvetlerde sivil memur ve işçi olarak görev yapmakta olanlar için sayfa 13?de yer alan nitelik belgesi (üç sicil amirini de kapsayacak şekilde düzenlenecektir.).
g. Kısa dönem erbaşlar için sayfa 14?de yer alan nitelik belgesi (üç sicil amirini de kapsayacak şekilde düzenlenecektir.).
ğ. Kendisi, anne, baba ve kardeşleri ile evli ise eşini kapsayan vukuatlı nüfus kayıt örneği.
h. Askerlik hizmetini bitirenler için terhis belgesi askerlik şubesi veya noter onaylı sureti.
ı. Askerlik hizmetini yapmayan adaylar için askerlik şubelerinden alınacak askerlik durumunu belirtir belgenin aslı.
i. Son halini gösterir 4 adet 4,5x6 cm. ebadında renkli vesikalık fotoğraf.
j. 8 TL değerinde posta pulu (1 TL?lik ve 50 Krş.?luk değerlerde).
NOT. : 1. Sayfa 10 ve 11?de bulunan dilekçe örneklerine uygun hazırlanmayan dilekçelere işlem yapılmayacaktır
2. Başvuru belgeleri, aday müracaatlarının kabul edilmemesi veya alım aşamalarının herhangi bir aşamasında elenmeleri durumunda geri iade edilmeyecektir. Bu kapsamda adaylar; diploma, öğrenim denklik, yüksek lisans/doktora ve terhis belgelerinin asıl nüshalarını göndermeyeceklerdir.
5. BAŞVURU YÖNTEMİ :
a. Giriş koşullarını taşıyan adaylar, başvurularını 27 Eylül ? 15 Ekim 2010 tarihleri arasında postayla veya şahsen ?Deniz Eğitim ve Öğretim Komutanlığı, İnsan Kaynakları Değerlendirme Grup Başkanlığı 34676 Beylerbeyi / İSTANBUL? adresine yapacaklardır. (Son başvuru zamanı 15 Ekim 2010 günü Saat:17:00?dır .)
b. Eksik belge gönderen veya nitelikleri uygun olmadığı halde başvuranların dilekçelerine işlem yapılmayacaktır.
c. Başvuruları kabul edilen adayların (yazılı sınava katılacak adayların) isimleri ile sınav tarihleri ve sınav yerlerine ilişkin bilgiler, son başvuru tarihinden sonra Deniz Kuvvetleri Komutanlığının ?www.dzkk.tsk.tr? internet adresinden yayınlanacaktır. Ayrıca, söz konusu bilgileri içeren sınav giriş kartı da adayların adreslerine postalanacaktır.
6. UYGULANACAK SINAV VE İKİNCİ SEÇİM AŞAMALARI HAKKINDA BİLGİ :
a. Ön kayıtları yapılarak kendilerine çağrı kartları gönderilen adaylar sırasıyla;
(1) Genel kültür ve meslek bilgisi sınavına,
(2) Fiziki yetenek testlerine,
(3) Mülakata, (Mülakata ilave olarak kişilik testi, yazılı anlatım becerilerinin ölçülebilmesi için ?Makale Yazılması? ve Liderlik özelliklerinin ölçülebilmesi için ?Lidersiz Grup Tartışması? uygulamaları yapılacaktır. Sonuçlar mülakata veri olarak kullanılacaktır.)
tabi tutulacaklardır. Sınavların yapılacağı merkezler bilahare duyurulacaktır.
b. Belirtilen sınav aşamalarının herhangi birinde başarılı olamayan adaylar, bir sonraki sınava giremezler.
7. YAZILI SINAVLAR :
a. Adaylara; 50 genel kültür, 50 meslek bilgisi olmak üzere 100 soru sorulacaktır. (Elektrik-Elektronik Bölümü mezunu olan adaylar ayrıca ikinci oturumda sınavına girmediği meslek bilgisi yazılı sınavına katılacaklardır.)
b. Sınav soruları çoktan seçmeli ve 5 seçenekli olarak hazırlanacaktır. Her bir yanlış cevap için doğru cevaptan 0,25 oranında puan kırılır.
c. Genel kültür sorularının konuları aşağıda belirtilmiştir.
(1) Türkçe
(2) İnkılap Tarihi
(3) Atatürkçülük (Türk Devlet ve Fikir Hayatı, Ekonomik Hayat ile İlke ve İnkılapları)
(4) T.C. Anayasası
(5) Birleşmiş Milletler
(6) NATO
(7) Lozan Antlaşması
(8) Montreux Sözleşmesi
(9) 1947 Paris Sözleşmesi
(10) Milli Coğrafya
(11) Aktüel Konular
ç. Meslek bilgisi sınavları, adayların kendi branşlarında öğrenim gördükleri müfredat programlarından yapılacaktır.
d. Adayların sınavları optik okuyucu ve bilgisayar ortamında değerlendirilmektedir.
e. Değerlendirme sonucunda; genel kültür sınavından 50 puan üzerinden 30 puan ve daha yukarı, meslek bilgisi sınavından 50 puan üzerinden 35 puan ve daha yukarı not alan, ayrıca her iki sınavdan toplam 100 puan üzerinden 70 ve daha yukarı not alanlar başarılı sayılır ve fiziki yetenek testlerine katılmaya hak kazanırlar.
f. Yazılı sınavlarla ilgili diğer hususlar sınav talimatında açıklanır. Adayların yazılı sınavlara gelirken yanlarında kurşun kalem, silgi, kalemtraş ve mühendis sınıfı adayların meslek bilgisi sınavında kullanmak üzere hesap makinesi bulundurmaları gerekmektedir.
8. YAZILI SINAVI KAZANAN ADAYLARIN FİZİKİ YETENEK TESTLERİ İLE MÜLAKATA GELİRKEN GETİRECEĞİ BELGELER :
a. Özgeçmiş,
b. Aday Bilgi Formu (sınav sonuçları ile birlikte Internet?te yayınlanacaktır.)
c. Yetkili makamlarca (muhtarlık veya noter) onaylanmış, kendisine, annesine, babasına ve evli ise eşine ait fotoğraflı nüfus cüzdanı sureti, (nüfus cüzdanı fotokopisi noter tasdikli olsa dahi kabul edilmez, fotoğrafları son üç ay içinde çekilmiş olmayanlar ile fotoğrafsız nüfus cüzdanı sureti getiren adayların müracaatları kabul edilmeyecektir).
ç. Bitirdiği okulda okuduğu süre ve dersleri belirten Not Durum Belgesi (Transkript)?nin aslı veya noter/öğrenci işlerince onaylı örneği,
d. Kendisine ait Adli sicil ve adli sicil arşiv kaydı (Cumhuriyet Baş Savcılığından veya Adli Sicil Müdürlüklerinden alınacak ve başvuru tarihi itibariyle üç aydan eski olmayacaktır.).
9. FİZİKİ YETENEK TESTLERİ :
a. Yazılı sınavı kazanarak fiziki yetenek testlerine gelen adayların, söz konusu testlere başlamadan önce giriş koşullarında ve sayfa 15?de belirtilen boy ve kilo koşullarını taşıyıp taşımadıkları ölçülür. Öngörülen koşulları taşımayan adaylar başarısız sayılır ve fiziki yetenek testlerine alınmazlar.
b. Fiziki yetenek testlerinde adaylar; 3000 m. koşu, şınav ve mekikten oluşan testlere tabi tutulurlar.
c. Adaylara uygulanacak fiziki yetenek testlerinin barajları, erkek adaylar için sayfa 16?da, bayan adaylar için sayfa 17?de belirtilmiştir.
ç. Testlerin her birinden 100 puan üzerinden 40 ve daha yukarı puan alanlar başarılı sayılır. Fiziki yetenek testlerinde belirtilen barajı geçemeyen adaylar diğer aşamalara katılamazlar.
d. Adayların fiziki yetenek notu mekik, şınav ve koşu testlerinden aldıkları notların toplamının üçe bölümünden elde edilen nottur. Adayların fiziki yetenek notları sıralama notlarına dahil edilmez.
e. Adayların fiziki yetenek testleri için yanlarında spor malzemesi bulundurmaları gerekmektedir.
f. Fiziki yetenek testlerinin yapılacağı günde sağlık durumu itibariyle testlere katılamayacak durumda bulunan adaylar (Ameliyatlı, hamile, burkulma, kırık v.b.) sınavlara kabul edilmezler.
10. MÜLAKAT :
Mülakatta aşağıdaki hususlara dikkat edilir. Her konu 10 tam puan üzerinden değerlendirilir. 40 ve daha yukarı puan alanlar başarılı sayılır.
a. Dış görünüm,
b. Anlatım,
c. Ses tonu ve konuşma düzgünlüğü,
ç. Kendine güveni,
d. TSK hakkındaki görüşü,
13. DEĞERLENDİRME VE SEÇİM :
a. Yapılan sınavlar sonucunda belirlenen barajları aşan tüm adayların; genel kültür sınav notu, meslek bilgisi sınav notu ve mülakat notu ortalaması, başarı notunu oluşturur. Başarı notu dikkate alınarak adaylar kendi aralarında sıralanır.
b. Yapılan fiziki yetenek, genel kültür ve meslek bilgisi sınavları ile mülakattan başarılı olan adayların nihai sıralamasında,
(1) Yüksek lisans ve master yapanlara ilave 5 puan verilir,
(2) Doktora yapanlara ilave 10 puan verilir,
başarı sıralamasına göre kontenjan kadar adayın alım işlemleri başlatılır.
c. Adayların fiziki yetenek değerlendirme testinden aldığı puanların genel sıralamaya etkisi yoktur.
14. SONUÇLARIN ADAYLARA DUYURULMASI :
a. Sonuçlar adaylara, ?http://www.dzkk.tsk.tr? internet adresi vasıtasıyla duyurulacaktır.
b. Alımı uygun görülen adaylar kendilerine bildirilen tarihte Deniz Eğitim ve Öğretim Komutanlığında bulunurlar. Adaylar Deniz Eğitim ve Öğretim Komutanlığınca Asker Hastanelerine sevk edilir ve diğer belgeleri tamamlatılır.
15. ÖN SÖZLEŞME İŞLEMLERİ :
a. Alımı uygun görülen adaylar ile Deniz Eğitim ve Öğretim Komutanlığı Beylerbeyi/İSTANBUL adresinde Şubat 2011 ayı içerisinde ön sözleşme yapılır.
b. Sözleşmeli subay adayı, çalışıyor ise çalışmakta olduğu işyerinden ayrılmak zorundadır.
16. SÖZLEŞMELİ SUBAY ADAYLARININ KATILACAĞI EĞİTİMLER :
a. Sözleşmeli subay adayları MART-AĞUSTOS 2011 tarihleri arasında Karamürselbey Eğitim Merkezi Komutanlığı Altınova/YALOVA?da ?Temel Askerlik ve Subaylık Nosyonu Kazandırma Eğitimi?ne alınacaklardır.
b. Askerlik yükümlülüğünü daha önce kısmen veya tamamen yerine getirmiş adaylar da söz konusu eğitime katılacaklardır.
c. Eğitimde başarılı olamayan adaylarla sözleşme yapılmaz ve işlemleri iptal edilir.
17. SÖZLEŞME YAPILMASI :
a. Askeri eğitimi başarı ile tamamlayan sözleşmeli subay adayları 3 yıldan az, 9 yıldan fazla olmamak üzere sözleşme imzalarlar.
b. Subaylığa nasıp kararnameleri çıktıktan sonra 30 AĞUSTOS 2011 tarihinden geçerli olarak sözleşmeli subay olurlar.
18. ATANMA :
Sözleşmeli subayların, sözleşmeyi imzalamalarını müteakip, sınıf ve branşlarına uygun kadrolara atamaları yapılır.
19. SÖZLEŞMELİ SUBAYLARIN KATILACAĞI EĞİTİMLER :
?Temel Askerlik ve Subaylık Nosyonu Kazandırma Eğitimi?ni başarı ile bitirerek kendileriyle sözleşme yapılan ve subay nasbedilenler; atandıkları görev yerlerinde görev başı eğitimine/meslekleri ile ilgili staj eğitimine tabi tutulur.
20. SÖZLEŞMENİN YENİLENMESİ VE UZAMASI :
a. Görevde iken sözleşmesini yenilemek isteyenler sözleşme süresi sona erme tarihinden 6 ay önceden başlamak suretiyle dilekçe ile ilk amirine müracaat eder. Bu dilekçeler, Kuvvet Komutanlıklarına gönderilir. Uygun görülenlerin sözleşmesinin yenileneceği, sözleşmenin bitiminden en az 3 ay önce bildirilir.
b. Sözleşme, ilgili sözleşmeli subayın talebinin idarece kabul edildiğinin bildirilmesi ile yenilenir.
c. Yukarıdaki işlemler sözleşmenin bitiminden en az 3 ay önce bitirilir.
ç. Her sözleşme süresinin sona erme tarihinden en az 3 ay önce taraflar sözleşmeyi yenileyeceklerine dair yazılı bildirimde bulunmadıkları taktirde sözleşme kendiliğinden sona erecektir.
d. Sözleşmeli subay nasbedildikten sonra; yabancı memleketlere 6 ay veya daha uzun süreli öğrenim, staj, kurs, ihtisas veya görgü ve bilgilerini artırmak maksadıyla gidenlerin sözleşme süreleri, gidiş ve dönüş tarihleri arasında geçen sürenin iki katı kadar; T.S.K. hesabına yurtiçinde fakülte ve yüksek okullarda öğrenim yapanlarla meslekleri ile ilgili ihtisas yapanların sözleşme süreleri ise buralarda geçen süreler kadar uzatılır.
e. Yurtdışında sürekli göreve atananların sözleşme süreleri görevi devraldıkları ve devrettikleri tarihler arasındaki süre kadar uzatılır.
21. SÖZLEŞMENİN FESHİ :
a. Sözleşmeli subay sözleşme süreleri sona ermeden sözleşmelerini tek taraflı olarak feshedemezler.
b. Sözleşmeli subay adaylarının ön sözleşmeleri aşağıdaki nedenlerle süresinin bitiminden önce feshedilebilir:
(1) Askerî eğitim esnasında yetkili kurullarca başarısız veya disiplinsiz olduğuna karar verilmek.
(2) Yetkili sağlık kurullarınca askerî eğitime ve/veya göreve devam edemez kararı verilmiş olmak.
(3) Sözleşmeli subay veya sözleşmeli astsubay adayı olma şartlarından herhangi birini taşımadığı sonradan anlaşılmak veya sözleşme süresi içinde bu şartlardan herhangi birini kaybetmek.
(4) Askerî eğitimin üçte birine çeşitli nedenlerle katılmamak.
Bunlardan; görevlerini icra ederken veya görevleri dolayısıyla bir saldırıya veya kazaya uğrayan ya da bir meslek hastalığına yakalanma neticesinde askerî eğitimin üçte birine devam etmeyerek başarısız kabul edilenler, bir kez olmak üzere sonraki dönemde açılacak askerî eğitime planlanırlar. Sonraki dönemde istekli olmaları, aranan sağlık ve diğer niteliklerini korumaları halinde yeniden ön sözleşme yapılarak eğitime alınırlar.
c. Sözleşmeli subayların aşağıdaki nedenlerle sözleşme süresinin bitiminden önce feshedilebilir:
(1) Türk Silahlı Kuvvetleri Sınıf Okulları/Eğitim Merkezi Komutanlıkları Yönetmeliğinin ilgili hükümleri gereğince, sınıf okullarındaki eğitim ve öğretimde başarısız olmak.
(2) Disiplinsizlik ve ahlaki durum nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yapamayacağı, sıralı sicil üstlerinin düzenleyeceği sicil ve kanaat raporu ile anlaşılmak.
(3) Yetersizlik nedeniyle kendisinden istifade edilemeyeceği, sıralı sicil üstlerinin düzenleyeceği sicil belgesi ile anlaşılmak.
(4) Cezaları ertelenmiş, seçenek yaptırımlardan birisine çevrilmiş, genel ya da özel af kanunları kapsamına girmiş veya haklarında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa dahi;
(a) Devletin güvenliğine karşı işlenen suçlar, halkı askerlikten soğutmak, Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama ile zimmet, irtikap, iftira, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, yalan tanıklık, yalan yere yemin, suç uydurma, cinsel saldırı, cinsel taciz, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak, fuhuş, gayri tabii mukarenet, hileli iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyet kırıcı suçlar ile kaçakçılık, ihaleye fesat karıştırma, devlet sırlarını açığa vurma suçlarından birisinden,
(b) Firar, amir veya üste fiilen taarruz, emre itaatsizlikte ısrar, üste hakaret, mukavemet, fesat ve isyan suçlarından,
(c) 1632 sayılı Askeri Ceza Kanununun 148 inci maddesinde belirtilen suçlardan birisinden,
mahkum olmak.
ç. Taksirli suçlar hariç olmak üzere adli veya askerî mahkemeler tarafından bir ay ve daha fazla süreli hürriyeti bağlayıcı bir cezaya mahkûm olmak.
d. Disiplin mahkemelerince verilen bir mahkumiyet hükmü üzerine, son olarak verilen oda veya göz hapsi cezası da dahil olmak üzere, kararın kesinleştiği tarihten itibaren geriye doğru son bir yıl içinde toplam otuz gün ve daha fazla oda veya göz hapsi cezasına mahkum olmak.
e. Yasadışı siyasi, yıkıcı, bölücü, irticai faaliyetlerde bulunmak, tutum ve davranışlarıyla bu görüşleri benimsediği tespit edilmek.
f. Sözleşmeli subay veya sözleşmeli astsubay olmak için gerekli nitelik ve şartlardan herhangi birini taşımadığı sonradan anlaşılmak veya sözleşme süresi içinde bu niteliklerinden herhangi birini kaybetmek.
g. Yabancı uyruklu kişilerle yapılan evliliklerde, evlilikleri ilgili mevzuatta belirtilen esaslar dâhilinde Genelkurmay Başkanlığınca uygun görülmemek ve çeşitli nedenlerle Türk vatandaşlığını kaybetmek veya Türk vatandaşlığından çıkarılmak.
ğ. Yetkili sağlık kurullarınca verilen kararlara göre sözleşmeli subay ve sözleşmeli astsubay olarak göreve devamı mümkün olmamak.
h. İstihdam edildikleri sınıflarda görev yapamayacaklarına dair yetkili sağlık kurullarınca karar verilenlerden, idarece başka bir sınıfta istihdamına gerek duyulmamak.
ı. Sözleşmenin yapılmasını müteakip; barışta ve savaşta, görevini icra ederken veya görevi dolayısıyla bir saldırıya, kazaya uğrayan ya da bir meslek hastalığına yakalananlar hariç olmak üzere, bir sözleşme yılı içinde, tedavi kurumlarında yatarak tedavi olma süreleri ile aylıklı doğum izni hariç olmak kaydıyla, alınan hava değişimi, istirahat ve benzeri sıhhi izin süresi toplamı doksan günü geçmek.
22. MUVAZZAF SUBAYLIĞA GEÇME :
Muvazzaf Subaylığa Geçme Şartları;
a. 7-12?nci fiili hizmet yılları içinde olmak,
b. Muvazzaf subaylığa geçmek isteğini belirten dilekçe ile ilk amirine müracaat etmek.
c. Başvurduğu yıla kadar almış olduğu sicil notlarının ortalaması, sicil tam notunun % 90 veya daha fazlası olmak,
ç. Muvazzaf subaylığa geçmesinin uygun olduğu sıralı sicil amirlerince düzenlenecek nitelik belgesi ile belirlenmiş olmak,
d. Dz.K.K.lığınca yapılacak mesleki sınavlarda başarılı olmak ve saptanan kontenjana girmek,
Bu şekilde muvazzaf subaylığa geçirilenler, subay nasbedildikleri tarihten başlamak üzere onbeş yıl hizmet etmedikçe istifa edemeyeceklerdir.
23. İZİN :
Yıllık izin (30 gün planlı, 15 gün mazeret), mazeret izni, yurtdışı izni ve sıhhi izinlerden muvazzaf subaylar gibi yararlanırlar.
24. MAAŞ :
Sözleşmeli subay olarak yetiştirilecekler, 27/7/1967 tarihli ve 926 sayılı Türk Silâhlı Kuvvetleri Personel Kanununun ekinde yer alan EK-VI sayılı cetvelde asteğmenler için öngörülen dokuzuncu derecenin birinci kademe aylığı ile bu rütbenin karşılığı tazminat, yan ödeme ve sosyal amaçlı diğer yardım ve ödeneklerden, tayın bedeli hariç, aynen yararlandırılırlar
25. SAĞLANACAK ÖZLÜK HAKLARI VE SOSYAL İMKANLAR :
a. Resmi üniforma,
b. Muvazzaf subaylar gibi rütbe terfi imkanı ve mali haklardan yararlanma,
c. Kendisinin ve bakmakla yükümlü oldukları aile fertlerinin askeri hastanelerdeki sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanma imkanı,
ç. Puan durumuna göre askeri lojmanlardan, kiralama sisteminden ve lojman tazminatından istifade etme,
d. Ordu Yardımlaşma Kurumu (OYAK) imkanlarından yararlanma (Borç para alma, ev kredisi kullanma, konut edinme, emeklilikte birikmiş ikramiyeden yararlanma v.b.),
e. Kendisi ve aile fertlerinin askeri sosyal tesislerden yararlanması,
f. Askeri servis araçlarından istifade etme,
g. Fakültede geçen öğrencilik süresini borçlanarak hizmetten saydırma, fiili çalışma süresine, belli süre yıpranma payı ilave edilmesi ile T.C. Emekli Sandığı Kanunu?na göre emekli olma hakkı,
ğ. Lisan kursu, yurt içi ve yurt dışında hizmet içi eğitim, yurt içi ve yurt dışı toplantılarına iştirak ve yurt dışında inceleme, bilgi ve görgü artırma imkanı,
GENEL SÖZLEŞMELİ SUBAY OLMA BİLGİLERİ
1. YASAL DAYANAK :
4678 Sayılı Türk Silahlı Kuvvetlerinde İstihdam Edilecek Sözleşmeli Subay ve Astsubaylar Hakkındaki Kanun?a dayanılarak en az dört yıllık fakülte ve yüksek okul bitiren (örgün eğitim) erkek ve bayanlardan Deniz Kuvvetleri Komutanlığının ihtiyacı bulunan sınıf ve branşlarda sözleşmeli subay alımı yapılmaktadır.
2. KILAVUZDA GEÇEN BELLİ BAŞLI TANIMLARIN ANLAMLARI :
a. Sözleşmeli Subay Adayı :
Sözleşmeli subay yetiştirilmek amacıyla ön sözleşme yapılarak askeri eğitime alınanlardır.
b. Ön Sözleşme :
TSK birlik, karargah, kurum ve kuruluşları ile sözleşmeli subay adayları arasında askeri eğitime alınmaları konusunda yapılan ve askeri eğitim dönemi başlangıcı ile subaylık nasıp kararnamesinin onay tarihine kadar geçecek süreyi kapsayan sözleşmedir.
c. Sözleşme :
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ile sözleşmeli subay adaylarından, askeri eğitimi başarıyla tamamlayanlar arasında yapılan ve üç yıldan az, dokuz yıldan fazla olmamak üzere hizmet yükümlülüğü getiren yazılı bir belgedir.
ç. Sözleşmeli Subay :
Kendileri ile sözleşme yapılarak subay nasbedilen teğmen, üsteğmen ve yüzbaşı rütbelerini haiz subaydır.
d. Askeri Eğitim :
Sözleşmeli subay adaylarına okul, kurum, sınıf okulu, kıtalar veya eğitim merkezlerinde yaptırılacak olan temel askerlik ile subaylık anlayışı kazandırma eğitimi.
3. ARANILAN GENEL KOŞULLAR :
a. Sosyal Durum, Ahlak ve Karakter ile İlgili Koşullar :
(1) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
(2) En az 4 yıl süreli fakülte veya yüksekokul mezunu olmak.
(3) 8/10/1986 tarihli ve 86/11092 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Türk Silahlı Kuvvetleri Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinde belirlenen alınacağı sınıfa uygun muvazzaf subay olmak için gerekli sağlık şartlarına sahip olmak.
(4) Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak.
(5) Cezaları ertelenmiş, seçenek yaptırımlardan birisine çevrilmiş, genel ya da özel af kanunları kapsamına girmiş veya haklarında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa dahi; Devletin güvenliğine karşı işlenen suçlar, halkı askerlikten soğutmak, Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama ile zimmet, irtikap, iftira, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, yalan tanıklık, yalan yere yemin, suç uydurma, cinsel saldırı, cinsel taciz, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak, fuhuş, gayri tabii mukarenet, hileli iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyet kırıcı suçlar ile kaçakçılık, ihaleye fesat karıştırma, devlet sırlarını açığa vurma suçlarından birisinden, firar, amir veya üste fiilen taarruz, emre itaatsizlikte ısrar, üste hakaret, mukavemet, fesat ve isyan suçlarından, 22/5/1930 tarihli ve 1632 sayılı Askerî Ceza Kanununun 148 inci maddesinde belirtilen suçlardan birisinden mahkum olmamak.
(6) Güvenlik soruşturması olumlu sonuçlanmış olmak.
(7) Yapılacak olan sınavlarda başarılı olmak.
(8) Askerî okullardan ve Türk Silahlı Kuvvetlerinden her ne sebeple olursa olsun ilişikleri kesilen personel, Türk Silahlı Kuvvetlerine sözleşmeli subay olarak alınmaz. Ancak, askerliğini yedek subay veya 16/6/1927 tarihli ve 1076 sayılı Kanuna göre kısa dönem erbaş olarak yapanlardan terhis edilenler veya askerlik hizmetini yapmakta olanlar sözleşmeli subay olabilirler.
b. Öğrenim ile İlgili Koşullar :
(1) Alım yapılacak branşlara göre kaynak olarak belirlenen okullardan mezun olmak (Örgün eğitim veren öğretim kurumlarından mezun olanların başvuruları kabul edilir./yaygın eğitim kurumlarından mezun olanların başvuruları kabul edilmez.),
(2) Öğrenimlerini yurt dışında bitirenlerden diplomalarının yurt içinde denkliği Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK)?nca onaylanmış olmak,
c. Sağlık ve Yaş ile İlgili Koşullar :
(1) Son müracaat tarihi itibariyle düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 27 yaşından, lisansüstü öğrenimini tamamlamış olanlar için 32 yaşından büyük olmamak,
(2) Bayanlar için en az 164 cm., erkekler için en az 169 cm. boyunda olmak ve
sayfa 15?de belirtilen boy-kilo standartları içinde olmak,
ç. Özel Koşullar :
(1) Türk Silahlı Kuvvetlerinde istihdam edilenler ile yedek subay olarak askerlik hizmetini yapanlar veya yapmakta olanların bu görevlerinde aldıkları sicilin, sicil tam notunun % 85 veya daha üstünde olması şarttır. Halen bu görevlerde bulunanlar ile askerlik hizmetini yapmakta iken müracaat edenlerin ayrıca, sıralı üstlerinden sözleşmeli subay olmaya layık olduklarına dair olumlu nitelik belgesi almaları zorunludur.
(2) Sözleşme süresi sona ermeden sözleşmesi fesih edilenler hariç olmak üzere, sözleşmeli tabip subaylar devlet hizmet yükümlülüğüne tabi olmazlar.
4. BAŞVURU İÇİN İSTENEN BELGELER :
a. Sivil kaynaktan başvuranlar için örneği sayfa 10?da yer alan dilekçe.
b. Silahlı Kuvvetlerde görev yapan adaylar için örneği sayfa 11?de yer alan dilekçe (Adaylara ait nitelik belgeleri ile diğer başvuru evrakları görev yaptığı birlikleri tarafından ?ÖZEL? gizlilik derecesinde ve ?Yalnız İnsan Kaynakları Değerlendirme Grup Başkanı Açabilir? ibareli olarak gönderilecektir.).
c. Mezun olduğu üniversiteden alınan diploma veya mezuniyet belgesinin noter veya üniversite onaylı (onaylayan makamın adı, soyadı ve makamı ile mühür bulunacaktır) örneği (Üniversitelerin Elektrik- Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun olan adaylar Elektrik Mühendisliği ile Elektronik Mühendisliği bölümlerinin her ikisine de müracaatta bulunabileceklerdir. Adaylar, meslek bilgisi yazılı sınavları kapsamında her iki bölümün de sınavlarına katılacaklar ve iki bölümü de kazanmaları durumunda örneği sayfa-18?de bulunan dilekçeyi doldurarak kendilerine uyan bir bölümü seçerek diğerinden feragat edeceklerdir.)
ç. Üniversite öğrenimini yurt dışında bitirenler için Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK)?nca onaylı denklik belgesinin noter onaylı örneği.
d. Varsa lisans üstü öğrenimine ait belgenin noter veya üniversite onaylı (onaylayan makamın adı, soyadı ve makamı ile mühür bulunacaktır) örneği.
e. Halen yedek subaylık hizmetini yapmakta olanlar ile uzman erbaşlar için sayfa 12?de yer alan nitelik belgesi (üç sicil amirini de kapsayacak şekilde düzenlenecektir.).
f. Silahlı Kuvvetlerde sivil memur ve işçi olarak görev yapmakta olanlar için sayfa 13?de yer alan nitelik belgesi (üç sicil amirini de kapsayacak şekilde düzenlenecektir.).
g. Kısa dönem erbaşlar için sayfa 14?de yer alan nitelik belgesi (üç sicil amirini de kapsayacak şekilde düzenlenecektir.).
ğ. Kendisi, anne, baba ve kardeşleri ile evli ise eşini kapsayan vukuatlı nüfus kayıt örneği.
h. Askerlik hizmetini bitirenler için terhis belgesi askerlik şubesi veya noter onaylı sureti.
ı. Askerlik hizmetini yapmayan adaylar için askerlik şubelerinden alınacak askerlik durumunu belirtir belgenin aslı.
i. Son halini gösterir 4 adet 4,5x6 cm. ebadında renkli vesikalık fotoğraf.
j. 8 TL değerinde posta pulu (1 TL?lik ve 50 Krş.?luk değerlerde).
NOT. : 1. Sayfa 10 ve 11?de bulunan dilekçe örneklerine uygun hazırlanmayan dilekçelere işlem yapılmayacaktır
2. Başvuru belgeleri, aday müracaatlarının kabul edilmemesi veya alım aşamalarının herhangi bir aşamasında elenmeleri durumunda geri iade edilmeyecektir. Bu kapsamda adaylar; diploma, öğrenim denklik, yüksek lisans/doktora ve terhis belgelerinin asıl nüshalarını göndermeyeceklerdir.
5. BAŞVURU YÖNTEMİ :
a. Giriş koşullarını taşıyan adaylar, başvurularını 27 Eylül ? 15 Ekim 2010 tarihleri arasında postayla veya şahsen ?Deniz Eğitim ve Öğretim Komutanlığı, İnsan Kaynakları Değerlendirme Grup Başkanlığı 34676 Beylerbeyi / İSTANBUL? adresine yapacaklardır. (Son başvuru zamanı 15 Ekim 2010 günü Saat:17:00?dır .)
b. Eksik belge gönderen veya nitelikleri uygun olmadığı halde başvuranların dilekçelerine işlem yapılmayacaktır.
c. Başvuruları kabul edilen adayların (yazılı sınava katılacak adayların) isimleri ile sınav tarihleri ve sınav yerlerine ilişkin bilgiler, son başvuru tarihinden sonra Deniz Kuvvetleri Komutanlığının ?www.dzkk.tsk.tr? internet adresinden yayınlanacaktır. Ayrıca, söz konusu bilgileri içeren sınav giriş kartı da adayların adreslerine postalanacaktır.
6. UYGULANACAK SINAV VE İKİNCİ SEÇİM AŞAMALARI HAKKINDA BİLGİ :
a. Ön kayıtları yapılarak kendilerine çağrı kartları gönderilen adaylar sırasıyla;
(1) Genel kültür ve meslek bilgisi sınavına,
(2) Fiziki yetenek testlerine,
(3) Mülakata, (Mülakata ilave olarak kişilik testi, yazılı anlatım becerilerinin ölçülebilmesi için ?Makale Yazılması? ve Liderlik özelliklerinin ölçülebilmesi için ?Lidersiz Grup Tartışması? uygulamaları yapılacaktır. Sonuçlar mülakata veri olarak kullanılacaktır.)
tabi tutulacaklardır. Sınavların yapılacağı merkezler bilahare duyurulacaktır.
b. Belirtilen sınav aşamalarının herhangi birinde başarılı olamayan adaylar, bir sonraki sınava giremezler.
7. YAZILI SINAVLAR :
a. Adaylara; 50 genel kültür, 50 meslek bilgisi olmak üzere 100 soru sorulacaktır. (Elektrik-Elektronik Bölümü mezunu olan adaylar ayrıca ikinci oturumda sınavına girmediği meslek bilgisi yazılı sınavına katılacaklardır.)
b. Sınav soruları çoktan seçmeli ve 5 seçenekli olarak hazırlanacaktır. Her bir yanlış cevap için doğru cevaptan 0,25 oranında puan kırılır.
c. Genel kültür sorularının konuları aşağıda belirtilmiştir.
(1) Türkçe
(2) İnkılap Tarihi
(3) Atatürkçülük (Türk Devlet ve Fikir Hayatı, Ekonomik Hayat ile İlke ve İnkılapları)
(4) T.C. Anayasası
(5) Birleşmiş Milletler
(6) NATO
(7) Lozan Antlaşması
(8) Montreux Sözleşmesi
(9) 1947 Paris Sözleşmesi
(10) Milli Coğrafya
(11) Aktüel Konular
ç. Meslek bilgisi sınavları, adayların kendi branşlarında öğrenim gördükleri müfredat programlarından yapılacaktır.
d. Adayların sınavları optik okuyucu ve bilgisayar ortamında değerlendirilmektedir.
e. Değerlendirme sonucunda; genel kültür sınavından 50 puan üzerinden 30 puan ve daha yukarı, meslek bilgisi sınavından 50 puan üzerinden 35 puan ve daha yukarı not alan, ayrıca her iki sınavdan toplam 100 puan üzerinden 70 ve daha yukarı not alanlar başarılı sayılır ve fiziki yetenek testlerine katılmaya hak kazanırlar.
f. Yazılı sınavlarla ilgili diğer hususlar sınav talimatında açıklanır. Adayların yazılı sınavlara gelirken yanlarında kurşun kalem, silgi, kalemtraş ve mühendis sınıfı adayların meslek bilgisi sınavında kullanmak üzere hesap makinesi bulundurmaları gerekmektedir.
8. YAZILI SINAVI KAZANAN ADAYLARIN FİZİKİ YETENEK TESTLERİ İLE MÜLAKATA GELİRKEN GETİRECEĞİ BELGELER :
a. Özgeçmiş,
b. Aday Bilgi Formu (sınav sonuçları ile birlikte Internet?te yayınlanacaktır.)
c. Yetkili makamlarca (muhtarlık veya noter) onaylanmış, kendisine, annesine, babasına ve evli ise eşine ait fotoğraflı nüfus cüzdanı sureti, (nüfus cüzdanı fotokopisi noter tasdikli olsa dahi kabul edilmez, fotoğrafları son üç ay içinde çekilmiş olmayanlar ile fotoğrafsız nüfus cüzdanı sureti getiren adayların müracaatları kabul edilmeyecektir).
ç. Bitirdiği okulda okuduğu süre ve dersleri belirten Not Durum Belgesi (Transkript)?nin aslı veya noter/öğrenci işlerince onaylı örneği,
d. Kendisine ait Adli sicil ve adli sicil arşiv kaydı (Cumhuriyet Baş Savcılığından veya Adli Sicil Müdürlüklerinden alınacak ve başvuru tarihi itibariyle üç aydan eski olmayacaktır.).
9. FİZİKİ YETENEK TESTLERİ :
a. Yazılı sınavı kazanarak fiziki yetenek testlerine gelen adayların, söz konusu testlere başlamadan önce giriş koşullarında ve sayfa 15?de belirtilen boy ve kilo koşullarını taşıyıp taşımadıkları ölçülür. Öngörülen koşulları taşımayan adaylar başarısız sayılır ve fiziki yetenek testlerine alınmazlar.
b. Fiziki yetenek testlerinde adaylar; 3000 m. koşu, şınav ve mekikten oluşan testlere tabi tutulurlar.
c. Adaylara uygulanacak fiziki yetenek testlerinin barajları, erkek adaylar için sayfa 16?da, bayan adaylar için sayfa 17?de belirtilmiştir.
ç. Testlerin her birinden 100 puan üzerinden 40 ve daha yukarı puan alanlar başarılı sayılır. Fiziki yetenek testlerinde belirtilen barajı geçemeyen adaylar diğer aşamalara katılamazlar.
d. Adayların fiziki yetenek notu mekik, şınav ve koşu testlerinden aldıkları notların toplamının üçe bölümünden elde edilen nottur. Adayların fiziki yetenek notları sıralama notlarına dahil edilmez.
e. Adayların fiziki yetenek testleri için yanlarında spor malzemesi bulundurmaları gerekmektedir.
f. Fiziki yetenek testlerinin yapılacağı günde sağlık durumu itibariyle testlere katılamayacak durumda bulunan adaylar (Ameliyatlı, hamile, burkulma, kırık v.b.) sınavlara kabul edilmezler.
10. MÜLAKAT :
Mülakatta aşağıdaki hususlara dikkat edilir. Her konu 10 tam puan üzerinden değerlendirilir. 40 ve daha yukarı puan alanlar başarılı sayılır.
a. Dış görünüm,
b. Anlatım,
c. Ses tonu ve konuşma düzgünlüğü,
ç. Kendine güveni,
d. TSK hakkındaki görüşü,
13. DEĞERLENDİRME VE SEÇİM :
a. Yapılan sınavlar sonucunda belirlenen barajları aşan tüm adayların; genel kültür sınav notu, meslek bilgisi sınav notu ve mülakat notu ortalaması, başarı notunu oluşturur. Başarı notu dikkate alınarak adaylar kendi aralarında sıralanır.
b. Yapılan fiziki yetenek, genel kültür ve meslek bilgisi sınavları ile mülakattan başarılı olan adayların nihai sıralamasında,
(1) Yüksek lisans ve master yapanlara ilave 5 puan verilir,
(2) Doktora yapanlara ilave 10 puan verilir,
başarı sıralamasına göre kontenjan kadar adayın alım işlemleri başlatılır.
c. Adayların fiziki yetenek değerlendirme testinden aldığı puanların genel sıralamaya etkisi yoktur.
14. SONUÇLARIN ADAYLARA DUYURULMASI :
a. Sonuçlar adaylara, ?http://www.dzkk.tsk.tr? internet adresi vasıtasıyla duyurulacaktır.
b. Alımı uygun görülen adaylar kendilerine bildirilen tarihte Deniz Eğitim ve Öğretim Komutanlığında bulunurlar. Adaylar Deniz Eğitim ve Öğretim Komutanlığınca Asker Hastanelerine sevk edilir ve diğer belgeleri tamamlatılır.
15. ÖN SÖZLEŞME İŞLEMLERİ :
a. Alımı uygun görülen adaylar ile Deniz Eğitim ve Öğretim Komutanlığı Beylerbeyi/İSTANBUL adresinde Şubat 2011 ayı içerisinde ön sözleşme yapılır.
b. Sözleşmeli subay adayı, çalışıyor ise çalışmakta olduğu işyerinden ayrılmak zorundadır.
16. SÖZLEŞMELİ SUBAY ADAYLARININ KATILACAĞI EĞİTİMLER :
a. Sözleşmeli subay adayları MART-AĞUSTOS 2011 tarihleri arasında Karamürselbey Eğitim Merkezi Komutanlığı Altınova/YALOVA?da ?Temel Askerlik ve Subaylık Nosyonu Kazandırma Eğitimi?ne alınacaklardır.
b. Askerlik yükümlülüğünü daha önce kısmen veya tamamen yerine getirmiş adaylar da söz konusu eğitime katılacaklardır.
c. Eğitimde başarılı olamayan adaylarla sözleşme yapılmaz ve işlemleri iptal edilir.
17. SÖZLEŞME YAPILMASI :
a. Askeri eğitimi başarı ile tamamlayan sözleşmeli subay adayları 3 yıldan az, 9 yıldan fazla olmamak üzere sözleşme imzalarlar.
b. Subaylığa nasıp kararnameleri çıktıktan sonra 30 AĞUSTOS 2011 tarihinden geçerli olarak sözleşmeli subay olurlar.
18. ATANMA :
Sözleşmeli subayların, sözleşmeyi imzalamalarını müteakip, sınıf ve branşlarına uygun kadrolara atamaları yapılır.
19. SÖZLEŞMELİ SUBAYLARIN KATILACAĞI EĞİTİMLER :
?Temel Askerlik ve Subaylık Nosyonu Kazandırma Eğitimi?ni başarı ile bitirerek kendileriyle sözleşme yapılan ve subay nasbedilenler; atandıkları görev yerlerinde görev başı eğitimine/meslekleri ile ilgili staj eğitimine tabi tutulur.
20. SÖZLEŞMENİN YENİLENMESİ VE UZAMASI :
a. Görevde iken sözleşmesini yenilemek isteyenler sözleşme süresi sona erme tarihinden 6 ay önceden başlamak suretiyle dilekçe ile ilk amirine müracaat eder. Bu dilekçeler, Kuvvet Komutanlıklarına gönderilir. Uygun görülenlerin sözleşmesinin yenileneceği, sözleşmenin bitiminden en az 3 ay önce bildirilir.
b. Sözleşme, ilgili sözleşmeli subayın talebinin idarece kabul edildiğinin bildirilmesi ile yenilenir.
c. Yukarıdaki işlemler sözleşmenin bitiminden en az 3 ay önce bitirilir.
ç. Her sözleşme süresinin sona erme tarihinden en az 3 ay önce taraflar sözleşmeyi yenileyeceklerine dair yazılı bildirimde bulunmadıkları taktirde sözleşme kendiliğinden sona erecektir.
d. Sözleşmeli subay nasbedildikten sonra; yabancı memleketlere 6 ay veya daha uzun süreli öğrenim, staj, kurs, ihtisas veya görgü ve bilgilerini artırmak maksadıyla gidenlerin sözleşme süreleri, gidiş ve dönüş tarihleri arasında geçen sürenin iki katı kadar; T.S.K. hesabına yurtiçinde fakülte ve yüksek okullarda öğrenim yapanlarla meslekleri ile ilgili ihtisas yapanların sözleşme süreleri ise buralarda geçen süreler kadar uzatılır.
e. Yurtdışında sürekli göreve atananların sözleşme süreleri görevi devraldıkları ve devrettikleri tarihler arasındaki süre kadar uzatılır.
21. SÖZLEŞMENİN FESHİ :
a. Sözleşmeli subay sözleşme süreleri sona ermeden sözleşmelerini tek taraflı olarak feshedemezler.
b. Sözleşmeli subay adaylarının ön sözleşmeleri aşağıdaki nedenlerle süresinin bitiminden önce feshedilebilir:
(1) Askerî eğitim esnasında yetkili kurullarca başarısız veya disiplinsiz olduğuna karar verilmek.
(2) Yetkili sağlık kurullarınca askerî eğitime ve/veya göreve devam edemez kararı verilmiş olmak.
(3) Sözleşmeli subay veya sözleşmeli astsubay adayı olma şartlarından herhangi birini taşımadığı sonradan anlaşılmak veya sözleşme süresi içinde bu şartlardan herhangi birini kaybetmek.
(4) Askerî eğitimin üçte birine çeşitli nedenlerle katılmamak.
Bunlardan; görevlerini icra ederken veya görevleri dolayısıyla bir saldırıya veya kazaya uğrayan ya da bir meslek hastalığına yakalanma neticesinde askerî eğitimin üçte birine devam etmeyerek başarısız kabul edilenler, bir kez olmak üzere sonraki dönemde açılacak askerî eğitime planlanırlar. Sonraki dönemde istekli olmaları, aranan sağlık ve diğer niteliklerini korumaları halinde yeniden ön sözleşme yapılarak eğitime alınırlar.
c. Sözleşmeli subayların aşağıdaki nedenlerle sözleşme süresinin bitiminden önce feshedilebilir:
(1) Türk Silahlı Kuvvetleri Sınıf Okulları/Eğitim Merkezi Komutanlıkları Yönetmeliğinin ilgili hükümleri gereğince, sınıf okullarındaki eğitim ve öğretimde başarısız olmak.
(2) Disiplinsizlik ve ahlaki durum nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yapamayacağı, sıralı sicil üstlerinin düzenleyeceği sicil ve kanaat raporu ile anlaşılmak.
(3) Yetersizlik nedeniyle kendisinden istifade edilemeyeceği, sıralı sicil üstlerinin düzenleyeceği sicil belgesi ile anlaşılmak.
(4) Cezaları ertelenmiş, seçenek yaptırımlardan birisine çevrilmiş, genel ya da özel af kanunları kapsamına girmiş veya haklarında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa dahi;
(a) Devletin güvenliğine karşı işlenen suçlar, halkı askerlikten soğutmak, Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama ile zimmet, irtikap, iftira, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, yalan tanıklık, yalan yere yemin, suç uydurma, cinsel saldırı, cinsel taciz, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak, fuhuş, gayri tabii mukarenet, hileli iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyet kırıcı suçlar ile kaçakçılık, ihaleye fesat karıştırma, devlet sırlarını açığa vurma suçlarından birisinden,
(b) Firar, amir veya üste fiilen taarruz, emre itaatsizlikte ısrar, üste hakaret, mukavemet, fesat ve isyan suçlarından,
(c) 1632 sayılı Askeri Ceza Kanununun 148 inci maddesinde belirtilen suçlardan birisinden,
mahkum olmak.
ç. Taksirli suçlar hariç olmak üzere adli veya askerî mahkemeler tarafından bir ay ve daha fazla süreli hürriyeti bağlayıcı bir cezaya mahkûm olmak.
d. Disiplin mahkemelerince verilen bir mahkumiyet hükmü üzerine, son olarak verilen oda veya göz hapsi cezası da dahil olmak üzere, kararın kesinleştiği tarihten itibaren geriye doğru son bir yıl içinde toplam otuz gün ve daha fazla oda veya göz hapsi cezasına mahkum olmak.
e. Yasadışı siyasi, yıkıcı, bölücü, irticai faaliyetlerde bulunmak, tutum ve davranışlarıyla bu görüşleri benimsediği tespit edilmek.
f. Sözleşmeli subay veya sözleşmeli astsubay olmak için gerekli nitelik ve şartlardan herhangi birini taşımadığı sonradan anlaşılmak veya sözleşme süresi içinde bu niteliklerinden herhangi birini kaybetmek.
g. Yabancı uyruklu kişilerle yapılan evliliklerde, evlilikleri ilgili mevzuatta belirtilen esaslar dâhilinde Genelkurmay Başkanlığınca uygun görülmemek ve çeşitli nedenlerle Türk vatandaşlığını kaybetmek veya Türk vatandaşlığından çıkarılmak.
ğ. Yetkili sağlık kurullarınca verilen kararlara göre sözleşmeli subay ve sözleşmeli astsubay olarak göreve devamı mümkün olmamak.
h. İstihdam edildikleri sınıflarda görev yapamayacaklarına dair yetkili sağlık kurullarınca karar verilenlerden, idarece başka bir sınıfta istihdamına gerek duyulmamak.
ı. Sözleşmenin yapılmasını müteakip; barışta ve savaşta, görevini icra ederken veya görevi dolayısıyla bir saldırıya, kazaya uğrayan ya da bir meslek hastalığına yakalananlar hariç olmak üzere, bir sözleşme yılı içinde, tedavi kurumlarında yatarak tedavi olma süreleri ile aylıklı doğum izni hariç olmak kaydıyla, alınan hava değişimi, istirahat ve benzeri sıhhi izin süresi toplamı doksan günü geçmek.
22. MUVAZZAF SUBAYLIĞA GEÇME :
Muvazzaf Subaylığa Geçme Şartları;
a. 7-12?nci fiili hizmet yılları içinde olmak,
b. Muvazzaf subaylığa geçmek isteğini belirten dilekçe ile ilk amirine müracaat etmek.
c. Başvurduğu yıla kadar almış olduğu sicil notlarının ortalaması, sicil tam notunun % 90 veya daha fazlası olmak,
ç. Muvazzaf subaylığa geçmesinin uygun olduğu sıralı sicil amirlerince düzenlenecek nitelik belgesi ile belirlenmiş olmak,
d. Dz.K.K.lığınca yapılacak mesleki sınavlarda başarılı olmak ve saptanan kontenjana girmek,
Bu şekilde muvazzaf subaylığa geçirilenler, subay nasbedildikleri tarihten başlamak üzere onbeş yıl hizmet etmedikçe istifa edemeyeceklerdir.
23. İZİN :
Yıllık izin (30 gün planlı, 15 gün mazeret), mazeret izni, yurtdışı izni ve sıhhi izinlerden muvazzaf subaylar gibi yararlanırlar.
24. MAAŞ :
Sözleşmeli subay olarak yetiştirilecekler, 27/7/1967 tarihli ve 926 sayılı Türk Silâhlı Kuvvetleri Personel Kanununun ekinde yer alan EK-VI sayılı cetvelde asteğmenler için öngörülen dokuzuncu derecenin birinci kademe aylığı ile bu rütbenin karşılığı tazminat, yan ödeme ve sosyal amaçlı diğer yardım ve ödeneklerden, tayın bedeli hariç, aynen yararlandırılırlar
25. SAĞLANACAK ÖZLÜK HAKLARI VE SOSYAL İMKANLAR :
a. Resmi üniforma,
b. Muvazzaf subaylar gibi rütbe terfi imkanı ve mali haklardan yararlanma,
c. Kendisinin ve bakmakla yükümlü oldukları aile fertlerinin askeri hastanelerdeki sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanma imkanı,
ç. Puan durumuna göre askeri lojmanlardan, kiralama sisteminden ve lojman tazminatından istifade etme,
d. Ordu Yardımlaşma Kurumu (OYAK) imkanlarından yararlanma (Borç para alma, ev kredisi kullanma, konut edinme, emeklilikte birikmiş ikramiyeden yararlanma v.b.),
e. Kendisi ve aile fertlerinin askeri sosyal tesislerden yararlanması,
f. Askeri servis araçlarından istifade etme,
g. Fakültede geçen öğrencilik süresini borçlanarak hizmetten saydırma, fiili çalışma süresine, belli süre yıpranma payı ilave edilmesi ile T.C. Emekli Sandığı Kanunu?na göre emekli olma hakkı,
ğ. Lisan kursu, yurt içi ve yurt dışında hizmet içi eğitim, yurt içi ve yurt dışı toplantılarına iştirak ve yurt dışında inceleme, bilgi ve görgü artırma imkanı,
SİVİL KAYNAKTAN MÜRACAAT EDECEK ADAYLAR İÇİN DİLEKÇE ÖRNEĞİ
DENİZ EĞİTİM VE ÖĞRETİM KOMUTANLIĞINA
Beylerbeyi/İSTANBUL
1. Deniz Kuvvetleri Komutanlığının 2010 yılı sözleşmeli subay alımları giriş koşullarını taşıdığımı ve aşağıda belirttiğim bilgilerin gerçeğe uygun olduğunu beyan eder, bilgilerin yanlış olması halinde sınav işlemlerinin iptalini kabul ederim.
2. ???????.................. sınıf/branşından sözleşmeli subay olmak istiyorum. Sınav başvurumun kabul edilmesini, arz ederim.
TARİH
İMZA
ADI SOYADI
EKLER :
(Başvuruda istenen belgeler sırasıyla yazılacaktır.)
ADRES :
(Yazışma adresleri posta kodu ile birlikte yazılacaktır)
TLF.NO :
(GSM ve ev telefon numaraları yazılacaktır)
BAŞVURU BİLGİLERİ
1. T.C. KİMLİK NUMARASI :
2. DOĞUM TARİHİ :
(gün, ay ve yıl olarak)
3. ÖĞRENİM BİLGİLERİ
a. Üniversite Adı :
b. Bölüm Adı :
c. Mezuniyet Tarihi :
(gün, ay ve yıl olarak)
4. LİSANS ÜSTÜ ÖĞRENİMİ BİLGİLERİ
(Bu bölümü; lisans üstü öğrenimi tamamlamış adaylar dolduracaktır.)
a. Üniversite :
b. Enstitü :
c. Mezuniyet Tarihi :
(gün, ay ve yıl olarak)
5. TERHİS BİLGİLERİ
(Bu bölümü sadece askerlik görevini tamamlamış erkek adaylar dolduracaktır.)
a. Kuvvet Komutanlığı :
b. Sınıf/Rütbe :
c. Sicil No :
ç. Terhis Tarihi :
T.S.K.?DA GÖREV YAPAN ADAYLAR İÇİN DİLEKÇE ÖRNEĞİ
DENİZ EĞİTİM VE ÖĞRETİM KOMUTANLIĞINA
Beylerbeyi/İSTANBUL
1. Deniz Kuvvetleri Komutanlığının 2010 yılı sözleşmeli subay alımları giriş koşullarını taşıdığımı ve aşağıda belirttiğim bilgilerin gerçeğe uygun olduğunu beyan eder, bilgilerin yanlış olması halinde sınav işlemlerinin iptalini kabul ederim.
2. ???????...................sınıf/branşından sözleşmeli subay olmak istiyorum. Sınav başvurumun kabul edilmesini, arz ederim.
TARİH
İMZA
ADI SOYADI
EKLER :
(Başvuruda istenen belgeler sırasıyla yazılacaktır.)
ADRES :
(Yazışma adresleri posta kodu ile birlikte yazılacaktır)
TLF.NO :
(GSM ve ev telefon numaraları yazılacaktır)
BAŞVURU BİLGİLERİ
1. T.C. KİMLİK NUMARASI :
2. DOĞUM TARİHİ :
(gün, ay ve yıl olarak)
3. ÖĞRENİM BİLGİLERİ
a. Üniversite Adı :
b. Bölüm Adı :
c. Mezuniyet Tarihi :
(gün, ay ve yıl olarak)
4. LİSANS ÜSTÜ ÖĞRENİMİ BİLGİLERİ
(Bu bölümü; lisans üstü öğrenimi tamamlamış adaylar dolduracaktır.)
a. Üniversite :
b. Enstitü :
c. Mezuniyet Tarihi :
(gün, ay ve yıl olarak)
5. ASKERLİK BİLGİLERİ
(Askerlik görevini yapan adayların bilgileri yazılacaktır)
a. Kuvvet Komutanlığı :
b. Birliği :
c. Sınıf/Rütbe :
ç. Sicil No :
SÖZLEŞMELİ SUBAY OLMAK İSTEYEN YEDEK SUBAYLAR VE UZMAN ERBAŞLAR İÇİN DÜZENLENECEK NİTELİK BELGESİ
GÖREVİ :
ADI SOYADI :
SINIF VE RÜTBESİ :
SİCİL NUMARASI :
NASBI :
T.C.KİMLİK NO :
RESMİ MÜHÜR VE İMZA
SIRA NO | NİTELİKLER | SİCİL AMİRLERİ | ||
1 | 2 | 3 | ||
1. | Yedek subay/uzman erbaş hizmeti süresi içinde almış olduğu sicillerin not toplamının ortalaması, sicil tam notunun % 85 ve daha fazlası mıdır ? | |||
2. | Ahlak, seciye ve karakter bakımından kusursuz ve iyi hal sahibi midir? | |||
3. | Askeri ruhu, disiplini ve itaati, her türlü tesirlere rağmen muhafaza edecek şekilde benimsemiş midir? | |||
4. | Maddi çıkarlara ve kötü alışkanlıklara düşkünlüğü var mıdır ? | |||
5. | Yıkıcı, bölücü faaliyetleri ve ideolojik eğitimleri var mıdır ? | |||
6. | Atatürk ilkelerine bağlı mıdır ? | |||
7. | Sözleşmeli subay olmasını engelleyecek durumu var mıdır? | |||
8. | Çalışkanlığı, azim ve iradesi, soğukkanlılığı, dayanıklılığı, durumlara uyma yeteneği | |||
9. | Güvenilme ve sadakat durumu | |||
10. | Görev için titizliği, sorumluluğu benimsemesi | |||
11. | Genel görünüşü, temizliği, kılık-kıyafeti, tavır ve hareketi | |||
12. | Genel kültür, terbiye, nezaket ve tevazuu | |||
13. | Zeka, kavrayış ve anlayış (muhakeme) yeteneği | |||
14. | Anlatım, düşüncesini açıkça söyleme ve inandırma yeteneği | |||
15. | Muhite intibak, arkadaş edinme, kendini sevdirme ve kabul ettirme yeteneği | |||
16. | Eşinin ve ailesinin toplum içindeki durumu | |||
17. | Sözleşmeli subay olarak alınmasının uygun olup olmadığı ? | |||
İmza ve Resmi Mühür : Adı ve Soyadı : Rütbesi : Sicil Numarası : Görevi : |
NOT : 1. Niteliklerden 1-7 nolu niteliklere ?Evet / Hayır?, 8-16 nolu niteliklere ?Çokİyi/İyi/Orta/Zayıf?,
17 nolu niteliğe ?Uygundur / Uygun Değildir? şeklinde cevap verilir.
2. Almış olduğu ceza ve mükafatlar listesi, varsa ilave görüşler nitelik belgesine eklenir.
3. Doldurduğunda ?ÖZEL? gizlilik derecesi verilir.
SÖZLEŞMELİ SUBAY OLMAK İSTEYEN SİLAHLI KUVVETLERDE GÖREVLİ SİVİL MEMUR VE İŞÇİLER İÇİN NİTELİK BELGESİ
GÖREVİ :
ADI VE SOYADI :
BABA ADI :
MEMLEKETİ :
DOĞUM TARİHİ :
SINIFI :
BRANŞI :
SİLAHLI KUVVETLERE
GİRİŞ TARİHİ :
AYLIK DERECE VE
KADEMESİ :
BULUNDUĞU DERECEYE
YÜKSELİŞ TARİHİ :
SİCİL NUMARASI :
T.C.KİMLİK NO :
RESMİ MÜHÜR VE İMZA
SIRA NO | CEVAPLANDIRILACAK BİLGİLER | SİCİL AMİRLERİ | ||
1 | 2 | 3 | ||
1. | Genel Görünüşü, sosyal durumu | |||
2. | Askeri tavır ve hareketi | |||
3. | İtaati | |||
4. | Görevde sabır ve tahammülü | |||
5. | Sadakat ve bağlılığı | |||
6. | Tetkik ve etraflıca inceleme merakı | |||
7. | Düzgün söz söyleme kabiliyeti | |||
8. | Amirlik ve komutanlık yapabilme kabiliyeti | |||
9. | Kesin hüküm | |||
10. | Dolduranın Adı, Soyadı Rütbesi İmzası ve Tarih |
NOT : 1. Niteliklere ?Çok iyi/ iyi / orta / zayıf? şeklinde cevap verilir.
2. Almış olduğu ceza ve mükafatlar listesi, varsa ilave görüşler nitelik belgesine eklenir.
3. Kesin Hüküm : ?Sözleşmeli Subaylığa Layıktır veya Değildir) şeklinde yazılır.
4. Doldurulduğunda ?ÖZEL? gizlilik derecesi verilir.
KISA DÖNEM ERBAŞLAR İÇİN NİTELİK BELGESİ
ADI SOYADI :
GÖREV YERİ :
SINIF VE RÜTBESİ :
MEMLEKETİ :
TERTİBİ :
T.C.KİMLİK NO :
RESMİ MÜHÜR VE İMZA
SIRA NO | NİTELİKLER | SİCİL AMİRLERİ | ||
1 | 2 | 3 | ||
1. | Ahlak ve karakter bakımından kusursuz ve iyi hal sahibi midir ? | |||
2. | Disiplin ve itaati, her türlü tesirlere rağmen muhafaza edecek şekilde benimsemiş midir ? | |||
3. | Çalışkan azim ve iradeli, soğukkanlı ve dayanıklı mıdır ? | |||
4. | Güvenilir ve sadakatli midir ? | |||
5. | Maddi çıkarlara ve kötü alışkanlıklara düşkünlüğü var mıdır ? | |||
6. | Görevinde sorumluluğu benimser mi ? | |||
7. | Genel görünüşü, temizliği, kılık-kıyafeti, tavır ve hareketleri uygun mudur ? | |||
8. | Meslek bilgisini ve askeri ihtisasını geliştirme çabası var mıdır ? | |||
9. | Zeka, kavrayış ve anlayış (muhakeme) yeteneği uygun mudur ? | |||
10. | Anlatım, düşüncesini açıkça söyleme ve inandırma yeteneği var mıdır ? | |||
11. | Eşinin ve ailesinin sosyal yapısı uygun mudur ? | |||
12. | Yıkıcı, bölücü faaliyetleri ve ideolojik eğitimleri var mıdır ? | |||
13. | Atatürk ilkelerine bağlı mıdır ? | |||
14. | Sözleşmeli ????.. olmasını engelleyecek durumu var mıdır? | |||
İmza ve Resmi Mühür : Adı ve Soyadı : Rütbesi : Sicil Numarası : Görevi : |
AÇIKLAMA: 1. 1-13?ncü niteliklere Evet/Hayır şeklinde, 14 ncü niteliğe uygundur/uygun değildir şeklinde cevap verilir.
2. Varsa ilave görüşleri Ek olarak gönderilir.
3. Nitelik belgesini doldurmaya yetkili sicil üstleri;
4. Doldurulduğunda ?ÖZEL? gizlilik derecesi verilir.
ADAYLARDA ARANAN BOY-KİLO STANDARTLARI
BOY CM) | AĞIRLIK ALT SINIRI (KG) | AĞIRLIK ÜST SINIRI (KG) |
164 | 51 | 72 |
165 | 52 | 72 |
166 | 52 | 72 |
167 | 53 | 73 |
168 | 54 | 73 |
169 | 54 | 74 |
170 | 55 | 75 |
171 | 56 | 76 |
172 | 56 | 77 |
173 | 57 | 78 |
174 | 58 | 79 |
175 | 58 | 80 |
176 | 59 | 81 |
177 | 60 | 81 |
178 | 60 | 82 |
179 | 61 | 83 |
180 | 62 | 84 |
181 | 62 | 85 |
182 | 63 | 86 |
183 | 64 | 87 |
184 | 64 | 88 |
185 | 65 | 89 |
186 | 66 | 90 |
187 | 66 | 91 |
188 | 67 | 92 |
189 | 68 | 93 |
190 | 69 | 94 |
191 | 70 | 95 |
192 | 70 | 96 |
193 | 71 | 97 |
194 | 72 | 98 |
195 | 72 | 99 |
196 | 73 | 100 |
197 | 74 | 101 |
198 | 75 | 102 |
199 | 75 | 103 |
200 | 76 | 104 |
201 | 77 | 105 |
202 | 78 | 106 |
203 | 78 | 107 |
204 | 79 | 108 |
205 | 80 | 109 |
206 | 81 | 110 |
207 | 81 | 111 |
208 | 82 | 112 |
209 | 83 | 114 |
210 | 84 | 115 |
ERKEK ADAYLAR İÇİN FİZİKİ YETENEK TESTİ DEĞERLENDİRME ÇİZELGESİ
ŞINAV | 3000 M.KOŞU | MEKİK | |||||||||||||
Tekrar | 1 | 2 | 3 | Süre DK. | 1 | 2 | 3 | Süre DK. | 1 | 2 | 3 | Tekrar | 1 | 2 | 3 |
40 | 100 | 12.00 | 100 | 17.20 | 28 | 40 | 52 | 40 | 100 | ||||||
39 | 98 | 12.10 | 97 | 17.30 | 26 | 38 | 50 | 39 | 98 | ||||||
38 | 96 | 12.20 | 94 | 17.40 | 24 | 36 | 48 | 38 | 96 | ||||||
37 | 94 | 12.30 | 91 | 17.50 | 22 | 34 | 46 | 37 | 94 | ||||||
36 | 92 | 12.40 | 88 | 18.00 | 20 | 32 | 44 | 36 | 92 | ||||||
35 | 90 | 100 | 12.50 | 85 | 18.10 | 18 | 30 | 42 | 35 | 90 | 100 | ||||
34 | 88 | 97 | 13.00 | 82 | 100 | 18.20 | 16 | 28 | 40 | 34 | 88 | 97 | |||
33 | 86 | 94 | 13.10 | 80 | 96 | 18.30 | 14 | 26 | 38 | 33 | 86 | 94 | |||
32 | 84 | 92 | 13.20 | 77 | 94 | 18.40 | 12 | 24 | 36 | 32 | 84 | 92 | |||
31 | 82 | 90 | 13.30 | 73 | 92 | 18.50 | 10 | 22 | 34 | 31 | 82 | 90 | |||
30 | 80 | 88 | 13.40 | 70 | 90 | 19.00 | 8 | 20 | 32 | 30 | 80 | 88 | |||
29 | 78 | 86 | 13.50 | 68 | 87 | 19.10 | 6 | 18 | 30 | 29 | 78 | 86 | |||
28 | 76 | 84 | 14.00 | 66 | 84 | 19.20 | 4 | 16 | 28 | 28 | 76 | 84 | |||
27 | 74 | 82 | 14.10 | 64 | 80 | 19.30 | 2 | 14 | 26 | 27 | 74 | 82 | |||
26 | 72 | 80 | 14.20 | 62 | 78 | 19.40 | 0 | 12 | 24 | 26 | 72 | 80 | |||
25 | 70 | 78 | 100 | 14.30 | 60 | 75 | 100 | 19.50 | 10 | 22 | 25 | 70 | 78 | 100 | |
24 | 68 | 76 | 97 | 14.40 | 59 | 72 | 97 | 20.00 | 8 | 20 | 24 | 68 | 76 | 97 | |
23 | 66 | 74 | 94 | 14.50 | 58 | 70 | 94 | 20.10 | 6 | 18 | 23 | 66 | 74 | 94 | |
22 | 64 | 72 | 91 | 15.00 | 56 | 68 | 91 | 20.20 | 4 | 16 | 22 | 64 | 72 | 91 | |
21 | 62 | 70 | 88 | 15.10 | 54 | 66 | 88 | 20.30 | 2 | 14 | 21 | 62 | 70 | 88 | |
20 | 60 | 68 | 85 | 15.20 | 52 | 64 | 85 | 20.40 | 0 | 12 | 20 | 60 | 68 | 85 | |
19 | 58 | 66 | 82 | 15.30 | 50 | 62 | 82 | 20.50 | 10 | 19 | 58 | 66 | 82 | ||
18 | 56 | 64 | 80 | 15.40 | 48 | 60 | 80 | 21.00 | 8 | 18 | 56 | 64 | 80 | ||
17 | 54 | 62 | 77 | 15.50 | 46 | 58 | 76 | 21.10 | 6 | 17 | 54 | 62 | 77 | ||
16 | 52 | 60 | 74 | 16.00 | 44 | 56 | 73 | 21.20 | 4 | 16 | 52 | 60 | 74 | ||
15 | 50 | 58 | 72 | 16.10 | 42 | 54 | 69 | 21.30 | 2 | 15 | 50 | 58 | 72 | ||
14 | 47 | 56 | 70 | 16.20 | 40 | 52 | 66 | 21.40 | 0 | 14 | 47 | 56 | 70 | ||
13 | 44 | 54 | 68 | 16.30 | 38 | 50 | 63 | 21.50 | 13 | 44 | 54 | 68 | |||
12 | 40 | 50 | 66 | 16.40 | 36 | 48 | 60 | 22.00 | 12 | 40 | 50 | 66 | |||
11 | 38 | 48 | 64 | 16.50 | 34 | 46 | 58 | 22.10 | 11 | 38 | 48 | 64 | |||
10 | 35 | 46 | 60 | 17.00 | 32 | 44 | 56 | 22.20 | 10 | 35 | 46 | 60 | |||
9 | 32 | 44 | 55 | 17.10 | 30 | 42 | 54 | 22.30 | 9 | 32 | 44 | 55 | |||
8 | 29 | 40 | 50 | 22.40 | 8 | 29 | 40 | 50 | |||||||
7 | 26 | 35 | 45 | NOT : MEKİK HAREKETİ AYAK BİLEKLERİ TUTULARAK YARDIMLI YAPILDIĞINDA BU HAREKETTEN ALINAN NOT 1 NCİ GRUP İÇİN 20 PUAN 2 NCİ GRUP İÇİN 15 PUAN 3 NCÜ GRUP İÇİN 10 PUAN DÜŞÜRÜLÜR. | 7 | 26 | 35 | 45 | |||||||
6 | 23 | 30 | 40 | 6 | 23 | 30 | 40 | ||||||||
5 | 20 | 25 | 35 | 5 | 20 | 25 | 35 | ||||||||
4 | 15 | 20 | 30 | 4 | 15 | 20 | 30 | ||||||||
3 | 10 | 15 | 20 | 3 | 10 | 15 | 20 | ||||||||
2 | 5 | 8 | 10 | 2 | 5 | 8 | 10 | ||||||||
1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 |
1 nci grup; 17-25 yaş, 2 nci grup; 26-30 yaş, 3 ncü grup; 31-35 yaş.
BAYAN ADAYLAR İÇİN FİZİKİ YETENEK TESTİ DEĞERLENDİRME ÇİZELGESİ
ŞINAV | 3000 METRE KOŞU | MEKİK | |||||||||||||||
Tekrar | 1 | 2 | 3 | Süre | 1 | 2 | 3 | Süre | 1 | 2 | 3 | Tekrar | 1 | 2 | 3 | ||
20 | 100 | 18.00 | 100 | 23.50 | 30 | 42 | 54 | 20 | 100 | ||||||||
19 | 98 | 18.10 | 98 | 24.00 | 28 | 40 | 52 | 19 | 98 | ||||||||
18 | 96 | 18.20 | 96 | 24.10 | 26 | 38 | 50 | 18 | 96 | ||||||||
17 | 94 | 100 | 18.30 | 94 | 24.20 | 24 | 36 | 48 | 17 | 94 | 100 | ||||||
16 | 92 | 98 | 18.40 | 92 | 24.30 | 22 | 34 | 46 | 16 | 92 | 98 | ||||||
15 | 90 | 96 | 18.50 | 90 | 24.40 | 20 | 32 | 44 | 15 | 90 | 96 | ||||||
14 | 85 | 94 | 100 | 19.00 | 88 | 100 | 24.50 | 18 | 30 | 42 | 14 | 85 | 94 | 100 | |||
13 | 80 | 92 | 97 | 19.10 | 86 | 98 | 25.00 | 16 | 28 | 40 | 13 | 80 | 92 | 97 | |||
12 | 75 | 90 | 95 | 19.20 | 84 | 96 | 25.10 | 14 | 26 | 38 | 12 | 75 | 90 | 95 | |||
11 | 70 | 85 | 92 | 19.30 | 82 | 94 | 25.20 | 12 | 24 | 36 | 11 | 70 | 85 | 92 | |||
10 | 65 | 80 | 90 | 19.40 | 80 | 92 | 25.30 | 10 | 22 | 34 | 10 | 65 | 80 | 90 | |||
9 | 60 | 75 | 84 | 19.50 | 78 | 90 | 25.40 | 8 | 20 | 32 | 9 | 60 | 75 | 84 | |||
8 | 55 | 70 | 80 | 20.00 | 76 | 88 | 100 | 25.50 | 6 | 18 | 30 | 8 | 55 | 70 | 80 | ||
7 | 50 | 65 | 75 | 20.10 | 74 | 86 | 98 | 26.00 | 4 | 16 | 28 | 7 | 50 | 65 | 75 | ||
6 | 45 | 60 | 70 | 20.20 | 72 | 84 | 96 | 26.10 | 2 | 14 | 26 | 6 | 45 | 60 | 70 | ||
5 | 40 | 50 | 60 | 20.30 | 70 | 82 | 94 | 26.20 | 0 | 12 | 24 | 5 | 40 | 50 | 60 | ||
4 | 30 | 40 | 50 | 20.40 | 68 | 80 | 92 | 26.30 | 10 | 22 | 4 | 30 | 40 | 50 | |||
3 | 20 | 30 | 40 | 20.50 | 66 | 78 | 90 | 26.40 | 8 | 20 | 3 | 20 | 30 | 40 | |||
2 | 10 | 15 | 20 | 21.00 | 64 | 76 | 88 | 26.50 | 6 | 18 | 2 | 10 | 15 | 20 | |||
1 | 5 | 10 | 15 | 21.10 | 62 | 74 | 86 | 27.00 | 4 | 16 | 1 | 5 | 10 | 15 | |||
21.20 | 60 | 72 | 84 | 27.10 | 2 | 14 | |||||||||||
21.30 | 58 | 70 | 82 | 27.20 | 0 | 12 | |||||||||||
21.40 | 56 | 68 | 80 | 27.30 | 10 | ||||||||||||
21.50 | 54 | 66 | 78 | 27.40 | 8 | ||||||||||||
22.00 | 52 | 64 | 76 | 27.50 | 6 | ||||||||||||
22.10 | 50 | 62 | 74 | 28.00 | 4 | ||||||||||||
22.20 | 48 | 60 | 72 | 28.10 | 2 | ||||||||||||
22.30 | 46 | 58 | 70 | 28.20 | 0 | ||||||||||||
22.40 | 44 | 56 | 68 | 28.30 | |||||||||||||
22.50 | 42 | 54 | 66 | 28.40 | |||||||||||||
23.00 | 40 | 52 | 64 | 28.50 | |||||||||||||
23.10 | 38 | 50 | 62 | 29.00 | |||||||||||||
23.20 | 36 | 48 | 60 | 29.10 | |||||||||||||
23.30 | 34 | 46 | 58 | 29.20 | |||||||||||||
23.40 | 32 | 44 | 56 | 29.30 | |||||||||||||
1 NCİ GRUP : 21-25 YAŞ, 2 NCİ GRUP : 26-30 YAŞ, 3 NCÜ GRUP : 31-35 YAŞ
NOT: Mekik hareketi, ayak bilekleri tutularak yardımlı yapıldığında bu hareketten alınan nottan ;
1 NCİ GRUP İÇİN 20 PUAN
2 NCİ GRUP İÇİN 15 PUAN
3 NCÜ GRUP İÇİN 10 PUAN DÜŞÜRÜLÜR
DENİZ EĞİTİM VE ÖĞRETİM KOMUTANLIĞINA
Beylerbeyi/İSTANBUL
1. Deniz Kuvvetleri Komutanlığının 2010 yılı sözleşmeli subay alımları kapsamında yapılan elektrik ve elektronik mühendisliği branşları meslek bilgisi yazılı sınavlarının her ikisinde de başarılı olarak 2?nci seçim aşamalarına davet edildim.
2. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı sözleşmeli subay alımlarına ?????????????????.? sınıf/branşından katılmak, diğer branştaki hakkımdan feragat etmek istiyorum. 2?nci seçim aşamalarının bundan sonraki aşamalarına belirttiğim sınıf/branştan katılabilmem için gerekli işlemin yapılmasını arz ederim.
TARİH :
İMZA :
ADI SOYADI :
1. T.C. KİMLİK NUMARASI :
2. ADRES :
(Yazışma adresleri posta kodu ile birlikte yazılacaktır)
3. TLF.NO :
(GSM ve ev telefon numaraları yazılacaktır)