Ürdün Hükûmet Bursları

İlan Giriş : 08 Haziran 2004 00:00, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Ürdün Hükûmet Bursları
T.C.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü

SAYI : B.08.0.DİG.0.17.03.04.360/
KONU: Ürdün Hükûmet Bursları

EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE

Ürdün Hükûmetince 2004/2005 öğretim yılı için verilen burslara ilişkin bilgiler (Ek-1,2,3) ilişikte gönderilmektedir.

Bilgilerinizi ve söz konusu burs duyurusunun Bakanlığımızın İnternet sayfasından 28.06.2004 tarihine kadar yayınlanması hususunda gereğini arz ederim.

Cüneyd ALBAYRAKOĞLU
Genel Müdür Yardımcısı V.
Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü

Tel : 413 16 82 - 413 17 06

Faks : 418 82 89
e-posta : [email protected]

EKLER:
EK_1 : BAŞVURU FORMU (Word Dosyası Zipli)


Ek-2
BURSLARA İLİŞKİN GENEL BİLGİLER

1- Burslar ikili anlaşmalar gereğince yabancı Hükûmetler tarafından ülkemiz vatandaşlarına verilmekte olup Bakanlığımızca sadece aday seçme ve bildirim hizmetleri yapılmaktadır .

2-Burslar verildiği eğitim-öğretim dönemine ait ve Lisans mezunlarına yöneliktir. Araştırma, yüksek lisans, doktora ve dil burslarından oluşmaktadır.

3-Burs miktarı genel olarak eğitim, konaklama, yeme-içme gibi masrafları kapsar. Diğer her türlü masraflar (gidiş-dönüş yol, vize, sigorta v.b.) adaylara aittir.

4-Bursların şartları ile son başvuru ve mülâkat tarihlerine ilişkin duyurular, ülkeden ülkeye değişmekte ve her yıl Ekim-Temmuz ayları arasında www.meb.gov.tr İnternet adresinde yayımlanmaktadır.

BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER :

1-Başvuru Formu (Form Dilekçe,Ek-1) (Fotoğraf yapıştırılmış ve imzalı),

2-Kamuda görevli olanların bursa başvurmalarında sakınca olmadığı ve seçilmeleri halinde izinli sayılacaklarına dair belge (1 adet) (MEB personelinden istenmez),

3-Erkek adayların askerlik durum belgesi (1 adet) ( Bu belge yaz bursları için başvuranlardan istenmez),

4-Diploma örneği (Türkçe ve Ek-3'de belirtilen yabancı dilde, 1'er adet) (Yabancı dildeki örneğin Kurumu, Tercüme Büroları veya Noterden onaylı olması),

5-Öğrenim belgesi (Türkçe ve Ek-3'de belirtilen yabancı dilde, 1'er adet) (Halen öğrenimi devam edenlerden istenir),

6-Nüfus cüzdanının fotokopisi (Türkçe ve Ek-3'de belirtilen yabancı dilde, 1'er adet) (Yabancı dildeki fotokopinin Kurumu, Tercüme Büroları veya Noterden onaylı olması),

7-Özgeçmiş (CV) (İmzalı, Türkçe ve Ek-3'de belirtilen yabancı dilde, 1'er adet),

8-En az iki profesör veya amirden alınacak tavsiye mektubu (İmzalı,Türkçe ve Ek-3'de belirtilen yabancı dilde, 2'şer adet),

9-Bursu veren ülkede gerçekleştirilmek istenen çalışma programı (Türkçe ve Ek-3'de belirtilen yabancı dilde, 1'er adet), (Bu belge yaz bursları için başvuranlardan istenmez),

10-Ayrıca Ek-3'de belirtilen belgeler.

(Not: B elgeler yukarıda belirtilen sıra ile düzenlenecek ve istenilenden fazla belge konulmayacaktır. Yabancı dilde hazırlanan belgelerin arka sayfasına kurşun kalemle belgenin türü ve kime ait olduğu belirtilecektir).

BAŞVURU YERİ VE SEÇİM ŞEKLİ:

1-Özel ve genel şartları taşıyanlar, başvuru belgelerini eksiksiz olarak tamamlayarak posta ile Millî Eğitim Bakanlığı (Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü) Bakanlıklar/ANKARA adresine göndereceklerdir. Başvurularını doğrudan yapacak olanlar belgelerini Bakanlığımızın giriş katında bulunan Genel Evrak Şubesine teslim edeceklerdir. Son başvuru tarihinden sonra gelen evraklar dikkate alınmaz.

2-Eksik belge ile başvuran ve duyurudaki şartları taşımayanlar mülâkata alınmayacaktır.

3-Adaylar ikinci bir çağrı beklemeden mülâkat tarihinde saat 09.00'da, M.E.B. Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü 6.Kat C Blok Bakanlıklar / Ankara adresinde hazır bulunacaklardır. Yol ve diğer masraflar adaylara aittir.

4-Mülâkat Türkçe ve ilgili ülkenin istediği yabancı dilde Karma Burs Komisyonunca yapılır.

5-Asıl ve yedek adaylar, yapılacak mülâkatta 50 ve üzeri puan alanlar arasından, başarı sırası ve burs kontenjanına göre Komisyonca belirlenir ve evrakları ilgili ülke makamlarına iletilmek üzere Dışişleri Bakanlığına gönderilir. İlgili ülke makamlarınca nihai kabulleri gelmeyen adaylar burslardan yararlanamazlar.

6-Kabulü gelen adaylar pasaport, vize, sağlık raporu, ulaşım vb. işlemleri kendileri takip edeceklerdir.

7-Mülâkatta başarılı olup aday gösterildikten sonra vazgeçenler durumu bir dilekçe ile Bakanlığımıza bildirmek zorundadır. Aksi halde kabul edilebilir bir mazereti bulunmayanlar iki yıl süreyle burs başvurusunda bulunamazlar.

8- Anılan dış burs, Bakanlığımızın gereksinim duyduğu bir eğitimi içermediğinden, Bakanlığımız personelinden istekli olanlar, mülâkatta başarılı olmaları kaydıyla 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 78 ve 79 uncu maddeleri çerçevesinde burs süresince aylıksız izinli sayılırlar. Bu şekilde aylıksız izin verilenlere anılan kanunun 79 uncu maddesi çerçevesinde herhangi bir ödeme yapılmayacaktır.

9-Lisansüstü diploma denklik işlemleri Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından yapılmakta olup, YÖK'ten bilgi edinilebilir. Bu konuda sorumluluk adaylara aittir.

10-Mülâkat sonuçları (10) gün içerisinde www.meb.gov.tr İnternet adresinden yayınlanır


2004-2005 ÖĞRETİM YILI İÇİN YABANCI HÜKÛMETLERCE VERİLEN BURSLARA İLİŞKİN BİLGİLER

 

Sıra

Ülke

Bursun Türü, Sayısı ve Süresi

Özel Şartlar ve Diğer Bilgiler

Son Başvuru Tarihi

Mülâkat Tarihi

1

ÜRDÜN

-15 adet Arap Dili ve Edebiyatı Bursu

(1'er yıl süreli)

-İngilizce veya Arapça dillerinden birisini iyi derececede bilmek gerekmektedir.

-Üniversitelerin Arap dili ile ilgili bölümlerinde okuyan son sınıf öğrencileride başvurabilir.

-Öğretim dönemi Ekim ayında başlar.

(İhtiyaç duyulan diğer ek bilgiler için:

-İnt.Adresi: www.ju.edu.jo ,

-E-posta: [email protected]

-Eğitim Yeri: Ürdün Üniversitesi Dil Merkezi-Amman

-Tel : +962 6 5355000

-Faks: +962 6 5338179

adreslerinden yararlanılabilir.)

28 /06/2004

01 /07/ 2004