MEB, Öğretmen Yeterliliklerinin Belirlenmesi Semineri Düzenleniyor

İlan Giriş : 06 Haziran 2004 00:00, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
MEB, Öğretmen Yeterliliklerinin Belirlenmesi Semineri Düzenleniyor

Temel Eğitime Destek Programı kapsamında Öğretmen Yeterliklerinin Belirlenmesine yönelik düzenlenecek olan seminer, 21-25 Haziran 2004 tarihleri arasında Ankara Başkent Öğretmenevi?nde gerçekleştiriliyor.

Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı bünyesinde Avrupa Birliği hibesi ile yürütülmekte olan Temel Eğitime Destek Programı (DG1A-D/MEDTQ-/04-99) kapsamında ulusal düzey bileşenlerinden biri olan Öğretmen Eğitimi faaliyetleri çerçevesinde Öğretmen Yeterliklerinin Belirlenmesine yönelik seminer düzenlenecek.

Söz konusu seminer Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı koordinesinde Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdürlüğü ile Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı işbirliğinde 21-25 Haziran 2004 tarihleri arasında Ankara Başkent Öğretmenevi?nde gerçekleştirilecek.

Seminer kapsamında branşlara göre belirlenmiş olan komisyonlar; daha önce gerçekleştirilen iki seminerde ( 13-16 Nisan 2004 ve 26 Nisan- 7 Mayıs 2004 ) taslak olarak belirlenen genel ve alt yeterlikler ve performans göstergeleri çerçevesinde özel alan yeterliklerini belirleyecekler. 16 farklı branşta çalışacak olan komisyonlar Temel Eğitime Destek Programı kapsamındaki 6 pilot ilden (Ankara, Bolu, Kocaeli, Hatay, İzmir ve Van) gelecek branş öğretmenleri, daha önce genel yeterliklerin belirlenmesi çalışmasında görev almış olan uzmanlar rehberliğinde çalışacak.

Daha sonra 6 pilot ilde belirlenecek olan Eğitim Fakültelerindeki öğretim elemanlarından yararlanarak bu yeterliklerin sorgulaması yapılacak ve belirlenen standartlara göre kullanılmak üzere seçilen Eğitim Fakülteleri bünyesinde mikro sınıflar kurulacak. Ayrıca belirlenen bu yeterlikler web sayfasında yayınlanarak ilgili tarafların görüşleri alındıktan sonra son hali verilecek.