Edirne Kurtbey Belediyesi İtfaiye Eri Alım İlanı

İlan Giriş : 07 Eylül 2010 08:02, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Edirne Kurtbey Belediyesi İtfaiye Eri Alım İlanı

EDİRNE/UZUNKÖPRÜ/ KURTBEY BELEDİYE BAŞKANLIĞI?NA SINAVLA İTFAİYE ERİ ALIMI İLANI

Kurtbey Belediye Başkanlığı bünyesinde 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında istihdam edilmek üzere, 21.10.2006 tarih ve 26326 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Belediye İtfaiye Yönetmeliği ile 11.04.2007 tarih ve 26490 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Belediye İtfaiye Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelikte belirtilen hükümler çerçevesinde Başkanlığımızda münhal bulunan aşağıda sınıfı, ünvanı, derecesi, adedi, KPSS taban puanı türü belirtilen İtfaiye Eri kadrolarına; 2010 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) girmiş ve sınav komisyonunca belirlenen aşağıdaki taban puanı alıp Başkanlığımıza müracaat eden adaylar arasından, en yüksek puandan başlamak üzere ilan edilen kadro sayısının 3 katı aday belirlenerek sözlü sınava çağrılacaktır.

SINIFI ÜNVANI DERECE ADET CİNSİYET KPSS PUAN TÜRÜ TABAN PUANI EĞİTİM DURUMU
GİH İtfaiye Eri 10 1 E/K KPSSP3 80 Lisans düzeyinde eğitim veren fakültelerin Biyoloji bölümü mezunu

İTFAİYE ERLİĞİNE BAŞVURU ŞARTLARI

İtfaiye erliğine başvuruda bulunmak için 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesindeki genel şartların yanı sıra;

1) Sağlık açısından kapalı mekan, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydıyla itfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olmak,

2) Tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67 m, kadınlarda en az 1.60 m boyunda olmak ve boyun 1 m den fazla olan kısmı ile kilosu arasında ( +,-) 10 kg. dan fazla fark olmamak. ( Boy ve kilo tespiti Kurtbey Aile Sağlığı Merkezinde yapılacaktır. )

3) İtfaiye Eri sınavının yapılacağı 22/09/2010 günü itibariyle 30 yaşını doldurmamış olmak,

4) Erkek adaylar için muvazzaf askerlik hizmetini yapmış, tecilli yada muaf olmak,

şartları aranır.

BAŞVURU SÜRESİ VE YERİ:

Başvuru süresi 15-16-17/09/2010 tarihlerinde 3 gün 08:30?da başlayacak ve aynı gün mesai bitiminde sona erecektir. Başvurular; Kurtbey Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğü?ne şahsen yapılacaktır. (Posta ve e-mail yolu ile yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.)

BAŞVURU SIRASINDA İSTENİLECEK BELGELER :

1) Aday tarafından doldurulacak olan Başvuru Formu (Boş Başvuru Formu örneği Belediyemizden temin edilecektir.)

2) 2010 yılı KPSS Sonuç Belgesi fotokopisi (aslı ibraz edilecektir.)

3) T.C Kimlik no?lu Nüfus Cüzdanı fotokopisi (aslı ibraz edilecektir.)

4) Öğrenim durumlarını gösterir belge fotokopisi (aslı ibraz edilecektir.)

5) 2 adet yeni çekilmiş vesikalık fotoğraf ( 1 adedi Başvuru Formuna yapıştırılacaktır.)

6) Erkek adaylar için askerlik durum belgesi

7) Sabıka kaydının olmadığına dair belge(Adli Sicil Kaydı)

8) Boy ? kilo tespit belgesi ( Kurtbey Aile Sağlık Merkezin?de onaylattırılacaktır.)

9) Sağlık Raporu (Devlet Hastanesinden alınacak)

SINAVA GİRİŞ BELGESİ, SINAV YERİ VE ZAMANI :

Belediyemize başvuran adayların KPSS başarı puanlarına göre sıralanarak en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere atama yapılacak 1 adet İtfaiye Eri boş kadrosunun 3 katı aday sınava çağırılacak olup sınava çağırılacak İtfaiye Eri adaylarının listesi Belediyemiz ilan panosuna asılacaktır. Sınava çağırılan adaylar için sınava giriş belgesi düzenlenecektir. Sınava giriş belgeleri 21/09/2010 tarihinde Belediyemizden alınacaktır.

Adaylar sınavda sınava giriş belgesi ile nüfus cüzdanını yanında bulunduracaklardır.

Sınava katılmaya hak kazanamayan müracaat sahipleri herhangi bir bildirimde bulunmayacaktır.

Sınava girişe hak kazanan adaylar için, 22/09/2010 tarih Çarşamba günü Belediye Hizmet Binasında saat 10.00 da sınav komisyonunca sözlü sınav (mülakat) yapılacak ve dayanıklılık testi uygulanacaktır. (Dayanıklılık testi için adaylar yanlarında spor ayakkabısı ve eşofman bulundurmalıdırlar.)

SINAV ŞEKLİ VE DEĞERLENDİRME

1) Sözlü sınav mülakat şeklinde yapılır. Sınavın yeri, başlama gün ve saati, adaylara yazılı olarak duyurulur. Adayların bu sınava alınmaları alfabetik soyadı sırasına göre olur. Sözlü sınavda değerlendirme, komisyon başkanı ve üyelerinin 100 üzerinden ayrı ayrı takdir edecekleri notların toplamının ortalaması alınarak yapılır.

2) Sözlü sınav komisyonu, sınava giren adayları dayanıklılık testi dahil olmak üzere, İtfaiye Yönetmeliği ve bu ilanda belirlenen atanma için öngörülen genel ve özel şartları taşıyıp taşımadıkları açısından değerlendirir.

3) Sözlü Sınav Komisyonu, sınav sonuçlarını sözlü sınavda en yüksek not alandan başlayarak sıralandırmak suretiyle bir liste haline getirip imzalar. Sözlü sınavda başarılı olabilmek için 100 üzerinden en az 70 puan almak gerekir.

4) Başarı notu sözlü sınavda alınan puanın %50?si ile KPSS puanının %50 alınarak belirlenecektir. Sınav sonuçları iki sınavın ortalamasına göre en yüksek not alandan başlayarak sıralandırılmak suretiyle belirlenecektir.

5) Sınavı kazanan adaylar ve yedek adayların isim listesi sınavı takip eden iki gün içerisinde Belediyemiz ilan panosuna asılacaktır. Sınav sonuçları kazanan adaylara ayrıca yazılı olarak tebliğ edilir. Bu tebligatta sınavı kazanmış olanların atanması için gerekli belgeler ve işlemler ile bunların Belediyeye teslimi için tanınan süre belirtilir.

6) Sınav ilanında belirtilen kadro sayısının yarısı kadar yedek başarı listesi ilan edilir. Sınavı kazanan adaylardan süresi içinde başvurmayanların yerine birinci yedekten başlayarak yedek başarı listesindeki sıraya göre aday çağrılır.

SINAV KONULARI :

1) Türkiye Cumhuriyeti Anayasası,

2) Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi,

3) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu,

4) Mahalli İdarelerle ilgili temel mevzuat

5)Belediye İtfaiye Yönetmeliğinin 16.maddesinin 5.bendi gereği dayanıklılık testinden oluşacaktır.

İlanen duyurulur.