Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

İlan Giriş : 02 Eylül 2010 11:41, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

T.C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

Üniversitemizin aşağıda belirtilen birimlerine 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 48. Maddesi, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 23. Maddesi uyarınca, bu kanunda değişiklik yapan 5772 sayılı Kanun ile Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atama Yönetmeliği hükümlerine göre çalıştırılmak üzere Yardımcı Doçent alınacaktır.

Yabancı ülkelerden alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanması gerekmektedir.

Posta ile yapılacak başvurular ve eksik belge ile yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

Herhangi bir kamu kurumunda çalışanlar (daha önce çalışıp ayrılsalar dahi) çalıştığı kurumdan alacakları onaylı ayrıntılı hizmet belgesini müracaat belgesine ekleyerek ibraz edeceklerdir.

Başvuracak adayların ilan ekindeki başvuru formunu doldurmaları gerekmektedir.

Başvuru yapacak adayların; başvurdukları birim ve anabilim dalını belirten başvuru dilekçelerine, 2 adet fotoğraf, lisans diploması fotokopisi, özgeçmiş, nüfus cüzdanı sureti, askerlik durum belgesi ve yeni tarihli sabıka kaydı, bilimsel çalışma ve yayın listesi, yabancı dil belgesi, doktora diploması veya sanatta yeterlilik belgesi ile birlikte 4 takım halinde hazırlayacakları bilimsel çalışma ve yayın dosyalarını ekleyerek, Üniversitemizin ilgili fakültelerine şahsen müracaat etmeleri gerekmektedir. Başvuru süresi 28.08.2010 tarihinden itibaren 15 gündür.

Yardımcı doçent kadrosuna başvurularda Üniversitelerin akademik kadrolara atama için aranan kriterler kapsamında Yükseköğretim Kurumunun belirlediği kıstaslar çerçevesinde yapılan merkezi yabancı dil sınavlarından belirli bir puan alma şartı getirilse bile söz konusu kadrolara atamalarda herhangi bir ayrım yapılmaksızın 2547 sayılı Yükseköğretim kanununun 23. Maddesinin (b) fıkrasının 2 numaralı bendi gereğince Üniversitemizde ayrıca yabancı dil sınavı yapılacaktır. Yardımcı Doçent kadrolarına müracaat edecek adaylar, Üniversitemizin yapacağı yabancı dil sınavına girmesi ve bu sınavdan 100 (yüz) puan üzerinden en az 70 (yetmiş) puan alması gerekmektedir.

Adaylar, hangi dilden sınava gireceklerini dilekçelerinde belirteceklerdir.

Yardımcı doçentlik dil sınavının tarihi Rektörlüğümüzce daha sonra belirlenecek olup, konu ile ilgili duyuru www.osmaniye.edu.tr adresinden yapılacaktır.

BİRİMİ BÖLÜMÜ ANABİLİM DALI UNVAN K/D ADET NİTELİĞİ
FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ Kimya Organik Kimya Yrd.Doç. 4 1 Asimetrik sentez konusunda çalışmalar yapmış olmak
Matematik Geometri Yrd.Doç. 3 1 Yaklaşım teorisi alanında çalışmalar yapmış olmak
Fizik Nükleer Fizik Yrd.Doç. 3 1 Radyoaktif maddelerin adsorpsiyonu alanında çalışmalar yapmış olmak.
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Kimya Mühendisliği Kimyasal Teknolojiler Yrd.Doç. 5 1 Superkritik ekstraksiyon alanında doktora yapmış olmak.
Elektrik-Elektronik Müh. - Yrd.Doç. 4 1 Akıllı kontrol sistemleri ve robotik alanında doktora yapmış olmak.
Yrd.Doç. 4 1 Elektronik mühendisliği telekominakasyon bilim dalında doktora yapmış olmak.
İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Yönetim Bilişim Sistemleri - Yrd.Doç. 4 1 Marka değeri alanında doktora yapmış olmak.