Fen ve Sosyal Bilimler Liselerine Öğretmen seçim ilanı

İlan Giriş : 24 Mayıs 2004 00:00, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Fen ve Sosyal Bilimler Liselerine Öğretmen seçim ilanı
T.C.
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
Ortaöğretim Genel Müdürlüğü

SAYI : B.08.0.OGM.0.09.02.03.231.0. /04386 18/05/2004
KONU : Fen ve Sosyal Bilimler Liselerine Öğretmen Seçme Sınavı (Yazılı ve Mülâkat)

..................... VALİLİĞİNE
(Millî Eğitim Müdürlüğü)

İLGİ: a) 10.01.1999 tarih ve 23579 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Fen Liseleri Yönetmeliği
b) 31.03.2004 gün ve 25419 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan ?Millî Eğitim Bakanlığı Fen Liseleri
Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik?
c) 17.11.2003 tarih ve 25252 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan ?Millî Eğitim Bakanlığı Sosyal Bilimler Liseleri
Yönetmeliği?
d) 11.06.2002 tarih ve 24076 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan ?Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları
Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği.?
e) Personel Genel Müdürlüğünün 06.01.2004 gün ve 1762 sayılı norm kadro uygulaması
f) Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün 14.05.2004 gün ve 04317 sayılı Makam Onayı

2004-2005 öğretim yılında, Genel Müdürlüğümüze bağlı fen ve sosyal bilimler liselerinin öğretmen ihtiyacını karşılamak amacıyla, ilgi (a, b, c) yönetmeliğin 17. maddesine göre, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, İngilizce, Resim, Müzik, Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi, Beden eğitimi, Rehber Öğretmen ve Felsefe Grubu branşlarından seçme sınavı ile mevcut öğretmenler arasından atama yapılacaktır. Seçme sınavının yazılı (test) ve mülâkat olmak üzere iki aşamalı olarak gerçekleştirilmesi ilgi (f) Makam Onayı ile uygun görülmüştür.

Öğretmen seçimiyle ilgili başvurularda; halen Bakanlığımıza bağlı resmî okullarda çalışan branş öğretmenlerinden;

A-BAŞVURULARDA:
1) Alanında en az lisans düzeyinde öğrenim görmüş,
2) Alanında en az 5 yıl öğretmenlik yapmış, (askerlikte geçen süreler hariç)
3) Öğretmenlikteki son üç yıllık sicil notu ortalaması en az 80,
4) Aylıktan kesme veya maaş kesiminden daha ağır bir ceza almamış, olmak şartları aranır.

B-ATAMALARDA PUAN EŞİTLİĞİ DURUMUNDA;
1) Alanında lisans üstü düzeyde öğrenim görmüş olanlara;
2) Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Belirleme Sınavında en az C düzeyinde başarılı olanlara,
3) Alanlarında eser vermiş olanlar ile bilimsel yayın organlarında makaleleri yayımlanmış bulunanlara,
4)Aylıkla ya da takdir veya teşekkür belgesi ile ödüllendirilmiş olanlara,
5) Alanında en az iki haftalık hizmet içi eğitim kursuna katılmış olanlara, yukarıdaki sıralamaya göre öncelik tanınır.

Sınava katılmak isteyenler, ekte örneği bulunan form dilekçeyi (Ek:2) doldurarak, hizmet cetveli ve sınav ücretine ait banka dekontu, varsa yukarıda belirtilen belgelerin onaylı birer örneğini ekleyerek, başvuru formları ile birlikte görevli bulundukları okul müdürlüklerine teslim edeceklerdir. Başvuru belgeleri okul müdürlüklerince ilçe-il Millî eğitim müdürlüğüne gönderilecektir. Doğrudan Bakanlığımıza yapılacak başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

İlgi (d) Yönetmelik uyarınca, zorunlu çalışma yükümlülüğüne tabî illerde çalışan öğretmenlerden, zorunlu çalışma yükümlülüğünü tamamlamamış olanlar ile henüz zorunlu çalışma yükümlülüğünü yerine getirmemiş olanlar, sadece zorunlu çalışma yükümlülüğü bulunan illerdeki fen liselerini tercih edebileceklerdir.

Bakanlığımızca yapılan seçme sınavı ile fen liselerine atanan ve halen kadrolu olarak görev yapan öğretmenler, bu sınava müracaat edemeyeceklerdir.

C-İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNCE YAPILACAK İŞLEMLER:

Sınavların başarılı bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için, Millî Eğitim Müdürlüklerince başvuruların hatasız, eksiksiz ve düzenli bir şekilde kabul edilmesi büyük önem taşımaktadır.

Millî Eğitim Müdürünün görevlendireceği bir millî eğitim müdür yardımcısı veya şube müdürünün başkanlığında oluşturulacak komisyonca, başvuru evrakları genelge doğrultusunda incelenecektir.

Yapılan inceleme sonucunda; sadece şartları uygun olanların başvuruları ile, branş branş belge ve bilgileri içeren onaylı bir liste ile birlikte, ilçe/il Millî eğitim müdürlüklerince onanan adaylara ait ?Fen ve Sosyal Bilimler Liseleri Öğretmenliği İçin Seçme Sınavı Müracaat Formu? ile en geç 14/06/2004 tarihinde Ortaöğretim Genel Müdürlüğünde bulunacak şekilde topluca gönderilecektir.

Ayrıca, başvuru şartlarını taşıyan adaylara, bir örneği Ek:3'te gönderilen ?Sınava Giriş Belgesi? onanarak verilecektir.

Başvuru şartlarını taşıyan adaylardan sınava katılacak olanlar, Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesinin, T.C. Ziraat Bankası Beşevler/Ankara şubesindeki 533393 numaralı protokollü sınavlar hesabına sınav ücreti olarak 30.000.000 (Otuzmilyon) TL. yatıracaklar ve banka dekontunu başvuru evraklarına ekleyeceklerdir. Banka dekontu olmayan evraklar ile süresi içerisinde Genel Müdürlüğümüze teslim edilmeyen başvurular işleme alınmayacaktır.

Başvuru şartlarını taşımadığı halde sınav ücreti yatıran adaylar ile, başvuruları geçersiz sayılan veya sınava katılmayanların sınav ücreti iade edilmeyecektir.

Başvuruların değerlendirilmesi sonucunda, sadece şartları uygun olmayan adaylara duyuru yapılacağından, yazılı sınavına katılması uygun görülen adaylara ayrıca duyuruda bulunulmayacaktır.

Sınava katılacak öğretmenlerin izin işlemleri mahallinde çözümlenip, yol, barınma ve diğer harcamalar ilgililere ait olacaktır.

D-SEÇME SINAVI:

Seçme sınavı, yazılı (test) ve mülâkat olarak iki aşamada yapılacaktır. Bu genelge esaslarına göre müracaat eden adaylardan başvuruları kabul edilenler, alan bilgilerinin ölçülmesi amacıyla, Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Sınavlar Dairesi Başkanlığınca,11 Temmuz 2004 günü saat 10.00'da Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünce belirlenecek yerde test sınavına alınacaklardır. Adaylar, belirtilen gün ve saatte yanlarında sınava giriş belgesi ile fotoğraflı kimlik belgelerini hazır bulunduracaklardır.

Test sınavı 100 tam puan üzerinden değerlendirilip, 60 puan ve daha yukarı puan alanlar başarılı sayılacaklardır. Başarılı olanlardan, her branştan en yüksek puan alandan başlayarak ihtiyaç duyulan sayının iki katı kadar öğretmen mülâkata çağrılacak, mülâkat tarihi adaylara ayrıca bildirilecektir.

Başarılı sayılan adaylara, duyuru Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünce yapılacaktır. Seçme sınavı ile ilgili gerekli bilgiler Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Ölçme Değerlendirme Dairesi Başkanlığı Halkla İlişkiler Bölümü-Teknikokullar/Ankara adresinden ve 0(312) 497 40 15 numaralı telefonlardan da alınabilecektir.

Yazılı sınavlarla ilgili itirazlar en geç 10 (on) gün içerisinde Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğüne yapılacaktır.

Ayrıca, ilgi (e) norm kadro uygulaması dikkate alınarak, adaylar tercihlerini mülâkat günü yapacaklardır.

Bu genelgede belirtilen şartları taşımadığı sonradan tespit edilen adaylar, sınavlarda başarılı sayılmış olsalar bile, sınavı iptal edilecek ve herhangi bir hak talep edemeyecektir.

Seçme sınavı sonunda, tercih ettikleri okul veya okullardan birine ilgi (d) Yönetmeliğe göre ataması yapılanların, aynı yönetmelik çerçevesinde geçerli sayılabilecek mazeretleri dışında, atama işlemleri iptal edilmeyecektir.

Konunun İlinizde bulunan ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarına duyurulması ve gereğini önemle rica ederim.

Hüseyin ATILGAN
Bakan a.
Genel Müdür