Harran Üniversitesi Akademik Personel İlanı

İlan Giriş : 24 Mayıs 2004 00:00, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Harran Üniversitesi Akademik Personel İlanı

24.5.2004 tarihli Resmi Gazete

Üniversitemiz birimlerine 2547 sayılı Kanunun ve Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliğinin ilgili maddeleri uyarınca aşağıda belirtilen anabilim dallarına öğretim elemanı alınacaktır. Adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesindeki genel ve ilanda belirtilen diğer koşulları taşımaları gerekmektedir.

1 ? Profesör ve Doçent kadroları daimi statüde olup 2547 sayılı Kanunda belirtilen niteliklere sahip adayların Harran Üniversitesi Akademik Yükseltilme ve Atanma İlkelerine göre başvuracakları anabilim dalını belirten dilekçelerine profesörlüğe başvuracak adaylar 6 (Altı), doçentliğe başvuracak adaylar 4 (Dört) takım halinde özgeçmişlerini, doçentlik başarı belgesini, nüfus cüzdanı fotokopisini, 2 (İki) adet fotoğrafla birlikte bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan dosyayı,

2 ? Yardımcı Doçentlik kadrosuna başvuracak adayların Harran Üniversitesi Akademik Yükseltilme ve Atanma İlkelerine göre başvurdukları anabilim dalını belirten dilekçelerine kısa özgeçmişlerini, doktora belgesini, nüfus cüzdanı fotokopisini ve 2 (İki) adet fotoğrafla birlikte bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 4 (Dört) takım dosyayı ve ayrıca KPDS veya ÜDS sonuç belgesinin (KPDS?den 55 veya ÜDS?den 60 ve daha üzeri puan almaları ön şart olup KPDS?den 70 veya ÜDS?den 65 ve daha üzeri puan alanlar ise yabancı dil sınavından muaf tutulacaklardır.) bir örneğini ekleyerek,

3 ? Araştırma Görevlisi kadrosuna başvuracak adayların, başvuracağı anabilim dalı ve hangi yabancı dilden sınava gireceklerini belirten müracaat dilekçelerine özgeçmişlerini, nüfus cüzdanı fotokopisi, lisans belgesini (lisans not ortalaması en az 60 puan) LES sonuç belgesini (geçerlilik süresi 2 (İki) yıl olup kendi alanında en az 45 puan almış olmak) varsa KPDSveya ÜDS sonuç belgesini (50 ve daha yukarı puan alanlar yabancı dil sınavından muaf tutulacaktır.), askerlik durum belgesini, 2 adet fotoğraf, var ise yayımlanmış ve yayımlanacak bilimsel çalışmalarını ekleyerek,

4 ? Bu ilanın yayınlandığı tarihten itibaren 5 (Onbeş) gün içerisinde profesör ve doçentlerin Rektörlük Personel Daire Başkanlığına, yardımcı doçent ve araştırma görevlisi adaylarının ise ilgili fakülte dekanlıklarına gerekli evrakları teslim etmeleri gerekmektedir. Süresi içerisinde şahsen yapılmayan müracaatlar kabul edilmeyecektir.

5 ? Yardımcı Doçent ve araştırma görevlilerinin yabancı dil sınav tarihleri ile araştırma görevlilerinin bilim veya mülakat sınavlarının tarihleri daha sonra belirlenecek ve ilgililere duyurulacaktır.

6 ? Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliğinin 17. maddesi gereğince profesör adayları yayın listelerinde başlıca araştırma eserlerini belirteceklerdir.

7 ? Yabancı ülkelerden alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması gereklidir.

8 ? Diğer ayrıntılı bilgiler için Üniversitemiz Personel Daire Başkanlığının 0 414 314 69 94 nolu telefonundan veya bizzat başvurularak öğrenilebilir.

Birimi

Kad.Anabilim Dalı

Kad. Ünvanı

  Der.  

   Adedi  

Fen Edebiyat Fak.

Fiziki Coğrafya

Profesör

1

1

 

Fiziko Kimya

Doçent

2

1

 

Botanik

Yrd.Doç.

3

1

 

Organik Kimya

Yrd.Doç.

3

1

 

Analiz ve Fonk. Teorisi

Yrd.Doç.

3

1

 

Uygulamalı Matematik

Yrd.Doç.

3

1

 

Yeni Türk Edebiyatı

Yrd.Doç.

3

1

 

Yeniçağ Tarihi

Yrd.Doç.

4

1

 

İng. Dili ve Edebiyatı

Yrd.Doç.

5

1

 

Beden Eğt. ve Spor

Yrd.Doç.

4

1

 

Müzik

Yrd.Doç.

4

1

 

Resim

Yrd.Doç.

5

1

İkt. ve İdr. Bil. Fak.

Maliye Teorisi

Doçent

3

1

 

İkt.Gel. ve Ulus. İkt.

Doçent

3

1

 

Üretim Yön. ve Paz.

Yrd.Doç.

5

1

 

Yönetim ve Organizasyon

Yrd.Doç.

4-5

2

 

Maliye Teorisi

Yrd.Doç.

4

1

 

İkt.Gel. ve Ulus.İkt.

Arş.Gör.

6

1

İlahiyat Fak.

Tefsir

Profesör

1

1

 

Tefsir

Doçent

2

1

 

İslam Tarihi

Yrd.Doç.

4

1

Mühendislik Fak.

Termodinamik

Doçent

1

1

Tıp Fakültesi

Biyokimya

Profesör

1

1

Veteriner Fak.

Fizyoloji

Doçent

2

1

 

İç Hastalıkları

Doçent

2

1

 

Vet.Hek.Tar. ve Deon.

Yrd.Doç.

3

1

 

Hay.Bes. ve Bes.Hst.

Yrd.Doç.

3

1

 

Genetik

Yrd.Doç.

3

1

Ziraat Fakültesi

Fitopatoloji

Doçent

2

1

 

Tarla Bitkileri

Doçent

2

1

 

Toprak

Doçent

2

1