Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı

Maliye Bakanlığı, özel yarışma sınavı ile 475 mali hizmetler uzman yardımcısı alacak. 2009 veya 2010 yıllarında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı KPSSP49 puan türünden 75 (yetmişbeş) ve üzerinde puan almış olanlar başvuru yapabilecektir.

İlan Giriş : 18 Ağustos 2010 08:59, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı

Maliye Bakanlığından :

MALİ HİZMETLER UZMAN YARDIMCILIĞI ÖZEL YARIŞMA

SINAVI DUYURUSU

Genel yönetim kapsamındaki (düzenleyici ve denetleyici kurumlar hariç) kamu idarelerinin merkez teşkilatlarının strateji geliştirme birimlerinde Genel İdare Hizmetleri sınıfının 6-9 uncu kadro dereceleri ile pozisyonlarında çalıştırılmak üzere özel yarışma sınavı ile 475 mali hizmetler uzman yardımcısı alınacaktır. Mali hizmetler uzmanlığı mesleğinin nitelikleri ile görev, yetki ve sorumluluklarına ilişkin ayrıntılı bilgiler http://www.bumko.gov.tr/kontrol internet adresinde yer almaktadır.

I - SINAV BAŞVURU ŞARTLARI

Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı özel yarışma sınavına katılabilmek için;

1 - 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinde belirtilen genel şartları taşımak,

2 - En az dört yıllık lisans eğitimi veren Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinden veya bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurtiçi veya yurtdışı öğretim kurumlarından mezun olmak,

3 - Sınavın yapıldığı yılın başı itibarıyla 30 yaşını doldurmamış olmak (1 Ocak 1980 tarihinden önce doğanlar bu sınava başvuramayacaklardır),

4 - Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2009 veya 2010 yıllarında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı KPSSP49 puan türünden 75 (yetmişbeş) ve üzerinde puan almış olmak,

5 - Sınav ücreti olarak Akbank, T. Halk Bankası, T. Vakıflar Bankası, T.C. Ziraat Bankasının tüm şubeleri ve Akbank, T. Garanti Bankası, T. Halk Bankası, T. Vakıflar Bankası, T.C. Ziraat Bankasının internet bankacılığı aracılığıyla ÖSYM adına KDV dâhil 50 (elli) TL yatırmış olmak,

6 - Sınav başvuru formunu sınav başvuru kılavuzunda belirtilen şekilde ve eksiksiz doldurmuş olmak, şartları aranır.

Başvuru koşullarını taşımadığı halde sınav ücretini yatıran adayların veya başvuruları geçerli olduğu halde sınava girmeyen ya da birden fazla sınav ücreti yatıran adayların yatırdıkları ücret iade edilmeyecektir.

II - SINAV BAŞVURUSU

Sınav başvuruları 1 Eylül 2010 tarihinde başlayıp 21 Eylül 2010 tarihinde sona erecektir. Adaylar başvurularını http://www.bumko.gov.tr/kontrol internet adresi üzerinden gerçekleştireceklerdir. Atama yapılacak kamu idareleri, boş kadro/pozisyon sayıları, tercih ve yerleştirme işlemleri ve diğer hususlar hakkında ayrıntılı açıklamalara http://www.bumko.gov.tr/kontrol internet adresinde yer alan Sınav Başvuru ve Tercih Kılavuzundan ulaşılabilecektir.

III - SINAV TARİHİ VE BAŞLAMA SAATİ

Sınav 30 Ekim 2010 Cumartesi günü Ankara?da yapılacaktır. Sınav 09.30?da başlayacaktır.

IV - SINAV GİRİŞ BELGESİ, SINAV ŞEKLİ VE YERİ

Sınav başvurusu kabul edilen her aday için ÖSYM tarafından, adayların hangi bina ve salonda sınava gireceklerini gösteren fotoğraflı Sınava Giriş ve Kimlik Belgesi hazırlanacak ve sınavdan önce adayların adreslerine postalanacaktır. Adayların, sınava gelirken yanlarında fotoğraflı Sınava Giriş ve Kimlik Belgesi, nüfus cüzdanı veya sürücü belgesi gibi fotoğraflı ve onaylı özel bir kimlik belgesi, yumuşak kurşun kalem, silgi getirmeleri gerekmekte olup ayrıca, kesinlikle cep telefonu, çağrı cihazı, telsiz, fotoğraf makinesi, saat fonksiyonu dışında fonksiyonu bulunan saat, her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihaz, silah vb. getirmeleri yasaktır.

Sınavda adaylara, çoktan seçmeli İktisat, Maliye, Hukuk, Muhasebe ve Yabancı Dil testleri uygulanacaktır. Testlerin konuları aşağıda belirtilen şekilde olacaktır:

İktisat :

1) Makro İktisat ve Mikro İktisat,

2) Uluslararası İktisat,

3) Uluslararası Ekonomik İlişkiler ve Kuruluşlar.

Maliye :

1) Kamu Maliyesi (Kamu Gelirleri, Kamu Harcamaları, Bütçe, Kamu Borçları),

2) Maliye Politikası,

3) Türk Vergi Sisteminin Genel Esasları.

Hukuk :

1) Anayasa Hukuku,

2) İdare Hukuku (Genel Hükümler-İdari Yargı),

3) Ceza Hukuku (Genel Hükümler)

4) Borçlar Hukuku,

5) Medeni Hukuk (Aile Hukuku hariç),

6) İcra ve İflas Hukuku (Genel Hükümler).

Muhasebe :

1) Genel Muhasebe

2) Mali Analiz ve Raporlama

Yabancı Dil Testi: İngilizce, Almanca, Fransızca dillerinden biri.

V - YAZILI SINAVIN DEĞERLENDİRİLMESİ

Yazılı sınav puanı, İktisat ve Maliye konu grupları için yüzde 25?er, Hukuk ve Muhasebe konu grupları için yüzde 20?şer ve Yabancı Dil konu grubu için yüzde 10 oranında ağırlıklandırılarak 100 tam puan üzerinden hesaplanacaktır. Değerlendirme sırasında yalnız doğru cevaplar göz önünde bulundurulacak, yanlış cevaplar dikkate alınmayacaktır. Yazılı sınav puanı 70 (yetmiş) ve üzeri olan adaylar Maliye Bakanlığı tarafından yapılacak sözlü sınava çağrılacaklardır. Yazılı sınavda başarılı olamayanlar sözlü sınava çağrılmazlar.

VI - SÖZLÜ SINAV KONULARI VE DEĞERLENDİRİLMESİ

Sözlü sınavın yeri, günü ve saati ile sınava katılacakların listesi yazılı sınav sonuçlarının açıklanmasından sonra Bakanlık ilan panolarında asılmak ve http://www.bumko.gov.tr/kontrol internet adresinde yayımlanmak suretiyle duyurulur ve Bakanlık tarafından adaylara yazılı olarak bildirilir.

Sözlü sınavda, yazılı sınav konularının yanı sıra, adayların kavrama ve muhakeme gücü, anlatım yeteneği, genel kültürü, tutum ve davranışları gibi özellikleri değerlendirilir.

Sözlü sınav sonuçları, sınav komisyonu tarafından bir tutanakla tespit edilir, adaylara yazılı olarak bildirilir ve Bakanlık ilan panolarında asılmak ve http://www.bumko.gov.tr/kontrol internet adresinde yayımlanmak suretiyle duyurulur; varsa itirazların değerlendirilmesinden sonra en az 50 (elli) puan alanlar tercih yapmaya hak kazanırlar.

VII - SINAV SONUCUNUN DEĞERLENDİRİLMESİ, TERCİH VE YERLEŞTİRME

Yazılı ve sözlü sınavda başarılı olan adayların özel yarışma sınavı notu, bu sınavlarda aldıkları notların aritmetik ortalamasıdır.

ÖSYM, özel yarışma sınav notu en yüksek olandan başlayarak adayların başarı sırasını tespit eder. Özel yarışma sınav notunun eşitliği halinde yazılı sınav notu yüksek olan adaya, bunların da eşit olması halinde Kamu Personel Seçme Sınavı puanı yüksek olan adaya öncelik verilir.

Yazılı ve sözlü sınav sonucuna göre tercih yapmaya hak kazanan adaylar, tercih formlarını kılavuzda belirtilen şekilde doldururlar.

Adaylar özel yarışma sınavındaki başarı sıraları ve yaptıkları tercihlere göre ÖSYM tarafından idarelere yerleştirilirler.

VIII - SINAV SONUÇLARINA İTİRAZ

Adaylar gerekçelerini belirtmek suretiyle sınav sonuçlarına yazılı olarak itiraz edebilirler. İtirazlar, sınav sonuçlarının açıklanmasından itibaren en geç 5 (beş) iş günü içinde, yazılı sınav için ÖSYM?ye, sözlü sınav için Bakanlığa yapılır. Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

İtirazlar, idarenin evrak kayıt tarihinden itibaren en geç 5 (beş) iş günü içinde değerlendirilir. İtirazların sonuçları yazılı olarak ilgililere bildirilir.

Adaylar, yerleştirme sonuçlarına ilişkin itirazlarını ise sonuçların internette ilan edildiği tarihten itibaren en geç 5 (beş) iş günü içinde ÖSYM?ye yapacaklardır. ÖSYM süresi içinde yapılan itirazları inceleyerek, evrak kayıt tarihinden itibaren en geç 5 (beş) iş günü içinde itirazların sonuçlarını adaylara bildirecektir. Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

İlan olunur.

İrtibat Tel: 0 (312) 415 15 19