Özürlüler İdaresi Başkanlığı Sözleşmeli Personel Alım İlanı

İlan Giriş : 16 Ağustos 2010 10:51, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Özürlüler İdaresi Başkanlığı Sözleşmeli Personel Alım İlanı

T.C. BAŞBAKANLIK ÖZÜRLÜLER İDARESİ BAŞKANLIĞINDAN

Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığınca 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu?nun 4/B maddesi uyarınca aşağıda belirtilen niteliklerde Programcı, Sistem Programcısı, Mimar, Peyzaj Mimarı ve Şehir Plancısı alınacaktır.

Programcı ve Sistem Programcısı Unvanları için:

Unvanı Sayısı

1- Sistem Programcısı 2

2- Programcı 1

SINAVA KATILMAK İSTEYENLERDE ARANILACAK ŞARTLAR

A- GENEL ŞARTLAR:

a) ÖSYM tarafından yapılan 2010 yılı Kamu Personel Seçme Sınavında (KPSS) 4 yıllık yükseköğretim kurumlarından mezun olan adayların KPSSP3 puan türünden, 2 yıllık yükseköğretim kurumlarından mezun olan adayların 2008 yılı KPSSP93 puan türünden, 60 (altmış) ve üzerinde puan almış olmak, b) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 48 inci maddesinde belirtilen nitelikleri taşımak,

c) Erkek adaylar için askerlik hizmetini yapmış, muaf veya en az 1 yıl erteletmiş olmak,

d) Son müracaat tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak,

e) Görevini yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak,

f) Yapılacak inceleme ve soruşturma sonunda Sistem Programcısı ve Programcı olmalarına engel bir durumu bulunmamak.

B- ÖZEL ŞARTLAR:

1- SİSTEM PROGRAMCISI Olarak Alınacak Personelde Aranan Şartlar :

1.1 En az lisans düzeyinde eğitim veren fakülte ve yüksekokullar ile denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış yabancı fakülte ve yüksekokulların; Bilgisayar Bilimleri, Bilgisayar Enformatik, Bilgisayar Enformasyon Sistemleri, Bilgisayar Öğretmenliği, Bilgisayar Sistemleri Öğretmenliği, Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri, Bilgisayar ve Kontrol Öğretmenliği, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği, Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri, Elektronik Öğretmenliği, Elektronik ve Bilgisayar Öğretmenliği, Elektronik ve Haberleşme Öğretmenliği, Enformasyon Teknolojileri, Yönetim Bilişim Sistemleri, İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri, Matematik-Bilgisayar, Fizik, İstatistik, Matematik, Elektrik-Elektronik bölümlerinin Mühendislik veya lisans programlarından mezun olmak.

1.2. Yazılım projelerinde analiz, tasarım ve geliştirme, veritabanı ile içerik yönetimi ve Dinamik Web Sayfası uygulamalarında deneyimli olmak.

1.3. Oracle Veritabanı Yönetim Sistemini bilmek.

1.4. Java, .NET ve İlişkisel Veritabanı (SQL) dillerini bilmek.

1.5. Çok katmanlı mimari ve nesne tabanlı programlama konularına hakim olmak.

1.6. Unix, Windows 2003/2008 Server İşletim Sistemlerini bilmek ve Sistem yönetimi konusunda deneyimli olmak.

1.7. 657 sayılı Kanuna tabi kadrolu veya aynı Kanunun 4/B maddesi ile 399 sayılı KHK'ye tabi sözleşmeli statüde veya SSK'na tabi özel kesimde en az 1 yıl BİM'de Programcı olarak çalışmış olmak.

1.8. En az (D) düzeyinde İngilizce bilgisine sahip olmak. Ancak, yurt içinde veya yurt dışında İngilizce dili ile öğretim yapan üniversitelerden lisans düzeyinde mezun olanlar, yurt içinde lisans düzeyinde öğrenim gördükten sonra ana dili İngilizce olan yabancı ülkelerde İngilizce dilinde Master ya da Doktora yapanlar, İngilizce dilinde ?Test of English as a Foreign Language (TOEFL)? sınavından en az 173 (veya geçerlilik süresini doldurmamış eski dengi) veya ?International English Language Testing System (IELTS) sınavından en az 6 puan alanların İngilizce düzeyleri (D) düzeyi olarak kabul edilir. Yabancı dil sınavı sonuçları 5 yıl süreyle geçerlidir. Bu sürenin bitiminde yeniden sınava girmeyenlerin yabancı dil düzeyleri (D) düzeyi olarak kabul edilir.

2- PROGRAMCI Olarak Alınacak Personelde Aranacak Şartlar:

2.1. En az önlisans düzeyinde eğitim veren fakülte ve yüksekokullar ile denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış yabancı fakülte ve yüksekokulların;

Bilgisayar Programcılığı, Bilgisayar Teknolojileri ve Programlama bölümleri ile Sistem Programcısı pozisyonları özel şartlarında (B.1.1) belirtilen bölümlerin birinden mezun olmak.

2.2. Yükseköğrenim sırasında bilgisayar alanında ders aldığına ilişkin belgeye veya Milli Eğitim Bakanlığı onaylı Bilgisayar Kurslarını bitirdiğine ilişkin onaylı sertifika sahibi olmak.

2.3. Veri Tabanı ile İçerik Yönetimi ve Dinamik Web Sayfası uygulamaları ile çok katmanlı mimari ve nesne tabanlı programlama konularında uygulama geliştirmiş olmak.

2.4. Java ve/veya .NET dillerinden en az biri ile HTML, DHTML (JavaScript), SQL dillerini bilmek,

2.5. Unix, Windows 2003/2008 Server İşletim Sistemleri ve İlişkisel Veri Tabanı Uygulamaları konusunda deneyimli olmak.

2.6. En az (D) düzeyinde İngilizce bilgisine sahip olmak. Ancak, yurt içinde veya yurt dışında İngilizce dili ile öğretim yapan üniversitelerden lisans düzeyinde mezun olanlar, yurt içinde lisans düzeyinde öğrenim gördükten sonra ana dili İngilizce olan yabancı ülkelerde İngilizce dilinde Master ya da Doktora yapanlar, İngilizce dilinde ?Test of English as a Foreign Language (TOEFL)? sınavından en az 173 (veya geçerlilik süresini doldurmamış eski dengi) veya ?International English Language Testing System (IELTS) sınavından en az 6 puan alanların İngilizce düzeyleri (D) düzeyi olarak kabul edilir. Yabancı dil sınavı sonuçları 5 yıl süreyle geçerlidir. Bu sürenin bitiminde yeniden sınava girmeyenlerin yabancı dil düzeyleri (D) düzeyi olarak kabul edilir.

C ? İSTENİLEN BELGELER

a) Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı Personel Dairesi Başkanlığından alınacak veya http://www.ozida.gov.tr/ web adresinden temin edilecek ve müracaat sahibi tarafından doldurulacak "İş Talep Formu".

b) Diploma veya mezuniyet belgesi örneği.

c) KPSS sınav sonuç belgesi.

d) Yüksek öğrenimi sırasında bilgisayar alanında ders aldığına ilişkin belge veya özel şartlar bölümünde istenen sertifikalar,

e) Sistem programcısı unvanına başvuran adayların en az iki, Programcı unvanına başvuran adayların ise en az bir programlama dili bildiğine dair belge.

f) İngilizce Lisan bilgisi ile ilgili olarak kanıtlayıcı belge.

g) İki adet vesikalık fotoğraf.

h) Kurumun web sitesindeki (http://www.ozida.gov.tr) adresinde yer alan iş talep formu ekindeki ?özgeçmiş? örneğine göre doldurulmuş, adayların özgeçmişlerini içeren belge. Adaylar istenen belgelerin asıllarını veya onaylı örneklerini başvuru sırasında iş talep formu ekinde vereceklerdir. Adaylar, özgeçmişlerinin elektronik kopyasını son başvuru tarihine kadar [email protected] mail adresine de göndereceklerdir.

D - BAŞVURU

1. Başvurular en geç 01.09.2010 tarihi mesai bitimine kadar ?T.C. Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı, Personel Dairesi Başkanlığı Necatibey Cad. No:49 Kızılay/ANKARA? adresine şahsen veya son başvuru tarihinde Başkanlığımıza ulaşacak şekilde posta ile yapılabilir. Bu tarihten sonraki müracaatlar ve postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.

2. Gerçeğe aykırı beyanda bulundukları tespit edilenler ile istenilen belgeleri ibraz edemeyenlerin müracaatları geçersiz sayılacaktır.

3. Başkanlık tarafından belirtilen nitelikteki sözleşmeli personel alımı ile ilgili her türlü duyuru Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı web sitesinden (http://www.özürlüler.gov.tr, http://www.ozida.gov.tr) yayımlanacaktır. Adaylara ayrıca bir bildirimde bulunulmayacaktır.

E - SINAV

1. İlan edilen pozisyonlar için istenen nitelikleri taşıyan adaylar sözlü sınava alınacaktır.

2. Sözlü sınav mesleki bilgi ve uygulamayı ölçer nitelikte olacaktır.

3. Sözlü sınavda başarılı olanlardan gerçeğe aykırı beyanda bulundukları tespit edilenler ile istenilen belgeleri ibraz edemeyenler başarısız addolunur.

4. Sınavda kimlik tespitinde kullanılmak üzere nüfus cüzdanı veya sürücü belgesi bulundurulacaktır. Sınava katılma hakkını elde edemeyen başvuru sahiplerine herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır.

5. Başkanlık sınav yeri, sınav tarihi ve sınav sonuçları aşamalı olarak Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı web sitesinden (http://www.ozurluler.gov.tr, http://www.ozida.gov.tr) yayımlanacaktır. Adaylara ayrıca bir bildirimde bulunulmayacaktır.

SINAV KONULARI

Sınav Sistem Programcısı ve Programcı unvanları için aşağıdaki konuları içerecektir:

Temel Bilgisayar ve Donanım, Veri Yapısı, Algoritma, .NET, Java, Oracle, SQL, Web Tasarımı, HTML, Unix, Windows 2003/2008 Server İşletim Sistemleri, Bilgisayar Ağları ve İletişim.

Mimar, Peyzaj Mimarı ve Şehir Plancısı Unvanları için:

Unvanı Sayısı

1- Mimar 2

2- Peyzaj Mimarı 2

3- Şehir Plancısı 2

SINAVA KATILMAK İSTEYENLERDE ARANILACAK ŞARTLAR

A- GENEL ŞARTLAR:

1. ÖSYM tarafından yapılan 2010 yılı Kamu Personel Seçme Sınavında (KPSS) 4 yıllık yükseköğretim kurumlarından mezun olan adayların KPSSP3 puan türünden 70 (yetmiş) ve üzerinde puan almış olmak,

2. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 48 inci maddesinde belirtilen nitelikleri taşımak,

3. Erkek adaylar için askerlik hizmetini yapmış, muaf veya en az 1 yıl erteletmiş olmak,

4. Son müracaat tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak,

5. Görevini yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak,

6. Yapılacak inceleme ve soruşturma sonunda Mimar, Peyzaj Mimarı ve Şehir Plancısı olmalarına engel bir durumu bulunmamak.

B- ÖZEL ŞARTLAR :

MİMAR, PEYZAJ MİMARI, ŞEHİR PLANCISI Olarak Alınacak Personelde Aranan Şartlar :

a) En az lisans düzeyinde eğitim veren fakülte ve yüksekokullar ile denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış yabancı fakülte ve yüksekokulların; mimarlık, peyzaj mimarlığı, şehir ve bölge planlama lisans programlarından mezun olmak.

b) Kamu Personel Dil Sınavında (KPDS) en az (E) düzeyinde veya İngilizce dilinde ?Test of English as a Foreign Language (TOEFL)? sınavından (veya geçerlilik süresini doldurmamış eski dengi) veya ?International English Language Testing System (IELTS) sınavından KPDS (E) düzeyine denk İngilizce bilgisine sahip olmak. Ancak, yurt içinde veya yurt dışında İngilizce dili ile öğretim yapan üniversitelerden lisans düzeyinde mezun olanlar veya yurt içinde lisans düzeyinde öğrenim gördükten sonra ana dili İngilizce olan yabancı ülkelerde İngilizce dilinde Master ya da Doktora yapanlardan KPDS (E) düzeyinde İngilizce bilgisine sahip olma şartı aranmaz.

C - İSTENİLEN BELGELER

a) Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı Personel Dairesi Başkanlığından alınacak veya http://www.ozida.gov.tr/ web adresinden temin edilecek ve müracaat sahibi tarafından doldurulacak "İş Talep Formu".

b) Diploma veya mezuniyet belgesi örneği.

c) KPSS sınav sonuç belgesi.

d) İngilizce Lisan bilgisi ile ilgili olarak kanıtlayıcı belge.

e) İki adet vesikalık fotoğraf.

f ) Kurumun web sitesindeki ( http://www.ozida.gov.tr ) adresinde yer alan iş talep formu ekindeki ?özgeçmiş? örneğine göre doldurulmuş, adayların özgeçmişlerini içeren belge. Adaylar istenen belgelerin asıllarını veya onaylı örneklerini başvuru sırasında iş talep formu ekinde vereceklerdir. Adaylar, özgeçmişlerinin elektronik kopyasını son başvuru tarihine kadar [email protected] mail adresine de göndereceklerdir.

D - BAŞVURU

1- Başvurular en geç 01.09.2010 tarihi mesai bitimine kadar ?T.C. Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı, Personel Dairesi Başkanlığı Necatibey Cad. No:49 Kızılay/ANKARA? adresine şahsen veya son başvuru tarihinde Başkanlığımıza ulaşacak şekilde posta ile yapılabilir. Bu tarihten sonraki müracaatlar ve postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.

2- Gerçeğe aykırı beyanda bulundukları tespit edilenler ile istenilen belgeleri ibraz edemeyenlerin müracaatları geçersiz sayılacaktır.

3- Başkanlık tarafından belirtilen nitelikteki sözleşmeli personel alımı ile ilgili her türlü duyuru Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı web sitesinden (http://www.ozurluler.gov.tr, http://www.ozida.gov.tr ) yayımlanacaktır. Adaylara ayrıca bir bildirimde bulunulmayacaktır.