Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

İlan Giriş : 11 Ağustos 2010 12:20, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğünden :

12/08/2010 tarih ve 27670 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan akademik ilanımız ile ilgili DÜZELTME.

İlan metninde aşağıda belirtilen kadrolar hatalı yayımlanmıştır.

Hatalı yayımlanan şekli ile bunun düzeltilmiş şekli yan yana iki sütun halinde aşağıda verilmiştir.

İLGİLİLERE DUYURULUR

HATALI YAYIMLANAN ŞEKLİ DÜZELTİLMİŞ ŞEKLİ
EDEBİYAT FAKÜLTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ
ANABİLİM DALI ÜNVAN ADET ARANAN NİTELİKLER ANABİLİM DALI ÜNVAN ADET ARANAN NİTELİKLER
Genel Sosyoloji ve Metodoloji Doçent 1 Uygulamalı Sosyoloji Yüksek Lisans (Fen-Edebiyat Fak.) ve Doktorası yapmış, Sosyoloji alanında Doçent ünvanını almış olmak. Genel Sosyoloji ve Metodoloji (Fen-Edebiyat Fak.) Doçent 1 Uygulamalı Sosyoloji Yüksek Lisans ve Doktorası yapmış, Sosyoloji alanında Doçent ünvanını almış olmak.
FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ FEN FAKÜLTESİ
12/08/2010 tarih ve 27670 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan akademik kadro ilanında Fen-Edebiyat Fakültesi başlığı Fen Fakültesi olarak düzeltilmiştir.
SPOR BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİSİ YÜKSEKOKULU SPOR BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİSİ YÜKSEKOKULU
ANABİLİM DALI ÜNVAN ADET ARANAN NİTELİKLER BÖLÜMÜ ÜNVAN ADET ARANAN NİTELİKLER
Beden Eğitimi ve Spor Öğretm . Profesör 1 Turizm İşletmeciliği Doktorası yapmış olmak. Yönetim ve Organizasyon alanında Doçentlik ünvanına sahip olmak. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Profesör 1 Turizm İşletmeciliği Doktorası yapmış olmak. Yönetim ve Organizasyon alanında Doçentlik ünvanına sahip olmak.

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ?NDEN

Üniversitemiz birimlerine 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanununa göre aşağıda belirtilen anabilim dallarına Öğretim Üyesi alınacaktır.

Profesör kadroları daimi statüde olup, başvuracakların başvurdukları anabilim dalını belirten dilekçelerine özgeçmişlerini, Doçentlik Belgelerinin onaylı örneklerini, yayın listelerini, başlıca araştırma eserini ve bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 6 (altı) nüsha dosyayı ekleyerek,

Doçent kadroları daimi statüde olup, başvuracakların başvurdukları anabilim dalını belirten dilekçelerine özgeçmişlerini, yayın listelerini ve bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 4 (dört) nüsha dosyayı ekleyerek Doçentlik Belgelerinin onaylı örnekleri ile birlikte bu ilanın yayımlandığı tarihten itibaren 15 (onbeş) gün içerisinde Rektörlük Personel Dairesi Başkanlığı?na,

Yardımcı Doçent kadrolarına başvuracakların başvurdukları anabilim dalını ve 2547 Sayılı Kanunun 23.maddesinin b fıkrasının 2 numaralı bendi uyarınca yapılacak sınava esas olmak üzere yabancı dillerini belirten dilekçelerine kısa özgeçmişlerini, Doktora belgelerini ve yayınlarını kapsayan 4 (dört) nüsha dosyayı ekleyerek,

Bu ilanın yayın tarihinden itibaren 15 (onbeş) gün içerisinde ilgili birimlere başvurmaları gerekmektedir.

Postada meydana gelecek gecikmeler dikkate alınmayacaktır. Yabancı ülkelerden alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurul?ca denkliğinin onaylanmış olması şarttır.

NOT : (*) bulunan anabilim dallarında İngilizce öğretim yapıldığından, Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelikte belirtilen şartlara sahip olmak.

İLGİLİLERE DUYURULUR.

BUCA EĞİTİM FAKÜLTESİ

ANABİLİM DALI ÜNVAN ADET ARANAN NİTELİKLER

-Bilgisayar ve Öğretim Tek. Eğitimi Doçent 1 Alan eğitimi (Fen Bilgisi Eğitimi) alanında Doçent ünvanını almış olmak.

-Eğitim Programları ve Öğretim Yard.Doç. 1

-Okulöncesi Eğitimi Yard.Doç. 1 İngiliz Dili Eğitimi Yüksek lisans, eğitim alanında Doktora yapmış olmak.

-Zihin Engelliler Eğitimi Yard.Doç. 1 Psikoloji lisans, Psikolojik Danışmanlık Yüksek Lisans ve Doktora yapmış olmak.

GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ

ANABİLİM DALI ÜNVAN ADET ARANAN NİTELİKLER

-Müzik Teknolojisi Doçent 1

-Moda Giyim Tasarımı Doçent 1 Tekstil Mühendisliği anabilim dalı Tekstil Teknolojisi bilim dalında Yüksek Lisans, Tekstil Mühendisliği anabilim dalında Doktora yapmış, Tekstil Bilimleri ve Mühendisliği alanında Doçentliğini almış olmak.

-Tezhip Yard.Doç. 1 Tezhip alanında lisans mezunu olmak.

EDEBİYAT FAKÜLTESİ

ANABİLİM DALI ÜNVAN ADET ARANAN NİTELİKLER

-Genel Sosyoloji ve Metodoloji (Fen-Edebiyat Fak.)Doçent 1 Uygulamalı Sosyoloji Yüksek lisans ve Doktorası yapmış, Sosyoloji alanında Doçent ünvanını almış olmak.

-Sistematik Felsefe ve Mantık (Fen-Edebiyat Fak.) Doçent 1 Dil Felsefesi konusunda Doktora yapmış olmak.

-Sistematik Felsefe ve Mantık (Fen-Edebiyat Fak.) Yardımcı Doçent 1 Tarih-Toplum Felsefesi konusunda Doktora yapmış olmak.

FEN FAKÜLTESİ -2-

ANABİLİM DALI ÜNVAN ADET ARANAN NİTELİKLER

-Organik Kimya (Fen-Edebiyat Fak.)Profesör 1 Mühendislik Fakültesi Kimya Bölümü mezunu, Kimya anabilim dalında Yüksek Lisans ve Doktora, Kimya alanında Doçent ünvanını almış olmak.

-Risk Analizi (Fen-Edebiyat Fak.) Profesör 1 Fen Edebiyat Fakültesi İstatistik Bölümü mezunu, İstatistik Doktorası yapmış, Aktüerya Bilimleri anabilim dalında Doçent ünvanını almış olmak.

-Bilgisayar Bilimleri (Fen-Edebiyat Fak.) Profesör 1 Yöneylem Araştırması Doktorası yapmış, Uygulamalı Matematik anabilim dalında Doçent ünvanını almış olmak.

-Fizikokimya (Fen-Edebiyat Fak.) Doçent 1 Kimya alanında Yüksek lisans, Doktora yapmış olmak.

-Fizikokimya (Fen-Edebiyat Fak.) Doçent 1 Kimya alanında Lisans, Yüksek lisans, Doktora yapmış olmak.

-İstatistik Teorisi (Fen-Edebiyat Fak.) Doçent 1 Uygulamalı İstatistik alanında Yüksek Lisans, İstatistik alanında Doktora yapmış ve İstatistik alanında Doçent ünvanını almış olmak.

-Nükleer Fizik (Fen-Edebiyat Fak.) Doçent 1

İŞLETME FAKÜLTESİ

ANABİLİM DALI ÜNVAN ADET ARANAN NİTELİKLER

-İktisat Teorisi Profesör 1 (*) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü mezunu, Ekonometri alanında Doçent ünvanını almış olmak.

-İktisadi Gelişme ve Uluslararası İktisat Profesör 1 (*) İktisat anabilim dalında Yüksek Lisans, İktisat anabilim dalında Doktora yapmış, Uluslararası İktisat ve Gelişme İktisadı alanında Doçent ünvanını almış olmak.

-Dış Ticaret Yard.Doç. 1 (*) İşletme Fakültesi İşletme lisans mezunu, Yüksek lisansı İngilizce İşletme Yönetimi anabilim dalında, Doktorasını İşletme anabilim dalında yapmış olmak.

HUKUK FAKÜLTESİ -3-

ANABİLİM DALI ÜNVAN ADET ARANAN NİTELİKLER

-İdare Hukuku Profesör 1 Kamu Hukuku alanında Yüksek Lisans ve Doktora yapmış, Hukuk (İdare Hukuku) alanında Doçent ünvanını almış olmak.

-Anayasa Hukuku Profesör 1 Kamu Hukuku alanında Yüksek Lisans ve Doktora yapmış, Hukuk (Anayasa Hukuku) alanında Doçent ünvanını almış olmak.

-Medeni Hukuk Profesör 1 Özel Hukuk anabilim dalında Yüksek Lisans , Hukuk Bilimleri alanında Doktora, Hukuk (Medeni Hukuk) alanında Doçent ünvanını almış olmak.

-Genel Kamu Hukuku Yard.Doç. 1 Hukuk Fakültesi lisans mezunu, Kamu Hukuku anabilim dalında Yüksek Lisans, Kamu Hukuku anabilim dalında Doktora yapmış olmak.

-Hukuk Felsefesi ve Sosyolojisi Yard.Doç. 1

İLAHİYAT FAKÜLTESİ

ANABİLİM DALI ÜNVAN ADET ARANAN NİTELİKLER

-Din Sosyolojisi Doçent 1

-Türk İslam Sanatları Tarihi Doçent 1

-Türk İslam Sanatları Tarihi Yard.Doç. 1 Edebiyat Fakültesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü Sanat Tarihi anabilim dalı lisans mezunu, Yüksek Lisansını İslam Tarihi ve Sanatları anabilim dalında, Doktorasını İslam Tarihi ve Sanatları anabilim dalı/ İslam Tarihi ve Sanatları Programında yapmış olmak.

-Dinler Tarihi Yard.Doç. 1 İlahiyat Fakültesi lisans mezunu, Felsefe ve Din Bilimleri anabilim dalında Yüksek Lisans, Felsefe ve Din Bilimleri anabilim dalında Doktora yapmış olmak.

-İslam Tarihi Yard.Doç. 1 İlahiyat Fakültesi lisans mezunu, Temel İslam Bilimleri Yüksek lisans, İslam Tarihi ve Sanatları anabilim dalı/İslam Tarihi ve Sanatları programında Doktora yapmış olmak.

DENİZCİLİK FAKÜLTESİ -4-

ANABİLİM DALI ÜNVAN ADET ARANAN NİTELİKLER

-Denizcilik Eğitimi Doçent 1 Deniz İşletmeleri ve Yönetimi anabilim dalında Yüksek Lisans, Denizcilik İşletmeleri Yönetimi anabilim dalında Doktora yapmış, İşletme Eğitimi alanında Doçent ünvanını almış olmak.

-Deniz Ulaştırma İşletme Yönetimi Yard.Doç. 1 (*) Lojistik ve Operasyon Yönetimi Doktorası yapmış olmak.

-Denizcilik Ekonomisi ve Politikaları Yard.Doç. 1 (*) Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Doktorası yapmış olmak.

TIP FAKÜLTESİ

ANABİLİM DALI ÜNVAN ADET ARANAN NİTELİKLER

-Biyofizik Profesör 1 Tıp Fakültesi mezunu, Biyofizik Doktorası yapmış, Biyofizik Doçenti olmak.

-Tıbbi Genetik Profesör 1 Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü mezunu. Tıbbi Biyoloji anabilim dalında Yüksek lisans ve Doktora yapmış, Tıbbi Biyoloji alanında Doçent olmak.

-Nükleer Tıp Doçent 1 Kimya Mühendisliği mezunu, Nükleer Bilimler alanında Doktora yapmış, Kimya alanında Doçent ünvanını almış olmak.

-Anatomi Yard.Doç. 1 Tıp Fakültesi mezunu, Anatomi Doktorası yapmış olmak.

-Genel Cerrahi Yard.Doç. 1

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

ANABİLİM DALI ÜNVAN ADET ARANAN NİTELİKLER

-Tekstil Bilimleri Profesör 1 Tekstil Mühendisliği anabilim dalı, Tekstil Teknolojisi Bilim dalında Yüksek Lisans, Tekstil Mühendisliği anabilim dalında Doktora yapmış, Tekstil Bilimleri ve Mühendisliği alanında Doçent ünvanı almış olmak.

-Elektrik Makinaları Yard.Doç. 1 (*)

-Kontrol ve Kumanda Sistemleri Yard.Doç. 1 (*)

-Geoteknik Yard.Doç. 1 İnşaat Mühendisliği lisans mezunu, İnşaat Mühendisliği bölümü Geoteknik programında Doktora yapmış olmak.

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ -5-

ANABİLİM DALI ÜNVAN ADET ARANAN NİTELİKLER

-Yapı İşletmesi Yard.Doç. 1 İnşaat Mühendisliği lisans mezunu, Yapı İşletmesi Doktorası yapmış olmak.

-Hidrolik Yard.Doç. 2 İnşaat Mühendisliği lisans mezunu, İnşaat Mühendisliği bölümü Hidrolik-Hidroloji ve Su Kaynakları programında Doktora yapmış olmak.

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU

ÜNVAN ADET ARANAN NİTELİKLER

-Profesör 1 Tıp Fakültesi mezunu, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı olmak.

-Profesör 1 Tıp Fakültesi mezunu, Klinik Bakteriyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Uzmanı ve Doçenti olmak.

-Yard.Doç. 1 Tıp Fakültesi mezunu, Mikrobiyoloji ve Klinik Mikrobiyoloji (Mikrobiyoloji) anabilim dalında Doktora yapmış olmak.

-Yard.Doç. 1 Tıp Fakültesi mezunu, Biyokimya ve Klinik Biyokimya Uzmanı, Onkoloji (Temel Onkoloji) anabilim dalında Doktora yapmış olmak.

-Yard.Doç. 1 Tıp Fakültesi Tıbbi Biyolojik Bilimler Bölümü mezunu, Biyokimya Yüksek Lisansı, Biyokimya anabilim dalında Doktora yapmış olmak.

-Yard.Doç. 1 Tıp Fakültesi mezunu, Fizyoloji anabilim dalında Doktora yapmış olmak.

-Yard.Doç. 1 Tıp Fakültesi mezunu, Mikrobiyoloji Doktorası yapmış olmak.

-Yard.Doç. 1 Tıp Fakültesi mezunu, Mikrobiyoloji ve Klinik Mikrobiyoloji anabilim dalı Mikrobiyoloji Programında Doktora yapmış olmak.

-Yard.Doç. 1 Tıp Fakültesi mezunu, Biyokimya ve Klinik Biyokimya Uzmanı olmak.

İZMİR MESLEK YÜKSEKOKULU -6-

BÖLÜMÜ ÜNVAN ADET ARANAN NİTELİKLER

-Teknik Programlar Yard.Doç. 1 İnşaat Mühendisliği lisans mezunu, Yüksek Lisansını İnşaat Mühendisliği alanında, Doktorasını Makine Mühendisliği alanında yapmış olmak.

-Teknik Programlar Yard.Doç. 1 Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi lisans mezunu, Yüksek Lisans ve Doktorasını Makine Eğitimi Programında yapmış olmak.

-Teknik Programlar Yard.Doç. 1 Fen Fakültesi Teorik Matematik Ağırlıklı Matematik lisans mezunu, Yüksek Lisansını Matematik Eğitimi, Doktorasını Matematik Öğretmenliği Programında yapmış olmak.

-Teknik Programlar Yard.Doç. 1 Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümü Elektronik Mühendisi lisans mezunu, Yüksek Lisansını Elektrik ve Elektronik Mühendisliği (Elektronik Haberleşme) Bölümünde, Doktorasını Elektrik ve Elektronik Mühendisliği programında yapmış olmak.

-Teknik Programlar Yard.Doç. 1 Fen Fakültesi Fizik bölümü lisans mezunu, Yüksek lisansını Nükleer Bilimler (Fizik ) anabilim dalı, Doktorasını Fizik anabilim dalında yapmış olmak.

-Teknik Programlar Yard.Doç. 1 Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği lisans ve Yüksek lisans mezunu , Doktorasını Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği anabilim dalı Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği programında yapmış olmak.

-İktisadi ve İdari Programlar Yard.Doç. 1 İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümü lisans mezunu, Yüksek lisansı İşletme (Yönetim Organizasyon), Doktorasını İşletme anabilim dalında yapmış olmak.

-İktisadi ve İdari Programlar Yard.Doç. 1 İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümü lisans mezunu, Yüksek lisansı İşletme (Muhasebe Finansman), Doktorasını İşletme anabilim dalında yapmış olmak

İZMİR MESLEK YÜKSEKOKULU -7-

BÖLÜMÜ ÜNVAN ADET ARANAN NİTELİKLER

-İktisadi ve İdari Programlar Yard.Doç. 1 İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümü lisans mezunu, Yüksek lisansını İşletme anabilim dalı Yönetim ve Organizasyon bilim dalında, Doktorasını Eğitim Yönetimi ve Deneticiliği Programında yapmış olmak.

-İktisadi ve İdari Programlar Yard.Doç. 1 İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü lisans mezunu, Yüksek lisansını Maliye/Mali Hukuk anabilim dalında, Doktorasını Maliye anabilim dalında yapmış olmak.

-İktisadi ve İdari Programlar (Hastane ve Sağlık Kuruluşları Yönetimi) Yard.Doç. 1 Sağlık İdaresi Yüksekokulu Lisans mezunu, Yüksek Lisansını İşletme anabilim dalında , Doktorasını Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri anabilim dalında yapmış olmak.

-İktisadi ve İdari Programlar Yard.Doç. 1 İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat bölümü Lisans mezunu, Yüksek lisansını Avrupa Birliği anabilim dalında, Doktorasını İktisat anabilim dalında yapmış olmak.

-İktisadi ve İdari Programlar Yard.Doç. 1 İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat bölümü lisans mezunu, İşletme anabilim dalında Yüksek Lisans, İktisat anabilim dalında Doktora yapmış olmak.

-İktisadi ve İdari Programlar (Hastane ve Sağlık Ku.Yön.P.) Yard.Doç. 1 Sağlık İdaresi Yüksekokulu lisans mezunu, Yüksek lisansı İşletme anabilim dalında, Doktorasını Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkiler anabilim dalında yapmış olmak.

SPOR BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİSİ YÜKSEKOKULU

BÖLÜMÜ ÜNVAN ADET ARANAN NİTELİKLER

-Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Profesör 1 Turizm İşletmeciliği Doktorası yapmış olmak. Yönetim ve Organizasyon alanında Doçentlik ünvanına sahip olmak.

-Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Yard.Doç. 1 Hareket ve Antrenman Bilimleri anabilim dalı Spor Bilimleri Programı Doktorası yapmış ve A Lisans Futbol Antrenör belgesi sahibi olmak.

HEMŞİRELİK YÜKSEKOKULU -8-

ANABİLİM DALI ÜNVAN ADET ARANAN NİTELİKLER

-Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Doçent 1 Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği bilim dalında Yüksek Lisans, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği alanında Doktora yapmış olmak.

-Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği Yard.Doç. 1 Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Programı lisans mezunu, Yüksek lisansını Hemşirelik anabilim dalı Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği Programı, Doktorasını Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği anabilim dalı Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği programında yapmış olmak.

-Psikiyatri Hemşireliği Yard.Doç. 1 Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Programı lisans mezunu, Yüksek lisansını Hemşirelik anabilim dalı Psikiyatri Hemşireliği programı, Doktorasını Psikiyatri Hemşireliği anabilim dalı Psikiyatri Hemşireliği Programında yapmış olmak.

ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU

ÜNVAN ADET ARANAN NİTELİKLER

-Yard.Doç. 1 Medeni Hukuk alanında Doktora yapmış olmak.

SEFERİHİSAR FEVZİYE HEPKON SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU

ÜNVAN ADET ARANAN NİTELİKLER

-Yard.Doç. 1 İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi lisans mezunu Yüksek lisansını Avrupa Birliği anabilim dalında, Doktorasını Avrupa Birliği (Avrupa Çalışmaları) anabilim dalında yapmış olmak.

ONKOLOJİ ENSTİTÜSÜ -9-

ANABİLİM DALI ÜNVAN ADET ARANAN NİTELİKLER

-Temel Onkoloji (Temel Onkoloji) Doçent 1 Tıp Fakültesi mezunu, Biyokimya anabilim dalında Doktora ve Onkoloji anabilim dalında Doktora yapmış, Biyokimya alanında Doçent ünvanını almış olmak.

ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ ENSTİTÜSÜ

ÜNVAN ADET ARANAN NİTELİKLER

-Yard.Doç. 2 Edebiyat Fakültesi Tarih bölümü veya Eğitim Fakültesi Tarih Öğretmenliği bölümü mezunu, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi anabilim dalında Doktora yapmış olmak.