Namık Kemal Ünv. Fen Bil. Ens. Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

İlan Giriş : 03 Ağustos 2010 13:45, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Namık Kemal Ünv. Fen Bil. Ens. Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ 2010-2011 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KONTENJANLARI VE KOŞULLARI

T.C.

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ

Fen Bilimleri Enstitüsü

-İlan Metni-

Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsünün aşağıda belirtilen anabilim dallarının lisansüstü programlarına, 2010-2011 Eğitim-Öğretim Yılı GÜZ Yarıyılında öğrenci alınacaktır.

BAŞVURU TARİHİ VE YERİ: 16/08/2010- 27/08/2010 tarihleri arasında aşağıda belirtilen başvuru evraklarıyla birlikte Fen Bilimleri Enstitüsüne şahsen başvurulması gerekmektedir. Posta ile yapılan başvurular işleme konulmayacaktır.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER:

1. Dilekçe

¬ (Yüksek Lisans / Doktora Programı Başvuru Dilekçeleri http://www.nku.edu.tr/fbe/form.html adresinden veya Enstitüden temin edilebilir).

2. Özgeçmiş.

3. Diploma (onaylı).

¬ Yüksek Lisans programları için başvuracak adayların Lisans, Doktora programları için başvuracak adayların Lisans/Yüksek Lisans diploması veya yeni tarihli mezuniyet belgesinin onaylı örneği (yabancı ülkelerdeki yükseköğretim kurumlarından mezun olanların Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından alacakları denklik belgesi.)

4. Not belgesi (Transkript/onaylı).

¬ Not sistemleri yüzlük ortamdan farklı olan adayların, mezun oldukları üniversiteden not ortalamalarının yüzlük sistemdeki karşılığını belirten resmi belge getirmeleri zorunludur.

ALES sonuç belgesi (onaylı).

¬Yüksek Lisans ve Doktora Programına başvuran adayların Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES)?ndan başvurduğu programın puan türünde en az 55 (doktoraya lisans diploması ile başvuranların ALES?den başvurduğu programın puan türünde en az 70) standart puana sahip olduklarına dair ALES belgesi veya eşdeğer uluslararası sınav sonuç belgesi. (Eşdeğer sınavlarda Namık Kemal Üniversitesi Senatosunca belirlenen puanlar geçerlidir.)

(Geçerli LES Belgesi (en az 45 standart puan) ile başvuracak olan adayların; başvurduğu programın puan türünde en az 55 puan alındığını gösteren ALES dönüşüm çıktısına, onaylı LES Sonuç Belgesini de eklemeleri gerekmektedir.)

6. Doktora programına başvurabilmek için ÜDS (Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavı)?den en az 55 puan veya Üniversitelerarası Kurulca (ÜAK) eşdeğerliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan alınması zorunludur. (Eşdeğer sınavlarda Namık Kemal Üniversitesi Senatosunca belirlenen puanlar geçerlidir.)

¬Ancak, 02 Haziran 2007 tarihinden önce araştırma görevlisi kadrosuna atanmış bulunanlardan, yüksek lisans eğitimine başlamış olanlardan ve bir yüksek lisans diploması almak suretiyle doktora eğitimine başlayacak olanlardan yeniden ÜDS sınavına girerek 55 puan almış olma şartı aranmaz. (ÜAK 2 Haziran 2007 tarih ve 26540 Sayılı Resmi Gazetede Yayımlanan Yönetmelik Değişikliği.)

7. Nüfus cüzdanı fotokopisi (onaylı)

8. Fotoğraf (kılık-kıyafet yönetmeliğine uygun) 2 adet

9. Başvuru ücreti dekontu (Fen Bilimleri Enstitüsünün Yapı Kredi Bankası Tekirdağ Merkez Şubesindeki TR530006701000000080442602 nolu hesabına 50 TL (ellitürklirası) yatırılacaktır).

¬ Yabancı uyruklular, başvuru koşulları ve gerekli belgeler hakkında Fen Bilimleri Enstitüsünden bilgi alabilirler.

MÜLAKAT: Adaylar; 03/09/2010 tarihinde saat 10.00?da, ilgili anabilim dalı başkanlıklarında mülakata alınacaklardır.

DEĞERLENDİRME: Adayların başvurularının değerlendirilmesinde, ALES puanının % 50'si, mülakat puanının % 40'ı, lisans/yüksek lisans ağırlıklı not ortalamasının % 10'u dikkate alınır. Adayın başarılı sayılabilmesi için yukarıda belirtilen oranların toplamının Yüksek Lisans programları için en az 65, Doktora programları için en az 70 olması gerekir ve en yüksek puandan en küçüğüne doğru sıralama yapılarak ilan edilen kontenjan kadar öğrenci alınır.

KESİN KAYITLAR:

13/09/2010 - 15/09/2010 tarihleri arasında Enstitüde yapılacaktır.

NOT: Lisans veya yüksek lisans derecelerini farklı alanda almış olan adaylar, en çok bir yıl sürecek olan ?Bilimsel Hazırlık Programı?na tabi tutulmak sureti ile öğrenciliğe kabul edilecektir. Başka bir Yükseköğretim kurumunda lisansüstü programlarına kayıtlı bulunanların başvuruları kabul edilmez. Tespiti halinde ilişikleri kesilir.

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

2010-2011 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI

LİSANSÜSTÜ KONTENJANLARI VE KOŞULLARI

ANABİLİM DALI ALES PUAN TÜRÜ TEZLİ YÜKSEK LİSANS DOKTORA
T.C. Yabancı Uyruklu T.C. Yabancı Uyruklu
Bahçe Bitkileri Sayısal 13 2 4 2
Bitki Koruma Sayısal 11 - 2 -
Biyoloji Sayısal 5 (1) - - -
Çevre Mühendisliği Sayısal 16 (2) - - -
Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Sayısal 5 (3) - - -
Fizik Sayısal 6 (4) - - -
Gıda Mühendisliği Sayısal 10 (5) 2 2 (6) -
Makine Mühendisliği Sayısal 5 - - -
Matematik Sayısal 6 (7) - - -
İnşaat Mühendisliği Sayısal 7 - - -
Peyzaj Mimarlığı Sayısal 8 - - -
Tarım Ekonomisi Eşit Ağırlıklı 5 - 2 (8) -
Tarım Makinaları Sayısal 15 - 5 -
Tarımsal Yapılar ve Sulama Sayısal 10 2 5 1
Tarla Bitkileri Sayısal 10 (9) 2 5 (10) 2
Tekstil Mühendisliği Sayısal 7 - - -
Toprak Sayısal (7 +1*) 8 - 3 -
Zootekni Sayısal 6 (11) 6 (12) - - 1 (11) 2 (12) - -

(1) Biyoloji, Biyoloji Öğretmenliği, Moleküler Biyoloji ve Genetik veya Su Ürünleri Fakültesi lisans diplomasına sahip olanlar ile diğer Biyoloji alanlarından veya Kimya, Kimya Mühendisliği Lisans mezunu olanlar.

(2) Çevre Mühendisi, Kimya Mühendisi, Kimya ve Mikrobiyoloji mezunu olmak.

(3) Elektrik-Elektronik Müh., Elektronik Müh., Haberleşme Müh., Telekomünikasyon Müh., Elektronik ve Haberleşme Müh. Bölümlerinin birinden mezun olmak.

(4) Kozmoloji-Gravitasyon Alanında çalışmak üzere 1, Hesaplamalı Yoğun Madde Fiziği Alanında çalışmak üzere 1, Nükleer Fizik Alanında çalışmak üzere 2, Deneysel Katıhal Fizik Alanında çalışmak üzere 2 kontenjan ayrılmıştır.

(5) Gıda Mühendisliği Lisans Programı mezunu olmak.

(6) Gıda Mühendisliği Anabilim Dalında Yüksek Lisans yapmış olmak.

(7) Matematik Bölümü, Matematik Mühendisliği, Matematik ve Bilgisayar Bölümü, Ortaöğretim Matematik Öğretmenliği, Fizik Bölümü, Fizik Mühendisliği veya İstatistik Bölümü mezunu olmak.

(8) Tarım Ekonomisi Anabilim Dalında Yüksek Lisans yapmış olmak.

(9) Tarla Bitkileri, Bahçe Bitkileri veya Bitki Koruma Lisans Programlarının birinden mezun olmak.

(10) Tarla Bitkileri Anabilim Dalında Yüksek Lisans yapmış olmak.

(11) Yemler ve Hayvan Besleme alanına

(12) Hayvan Yetiştirme ve Islahı alanına

* Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı adaylar için ayrılmış kontenjan