K.K.K. Muvazzaf / Sözleşmeli Subay Alım İlanı

İlan Giriş : 26 Haziran 2010 11:21, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
K.K.K. Muvazzaf / Sözleşmeli Subay Alım İlanı
2010 YILI MUVAZZAF/SÖZLEŞMELİ SUBAY TEMİNİ BAŞVURU KILAVUZU

BİRİNCİ BÖLÜM

GENEL BİLGİLER

1. Kara Kuvvetleri Komutanlığının, muvazzaf/sözleşmeli subay ihtiyacını karşılamak amacıyla en az dört yıllık örgün öğrenim yapan fakülte ve yüksekokul mezunları arasından sınavla TABLO-1?de belirtilen sınıflarda muvazzaf/sözleşmeli subay statüsünde personel alınacaktır.

2. TABLO-1?de belirtilen kontenjanlar idarenin ihtiyaçları doğrultusunda artırılabilecektir. Ayrıca idarenin gerek görmesi halinde, sınıfların boş kalan kontenjanları, diğer sınıflara müracaat eden ancak kontenjana giremeyen adaylardan gerekli şartları taşıyan ve bu konuda muvafakati (Online başvuru formunun 36?ncı maddesini ?evet? olarak işaretleyen adaylar) alınan adaylardan, ihtiyaç oranında karşılanabilecektir.

3. Muvazzaf/Sözleşmeli Subaylığa;

a. Askerlik hizmetini yapmakta olan yedek subay öğrenciler, yedek subaylar, kısa dönem erbaş ve kısa dönem erler(Uzun dönem erbaş ve erler başvuramaz.),

b. Silahlı Kuvvetlerde sivil memur ve işçi olarak görev yapmakta olanlar,

c. Kanuni nedenlerle henüz askerlik yükümlülüğünü yerine getirmemiş olanlar,

ç. Askerlik hizmetinden terhis olmuş yedek subay ve kısa dönem erbaş ve kısa dönem erler, (Uzun dönem erbaş ve erler başvuramaz.),

d. TABLO-1?de belirtilen sınıf ve branşlar için başvuru koşullarını taşıyan erkek ve bayanlar başvurabileceklerdir.

4. Temin faaliyeti TABLO-2?deki faaliyet takvimine göre icra edilecek, başvurular 21 Haziran 2010 tarihinden, 10 Ağustos 2010 saat 17.00?a kadar www.kkk.tsk.tr internet adresinden yapılacaktır.

5. Yazılı sınav; 22 Ağustos 2010 saat 10.00?da Adana, Ankara, Balıkesir, Bolu, Çorlu, Denizli, Diyarbakır, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Isparta, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Manisa, Malatya, Samsun, Sivas, Trabzon, Van ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (Girne)?nde yapılacaktır. Sınav merkezlerinin kapasitesine göre adaylar idare tarafından belirlenecek farklı sınav merkezine planlanabilecektir. Fakülte Yüksekokul mezunu adaylar, Ankara?da sınava gireceklerdir.

6. Yazılı sınavda başarılı olan adayların ön sağlık kontrolleri ile fiziki kabiliyet ve yeterlilik testleri (FKYT) 06-29 Eylül 2010 tarihleri arasında Zh.Brl.Okl. ve Eğt.Tüm.K.lığı (Etimesgut-ANKARA)nda; mülakatları ise 07-30 Eylül 2010 tarihleri arasında Kara Kuvvetleri Personel Temin Merkezi K.lığı (Cebeci-ANKARA)nda icra edilecektir.

7. Sınav yerinin değiştirilmesi halinde bu husus adaylara yeteri kadar zaman öncesinden bildirilecektir.

8. Yapılacak seçmeler sonucunda sözleşmeli subay adaylarından asil olarak tespit edilenler Şubat 2011?de başlayacak olan Subay Temel Askerlik ve Subaylık Anlayışı Kazandırma (SUTASAK) Eğitimini tamamlamalarını müteakip 30 Ağustos 2011?de teğmen rütbesiyle sınıf okullarına gönderileceklerdir. Muvazzaf subaylar ise işlemlerinin tamamlanmasını müteakip, önce teğmen nasbedilecek, bilahare kursa gönderileceklerdir.

9. Hukuk Fakültesi mezunu olarak alınan muvazzaf subaylar; "Askerî Hâkimler Kanunu" ile ?Askerî Hâkim Adaylarının Seçimi ve Yerleştirilmesi Hakkında Yönetmelik" te belirtilen şart ve esaslar dâhilinde yapılacak sınavlarda başarılı olmaları halinde Askerî Hâkim sınıfına geçebilmektedirler.

NOT: Kılavuzun tamamını okumadan online başvuru formunu doldurmayınız. Yapılan yanlışlıklardan doğacak sonuçların tümü adaya ait olacaktır.

İKİNCİ BÖLÜM

BAŞVURU ESASLARI

1. MUVAZZAF/SÖZLEŞMELİ SUBAYLIK İÇİN BAŞVURACAK ADAYLARIN BAŞVURU KOŞULLARI:

a. Sosyal Durum, Ahlak ve Karakter İle İlgili Koşullar (Muvazzaf Subay Adayları İçin):

(1) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

(2) TABLO-1?de belirtilen sınıf ve branşlar için başvuru koşullarını taşımak,

(3) Taksirli suçlar hariç olmak üzere; affa veya zaman aşımına uğramış, yahut para cezasına çevrilmiş veya ertelenmiş, hükümlülüklerine ilişkin kayıtları adli sicilden çıkarılmış olsa bile, bir cürümden hükümlü bulunmamak veya soruşturma altında olmamak,

(4) Her ne sebeple olursa olsun Türk Silahlı Kuvvetlerinden, askeri veya sivil okullardan çıkarılmamış olmak,

(5) Yapılacak güvenlik soruşturmasından olumlu sonuç almak,

(6) Herhangi bir kadın veya erkekle nikahsız olarak yaşamamak,

(7) Tutum ve davranışları ile yasadışı siyasi, yıkıcı, irticai, bölücü ideolojik görüşleri benimsememiş, bu gibi faaliyetlerde bulunmamış olmak,

(8) Okul idarelerince disiplin ve ahlak yönünden cezalandırılmamış olmak ve menfi nitelikleri bulunmamak,

(9) Adli Sicil Müdürlüğü, ilgili Cumhuriyet Savcılığı ve yerli/kayıtlı olduğu Askerlik Şubelerinde mevcut kayıtlara göre; bakaya veya yoklama kaçağı olarak aranmamak veya bu suçlardan soruşturma altında veya ceza alıp cezaları para cezasına çevrilmiş olmamak,

(10) Herhangi bir işte çalışmış veya çalışıyor ise çalıştığı iş yerinden müspet belge almak,

(11) Herhangi bir kamu veya özel kuruluşa karşı hizmet yükümlülüğü ve tazminat borcu olmamak,

(12) Hakkında yedek subay olamaz kararı bulunmamak.

b. Sosyal Durum, Ahlak ve Karakter İle İlgili Koşullar (Sözleşmeli Subay Adayları İçin):

b. Sosyal Durum, Ahlak ve Karakter İle İlgili Koşullar (Sözleşmeli Subay Adayları İçin):

(1) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

(2) TABLO-1?de belirtilen sınıf ve branşlar için başvuru koşullarını taşımak,

(3) Her ne sebeple olursa olsun Türk Silahlı Kuvvetlerinden, askeri veya sivil okullardan çıkarılmamış olmak,

(4) Yapılacak güvenlik soruşturmasından olumlu sonuç almak,

(5) Herhangi bir kadın veya erkekle nikâhsız olarak yaşamamak,

(6) Cezaları ertelenmiş, seçenek yaptırımlardan birisine çevrilmiş, genel ya da özel af kanunları kapsamına girmiş veya haklarında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa dahi; Devletin güvenliğine karşı işlenen suçlar, halkı askerlikten soğutmak, Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama ile zimmet, irtikap, iftira, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, yalan tanıklık, yalan yere yemin, suç uydurma, cinsel saldırı, cinsel taciz, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak, fuhuş, gayri tabii mukarenet, hileli iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyet kırıcı suçlar ile kaçakçılık, ihaleye fesat karıştırma, devlet sırlarını açığa vurma suçlarından birisinden, firar, amir veya üste fiilen taarruz, emre itaatsizlikte ısrar, üste hakaret, mukavemet, fesat ve isyan suçlarından, 22/5/1930 tarihli ve 1632 sayılı Askerî Ceza Kanununun 148 inci maddesinde belirtilen suçlardan birisinden mahkum olmamak.

(7) Okul idarelerince disiplin ve ahlak yönünden cezalandırılmamış olmak ve menfi nitelikleri bulunmamak,

(8) Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak,

(9) Herhangi bir kadın veya erkekle nikâhsız olarak yaşamamak.

(10) Hakkında yedek subay olamaz kararı bulunmamak.

c. Öğrenim İle İlgili Şartlar:

(1) Sözleşmeli subaylık için; sınıf ve branşlara göre kaynak olarak TABLO-3?de belirtilen en az dört yıllık örgün öğrenim yapan fakülte ve yüksek okullardan mezun olmak (06 Eylül 2010 tarihine kadar mezun olacak adayların başvuruları kabul edilecektir.),

(2) Personel sınıfında muvazzaf subay olmak için; hukuk fakültesi mezunu olmak (06 Eylül 2010 tarihine kadar mezun olacak adayların başvuruları kabul edilecektir.),

(3) Öğrenimlerini yurt dışında bitirenlerden diplomalarının yurt içinde denkliği Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK)?nca onaylanmış olmak,

(4) Herhangi bir bakanlık veya kuruluşa karşı mecburi hizmeti olmamak ve kazandığı mesleki sıfat nedeni ile ileride sınıf değişikliği isteminde bulunmayacağını taahhüt etmek.

(5) Öğretmen sınıfına başvuran, eğitim fakültesi mezunu olmayan adaylar için MEB?lığınca onaylanmış pedagojik formasyon sertifikasına sahip olmak (Rusça, Boşnakça, Arapça, Bulgarca, Ermenice, Farsça, Gürcüce, Yunanca, Hukuk, İstatistik, Ekonomi ve Kütüphane öğretmenleri hariç) Pedagojik formasyon sertifikasına sahip olmayan adaylar öğretmenlik sınıflarına başvuramaz.

(6) Yedek subaylık hizmetini yapmış/yapmakta olan sözleşmeli subay adaylarının, diğer şartları yerine getirmek koşulu ile istekleri halinde TABLO?3? teki mezun oldukları bölüme bakılmaksızın, askerlik yaptığı sınıf için başvuruları kabul edilebilecektir.

AÇIKLAMA : Personel sınıfı muvazzaf subaylığa sadece hukuk fakültesi mezunu adaylar başvurabilecektir. Personel sınıfı muvazzaf subay kontenjanın tamamlanamaması durumunda açık kalan kontenjan, sözleşmeli subay kontenjanının artırılması suretiyle, sözleşmeli subay olarak karşılanabilecektir.

ç. Yaş İle İlgili Şartlar:

İlan edilen ilk müracaat tarihi olan 21 Haziran 2010 tarihi itibarı ile düzeltilmemiş nüfus kaydına göre;

(1) Lisans düzeyinde mezunlar için 27 yaşından büyük olmamak (21 Haziran 1983 ve daha sonraki doğumlular),

(2) Lisans düzeyinde öğrenim yaptıktan sonra Lisansüstü eğitimi tamamlamış olanlar için 32 yaşından büyük olmamak (21 Haziran 1978 ve daha sonraki doğumlular), [Öğrenim süreleri hazırlık sınıfı hariç 5 yıl (10 yarıyıl) ve daha fazla olan program mezunlarının görmüş oldukları öğrenim, yüksek lisans düzeyinde kabul edilecektir. Bu durumda olan adaylar formun ilgili bölümüne ?Yüksek Lisans Bitti? seçeneğini işaretleyeceklerdir.]

(3) Muvazzaf subaylık için başvuruda bulunacak adaylardan, askerlik hizmetini yapmakta olanların yaşlarının hesaplanmasında, kıt?a ya ilk katıldıkları tarih esas alınacaktır.

d. Sağlık İle İlgili Şartlar:

(1) Vücut yapısı düzgün, ağız, çene ve diş yapısı muntazam olmak. Yüzünde fazla miktarda çiçek bozukluğu, çıban ve yanık izleri, dilinde pelteklik, vücudunda dövme, kekemelik ve gözünde şaşılık vs. bulunmamak,

(2) TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinde belirtilen boy ve kilo sınırlarında olmak. Erkek ve bayan adaylar için boy ve kilo oranlarını gösteren nomogram TABLO-4?tedir. (Asgari boy standardı erkek adaylar için 169 cm, bayan adaylar için 160 cm?dir.)

(3) Türk Silahlı Kuvvetleri Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinde belirlenen alınacağı sınıfa uygun muvazzaf subay olmak için gerekli sağlık şartlarına sahip olmak. Bu kapsamda sevk edildiği Askerî Hastaneden ?........... sınıfında muvazzaf/sözleşmeli subay olur? kayıtlı sağlık raporu almış olmak.

e. Özel Şartlar:

(1) TSK?da görevli sivil memur, işçi, yedek subaylar ile kısa dönem erbaş ve erlerden muvazzaf/sözleşmeli subaylığa müracaat edenler için görevli bulunduğu birlik ve karargâhlardaki üç sicil amirinden ?Muvazzaf/Sözleşmeli Subay Olur? kayıtlı nitelik belgesi almış olmak,

(2) TSK?da istihdam edilenler ile yedek subay olarak askerlik hizmetini yapanlar veya yapmakta olanların bu görevlerinde aldıkları sicili, sicil tam notunun % 85 veya daha üstünde olmak,

(3) Yapılacak olan sınavlarda başarılı olmak.

NOT : Yanlış beyanda bulunanlar ile yukarıda sahip olması gereken niteliklerde menfi (olumsuz) durumu tespit edilenlerin (bütün aşamalarda başarılı olup kursa katılsalar dahi) işlemleri durdurulacak ve iptal edilecektir.

2. BAŞVURULAR NE ZAMAN VE NASIL YAPILACAKTIR?

a. Adaylar başvurularını 21 Haziran?10 Ağustos 2010 (Saat 17.00?a kadar) tarihleri arasında, Kara Kuvvetleri Komutanlığının www.kkk.tsk.tr internet adresinden Çevrimiçi (ONLINE) olarak yapacaktır.

b. Adayların online başvuru formunu doldurmalarını müteakip en son aşamada her bir aday için ADAY NUMARASI otomatik olarak bilgisayar tarafından verilecek ve adayların başvuruları bu aday numaraları ile başvuru merkezinde kayda girecektir. Başvurunun tamamlanmasını müteakip bütün işlemlerde bu aday numarası kullanılacağı için, adayların bu numaraları kaydederek muhafaza etmeleri önem arz etmektedir. Onlıne Başvuru Formu T.C.KİMLİK NUMARASI, ADI, SOYADI ve ADAY NUMARASI bilgileri girilmek suretiyle son müracaat tarihine kadar güncellenebilecektir.

c. İnternet ortamı dışında dilekçe, mektup vb. yöntemlerle yapılacak başvurular kabul edilmeyeceği gibi bu dilekçelere cevap verilmeyecektir.

3. BİRLİK KOMUTANLIKLARI TARAFINDAN YAPILACAK İŞLEMLER NELERDİR?

a. İkinci seçim aşaması sınavlarına girmeye hak kazanan silahaltındaki adayların askerlik hizmetine başlamadan önce bakaya veya yoklama kaçağı olarak aranıp aranmadığı veya para cezasına çevrilse dahi bu suçlardan ceza alıp almadığı, aday hakkında ?yedek subay olamaz? kararı bulunup bulunmadığı adayın sevk evrakından kontrol edilerek, nitelik belgesinin (TABLO?5 ve TABLO?6) ilgili bölümüne (2 ve 3?üncü madde) yazılacaktır.

b. Türk Silahlı Kuvvetlerinde istihdam edilenler ile yedek subay olarak askerlik hizmetini yapanların bu görevlerinde aldıkları sicilin, sicil tam notunun % 85 veya daha üstünde olup olmadığı kontrol edilecek ve nitelik belgesinin ilgili bölümüne (1?inci madde) yazılacaktır.

c. Muvazzaf/Sözleşmeli subaylığa müracaat eden askerlik hizmetini yapmakta olan adaylar ile Silahlı Kuvvetlerde görevli sivil memur ve işçilerden yazılı sınavı kazananlar için, TABLO?5, TABLO?6 ve TABLO-7?de örneği verilen nitelik belgeleri doldurularak kapalı ve mühürlü zarf içerisinde adaylara teslim edilecek, adaylar bu belgeyi ikinci seçim aşaması sınavlarına (ön sağlık, fiziki kabiliyet yeterlilik testi) gelirken beraberinde getireceklerdir. Nitelik belgesinin her maddesi doldurulacaktır.

4. BAŞVURUSU KABUL EDİLEN ADAYLARIN DUYURUSU NASIL YAPILACAKTIR?

a. Başvurusu kabul edilen adaylara uygulanacak yazılı sınav tarih ve adayın sınava gireceği sınav merkezi yerleri 17 Ağustos 2010 tarihinde www.kkk.tsk.tr İnternet adresinden tebliğ niteliğinde yayımlanacaktır. Adaylara posta ile tebligat yapılmayacaktır.

b. Sınav tarihinde, sınav yerinde zamanında hazır bulunmayanlara ek sınav hakkı tanınmayacaktır.

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM

YAZILI SINAV VE İKİNCİ SEÇİM AŞAMASI SINAVLARI

1. ADAYLAR HANGİ AŞAMALARDAN GEÇECEKLERDİR?

Başvurusu kabul edilen adaylar aşağıda belirtilen sınav aşamalarından geçecektir.

a. Yazılı sınav,

b. İkinci Seçim Aşaması Sınavları,

(1) Ön sağlık Kontrolü,

(2) Fiziki Kabiliyet ve Yeterlilik Testi,

(3) Mülakat.

2. YAZILI SINAV TARİHİ VE UYGULAMASI:

a. Muvazzaf/Sözleşmeli Subaylık için müracaat eden adaylardan başvurusu kabul edilenlerin yazılı sınavı 22 Ağustos 2010 tarihinde Adana, Ankara, Balıkesir, Bolu, Çorlu, Denizli, Diyarbakır, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Isparta, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Manisa, Malatya, Samsun, Sivas, Trabzon, Van ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (Girne)?nde yapılacaktır. Sınavlar bütün sınav merkezlerinde saat 10:00?da başlayacaktır. Adaylar, kimlik kontrollerinin yapılıp sınav yerlerine alınabilmeleri için, bildirilen sınav merkezinde en geç saat 08:00?da hazır bulunacaktır. Aday başvuru miktarı dikkate alınarak sınav merkezlerinin belirlenmesi ve aday planlaması yapılarak 17 Ağustos 2010 tarihinde www.kkk.tsk.tr İnternet adresinden tebliğ niteliğinde yayımlanacaktır.

b. Muvazzaf/Sözleşmeli subaylığa müracaat eden adaylara uygulanacak yazılı sınavda, genel kültür ve branşlara göre meslek bilgisinden oluşan sorular sorulacaktır.

(1) Genel Kültür Sınavı;

TABLO-1?de belirtilen sınıf ve branşlara müracaat eden tüm adaylar, genel kültür sınavına tabi tutulacaktır. Genel kültür sınav konuları ve soru miktarları aşağıda belirtilmiştir.

S.Nu. Konular Soru Miktarı
1. Türkçe 5
2. İnkîlap Tarihi 12
3. Atatürkçülük (Türk Devlet Hayatı, Fikir Hayatı, Ekonomik Hayat, İlke ve İnkîlapları ) 12
4. T.C. Anayasası 4
5. Uluslararası Kurumlar ve Antlaşmalar 11
6. Coğrafya 6
Toplam 50

(2) Meslek Bilgisi Sınavı;

(a) Harp Okulu kaynaklı sınıflar olan Piyade, Tank, Topçu, Hava Savunma, İstihkâm, Muhabere, Ulaştırma, İkmal, Bakım, Personel ve Maliye sınıflarına alınacak adaylara meslek bilgisi sınavı uygulanmayacaktır. Bu sınıflara müracaat eden adaylar, yazılı sınav olarak sadece genel kültür sınavına tabi tutulacaktır.

(b) Meslek bilgisi sınavı FYO kaynaklı sınıflar olan; Tabip, Eczacı, Diş Tabibi, Veteriner, Sağlık, Öğretmen ve Mühendis sınıflarını tercih eden adaylara uygulanacak, mezun olunan fakülte veya bölüm ile ilgili konulardan oluşan 50 soru sorulacaktır.

c. Yazılı sınavın değerlendirmesi, bir yanlış cevabın 0,25 doğru cevabı götürmesi esasına göre yapılacak ve elde edilen ham puanlar(net sayısı) standart puana dönüştürülecektir. Genel kültür sınavı 50 not, meslek bilgisi sınavı 50 not olmak üzere değerlendirme 100 tam not üzerinden yapılacaktır. Genel kültür sınavından 30 standart puan ve daha yukarı, meslek bilgisi sınavından (Yabancı dil öğretmenleri hariç) 35 standart puan ve daha yukarı not alan veya her iki sınavdan toplam 70 ve daha yukarı standart not alanlar başarılı sayılacak ve ikinci seçim aşaması sınavlarına çağrılacaktır. İkinci eçim aşaması sınavlarında adaylar; Ön Sağlık, Fiziki Kabiliyet ve Yeterlilik Testi (FKYT) ve Mülakat sınavlarına tabi tutulacaktır. Ön Sağlık ve FKYT?de başarılı olan adaylar mülakata alınacaktır.

ç. Yabancı dil öğretmenleri genel kültür ve meslek bilgisi sınavına tabi tutulacaktır. Meslek bilgisi sınavında adayların dinleme/anlama, okuma/anlama, yazılı anlatım ve konuşma yeteneklerini ölçülecektir. Her yeterlilik düzeyi 25 ham puan değerindedir. Adaylar ilk önce genel kültür ve meslek bilgisi(okuma/anlama) sınavına tabi tutulacaktır. Genel kültür sınavından 30 ve üzerinde standart puan alan ve okuma/anlama sınavından 25 ham üzerinden en az 15 ham puan alarak barajı aşan adaylar müteakip sınav aşamasına (dinleme/anlama, yazılı anlatım ve konuşma) çağrılacaktır. Dinleme/anlama, yazılı anlatım ve konuşma sınavlarını içeren 25 ham puan değerindeki her bir yeterlilik düzeyinden en az 15 ham puan alan, dinleme/anlama, okuma/anlama, yazılı anlatım ve konuşma sınavlarının toplamından 70 standart puan alan adaylar ikinci seçim aşamasına (ön sağlık, fiziki kabiliyet ve değerlendirme testi) çağrılacak, bunlarda başarılı olan adaylar mülakata alınacaktır.

d. Beden eğitimi öğretmenleri genel kültür ve meslek bilgisi sınavına tabi tutulacaktır. Meslek Bilgisi sınavında adaylara mezun olduğu bölüm ile ilgili konulardan oluşan toplam 50 soru sorulacaktır. Genel kültür sınavından 30 standart puan ve daha yukarı, meslek bilgisi sınavından 35 standart puan ve daha yukarı not alan veya her iki sınavdan toplam 70 ve daha yukarı standart not alanlar başarılı sayılacak ve Ön sağlık, Fiziki Kabiliyet sınavına alınacaktır. Fiziki kabiliyet sınavında adaylar, TABLO-10 ve TABLO-11?de belirtilen atletizm, jimnastik ve oyunlar branşlarından sınava tabi tutulacaktır. Bu sınavdan 100 üzerinden en az 60 ve daha yukarı puan alanlar başarılı sayılarak mülakata çağrılacaktır.

e. FYO kaynaklı ve meslek sınavı yapılan tüm sınıf ve branşlarda adayların yazılı sınav puanının hesaplanmasında genel kültür sınav notunun % 40?ı, meslek bilgisi sınav notunun % 60?ı alınır ve bu iki notun toplamı adayın yazılı sınav notunu oluşturur.

f. Yazılı sınav sonuçları ile yazılı sınavda başarılı olan adayların ikinci seçim aşaması sınav tarihleri 02 Eylül 2010 tarihinde Kara Kuvvetleri Komutanlığının www.kkk.tsk.tr İnternet adresinden tebliğ niteliğinde yayımlanacaktır.

3. İKİNCİ SEÇİM AŞAMASI SINAV TARİHLERİ VE UYGULAMASI:

a. Yazılı sınavda başarılı olan adayların ön sağlık kontrolü ile fiziki kabiliyet ve yeterlilik testleri 06-29 Eylül 2010 tarihleri arasında Zh.Brl.Okl.ve Eğt.Tüm.Komutanlığı (Etimesgut/ANKARA)?nda, mülakatları ise 07-30 Eylül 2010 tarihleri arasında Kara Kuvvetleri Personel Temin Merkezi Komutanlığı (Cebeci/ANKARA)?nda icra edilecektir.

b. Adaylar ikinci seçim aşamalarına gelirken aşağıda belirtilen belge ve malzemeleri beraberinde getireceklerdir.

(1) Müracaat ettiği sınıfa uygun olarak mezun olduğu okula ait diploma veya mezuniyet belgesinin noter onaylı sureti ile ilkokul, ortaokul ve lise diploması ya da öğrenim belgesinin aslı veya noter onaylı birer sureti (Diploma kayıp belgesi alanlar, öğrenim aşamalarını gösteren bilgiyi içerecek şekilde okul müdürlüğüne onaylatarak getireceklerdir.),

(2) Bitirdiği okulda okuduğu süre ve dersleri gösteren not durum belgesinin fotokopisi (Transkript),

(3) Varsa lisansüstü öğrenimine ait diploma veya mezuniyet belgesinin noter onaylı fotokopisi, Beden Eğitimi Öğretmenliği için müracaat eden adaylardan herhangi bir branşta sporcu veya antrenör olarak milli olanlara veya birden fazla branşta antrenörlük yapanlara ait belgenin aslı veya noter onaylı sureti,

(4) Adayın kendisine ait son üç ay içinde Cumhuriyet Başsavcılığından veya Adli Sicil Müdürlüklerinden alınmış Adli Sicil Belgesi (Adli sicil kaydı bulunanlar ilgili mahkeme kararının fotokopisini de getireceklerdir),

(5) Kendisine ait nüfus cüzdanının aslı ve iki suret fotokopisi, anne, baba (vefat edenler hariç) ve evli ise eşine ait fotoğraflı nüfus cüzdanının fotokopisi (Nüfus cüzdan sureti ve nüfus kayıt örneği kabul edilmez.),

(6) Adayın en son halini gösterir 4,5x6 cm. ebadında 10 adet fotoğraf (Fotoğrafların arka tarafına adayın adı-soyadı, aday numarası tükenmez kalemle yazılacaktır),

(7) Son üç ay içinde alınmış baba, anne, evli ise eşini ve kardeşlerini gösteren kendisine ait ?Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği?,

(8) Askerlik hizmetini bitirenler için terhis belgesi aslı veya Askerlik Şubesinden onaylı fotokopisi (Fotokopi önlü arkalı olacaktır.),

(9) Askerlik hizmetini yapmayan erkek adaylar için, başvuru tarihi itibarı ile son 30 gün içerisinde alınmış askerlik durum belgesi,

(10) Muvazzaf/Sözleşmeli subaylığa müracaat eden askerlik hizmetini yapmakta olan adaylar ile Silahlı Kuvvetlerde sivil memur veya işçi olarak çalışmakta olan adaylardan yazılı sınavı kazananlar için, kapalı ve mühürlü zarf içerisinde birlik komutanlıklarından alınan TABLO-5, TABLO-6 ve TABLO-7?de açıklamaları bulunan nitelik belgesi,

(11) Öğretmen sınıfına müracaat edenler için öğretmenlik formasyonu sertifikası (Eğitim Fakültesi mezunları ve Rusça, Boşnakça, Arapça, Bulgarca, Ermenice, Farsça, Gürcüce, Yunanca, Hukuk, İstatistik, Ekonomi ve Kütüphane öğretmenleri hariç),

(12) Muvazzaf subaylık için müracaat eden ve devlet hizmeti yükümlülüğü olan tabipler için Sağlık Bakanlığının olumlu görüşüne ait yazı (Sözleşmeli subaylığa müracaat eden tabiplerden istenmeyecektir.),

(13) Muvazzaf subaylık için müracaat eden adaylardan askerliğini yapmakta olanlar askerlik başlangıç tarihini belirten onaylı belge getireceklerdir.

(14) Aday Bilgi Formu TABLO-12,

(15) Varsa, Şehit, Gazi çocuklarına ait ilgili kurumdan alınmış onaylı belge (Muvazzaf Subaylık için müracaat eden adaylar),

(16) Siyah tükenmez kalem, kurşun kalem, silgi, Fiziki Kabiliyet Yeterlilik Testi için eşofman, kol saati, şort ve spor ayakkabısı,

(17) Harita mühendisliğine müracaat eden adaylar, yabancıl dil notunu gösteren(KPDS, ÜDS, TOFEL) bir belge.

NOT: 1. Cep telefonu, hesap makinesi, çağrı cihazı, fotoğraf makinesi ve benzeri eşyalar ile sınava girilmeyeceği ve sınav merkezlerinin giriş nizamiyelerinde emanete alınmayacağı için adaylar bu gibi malzemeleri yanlarında bulundurmayacaklardır.

2. Adayların, ikinci seçim aşaması sınavlarına gelirken istenen belge ve malzemeleri mutlaka getirmeleri gerekmektedir. İstenen belgeleri getirmeyen adaylar, belge eksikliğinden dolayı sınava alınmayacak ve işlemleri iptal edilecektir.

c. Adayların ikinci seçim aşamalarında tabi olacakları sınavlar;

(1) Kişilik Değerlendirme Testi;

Yazılı sınavda başarılı olan tüm adaylara mülakat öncesinde Kişilik Değerlendirme Testi uygulanacaktır. Kişilik değerlendirme testi nota tahvil edilmeyecek, mülakat sınavında kanaat oluşturmaya yardımcı olacaktır.

(2) Ön Sağlık Muayenesi;

(a) Vücut yapısı düzgün, ağız, çene ve diş yapısı muntazam olmak. Yüzünde fazla miktarda çiçek bozukluğu, çıban ve yanık izleri, dilinde pelteklik, vücudunda dövme, kekemelik ve gözünde şaşılık bulunmamak, göğüs kafesi ve omurgasında şekil bozukluğu olmamak vs.,

(b) TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinde belirtilen (TABLO-4?de erkek ve bayan adaylar için ayrı ayrı belirtilmiştir.) boy ve kilo sınırları içinde olmak,

(c) Ön sağlık muayenesinde TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliğine göre muvazzaf/sözleşmeli subay olma şartlarını taşımayanlar başarısız sayılacak ve sınavlara alınmayacaktır.

(3) Fiziki Kabiliyet ve Yeterlilik Testi (FKYT);

(a) KHO ve FYO kaynaklı sınıflar için müracaat eden;

(ı) Sözleşmeli subay adayları (Beden Eğitimi Öğretmeni olarak alınacaklar hariç); 1500 m Koşu, Mekik ve Şınav branşlarından değerlendirilecektir. Adaylar için Fiziki Kabiliyet ve Yeterlilik Test Standartları TABLO-8a?da, açıklamalar TABLO-9?dadır. Değerlendirmede adayların her bir branştan sınava tabi tutulması, her branştan alınan puanların toplamının branş sayısına bölünmesi sonucu elde edilecek puanın 40 baraj puanını geçmesi şarttır. Baraj puanını geçen adaylar müteakip aşama olan mülakat sınavına çağrılacaktır. Sözleşmeli subay aday adaylarının fiziki yeterlilik ve değerlendirme notu; mekik, şınav ve koşudan aldıkları notların toplamının üçe bölümünden elde edilen nottur. Değerlendirmede KHO kaynaklı sınıflara FKYT puanının %15?i, FYO kaynaklı sınıflara FKYT puanının %10?u alınacaktır.

(ıı) Muvazzaf subay adayları (Personel, Bilgisayar Mühendisi, Tabip); 3000 m Koşu, Mekik ve Şınav branşlarından değerlendirilecektir. Adaylar için Fiziki Kabiliyet ve Yeterlilik Test Standartları TABLO-8b?de, açıklamalar TABLO-9?dadır. Değerlendirmede adayların branşların her birinden ayrı ayrı 40 ve daha yukarı puan alması şarttır. Adayların bedeni yetenek notu; mekik, sınav ve koşudan aldıkları notların toplamının üçe bölümünden elde edilen nottur. Yardımcı sınıflara (Personel, Bilgisayar Mühendisi, Tabip) alınacak muvazzaf subay adayları için fiziki kabiliyet ve değerlendirme testi bir baraj olup değerlendirme puanı olarak kullanılmaz. Değerlendirme genel kültür, meslek bilgisi ve mülakattan alınan notların toplamına göre yapılır.

(b) Beden Eğitimi Öğretmeni olarak alınacak adaylara uygulanacak Fiziki Kabiliyet ve Yeterlilik Testi standartları TABLO-10 ve Tablo-11?de belirtilmiştir. Fiziki Kabiliyet Sınavından 100 üzerinden en az 60 ve daha yukarı puan alanlar başarılı sayılarak mülakata çağrılacaktır.

(c) FKYT Sonuçlarına itiraz eden adaylar için, sınav komisyon başkanının başkanlığında, bir sınıf subayı ve bir beden eğitimi öğretmeninden oluşan ?Nihai Karar Komisyonu? teşkil edilecektir. FKYT notu olarak belirlenen baraj puanını geçemeyen adaylar tercih edecekleri azami iki branştan itiraz hakkına sahiptirler. İtiraz eden adaylar iki branştan tekrar not yükseltme sınavına tabi tutulacaktır. Sınav sonucunda komisyonunun verdiği karar kesin olup değiştirilemez ve itiraz edilemez.

(ç) Fiziki Kabiliyet ve Yeterlilik Testinde (FKYT) baraj puanını aşamayan adaylar başarısız kabul edilerek sınavların müteakip aşamalarına alınmayacaktır. FKYT?de baraj notunu geçemeyen adaylar elenecektir.

NOT: Fiziki Kabiliyet ve Yeterlilik Testlerine katılacak adaylar, kendileri için herhangi bir sağlık sorunu olmadığını kabul ve beyan etmiş sayılacaklardır. Bu nedenle sınavlar sürecinde meydana gelebilecek herhangi bir sağlık sorununda sorumluluk adaylara ait olacaktır.

(4) Mülakat;

Görüşme yoluyla yapılan planlı ve ölçülü bir konuşmadır.

(a) Sözleşmeli subay değerlendirmesi 100 tam not üzerinden yapılır, 70 ve daha yukarı puan alanlar başarılı kabul edilecektir. Mülakatta 70 puanın üzerinde not alamayan adaylar elenecektir.

(b) Muvazzaf subay değerlendirmesi 50 tam not üzerinden yapılır, 40 ve daha yukarı puan alanlar başarılı kabul edilecektir. Mülakatta 40 puanın üzerinde not alamayan adaylar elenecektir.

4. DEĞERLENDİRME NASIL YAPILACAKTIR?

a. Yazılı sınav, ön sağlık, fiziki kabiliyet ve yeterlilik sınavı ile mülakatta başarılı olan (barajı geçen) adaylar değerlendirmeye tabi tutulacaktır. Bu sınavların herhangi birinden barajı geçemeyen adaylar değerlendirmeye tabi tutulmayacaktır.

b. KHO kaynaklı muharip ve yardımcı sınıflara alınacak SÖZLEŞMELİ SUBAY ADAYLARI (Piyade, Tank, Topçu, Hava Savunma, İstihkâm, Muhabere Ulaştırma, İkmal, Bakım, Personel, Maliye sınıfları için):

KHO kaynaklı muharip ve yardımcı sınıflara alınacak adayların değerlendirmesi; yazılı sınav notunun % 70?ine, FKYT notunun % 15?i, mülakat notunun % 15?i ve özel nitelik puanından alınan notların toplamına göre yapılacaktır.

[Sonuç Puanı = Yazılı Sınavın %70?i + FKYT?nin %15?i + Mülakatın %15?i + Özel Nitelik Puanı]

c. FYO Kaynaklı Sınıflara alınacak SÖZLEŞMELİ SUBAY ADAYLARI (Mühendis, Öğretmen (Beden Eğitimi Öğretmenleri Hariç), Tabip, Eczacı, Diş Tabibi, Veteriner ve Sağlık sınıfları için):

FYO kaynaklı Sınıflara alınacak adayların değerlendirmesi; yazılı sınav notunun % 70?ine, FKYT notunun % 10?u, mülakat notunun % 20?si ve özel nitelik puanından alınan notların toplamına göre yapılacaktır.

[Sonuç Puanı = Yazılı Sınavın %70?i + FKYT?nin %10?u + Mülakatın %20?si + Özel Nitelik Puanı]

ç. Yardımcı sınıflara alınacak MUVAZZAF SUBAY ADAYLARI (Personel, Bilgisayar Mühendisi, Tabip):

Yardımcı sınıflara alınacak muvazzaf subay adaylarının değerlendirmesi; yazılı sınav notu, mülakat notu ve özel nitelik puanından alına notların toplamına göre yapılacaktır. Yardımcı sınıflara alınacak muvazzaf subay adayları için fiziki kabiliyet ve değerlendirme testi bir baraj olup değerlendirme puanı olarak kullanılmayacaktır.

[Sonuç Puanı = Yazılı Sınav + Mülakat + Özel Nitelik Puanı]

d. Beden Eğitimi Öğretmenleri:

Beden Eğitimi Öğretmeni olarak alınacak adayların değerlendirmesi; Değerlendirme genel kültür sınav notunun % 20, meslek bilgisi sınav notunun % 30, FKYT notunun % 30 ve mülakat notunun % 20?si ile özel nitelik puanından alınan notların toplamına göre yapılacaktır.

[Sonuç Puanı = Genel Kültür Sınavının %20?si + Meslek Bilgisi Sınavının % 30?u + FKYT?nin %30?u + Mülakatın %20?si + Özel Nitelik Puanı]

e. Özelliği nedeniyle verilecek ilave puanlar (Özel Nitelik Puanı);

(1) Yüksek lisans yapanlara 5 puan,

(2) Doktora veya tıpta ve veterinerlikte uzmanlık eğitimini tamamlamış olanlara 10 puan,

(3) Şehit çocuklarına 10 puan (Muvazzaf subay adayları için geçerlidir.),

(4) Gazi çocuklarına 5 puan (Muvazzaf subay adayları için geçerlidir.),

(5) Herhangi bir branşta sporcu veya antrenör olarak milli olanlara veya birden fazla branşta antrenörlük yapanlara 5 puan verilecektir. (Beden Eğitimi Öğretmenleri için geçerlidir.)

(6) Bir adaya özel nitelik puanı kapsamında en fazla 10 puan verilecektir. (Sözleşmeli subay adayları için geçerlidir.)

f. Yapılacak değerlendirme neticesinde başarılı olan adayların bitirdikleri bölümler esas alınarak kontenjanlar ve adayların tercihleri doğrultusunda sınıflandırma yapılacaktır.

5. SINAV SONUÇLARININ İLANI VE SAĞLIK RAPORU İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAKTIR?

a. Sağlık raporu işlemleri için, mülakat aşamasına katılan bütün adaylara, belirlenecek Asker Hastanelerine sevk evrakı verilecektir.

b. İcra edilen sınavlar sonucunda asil ve yedek olarak başarılı olan adayların isim listesi, faaliyet takviminde belirtilen tarihlerde K.K.K.lığının www.kkk.tsk.tr İnternet adresinden yayımlanacaktır.

c. Yayımlanan sınav sonucuna göre asil ve yedek olarak başarılı olan adaylar mülakat aşamasında kendilerine verilen sevk evrakları ile sağlık raporu işlemlerine başlayacak, diğer adaylar bu belgeleri imha edecektir.

ç. Sağlık raporu almak üzere hastaneye sevk edilen adaylar sağlık raporu sonuçlarını K.K.Per.Tem.Mrk.K.lığı 06620 Cebeci/Ankara adresine elden teslim edecek veya posta ile gönderecektir.

d. Olumsuz sağlık raporu alan adaylar en geç 7 gün içerisinde itiraz dilekçesi ile K.K.Per.Tem.Mrk.K.lığına başvuruda bulunabilirler. İtiraz için başvuruda bulunan adaylar kontrol hastanesine sevk edilecektir. Adayın kontrol hastanesinden almış olduğu sonuç olumsuz ise işlemleri sonlandırılacak, olumlu ise hakem hastanesine sevk edilecektir. Hakem hastanesine sevk edilen adaylara almış oldukları sonuca göre işlem yapılacaktır.

DÖRDÜNCÜ BÖLÜM

BAŞVURU FORMUNUN DOLDURULMASI

1. BAŞVURU SIRASINDA DİKKAT EDİLECEK KONULAR

a. Adaylar başvuru şartlarında belirtilen koşulların tamamına uygun olmak zorundadır.

b. Online Başvuru Formunda doldurulması gereken bütün bölümler tam ve doğru olarak doldurulmalıdır.

c. Adayların yazışma adresleri ile telefon numaralarını tam ve eksiksiz olarak doldurmaları gerekmektedir. Adaylar ikamet ettikleri adresleri yazarlarken, mutlaka ikamet ettikleri yerlerdeki postanelerden posta kodunu doğru olarak öğrenerek doldurmalıdır.

ç. Online Başvuru Formunda adayların doldurdukları bilgilerin doğruluğundan ve sonrasında doğabilecek hukuki müeyyidelerden adaylar sorumludur.

d. Verilen bilgilerin eksik ve hatalı olduğunun tespit edilmesi hâlinde aday elenmiş kabul edilecek ve işlemleri iptal edilecektir.

e. Temin faaliyet takvimi gerekli görüldüğünde idarece değiştirilebilecektir.

2. MUVAZZAF/SÖZLEŞMELİ SUBAY ONLINE BAŞVURU FORMU DOLDURMA TALİMATI:

Adaylar aşağıda açıklanan Başvuru Formu doldurma talimatını iyice okuyup anladıktan sonra ?ONLINE BAŞVURU FORMU?nu tıklayarak dolduracaklardır.

1. T.C.KİMLİK NUMARASI:

T.C.Kimlik numaranızı (11 haneli) tam ve doğru olarak yazınız.

DİKKAT: BİLGİ GÜNCELLEME İŞLEMİNİ SEÇTİĞİNİZDE, İŞLEMİ YAPARKEN TC KİMLİK NUMARASINI DEĞİŞTİRMEYE İZİN VERİLMEYECEĞİNDEN, TC KİMLİK NUMARANIZI DOĞRU VE EKSİKSİZ GİRDİĞİNİZİ KONTROL EDİNİZ.

2. ADI:

Adınızı ilgili kutucuğa büyük harflerle yazınız. Adınızı yazmanız için bu alanda 20 harflik bir yer ayrılmıştır. Birden fazla adınız varsa, nüfus cüzdanınızda olduğu gibi, diğer adınızı arada bir boşluk bırakarak yazınız. İsim veya isimlerinizi yazdığınızda ilgili alana sığmaması durumunda, birinci adınızı açık olarak sığdığı kadarıyla, ikinci adınızı bir boşluk bırakarak baş harfini yazınız.

DİKKAT: BİLGİ GÜNCELLEME İŞLEMİNİ SEÇTİĞİNİZDE, İŞLEMİ YAPARKEN ADINIZI DEĞİŞTİRMEYE İZİN VERİLMEYECEĞİNDEN, ADINIZI DOĞRU VE EKSİKSİZ GİRDİĞİNİZİ KONTROL EDİNİZ.

3. SOYADI:

Soyadınızı ilgili kutucuğa büyük harflerle yazınız. Soyadınızı yazmanız için 25 harflik bir yer ayrılmıştır. Nüfus cüzdanınızda olduğu gibi, soyadınızı ilgili kutucuğa sığdığı kadar yazınız. Birden fazla soyadınız varsa, sırasıyla arada bir boşluk bırakarak yazınız.

DİKKAT: BİLGİ GÜNCELLEME İŞLEMİNİ SEÇTİĞİNİZDE, İŞLEMİ YAPARKEN SOYADINIZI DEĞİŞTİRMEYE İZİN VERİLMEYECEĞİNDEN, SOYADINIZI DOĞRU VE EKSİKSİZ GİRDİĞİNİZİ KONTROL EDİNİZ.

4. BABA ADI:

Babanızın adını veya adlarını ilgili kutucuğa, size ait nüfus cüzdanınızdaki kayda uygun olarak büyük harflerle yazınız.

5. ANNE ADI:

Annenizin adını veya adlarını ilgili kutucuğa, size ait nüfus cüzdanınızdaki kayda uygun olarak büyük harflerle yazınız.

6. DOĞUM TARİHİ:

Nüfus cüzdanınızda yazan veya düzeltilmemiş nüfus kaydına göre olan doğum tarihinizi gün/ay/yıl olarak ilgili bölümden bularak seçiniz.

7. DOĞUM YERİ İL/İLÇE:

Nüfus cüzdanınızın ?doğum yeri? bölümünde yazılı olan il/ilçeyi, ilgili bölümden önce ili, sonra ilçeyi bularak seçiniz.

8. NÜFUSA KAYITLI OLDUĞU İL/İLÇE/MAHALLE/KÖY :

Nüfus cüzdanınızın ?nüfusa kayıtlı olduğu? bölümünde yazılı olan il/ilçe/mahalle/köyle, ilgili bilgileri bularak seçiniz.

9. CİLT NU./ SAYFA NU. (AİLE SIRA NU.)/ SIRA NU.:

Nüfus cüzdanınızın ?cilt nu..?, ?sayfa nu. (aile sıra nu.)? ve ?sıra nu.? bölümünde yazılı olan numarayı tam ve doğru olarak sırasıyla yazınız.

10. MEDENİ HALİ:

Medeni halinizi belirten size uygun seçeneği işaretleyiniz.

11. CİNSİYETİ:

Cinsiyetinizi belirten seçeneği işaretleyiniz.

12. BABA MESLEĞİ:

Babanızın (sağ veya vefat) mesleğini ilgili bölümden seçiniz.

13. ANNE MESLEĞİ:

Annenizin (sağ veya vefat) mesleğini ilgili bölümden seçiniz.

14. BABA ÖĞRENİM DURUMU:

Babanızın (sağ veya vefat) öğrenim durumunu ilgili bölümden seçiniz.

15. ANNE ÖĞRENİM DURUMU:

Annenizin (sağ veya vefat) öğrenim durumunu ilgili bölümden seçiniz.

16. GAZİ VE ŞEHİT ÇOCUĞU MUSUNUZ?:

Bu alana gazi ve şehit çocuğu iseniz ?Evet?, değilseniz ?Hayır? seçeneğini işaretleyiniz.

17. SÜREKLİ İKAMET ADRESİ:

Sürekli ikamet ettiğiniz adresi yazınız. Başka bir adrese taşınmanız durumunda adres bilgilerinizi mutlaka güncelleyiniz.

18. POSTA KODU:

Sürekli ikamet adresi olarak belirlediğiniz adresin posta kodunu yazınız. Bilmiyorsanız en yakın PTT şubesinden öğreniniz.

19. SÜREKLİ İKAMET İLİ/İLÇESİ:

Sürekli ikamet adresi olarak belirlediğiniz adresin önce bağlı olduğu ili seçiniz. Müteakiben adresin bağlı olduğu ilçeyi seçiniz.

20. E-POSTA ADRESİ:

 Gerekli olduğu takdirde kullanılmak üzere, sizin tarafınızdan kullanılan  	geçerli bir e-posta adresini tam ve doğru olarak küçük harflerle yazınız.

21. CEP TELEFON NUMARASI:

Size en kısa zamanda ulaşabilmemiz maksadıyla; 10 haneli cep telefon numaranızı (GSM kodunu belirterek) yazınız.

22. TELEFON NUMARASI:

Size en kısa zamanda ulaşabilmemiz maksadıyla; 10 haneli telefon numaranızı (alan kodunu belirterek) yazınız. (PTT kaydı olması önemlidir)

23. EĞİTİM DURUMU (LİSE TÜRÜ/LISE BÖLÜMÜ/ÜNIVERSITE/FAKÜLTE/ FAKÜLTE BÖLÜMÜ:

Eğitim durumunuzu belirleyen size uygun alanı seçiniz. Lise türü, lise bölümü, üniversite, fakülte ve fakülte bölümlerini ilgili alandan seçiniz.

24. LİSANS MEZUNİYET NOTU:

Lisans bitirme derecenizi yazınız.

25. LİSANS MEZUNİYET TARİHİ:

Lisans bitirme tarihini yazınız.

26. EHLİYET :

Sahip olduğunuz Sürücü Belgesinin sınıfını ilgili bölümden seçiniz. Sürücü Belgesi almak için başvuruda bulunduysanız ve hâlen belgenizi almadıysanız kodlama yapmayınız. Sürücü Belgesine sahip olmayan adaylar kodlama yapmayacaktır.

27. YABANCI DİL BİLGİSİ:

Öğrenim gördüğünüz veya bildiğiniz yabancı dili ve seviyesini ilgili alandan seçiniz. Varsa belgelenebilir sınav adını ve sınav puanını işaretleyiniz.

28. ASKERLİK STATÜSÜ:

Askerlik statünüzü belirten seçeneği işaretleyiniz (Erkek adaylar için).

29. TERHİS TARİHİ/SEVK TARİHİNİZ:

Terhis ve sevk tarihinizi gün/ay/yıl olarak işaretleyiniz. (Askerlik hizmetini yapan/yapmakta olan adaylar dolduracaklardır.)

30. TERTİBİNİZ:

Tertibinizi yazınız. (Askerlik hizmetini yapan/yapmakta olan adaylar dolduracaklardır.)

31. GÖREV YAPTIĞINIZ KUVVET:

Askerlik yaptığınız kuvveti işaretleyiniz (Askerlik hizmetini yapan/yapmakta olan erkek adaylar için).

32. ASKERLİK YAPTIĞI SINIF VE BRANŞ:

Askerlik yaptığınız sınıfı ve branşı işaretleyiniz (Askerlik hizmetini yapan/yapmakta olan erkek adaylar için).

33. RÜTBENİZ:

Askerlik yaptığınız rütbeyi işaretleyiniz. (Askerlik hizmetini yapan/yapmakta olan erkek adaylar için).

34. BİRLİK ADRESİ, BIRLIK İLİ:

Görev yaptığınız birlik adresini ve ilini yazınız. (Askerlik hizmetini yapan/yapmakta olan erkek adaylar için).

35. BÖLÜM TERCİHİ:

Adayların okul ve bölümlerine göre başvurabilecekleri sınıf ve branşlar Kara Harp Okulu (KHO) kaynaklı ve Fakülte Yüksek Okulu (FYO) kaynaklı olmak üzere TABLO-3?te belirtilmiştir. Adaylar KHO kaynaklı sınıflar veya FYO kaynaklı sınıflardan sadece bir bölümü tercih edebileceklerdir. Mezun olduğunuz okul ve bölüme göre size tercih etme hakkı verilen KHO kaynaklı veya FYO kaynaklı tercihlerden birini işaretleyiniz.

36. İSTEDİĞİM TERCİHLERE YERLEŞTİRİLEMEDİĞİM TAKDİRDE BAŞKA BİR SINIFA YERLEŞTİRİLMEYİ KABUL EDİYORUM:

Tercihlerinize yerleştirilemediğiniz takdirde (gerekli şatları taşımanız durumunda) İDARE tarafından yapılacak yerleştirmeyi kabul ediyorsanız ?evet?, kabul etmiyorsanız ?hayır? seçeneğini işaretleyiniz.

37. SINAV MERKEZİ TERCİHİ:

Yazılı sınava girmek istediğiniz sınav merkezini işaretleyiniz. Sınav merkezlerinin kapasitesine göre adaylar idare tarafından belirlenecek farklı sınav merkezine planlanabilecektir.

38. ONAY KODU:

Resimde gördüğünüz dört karakteri kutucuğa yazarak ?Kaydet? düğmesine basınız.

ÖNEMLİ NOT:

1. Online Başvuru formunu eksiksiz, tam ve doğru olarak doldurduktan sonra resimde üretilmiş dört karakterli ONAY ŞİFRESİNİ ilgili yere girerek ?KAYDET? düğmesine basınız.

2. Açılan ikinci sayfada girmiş olduğunuz bilgiler görünecektir. Sayfada bulunan ?Bilgilerimin Doğruluğunu Kabul Ediyorum? seçeneğini seçip ?ONAYLA? düğmesine basınız.

3. Açılan üçüncü sayfada bulunan ADAY NUMARASI, ADI, SOYADI VE T.C. KİMLİK NUMARASINI gerektiğinde kullanmak üzere mutlaka not ediniz, bir başkası ile paylaşmayınız ve kaybetmeyiniz. Bu maksatla, üçüncü sayfanın bilgisayar çıktısını alıp saklayınız.

4. Bilgilerinizde değişiklik olduğu takdirde, başvuru ana sayfasından ?Bilgilerimi Güncellemek İstiyorum? seçeneği seçilerek, güncellenecek bilgilerinizi düzeltiniz. Diğer aşamaları da takip ederek kayıt düzeltme işleminizi tamamlayınız. (Aday numaranızın değişmemesi gerekmektedir)

5. Başvuru kılavuzunda belirtilen nitelikleri taşımayan adayların başvuruları, online başvuru formunu doldurarak kayıt numarası alsalar dahi, başvuru niteliklerini taşımadıkları tespit edildiğinde başvuruları geçersiz kabul edilecektir.

ADAY NUMARANIZI KAYBETMEYİNİZ. İdarece, adayların yazılı, şifahen veya bilgi edinme başvurusu yolu ile yapacakları ?Aday Numarasını Öğrenme? taleplerine yanıt verilmeyecektir.

Başvuru esnasında karşılaştığınız sorunlarla ilgili irtibat numaraları:

Tel. Nu. : (0 312) 562 11 11

Faks.Nu. : (0 312) 411 60 50

TABLOLAR

TABLO-1 TEMİN YAPILACAK SINIF VE BRANŞLAR Ulaşmak için tıklayınız?

TABLO-2 FAALİYET TAKVİMİ Ulaşmak için tıklayınız?

TABLO-3 KAYNAK OKULLAR VE BAŞVURABİLECEĞİ SINIFLAR Ulaşmak için tıklayınız?

TABLO-4a BOY VE KİLO ORANLARI NOMOGRAMI-1 (ERKEK) Ulaşmak için tıklayınız?

TABLO-4b BOY VE KİLO ORANLARI NOMOGRAMI-2 (BAYAN) Ulaşmak için tıklayınız?

TABLO-5 YEDEK SUBAYLAR İÇİN NİTELİK BELGESİ Ulaşmak için tıklayınız?

TABLO-6 KISA DÖNEM ERBAŞ/ERLER İÇİN NİTELİK BELGESİ Ulaşmak için tıklayınız?

TABLO-7 SİLAHLI KUVVETLERDE GÖREVLİ SİVİL MEMUR VE İŞÇİLER İÇİN NİTELİK BELGESİ Ulaşmak için tıklayınız?

TABLO-8a SÖZLEŞMELİ SUBAY FİZİKİ KABİLİYET VE YETERLİLİK TESTİ STANDARTLARI Ulaşmak için tıklayınız?

TABLO-8b MUVAZZAF SUBAY FİZİKİ KABİLİYET VE YETERLİLİK TESTİ STANDARTLARI Ulaşmak için tıklayınız?

TABLO-9 FİZİKİ KABİLİYET VE YETERLİLİK TESTİ AÇIKLAMALARI Ulaşmak için tıklayınız?

TABLO-10a BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLERİNİN FİZİKİ YETERLİLİK DEĞERLENDİRME TABLOSU-1 (ERKEK) Ulaşmak için tıklayınız?

TABLO-10b BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLERİNİN FİZİKİ YETERLİLİK DEĞERLENDİRME TABLOSU-2 (ERKEK) Ulaşmak için tıklayınız?

TABLO-11a BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLERİNİN FİZİKİ YETERLİLİK DEĞERLENDİRME TABLOSU-1 (BAYAN) Ulaşmak için tıklayınız?

TABLO-11b BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLERİNİN FİZİKİ YETERLİLİK DEĞERLENDİRME TABLOSU-2 (BAYAN) Ulaşmak için tıklayınız?

TABLO-12 ADAY BİLGİ FORMU Ulaşmak için tıklayınız?