Cumhuriyet Üniversitesi Öğretim Elemanı Alım İlanı

İlan Giriş : 26 Haziran 2010 08:31, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Cumhuriyet Üniversitesi Öğretim Elemanı Alım İlanı

T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

DUYURU BAŞLAMA TARİHİ : 25/06/2010

SON BAŞVURU TARİHİ : 12/07/2010

ÖN DEĞERLEME TARİHİ : 14/07/2010 ( Öndeğerlendirme Sonuçları Üniversitemiz Web sitesinde ilan edilecektir. www.cumhuriyet.edu.tr)

GİRİŞ SINAVİ TARİHİ : 16/07/2010

SONUÇ AÇIKLAMA TARİHİ: 19/07/2010 (Sonuçlar Üniversitemiz Web sitesinde ilan edilecektir. www.cumhuriyet.edu.tr)

Üniversitemiz birimlerinde boş bulunan Öğretim elemanı kadrolarına 31.07.2008 gün ve 26953 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Öğretim Üyesi dışındaki Öğretim elemanı kadrolarına naklen veya açıktan atamalarda uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş sınavlarına ilişkin usul ve esaslar hakkındaki yönetmelik ile bu yönetmelikte değişiklik yapan 19.09.2009 gün ve 27354 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan yönetmelik hükümleri çerçevesinde öğretim elemanı alınacaktır.

GENEL ŞARTLAR

a) 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesinde belirtilen şartları taşımak.

b) Öğretim Üyesi dışındaki öğretim elemanı kadrolarına naklen veya açıktan yapılan her türlü atamada merkezi sınav ALES?ten (öğretim elemanı atamalarında lisans öğreniminde mezun olunan alandan) en az 70 puan almış olmak.

, ÖSYM tarafından yapılan KPDS veya ÜDS?den en az 50 puan veya eşdeğerliliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmak.

ÖZEL ŞARTLAR

a) Lisans düzeyinde eğitim yapılan birimlere (Rektörlüğe bağlı birimler dahil) başvuracak öğretim görevlisi adaylarında en az yüksek lisans mezunu veya lisans mezunu olmak şartıyla en az alanında on yıl tecrübeli olmak.

b) Güzel Sanatlar Fakülteleri, Eğitim Fakültelerinin Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümleri, Konservatuarlar ile Ön Lisans düzeyinde eğitim yapılan birimlere başvuracak öğretim görevlisi adaylarında en az lisans mezunu olmak ve belgelendirmek kaydıyla alanları ile ilgili iki yıl tecrübeli olmak. Yüksek Lisans belgesine sahip adaylarda iki yıl tecrübe şartı aranmaz.

MUAFİYET

1- a) Doktorasını tamamlamış olanlar,

b) Bu Yönetmelik yürürlüğe girdiği tarihte yükseköğretim kurumlarında uzman, öğr.gör.,okutman,arş.gör. unvanlarında çalışmakta olanlar,

c) Yükseköğretim kurumlarından ayrılan öğretim elemanlarının çalışmakta oldukları yükseköğretim kurumlarında veya başka yükseköğretim kurumlarında öğretim elemanı kadrolarına başvurularında merkezi sınav,

2- Meslek yüksekokullarının öğretim elemanı kadrolarına başvurularda ise yabancı dil şartı aranmaz.

BAŞVURU ŞEKLİ VE İSTENEN BELGELER

1. Dilekçe (Başvurulan anabilim/anasanat dalı /Bölüm ve Program, Adı Soyadı, Yazışma Adresi ve Tel. Numarası açıkça belirtilecektir.)

2. Özgeçmiş.

3. Erkek adaylar için askerlik durumlarını gösteren belge.

4. Nüfus cüzdanı fotokopisi.

5. Diploma veya geçici mezuniyet belgesi noter onaylı sureti ve mezuniyet transkriptleri (yabancı yükseköğretim kurumu mezunlarının diplomalarının Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca denkliğini gösteren onaylı belge).

Not: Şahsen başvurularda belgelerin aslı ibraz edilecek, fotokopileri alınıp onaylanacaktır.

6. İki adet fotoğraf (4,5x6 cm. ebadında vesikalık).

7. ALES Belgesi.

8. Yabancı Dil Belgesi (KPDS, ÜDS veya eşdeğerliliği).

9. Hizmet Belgesi (Halen bir kamu kurumunda çalışmakta olanlar ile bir fiil ilgili alanda çalışıyor olanlar veya ayrılmış olanlar getireceklerdir.)

10. İlan edilen alanlara, belirtilen kadro dereceleri itibariyle atanabilecekler başvuracaktır.

11. İlan edilen kadroya bağlı olarak varsa yüksek lisans veya doktora belgesinin onaylı örneği.

12. Varsa yayımlanmış ya da yayımlanacak çalışmaların örnekleri.

Not: Tüm belgelerin asılları sınavın kazanılması durumunda ibraz edilmek zorundadır.

BAŞVURU YERİ: Kadronun ilan edildiği yüksekokul müdürlüklerine ve fakülte dekanlıklarına şahsen ve ya posta yoluyla yapılacaktır. Başvuru süresi duyuru başlama tarihinden itibaren 15 (onbeş) gündür. (Belgesi eksik olan adayların müracaatları kabul edilmeyecektir. Postadaki gecikmelerden kurumumuz sorumlu tutulamaz.)

  Motorlu Araçlar Ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü Raylı Sistemler Makine Teknolojisi Programı İçin; Otomotiv Müh. Bölümü,Teknik Eğitim Fak. Otomotiv Öğretmenliği veya Makine Müh. Böl.Mezunu Olmak. Öğretim Görevlisi 1 12 Temmuz 2010
  Bilgisayar Mühendisliği Bölümü,Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü ve Elektronik Bilgisayar Eğitimi Bölümü Mezunu olmak Öğretim Görevlisi 1 12 Temmuz 2010
  Bitkisel ve Hayvansal Üretim Böl. Organik Tarım Programı İçin; Ziraat Fakültesi veya Çevre Mühendisliği Bölümü Mezunu olmak Öğretim Görevlisi 1 12 Temmuz 2010
  Gıda Teknolojisi Bölümü İçin ; Mikrobiyoloji Alanında Yüksek Lisans Yapmış Olmak Öğretim Görevlisi 1 12 Temmuz 2010
  İktisadi. ve İdari Bil. Fakültesi Mezunu Olmak , Kamu Kurumunda En Az On Yıl Çalışmış Olmak Öğretim Görevlisi 1 12 Temmuz 2010
  İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Mezunu Olmak , Kamu Kurumunda En Az Beş Yıl Çalışmış Olmak Öğretim Görevlisi 1 12 Temmuz 2010
  Finans-Bankacılık ve Sigortacılık Böl. İçin;İktisadi Ve İdari Bilimler Fak. İktisat Böl. veya Bankacılık-Finans Böl. veya Lisans Eğit.Veren Yüksekokulların Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Mezun Olmak Öğretim Görevlisi 1 12 Temmuz 2010
  Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Bölümü İçin; İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat veya İşletme Bölümü Mezunu Olmak. Öğretim Görevlisi 1 12 Temmuz 2010
  İktisadi ve İdari Program İçin; İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü veya Hukuk Fakültesi Mezunu Olmak Öğretim Görevlisi 1 12 Temmuz 2010
  İlgili Alanda Lisansüstü Eğitim Yapmış olmak Öğretim Görevlisi 1 12 Temmuz 2010

TC

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğü

DUYURU BAŞLAMA TARİHİ : 25/06/2010

SON BAŞVURU TARİHİ : 12/07/2010

ÖN DEĞERLEME TARİHİ : 14/07/2010 ( Öndeğerlendirme Sonuçları Üniversitemiz Web sitesinde ilan edilecektir. www.cumhuriyet.edu.tr)

GİRİŞ SINAVİ TARİHİ : 16/07/2010

SONUÇ AÇIKLAMA TARİHİ: 19/07/2010 (Sonuçlar Üniversitemiz Web sitesinde ilan edilecektir. www.cumhuriyet.edu.tr)

Üniversitemize 2547 Sayılı Kanun ve 31.07.2008 tarih ve 26953 sayılı Resmi Gazetede (Değişiklik 19.09.2009 tarih ve 27354 Sayılı Resmi Gazetede) yayımlanan "Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Naklen veya Açıktan Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav İle Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik" hükümleri çerçevesinde Araştırma Görevlisi alınacaktır.

GENEL ŞARTLAR

1-657 Sayılı Kanunun 48.maddesinde belirtilen genel şartları taşımak.

2- Araştırma Görevlisi kadrosuna başvurabilmek için ALES?den alanı ile ilgili en az 70 puan , Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (KPDS) veya Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavından (ÜDS) en az 50 puan veya eşdeğerliliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmak.

3-Yabancı ülkelerden alınan diplomaların Yükseköğretim Kurulunca denkliğinin onaylanmış olması gereklidir.

4-Adaylar ilan edilen kadrolardan yalnızca bir tanesine müracaat edebilirler.

ÖZEL ŞARTLAR

1-Son başvuru tarihi itibariyle 35 yaşından gün almamış olmak.

2-Ön değerlendirme ve değerlendirme aşamalarında lisans mezuniyeti notunun hesaplanmasında kullanılacak, 4'lük not sisteminin 100'lük not sistemine eşdeğerliliği Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenir.

- Fakülte kadrosuna atama, 2547 ? 33/a maddesine göre yapılacaktır.

- Enstitülerde atamalar 50/d maddesine göre yapılacaktır. ( 50/d maddesi gereği atanacaklar belirtilen anabilim dalında lisansüstü eğitim yapıyor olmak durumundadır)

MUAFİYET

1- a) Doktorasını tamamlamış olanlar,

b) Bu Yönetmelik yürürlüğe girdiği tarihte yükseköğretim kurumlarında uzman, öğr.gör.,okutman,arş.gör. unvanlarında çalışmakta olanlar merkezi sınavdan muaftır.

c) Yükseköğretim kurumlarından ayrılan öğretim elemanlarının çalışmakta oldukları yükseköğretim kurumlarında veya başka yükseköğretim kurumlarında öğretim elemanı kadrolarına başvuruda bulunanlar merkezi sınavdan muaftır.

2- Meslek yüksekokullarının öğretim elemanı kadrolarına başvuruda bulunanlar ise yabancı dil şartından muaftır.

BAŞVURU ŞEKLİ VE İSTENEN BELGELER

1. Dilekçe (Başvurulan anabilim/anasanat dalı /Bölüm ve Program , Adı Soyadı ,Yazışma Adresi ve Tel. Numarası açıkça belirtilecektir.)

2. Özgeçmiş.

3. Erkek adaylar için askerlik durumlarını gösteren belge.

4. Nüfus cüzdanı fotokopisi.

5. Diploma veya geçici mezuniyet belgesi noter onaylı sureti ve mezuniyet transkriptleri (yabancı yükseköğretim kurumu mezunlarının diplomalarının Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca denkliğini gösteren onaylı belge).

Not: Şahsen başvurularda belgelerin aslı ibraz edilecek , fotokopileri alınıp onaylanacaktır.

6. İki adet fotoğraf (4,5x6 cm. ebadında vesikalık fotoğraf).

7. ALES Belgesi.

8. Yabancı Dil Belgesi (KPDS, ÜDS veya eşdeğerliliği).

9. İlan edilen alanlara, belirtilen kadro dereceleri itibariyle atanabilecekler başvuracaktır.

10. İlan edilen kadroya bağlı olarak varsa yüksek lisans veya doktora belgesinin onaylı örneği.

11. Varsa yayımlanmış ya da yayımlanacak çalışmaların örnekleri.

12. halen bir kamu kurumunda çalışanlar veya ayrılmış olanlar için hizmet cetveli.

Not: Tüm belgelerin asılları sınavın kazanılması durumunda ibraz edilmek zorundadır.

BAŞVURU YERİ: Kadronun ilan edildiği Fakülte Dekanlıklarına şahsen ve ya posta yoluyla yapılacaktır. Başvuru süresi duyuru başlama tarihinden itibaren 15 (onbeş) gündür. (Belgesi eksik olan adayların müracaatları kabul edilmeyecektir. Postadaki gecikmelerden kurumumuz sorumlu tutulamaz.)

  İlgili Alanda Doktora Yapıyor Olmak Araştırma Görevlisi 2 12 Temmuz 2010
  Eğitim Programları ve Ölçme Anabilim dalı İçin ; Alanında Lisansüstü Eğitim Yapıyor Olmak Araştırma Görevlisi 1 12 Temmuz 2010
  Mineroloji ve Petrografi Anabilim Dalı İçin; İlgili Bölümden Mezun Olup Ve Yüksek Lisans Yapıyor Olmak. Araştırma Görevlisi 1 12 Temmuz 2010
  Endüstri Mühendisliği Anabilim Dalı İçin ; İlgili Bölümden Mezun Olup ve Yüksek Lisans Yapıyor Olmak Araştırma Görevlisi 1 12 Temmuz 2010
  Mali Hukuk Anabilim Dalı İçin; İlgili Alanda Lisansüstü Eğitim Yapıyor Olmak Araştırma Görevlisi 1 12 Temmuz 2010
  Yönetim ve Organizasyon Anabilm Dalı İçin;İlgili Alanda Lisansüstü Eğitim Yapıyor Olmak Araştırma Görevlisi 1 12 Temmuz 2010
  Sayısal Yöntemler Anabilim Dalı İçin; İlgili Alanda Lisansüstü Eğitim Yapıyor Olmak Araştırma Görevlisi 1 12 Temmuz 2010
  İktisadi Gelişme ve Uluslararası İktisat Anabilim Dalı İçin; İlgili Alanda Lisansüstü Eğitim Yapıyor Olmak Araştırma Görevlisi 1 12 Temmuz 2010
  Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı İçin; Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Lisans Mezunu Olmak ve Alanında Lisansüstü Eğitim Yapıyor Olmak Araştırma Görevlisi 1 12 Temmuz 2010
  Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı İçin; Okul Öncesi Öğretmenliği Mezunu Olmak Aynı Alanda veya Çocuk Gelişimi alanında Yüksek Lisans Yapıyor Olmak Araştırma Görevlisi 1 12 Temmuz 2010
  Özel Eğitim Bölümü İçin; Özel Eğitim Bölümü Mezunu Olmak ve Alanında Lisansüstü Eğitim Yapıyor Olmak Araştırma Görevlisi 1 12 Temmuz 2010
  Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalı İçin; Fen Bilgisi Öğretmenliği Mezunu Olup İlgili Alanda Lisansüstü Eğitim Yapıyor olmak Araştırma Görevlisi 1 12 Temmuz 2010
  Türk Halk Bilimi Bölümü İçin;İlgili Alanda Lisansüstü Eğitim Yapıyor Olmak Araştırma Görevlisi 1 12 Temmuz 2010
  Çağdaş Türk Lehçeleri Ve Edebiyatı Bölümü İçin; İlgili Alanda Lisansüstü Eğitim Yapıyor Olmak Araştırma Görevlisi 1 12 Temmuz 2010
  Uygulamalı Sosyoloji Anabilim Dalı İçin; İlgili Alanda Lisansüstü Eğitim Yapıyor Olmak Araştırma Görevlisi 1 12 Temmuz 2010
  Alman Dili Ve Edebiyatı Anabilim dalı İçin; İlgili Alanda Lisansüstü Eğitim Yapıyor Olmak Araştırma Görevlisi 1 12 Temmuz 2010
  İstatistik Bölümü İçin ; İlgili Alanda Lisansüstü Eğitim Yapıyor Olmak Araştırma Görevlisi 1 12 Temmuz 2010
  Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü İçin; İlgili Alanda Lisansüstü Eğitim Yapıyor Olmak Araştırma Görevlisi 1 12 Temmuz 2010
  Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalı İçin; İlgili Alanda Lisansüstü Eğitim Yapıyor Olmak Araştırma Görevlisi 1 12 Temmuz 2010
  Diş Hastalıkları ve Tedavisi Anabilim Dalı İçin ; İlgili Alanda Lisansüstü Eğitim Yapıyor olmak Araştırma Görevlisi 2 12 Temmuz 2010
  Periodontoloji Anabilim Dalı İçin ; İlgili Alanda Lisansüstü Eğitim Yapıyor olmak Araştırma Görevlisi 1 12 Temmuz 2010
  Keman Branşı İçin; Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü Müzik Bilimleri Anabilim Dalı Mezunu Olup İlgili Alanda Yüksek Lisans Yapıyor Olmak Araştırma Görevlisi 1 12 Temmuz 2010
  Alanında Yüksek Lisans Yapmış veya Yapıyor olmak Araştırma Görevlisi 1 12 Temmuz 2010