Isparta Şarkikaraağaç Belediyesi İtfaiye Eri Alım İlanı

İlan Giriş : 22 Haziran 2010 07:38, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Isparta Şarkikaraağaç Belediyesi İtfaiye Eri Alım İlanı

İTFAİYE ERİ ALIM İLANI

ISPARTA İLİ

ŞARKİKARAAĞAÇ İLÇESİ BELEDİYE BAŞKANLIĞIN? DAN

Şarkîkaraağaç Belediye Başkanlığı bünyesinde 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında istihdam edilmek üzere, 21.10.2006 tarih ve 26326 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Belediye İtfaiye Yönetmeliği ile 11.04.2007 tarih ve 26490 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Belediye İtfaiye Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelikte belirtilen hükümler çerçevesinde 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun 48 inci maddesinin (A) fıkrasında belirtilen genel şartlarını taşımak koşulu ile Belediyemizde boş bulunan aşağıda sınıf, derecesi, adedi bulunan öğrenim durumu ve miktarları yazılı unvanlardan açıktan atama yoluyla İtfaiye eri kadrolarına, açıktan atama yolu ile personel alınacaktır.

A.ELEMAN ALINACAK KADROLAR:

Sınıfı Kadro Unvanı Derecesi Adedi Taban Puan KPSS Puan Türü Eğitim Durumu
GİH İtfaiye Eri 14. 7 50 KPSSP94 Lise, Meslek Lisesi veya Dengi Okul Mezunu Olmak.
GİH İtfaiye Eri 11. 7 50 KPSSP93 Önlisans düzeyinde eğitim veren yüksekokullarından mezun olmak
GİH İtfaiye Eri 9. 4 50 KPSSP3 Lisans düzeyinde eğitim veren okullarından mezun olmak

Erkek ve Kadın olmak. Toplam:18 adet İtfaiye Eri

B . BAŞVURUDA BULUNACAK ADAYLARDA ARANACAK GENEL VE ÖZEL ŞARTLAR

1) Türk vatandaşı olmak.

2) Sınav tarihi itibariyle en az (18) yaşını tamamlamış olmak.

3) Sınavın yapıldığı tarihte 30 yaşını doldurmamış olmak.

4) Adayların öncelikle KPSS 2008 sınavlarına girmiş olmaları gerekmektedir. Belediyenin yukarıda kadro karşılarındaki belirlemiş olduğu 50 taban puan üzerinde KPSS puanı almaları şarttır.

5) KPSS başarı puanlarına göre sıralanarak en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere atama yapılacak boş kadro sayısının 3 katı oranında aday sınava çağrılacak olup, sınava çağrılacak adaylarının listesi Başkanlığımız belediye ilan panosunda yayınlanacaktır.

6) Alınacak olan kadrolar için yukarıdaki kadro karşılığındaki öğrenimlerden sınav tarihi itibari ile mezun olmak.

7) Kamu haklarından mahrum bulunmamak.

8) Taksirli suçlar ve aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere, ağır hapis veya 1 yıldan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, zimmet, ihtilas, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, Devlet sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak.

9) Erkek adaylar Askerliğini yapmış veya tecilli olmak.

10) İtfaiye eri için tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67 m, kadınlarda en az 1.60 m boyunda olmak ve boyun 1 m den fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kg. dan fazla fark olmamak, (Boy ve Kilo tespitleri Belediyemiz İtfaiye Amirliği tarafından müracaat anında tespiti yapılacaktır). Sözlü sınav anında aynı işlemler Komisyonumuzca tekrarlanacaktır.

11) Kalıcı bulaşıcı hastalığı olmamak, görevlerini düzenli bir biçimde yapmaya engel olacak bedence ve akılca bir sakatlıkları bulunmamak

12) Herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunda 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi görevlerde daha önce çalışmış veya halen çalışıyor olmamak,

13) Sağlık açısından kapalı mekân, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydı ile. İtfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olmak.

C . BAŞVURU ESNASINDA ADAYLARDAN İSTENİLEN BELGELER:

Isparta İli Şarkîkaraağaç Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğünden alınacak başvuru formu aday tarafından eksiksiz ve okunaklı şekilde tükenmez kalemle doldurulmak suretiyle aşağıdaki belgeler eklenecektir.

1. KPSS Sonuç Belgesi (aslı veya noterden tasdiklisi ibraz edilecektir.)

2. T.C. Kimlik numarası mevcut Nüfus Cüzdanı aslı veya tasdikli sureti,

3. Son altı ay içerisinde çekilmiş 2 adet renkli 4,5 x 6 boyutunda vesikalık fotoğraf,

4. Diploma veya çıkış belgesi aslı veya tasdikli sureti, Okuyanlar için sınav tarihi itibari ile mezun olacağına dair yazı.

5. Erkek adaylar için Askerlik Terhis veya tecil belgesinin aslı veya tasdikli sureti,

6. Cumhuriyet Savcılığı Adli Sicil Belgesi (Son 1 Bir) ay içinde alınmış.),

İtfaiye eri kadrosu için başvuracaklar Belediyemiz Yazı İşleri Müdürlüğünce İtfaiye Amirliğine bir tutanak ile belirlenecek boy ve kilolarına ilişkin tutanak.

D. BAŞVURU YERİ ,TARİH VE SAATİ:

Başvuru süresi 01.07.2010 Perşembe günü sabah saat 08.30? da başlayacak ve 02.07.2010 Cuma günü mesai bitiminde (Saat: 17.00)? da sona erecektir. Başvurular; Şarkîkaraağaç Belediye Başkanlığı Yazı İşleri Müdürlüğüne (Camikebir Mahallesi Cumhuriyet Meydanı No:2 Şarkikaraağaç ISPARTA adresine) şahsen yapılacaktır. Posta ve e-mail yolu ile yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.

E . MÜLAKAT KONULARI

?Türkiye Cumhuriyeti Anayasası,

?Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi,

?657 sayılı Devlet Memurları Kanunu,

?Mahalli İdareler ile ilgili temel mevzuat,

?Mesleki bilgi ve becerilerine yönelik sorular ve uygulamalar,

?Genel kültür.

F . SINAV ŞEKLİ VE DEĞERLENDİRME:

1-İtfaiye Eri giriş sınavı (kurum sınavı), dayanıklılık testi ve sözlü olarak iki aşamada yapılacaktır.

2-Kurum sınavı başarı puanı; dayanıklılık testini geçen adaylardan sözlü sınav sonucu esas alınarak belirlenir.

3-Sözlü sınavda değerlendirme, 100 tam puan üzerinden yapılır. Sözlü sınavda başarılı olabilmek için 100 tam puan üzerinden en az 70 puan almak gerekir.

4-Memuriyete girişe esas teşkil edecek sınav sonucu; kurum sınavı başarı puanının %50?si ile KPSS puanının %50?si alınmak suretiyle belirlenir.

5-En yüksek puandan başlamak üzere atama yapılacak kadro sayısı kadar asil ve kadro sayısının yarısı kadar (yarımlar tama iblağ olunur) yedek aday sınavı kazanmış sayılır.

6-Sınav sonuçları, başarı sırasına göre belediyemiz ilan panosunda ilan edilir ve kazananlara yazılı olarak bildirilir.

7-Ataması yapılanlardan göreve başlamayanların yerine yedek adaylar arasından başarı sırasına göre atama yapılır.

8-Belirtilen kategorilerde kurumun ihtiyacı olan nitelikte sözlü mülakat sonucu yeterli puanı alamayanların yerine diğer kategorilerden sözlü sınavdan yeterli puan alanlar yerleştirilir.

G . SINAV YERİ VE SAATİ:

Sözlü Sınav ve dayanıklılık testi; Belediye Başkanlığında, 12Temmuz 2010 Pazartesi günü saat: 09.00?da başlayacak 13Temmuz 2010 Salı günü tamamı bitirilmediği takdirde takip eden tarihlerde sözlü sınava devam edilecektir.

Sözlü Sınava çağrılan adayların sınav yeri ve sınav giriş kartları 09.07..2010 tarihinde sabah saat 08.30 den mesai bitimine kadar Şarkîkaraağaç Belediye Başkanlığı Yazı İşleri Müdürlüğünden alınacaktır. Sınav giriş kartı olmayan adaylar sınava alınmayacaktır.

Sınav sonuçları Belediyemiz ilan panosunda duyurulacak ve kazanan adaylara yazılı olarak bildirilecektir.

İlan olunur.

İrtibat tel:02464114013