Yıldırım Belediyesi Müfettiş Yardımcılığı Sınav İlanı

İlan Giriş : 21 Mayıs 2010 08:48, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Yıldırım Belediyesi Müfettiş Yardımcılığı Sınav İlanı

Yıldırım Belediyesi Başkanlığından:

MÜFETTİŞ YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI DUYURUSU

Yıldırım Belediyesi Teftiş Kurulu Müdürlüğünde açık bulunan G.İ.H. sınıfından 3 adet 7. dereceli, 8. dereceli ve 9. dereceli Müfettiş Yardımcısı kadrosuna sınav ile Müfettiş Yardımcısı alınacaktır.

1 - Sınav Şekli, Yeri ve Tarihi

Sınavlar yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalı olarak, Şükraniye Mahallesi 16309 Yıldırım Bursa adresindeki Yıldırım Belediyesi Meclis Salonunda yapılacaktır. Yazılı sınav 21 Haziran 2010 Pazartesi günü saat 10.00?da yapılacak, başarılı olanlara sözlü sınav tarihi ve yeri ayrıca bildirilecektir.

2 - Sınava Giriş Koşulları

Adayların,

a) ÖSYM tarafından 28-29 Haziran 2008, 27-28 Haziran 2009 tarihlerinde yapılan (A grubu) Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSSP 28 puan türünden 72 ve üzeri puan almış olmak, KPSSP 48 puan türünden 72 ve üzeri puan almış olmak, KPSSP 29 puan türünden 72 ve üzeri puan almış olmak, (KPSS puanı en yüksek olan adaydan başlamak üzere 60 kişi yazılı sınava alınacaktır. 60. aday ile eşit puan alan tüm adaylar sınava çağrılacaktır.)

b) Devlet Memurları Kanununun 48.ci maddesinde yazılı genel şartları taşımak,

c) Sınavın açıldığı yılın Ocak ayı başında 30 yaşını doldurmamış bulunmak, (kurum içerisinden bu sınava katılacak olanlarda 40 yaşını doldurmamış bulunmak)

d) Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri ile en az dört yıl eğitim veren ve denkliği yetkili Makamca kabul edilen yerli ve yabancı fakültelerden birinden mezun olmak,

e) Sağlıkla ilgili olarak görevlerini devamlı yapmaya engel bir durumu olmamak,

f) Müfettişlik karakter ve vasıflarına haiz bulunmak,

g) Erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmamak,

h) Belediye Müfettiş Yardımcılığı giriş sınavına bir defadan fazla katılmamış olmak,

ı) Başvuru süresi içinde bizzat başvurmuş ve başvuru ile birlikte istenilen belge ve bilgileri Yıldırım Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğüne vermiş olmak,

f) Bendinde belirtilen husus, sadece yazılı sınavı kazanan adaylar yönünden söz konusu olup, sözlü sınavdan önce Teftiş Kurulu Müdürlüğünce yapılacak inceleme ile tespit edilir. Durumu uygun bulunmayanlar sözlü sınava çağrılmazlar.

3 - Sınava Başvuru Tarihi, Şekli ve İstenecek Belgeler

a) Müfettiş Yardımcılığı Sınavına katılabilme şartlarını taşıyan adayların Yıldırım Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünce verilecek talep formunu gerçeğe uygun bir şekilde doldurup, sınav ilanının 2/a bendinde belirtilen belge yada memur olarak çalışmakta olduğunu kanıtlayan belge ile Kılık Kıyafet Yönetmeliğine uygun son üç ay içinde çekilmiş vesikalık 1 adet fotoğrafını ekleyerek 04 Haziran 2010 Cuma günü saat 17.00?ye kadar Yıldırım Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğüne şahsen teslim etmeleri yeterlidir.

b) TC Kimlik Numaralı Nüfus Cüzdanının aslı veya İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünce onaylı örneği,

c) Personeli Seçme Sınavı (KPSS) (A) sonuç belgesinin aslı veya İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünce onaylı örneği,

d) Yüksek Öğrenim Kurumu diplomasının aslı veya İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünce onaylı örneği,

e) Kılık Kıyafet Yönetmeliğine uygun 4,5x6 ebadında son üç ay içinde çekilmiş vesikalık 1 adet fotoğrafı,

f) Kurum içinden sınava katılacaklarda memur olarak çalışmakta olduğunu kanıtlayan belge,

g) Kendi el yazısı ile öz geçmişini, (Bu özgeçmişinde baba ve ana adları ile meslek veya işleri, ilk, orta ve yüksek tahsillerini yaptığı okulları ve yerleri kendisi hakkında bilgi verebilecek iki kişinin adları, yüksek tahsilden sonra ne gibi işler yaptığı belirtilir.)

h) Müfettiş Yardımcılığı giriş sınavına katılacaklara Yıldırım Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünce fotoğraflı ?Adaylık Belgesi? verilir. Sınavlara ancak bu belgenin gösterilmesi suretiyle girilir.

Adaylar başvuru sırasına göre sınava alınır. Geç gelen adaylar sınava alınmazlar.

Eksik belge ve bilgi ile yapılan başvurular işleme konulmayacaktır.

4 - Sınav Konuları

A - Genel Kültür ve Kompozisyon

B - Hukuk: Anayasa Hukuku (Genel Esaslar), İdare Hukukunun genel esasları, idare yargı, idare teşkilat, Ceza Hukuku (Genel Esaslar ve Devlet İdaresi aleyhine işlenen cürümler), Medeni Hukuk (Genel Esaslar ve aynı haklar), Borçlar Hukuku (Genel Esaslar), Ticaret Hukuku (Genel Esaslar ve kıymetli evrak), Ceza Muhakemeleri Usulü Hukuku (Genel Esaslar), İş Hukuku

C - İktisat: İktisat Teorisi (Mikro-Makro ekonomi vb.), Güncel Ekonomik sorunlar, Para-Banka, Kredi ve Konjonktür, Milli Gelir

Ç - Maliye: Genel Maliye Teorisi ve Maliye Politikası, Türk Vergi Kanunlarının Esasları, Kamu Giderleri ve Gider Kanunlarının Esasları, Bütçe ve Bütçe Çeşitleri, Kamu Borçları

D - Muhasebe: Genel Muhasebe, Bilanço Analizi ve Teknikleri

E - Yabancı Dil: İngilizce, Fransızca, Almanca dillerinden birisi

5 - Sınav Sonuçlarının Değerlendirilmesi

Yazılı sınavda başarılı sayılabilmek için sınav konularının her birinden 100 tam puan üzerinden 60?dan az olmamak üzere ortalama 65 puan almak gerekir.

Yazılı sınavda başarı gösteren adaylar, sözlü sınava tabi tutulurlar. Sözlü sınavda adayların yazılı sınav konuları ve genel kültür konularındaki bilgilerinin yoklanması yanında; zeka, muhakeme ve konuşma yetenekleri de dikkate alınır.

Sözlü sınavda başarılı sayılabilmek için Sınav Kurulu üyelerinin her birinin 100 tam puan üzerinden verdiği notlar ortalamasının 65?den aşağı olmaması şarttır.

Giriş sınavı notu; yazılı ve sözlü sınav notlarının ortalamasıdır. Sınavda başarı gösterenlerin sayısı, kadro sayısından fazla olursa giriş sınav notu üstün olanlar tercih edilir. Giriş sınavı notunun eşitliği halinde; yabancı dil notu üstün olan aday öncelik kazanır. Diğerleri için sınav sonuçları kazanılmış hak sayılmaz. Sınav sonuçları, sınav kurulu tarafından tutanakla tespit edilir. Sınavı başaranlara İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından gerekli tebligat yapılır. Giriş sınavında başarı gösterenlerin Müfettiş Yardımcılığına tayinleri sınavdaki derece sırasına göre yapılır.

6 - Sınav Sonuçlarının Duyurulması

Yazılı sınav sonuçları ve yazılıyı kazanıp sözlü sınava girecek adaylara sınavın yeri, günü ve saati www.yildirimbel.tr. İnternet adresinden ve Yıldırım Belediyesi Hizmet Binasında bulunan ilan pasosuna asılarak duyurulacaktır.