Gümüşhane Belediyesi İtfaiye Eri Alım İlanı

İlan Giriş : 30 Nisan 2010 17:35, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Gümüşhane Belediyesi İtfaiye Eri Alım İlanı

T.C. GÜMÜŞHANE BELEDİYE BAŞKANLIĞI

İLK DEFA ATANACAK İTFAİYE ERİ ALIM İLANI

İçişleri Bakanlığı tarafından 21.10.2006 tarih ve 26326 sayılı Resmi Gazetede yayımlatılan, Belediye İtfaiye Yönetmeliğinin 15, 16 ve 17. maddeleri ile 11.04.2007 tarih ve 26490 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Belediye İtfaiye Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelikte belirtilen hükümler çerçevesinde;

Belediyemizde 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi münhal bulunan aşağıda sınıfı, unvanı, derecesi, adeti, cinsiyeti, KPSS puan türü, taban puanı ve öğrenim durumu belirtilen 5 Adet İtfaiye Eri kadrosuna 2008 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) girmiş ve Belediyemiz sınav komisyonunca belirlenen aşağıdaki taban puanına göre Belediyemize müracaat eden adaylar arasından, en yüksek puandan başlamak üzere kadro ve öğrenim durumları itibariyle ilan edilen sayıların 3? er katı aday belirlenerek sözlü sınava çağırılacaktır.

Birim Adı Sınıfı Kadro Ünvanı Kadro Derece Adedi Cins. KPSS Puan Türü Taban Puan Öğrenim Durumu
İtfaiye Müd. G.İ.H. İtfaiye Eri 9 2 E-K KPSSP3 45 Lisans düzeyinde eğitim veren Fakültelerin Harita Mühendisliği Bölümü mezunu olmak
İtfaiye Müd. G.İ.H. İtfaiye Eri 9 1 E-K KPSSP3 45 Lisans düzeyinde eğitim veren Fakültelerin Çevre Mühendisliği Bölümü mezunu olmak
İtfaiye Müd. G.İ.H. İtfaiye Eri 9 1 E-K KPSSP3 50 Lisans düzeyinde eğitim veren Fakültelerin İnşaat Mühendisliği Bölümü mezunu olmak
İtfaiye Müd. G.İ.H. İtfaiye Eri 9 1 E-K KPSSP3 60 Lisans düzeyinde eğitim veren Fakültelerin Şehir ve Bölge Planlama Bölümü mezunu olmak

ADAYLARIN BAŞVURU ŞARTLARI:

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 48. maddesinin (A) fıkrasında belirtilen şartları taşımak.

b) Sınavın yapılacağı 20.05.2010 tarihi itibariyle 30 yaşını doldurmamış olmak.

c) Sağlık açısından kapalı mekan, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydı ile İtfaiye Teşkilatının çalışma şartlarına uygun olmak,

d) Tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydı ile erkeklerde en az 1,67 m boyunda kadınlarda en az 1,60 m boyunda olmak ve boyun 1 m den fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kg dan fazla fark olmamak. (Adayların Sağlık Kuruluşlarından onaylattıkları boy kilo tespit formu başvuru sırasında istenecektir.)

e) Kalıcı bulaşıcı hastalığı olmamak, görevini düzenli şekilde yapmaya engel olacak bedence ve akılca bir sakatlıkları bulunmamak. (Sağlık Raporu istenir.)

SINAVA BAŞVURU:

İtfaiye Eri giriş sınavı başvuruları, Gümüşhane Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğüne şahsen yapılacak olup, posta ve internet ortamında yapılacak müracaatlar kabul edilmeyecektir. Başvurular 10.05.2010 Pazartesi günü saat 08:30 da başlayıp, aynı gün mesai bitiminde sona erecektir. Süresi içinde yapılmayan müracaatlar geçersizdir.

SINAV YERİ VE SAATİ :

20 Mayıs 2010 Perşembe günü Belediyemiz Meclis Salonunda (Karaer Mahallesi Atatürk Caddesi No:10) Saat:09:00?da sözlü ve Belediyemiz İtfaiye Müdürlüğünde dayanıklılık sınavı yapılacaktır. Çağrılan adayların sınavları 20 Mayıs 2010 günü bitirilemediği takdirde 21 Mayıs 2010 tarihlerinde devam edilecektir.

BAŞVURU SIRASINDA İSTENECEK BELGELER:

Başvuru için, Yazı İşleri Müdürlüğünden veya Gümüşhane Belediyesi www.gumushane.bel.tr. adresinden alınacak iş talep formu aday tarafından eksiksiz ve okunaklı bir şekilde tükenmez kalemle doldurulmak suretiyle aşağıdaki belgeler eklenecektir.

1- KPSS Sınav Sonuç Belgesi Aslı veya ÖSYM?ce onaylı sureti.

2- T.C. Kimlik numaralı Nüfus Cüzdanı fotokopisi. (aslı başvuru sırasında ibraz edilecek)

3- Son altı ay içerisinde çekilen 2 adet vesikalık fotoğraf.

4- Diploma veya geçici mezuniyet belgesi aslı veya noter tasdikli sureti.

5- Cumhuriyet Başsavcılığından adli sicil belgesi. (son bir ay içinde alınmış olması)

6- Askerliğini yapmış olduğuna dair belge.

7- Görevini devamlı yapmaya engel bir durum olmadığına dair beyanı.

SINAVA GİRİŞ BELGESİ:

KPSS Başarı puanına göre en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere boş kadro sayısının üç katı kadar aday sınava çağrılacak olup, sınava çağrılan adayların listesi Başkanlığımız (www.gumushane.bel.tr) internet sitesinde yayınlanacaktır. Sınava çağrılan adaylar için sınava giriş belgesi düzenlenecektir. Sınava giriş belgeleri 12 Mayıs - 17 Mayıs 2010 tarihleri arasında Yazı İşleri Müdürlüğünden alınacaktır. Adaylar sınavda bu belgeler ile birlikte kimlik tespitinde kullanılmak üzere nüfus cüzdanı ya da sürücü belgesi gibi geçerli bir kimlik belgesini de yanında bulunduracaklardır.

Sınava müracaat eden adaylar, müracaatları sırasında başvuru formunda yer alan boy ve kilo tespit bölümünü Sağlık Kuruluşlarından onaylatacaklardır. Boy ve Kilo Tespit Formu onaylı olmayan adaylar sözlü sınava alınmayacaktır.

Başvuru şartlarını taşımayan veya Sınava katılamayacak müracaat sahiplerine herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır.

SINAV KONULARI: (Mülakat sınav konuları)

a) Türkiye Cumhuriyeti Anayasası.

b) Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi.

c) 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu.

d) Mahalli İdarelerle ilgili temel mevzuat.

e) Genel Kültür.

SINAVIN ŞEKLİ VE DEĞERLENDİRME:

Sınava girişe hak kazanan adaylar için, 20 Mayıs 2010 Perşembe günü Gümüşhane Belediye Başkanlığı Meclis Toplantı Salonunda (Karaer Mahallesi, Atatürk Caddesi No: 10 GÜMÜŞHANE adresinde); Saat 09:00?da Sözlü Sınav Komisyonu huzurunda Sözlü Sınav ve dayanıklılık testi (Belediyemiz İtfaiye Müdürlüğünde yapılacaktır.) olmak üzere iki aşamada yapılacaktır.

Başarı notu; İtfaiye Eri giriş sınavında, sözlü ve dayanıklılık testi olmak üzere iki aşamada yapılacaktır. Sözlü ve dayanıklılık sınavlarından ayrı ayrı 100 tam puan üzerinden en az 70 puan almak gerekir. Sözlü sınav ile dayanıklılık sınavı notunun aritmetik ortalaması alınmak suretiyle başarı notu belirlenir.

Giriş sınavında en yüksek puan alan adaydan başlanarak yapılan sıralamaya göre oluşturulan liste Belediye ilan panosuna asılarak ve Belediyemiz internet (www.gumushane.bel.tr) adresinde duyurulur. Ayrıca, sınav sonucu sözlü ve uygulamalı sınava giren tüm adaylara yazılı olarak bildirilir ve başarılı olan adaylardan atanmaları için gerekli olan belgeler istenilir. Sınavı kazananlar arasından atanacak boş kadro sayısı kadar asil ve yarısı kadar yedek aday belirlenir. Asil adaylardan göreve başlamayanların yerine başarı sırasına göre yedek adaylardan atama yapılacaktır.

Tebligatta belirtilen süre içinde atamanın yapılabilmesi için gerekli belgeler ve işlemleri Belediyemiz Yazı İşleri Müdürlüğüne teslim etmeyen adayların atamaları yapılmayacaktır.

Başvuru ve işlemler sırasında gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu veya herhangi bir şekilde gerçeği sakladığı tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılır ve bunların atamaları yapılmaz. Bu gibi durumları tespit edilenlerin atamaları yapılmış olsa dahi atamaları iptal edilir.

(NOT: sözlü sınava girmeye hak kazanan adayların yanlarında dayanıklılık testi için eşofman ve spor ayakkabısı getirmeleri gerekmektedir.)

İLANEN DUYURULUR