İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Sözleşmeli Personel Alım İlanı

İlan Giriş : 24 Nisan 2010 08:12, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Sözleşmeli Personel Alım İlanı

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ REKTÖRLÜĞÜNDEN

Aşağıda şartları belirtilen kadrolara 657 Sayılı Kanunun 4/B maddesi uyanırca sözleşmeli statüde çalıştırılmak üzere personel alınacaktır.

1- Aranan Koşullar:

a) Programcı için en az önlisans düzeyinde yükseköğrenim mezunu olmak. Fakülte, yüksekokul veya bilgisayar programcılığı alanında meslek yüksekokulu mezunu olmak. Fakülte veya yüksekokulların Bilgisayar Programcılığı Bölümünden mezun olmak tercih sebebidir. Yükseköğrenimi sırasında, bilgisayar alanında ders aldığına ilişkin belge veya Milli Eğitim Bakanlığı onaylı bilgisayar kurslarını bitirdiğine ilişkin onaylı sertifika sahibi olmak. (KPSSP93 veya KPSSP3 puanı gerekrnektedir.) Çözümleyici ve Sistem Programcısı için en az lisans düzeyinde yükseköğrenimli olmak ve en az 1 yıl Bilgi İşlem Merkezi'nde programcı olarak çalışmış olmak. Aşağıda belirtilen programlama dili ile diğer programlama dillerinden en az ikisini bildiğini belgelemek. (KPSSP3 puanı gerekmektedir.)

b) İlk defa işe alınacaklarda Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (KPDS) en az (D) düzeyinde İngilizce bilgisi aranır. Ancak yurtiçi veya yurtdışında İngilizce dili ile öğretim yapan üniversitelerden lisans düzeyinde mezun olanlar, yurt içinde lisans düzeyinde öğrenim gördükten sonra ana dili İngilizce olan yabancı ülkelerde ingilizce dilinde master veya doktora yapanlar, İngilizce dilinde "Test Of English as a Foreign Language" (TOEFL) sınavından en az 173 (veya geçerlilik süresi dolmamış eski dengi) veya "International English Language Testing System" (ÎELTS) sınavından en az 6 puan alanların İngilizce dil düzeyleri (D) düzeyi olarak kabul edilir. Yabancı Dil Sınav Sonuçları (5) yıl süreyle geçerlidir. Bu sürenin bitiminde yeniden sınava girmeyenlerin yabancı dil bilgi düzeyi (D) düzeyi olarak kabul edilir.

c) Erkek adayların askerlik durumu itibariyle askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş bulunmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelemiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak.

d) Görevini yerine getirmede sağlık yönünden engel olabilecek daimi hastalığı veya özrü bulunmamak.

e) Herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak.

2- 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun değişik 48. maddesinde belirtilen şartlan taşımak.

3- Başvuran adayların yukarıda istenilen belgeler ile birlikte dilekçe, başvuru formu (Personel Daire Başkanlığından alınacaktır), 2 adet fotoğraf, özgeçmiş, fotokopileri ile birlikte nüfus cüzdanı, diploma, KPSS sonuç belgesi ve Yabancı dil belgesini hazırlayarak Rektörlük Personel Daire Başkanlığı'na (Gülbahçe Köyü Kampus Alanı, Urla-İZMİR) müracaat etmeleri gerekmektedir.

4- Başvuru süresi ilanın yayın tarihinden itibaren 15 (onbeş) gündür. (Posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.)

BAŞVURULARIN DEĞERLENDİRİLMESİ VE SONUÇLARI:

29.03.2009 tarih ve 27184 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Esasların 4. maddesi gereğince; KPSS puan sırasına konulmak kaydı ile her bir unvan için boş bulunan pozisyonun 10 katına kadar aday sınava tabi tutulacaktır. Başvurusu uygun olanların listesi, sınav yeri ve zamanı www.iyte.edu.tr adresinden ilan edilecektir. Her kadronun dört katı kadar yedek belirlenecektir. Asil kazananlardan atanmak üzere başvuran olmadığı takdirde ilan edilen yedek kazananlardan sırası ile çağrılacaktır. Bu ilan tebliğ mahiyetinde olacağından, ayrıca tebligat yapılmayacaktır. Atanmaya hak kazanan adayların sonuçların ilan edilmesinden itibaren 7 iş günü içerisinde istenilen belgeleri İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Personel Daire Başkanlığına şahsen teslim etmeleri gerekmektedir. Sıralamaya giremeyen adayların başvuru evrakı, sonuçların açıklanmasından itibaren 1 (bir) ay içinde talep edilmesi halinde iade edilecek olup, bu tarihten sonraki talepler dikkate alınmayacaktır.

ATAMA EVRAKI:

a) Dilekçe

b) 8 adet vesikalık fotoğraf

c) Nüfus cüzdanı fotokopisi

d) Adli sicil kaydı

e) Diploma (Aslı veya noterden tasdikli)

f) Sağlık Kurulu Raporu (Tam teşekkülle Devlet Hastanesinden)

g) Askerlik Belgesi (Aslı ya da noterden tasdikli)

h) Mal Bildirim Beyannamesi (Personel Daire Başkanlığından temin edilecektir.) i) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi veya 4/B maddesi ile 399 sayılı KHK'ye tabi sözleşmeli statüdeki hizmetler ile Sosyal Sigortalar Kanununa tabi özel kesimde
geçen hizmetleri belgelendireceklerdir.