Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Müfettiş Yardımcısı Alım İlanı

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığınca yazılı ve sözlü sınavla 4 (Dört) adet Müfettiş Yardımcısı alınacaktır. İstenen belgelerle birlikte 06 Mayıs 2010 günü mesai bitimine kadar başvurulması gerekmektedir.

İlan Giriş : 08 Nisan 2010 12:33, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Müfettiş Yardımcısı Alım İlanı

TÜRKİYE İŞ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
MÜFETTİŞ YARDIMCILIĞI
GİRİŞ SINAVI DUYURUSU

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığınca yazılı ve sözlü sınavla 4 (Dört) adet Müfettiş Yardımcısı alınacaktır.

1- SINAVA İLİŞKİN BİLGİLER

-KPSS Puanının Geçerlilik Yılı: 28-29 Haziran 2008 ve 27-28 Haziran 2009 tarihli Kamu Personel Seçme Sınavları.

-Yazılı Sınav Tarihi: 22-23 Mayıs 2010

-Yazılı Sınava Başvuru Tarihleri: Başvurular, giriş sınavı duyurusunun Resmi Gazetede yayımı tarihinde başlayıp, 06 Mayıs 2010 tarihi mesai saati bitimine kadar yapılabilecektir.

-Yazılı Sınava Başvuru Yeri ve Şekli: Başvurular, sınav başvuru dilekçesi ve eki belgelerle birlikte Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı, M.Rauf İnan Sokak No:1 Sıhhiye/ANKARA adresine şahsen veya taahhütlü posta ile yapılacaktır.
Posta ile yapılacak başvurularda istenen belgelerin 06 Mayıs 2010 günü mesai bitimine kadar belirtilen adrese ulaşmış olması gerekmektedir. Postadaki gecikmeler ve eksik belgeler ile yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.

-Sınav Başvurusu ve İstenen Belgeler: Sınava katılmak isteyenler 2 adet vesikalık fotoğraf, TC kimlik numarası, tercih edilen yabancı dil ve yazışma adresinin de belirtildiği bir dilekçe ile birlikte Teftiş Kurulu Başkanlığına başvuracaklardır. Başvuru dilekçesi örneği, Türkiye İş Kurumu Teftiş Kurulu Başkanlığının yukarıda belirtilen adresinden ya da www.iskur.gov.tr web sitesinden temin edilebilir. Yazılı sınavı kazanan adayların teslim etmesi gereken diğer belgeler ise yine aynı adreslerden öğrenilebilir.

-Sınavın Yapılacağı Yer: Yazılı ve sözlü sınav yeri Ankara?dır. Yazılı sınava girmeye hak kazanan adaylara Teftiş Kurulu Başkanlığınca, sınav zamanı ve yerini belirten fotoğraflı ?Adaylık Belgesi? verilecektir. Adaylık belgeleri, adayların haberleşme adreslerine posta ile gönderilecektir. Sınava girecek adaylar, sınav esnasında, bu belge ile birlikte kimlik tespitinde kullanılmak üzere, resmi makamlarca verilmiş geçerli bir kimlik belgesi bulundurmak zorundadırlar. Sınava katılabilme şartlarını haiz olmayanlara adaylık belgesi gönderilmeyecektir.

-Müfettiş yardımcılığı giriş sınavı yazılı bölümüne katılma hakkını elde eden adayların listesi www.iskur.gov.tr internet adresinde de açıklanacaktır.

2 ? SINAVA KATILMA ŞARTLARI

Müfettiş yardımcılığı giriş sınavına katılabilmek için;

a)657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48?inci maddesinin (A) bendinde yazılı nitelikleri taşımak,

b) Sınavın açıldığı yılın ocak ayının birinci gününde (01 Ocak 2010) 30 yaşını doldurmamış olmak, (yaş sınırına lisansüstü öğrenim yapmış olanlar için iki sene eklenir. Askerliğini yapmış olanlar için yaş sınırına askerlik süresi kadar ilave yapılır.)

c) Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, iktisadî ve idarî bilimler fakültelerinden ya da bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen dört yıllık lisans eğitimi veren yurtiçi veya yurtdışındaki fakülte veya yüksek okullardan birini bitirmiş olmak,

ç) İki defadan fazla kurum müfettiş yardımcılığı giriş sınavına katılmamış olmak,

d) ÖSYM tarafından 27-28 Haziran 2008 veya 28-29 Haziran 2009 tarihlerinde yapılan Kamu Personel Seçme Sınavında (KPSS); KPSSP 113 puan türün den 75 ve üzerinde puan almak, sınava müracaat eden adaylar arasında en yüksek puanlı 60 kişi içerisinde bulunmak (60?ıncı aday ile aynı puana sahip olan adayların tümü yazılı sınava çağırılacaktır.)

e) Süresi içerisinde başvurmuş ve başvuru dilekçesi ile birlikte istenilen diğer belgeleri Teftiş Kurulu Başkanlığına vermiş olmak,
Şartları aranır.

3 ? YAZILI SINAV KONULARI

a) Hukuk Grubu: Anayasa Hukuku, İdare Hukuku, İş Hukuku, Ceza Hukuku, Medeni Hukuk, Borçlar Hukuku, Ticaret Hukuku

b)Ekonomi Grubu: Makro ve Mikro Ekonomi, Uluslararası Ekonomi, Çalışma Ekonomisi, Türkiye Ekonomisi

c) Maliye Grubu: Kamu Maliyesi, Maliye Politikası

ç) Muhasebe Grubu: Genel Muhasebe, Bilanço ve Mali Tablolar Analizi

d)Yabancı Dil: İngilizce, Fransızca, Almanca dillerinden birinden yazdırılacak bir metnin Türkçeye çevrilmesi

4 ? YAZILI VE SÖZLÜ SINAVDA BAŞARILI SAYILMA ŞARTLARI

Yazılı sınavda başarılı sayılabilmek ve sözlü sınava girebilmek için yabancı dil dışındaki yazılı sınav konu gruplarından alınan notların her birinin 100 tam puan üzerinden 50?den ve ortalamasının da 70?ten aşağı olmaması gerekir. Yazılı sınavda başarılı olamayanlar sözlü sınava çağırılmazlar. Sözlü sınav yer ve zamanı sınava girmeye hak kazanan adaylara yazılı olarak bildirilecek, ayrıca kurum internet sitesinden duyurulacaktır.

Sözlü sınav, yazılı sınav konularından yapılacaktır. Ayrıca, adayların zeka, ifade ve temsil kabiliyeti ile tutum ve davranışları gibi kişisel nitelikleri de göz önünde bulundurulacaktır. Bu çerçevede yapılacak sözlü sınavda başarılı sayılmak için 100 tam puan üzerinden en az 70 puan alınması gerekmektedir.

Adayın, müfettiş yardımcılığı giriş sınavı notu ve başarı sırası, yazılı ve sözlü sınavda aldığı puanların ortalaması sonucu bulunur. Yabancı dil sınav notu ise, giriş sınav notu aynı olan adaylar arasında tercih sebebi olarak dikkate alınır.

Sınavda başarı gösterenlerin sayısı, boş kadro sayısından fazla olursa, giriş sınavı notu üstün olanlar tercih edilir. Diğerleri için sınav sonuçları kazanılmış hak sayılmaz.

Başarılı olan adayların listesi sınav kurulunca Genel Müdürlüğün www.iskur.gov.tr internet sitesinde duyurulacaktır.

İlanen duyurulur.