Hava Kuvvetleri Komutanlığı 2. Memur Alım İlanı

İlan Giriş : 06 Nisan 2010 15:22, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Hava Kuvvetleri Komutanlığı 2. Memur Alım İlanı

 

 

HAVA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI 2010 İKİNCİ MEMUR ALIM DUYURUSU

1. Hava Kuvvetleri Komutanlığı Karargahı ile Bağlı Birlik ve Kurumlarında istihdam edilmek üzere ?Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve Kuvvet Komutanlıklarında İlk Defa Devlet Memurluğuna Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Yönetmelik? hükümleri doğrultusunda 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak aşağıda durumları açıklanan unvanlardan açıktan atama yoluyla memur alınacaktır.

2. ALINACAK MEMUR KADROLARININ

THS Sıhhi Tesisat Teknisyeni 1 Lise ve dengi okulların Tesisat Teknolojisi ya da ısıtma mezunu olmak KPSSP94 en az 50 E İZMİR (ÖZDERE BELDESİ) BANDIRMA (ERDEK)KAYSERİ- İSTANBUL(ANADOLU YAKASI) KÜTAHYA
THS Elektronik Teknisyeni(***) 1 Lise Dengi Okulların veya 2 Yıllık Yüksek Okulların Elektronik bölümü mezunu olmak*** KPSSP93 KPSSP94 EN AZ 70 E DİYARBAKIR-KÜTAHYA
YHS Terzi(**) 1 Meslek Liselerinin Terzilik bölümü veya Lise, Lise dengi okul mezunu olup ustalık/kalfalık belgesi veya bonservisine sahip olmak (**) KPSSP94 EN AZ 50
E BURSA
YHS Kaloriferci (**)
1 Lise veya Lise dengi okul mezunu ve Ateşçi belgesine sahip ve tecrübesi olmak (**)
KPSSP94 EN AZ 50
E İZMİR-BURSA-MERZİFON
YHS
Bahçıvan(**)
1 2 Yıllık Yüksek Okulların Seracılık, Bahçe Ziraatı, Peyzaj bölümü veya Lise, Lise dengi okul mezunu olup Bahçıvanlık dalında ustalık/kalfalık belgesi veya bonservisine sahip olmak (**) KPSSP93 KPSSP94 EN AZ 50
E BANDIRMA(ERDEK)-İSTANBUL(AVRUPA YAKASI)
YHS Tabelacı-Pantografçı(") 1 Lise, Lise dengi ve 2 Yıllık Yüksek okul mezunu olup Tabelacı-Pantografçı ustalık/kalfalık veya bonservisine sahip olmak (**)
KPSSP93 KPSSP94 EN AZ 50
E ANKARA
YHS Oto Döşemecisi (**)
1 Lise veya Lise dengi okul mezunu olup Oto Döşemecisi ustalık/kalfalık belgesi veya bonservisine sahip olmak (**)
KPSSP94 EN AZ 50
E İZMİR-ESKİŞEHİR-BANDIRMA
YHS
Kuru Temizlemeci
1 Düz Lise mezunu ve Kuru Temizlemeci ustalık/kalfalık veya bonservisine sahip olmak(")
KPSSP94 EN AZ 70
B/E
İZMİR-ESKİŞEHİR

(*) Eğitim/Öğretim ile ilgili yeterli ders görmediklerinden Gazetecilik, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Reklamcılık ve Halkla İlişkiler, Basın ve Yayın, Sinema ve Televizyon bölümü mezunlarının müracaatları kabul edilmeyecektir.
(**) Motorlu Araçlar Sürücüsü için ??E?? sınıfı ve Tır Şoförü için ??D?? Sınıfı sürücü belgesi, Terzi, Kaloriferci, Bahçıvan, Tabelacı-Pantografçı, Oto Döşemecisi ve Kuru Temizlemeci için 3308 sayılı kanuna göre ustalık-kalfalık belgesi veya bonservis sahibi ve ayrıca hepsi için iş tecrübesi olması gerekir.
(***) 2 YYO mezunları ?teknisyen? kadrosunda çalışmayı kabul etmek şartıyla başvurabilecektir.

3. BAŞVURUDA BULUNACAK ADAYLARDA ARANAN ŞART VE NİTELİKLER:

a. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48?inci maddesinde belirtilen genel şartlar (A bendinin 6?ıncı fıkrası hariç) ile Hava Kuvvetleri Komutanlığı için aranan özel şartlara sahip olmak.

b. Çocuk Gelişimi ve Eğitimcisi ve İngilizce Mütercim Tercüman unvanları 2008 ve 2009 yılı Kamu Personel Seçme Sınavına (2008-2009 KPSS Lisans), diğer unvanlar için 2008 yılı Kamu Personel Seçme Sınavına (2008 KPSS Lisans, 2008 KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans) girmiş olmak,

c. KPSS Sınavına girildiği tarihteki tahsil seviyesini aşmamış (bir üst öğrenimi bitirmemiş) olmak.

ç. Hava Kuvvetleri Komutanlığınca daha önce yapılan sivil memur alımlarında; katılması için çağrı yapılmamış veya kaybetmemiş yada olumsuz cevap almamış olmak.
d. Başvuru tarihi son günü (19 Nisan 2010) itibarıyla 18 yaşını tamamlamış, 31 yaşından gün almamış olmak. (19 Nisan 1980-19 Nisan 1992 tarihleri arasında doğmuş olmak)

e. Herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunda 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi (4/b maddesi dahil) görevler ile Muvazzaf ve Sözleşmeli Subay/Astsubay ve Uzman Erbaş/Çavuş olarak daha önce çalışmış veya halen çalışıyor olmamak.
f. Erkek adaylar için (en son 1989/1 tertipten olmak şartıyla) muvazzaf askerlik hizmetini normal süresi içinde fiilen tamamlamış olmak. (1111 sayılı Askerlik Kanununun 2?nci maddesi kapsamında olanlar hariç)
g. Değerlendirmede başarılı olan adaylar için sevk edilecekleri Askeri Hastaneden TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliğine göre ?TSK?da Sivil Memur Adayı Olur? kararlı sağlık raporu almış olmak ve güvenlik tahkikatı sonucunda göreve başlamalarında bir sakınca bulunmamak.
4. BAŞVURULAR:

a. Başvurular www.hvkk.tsk.tr internet adresine yapılacak olup, 05 Nisan 2010 Pazartesi günü saat:09.00?da başlayıp, 19 Nisan 2010 Pazartesi günü saat:16.00?da sona erecektir.

b. İnternetten başvuru yapamayanlara müracaatları halinde (başvuru süresince) yardımcı olunacak, posta yoluyla yapılacak müracaatlar dikkate alınmayacaktır.

c. Anlaşılmayan konular ve yardım talepleri için 10?uncu maddedeki telefonlar aranabilecek veya elektronik posta adresinden yardım alınabilecektir.

5. BAŞVURULARIN AÇIKLANMASI VE SINAVA KATILACAKLARIN BELİRLENMESİ:

Başvuruları uygun görülerek kabul edilen adaylardan, Sosyal Hizmetler Memuru, Psikolog, Eğitim Hizmetleri Memuru, Çocuk Gelişimi ve Eğitimcisi, İngilizce Mütercim Tercüman, VHKİ (Maliye Hizmetleri Memuru), Motorlu Araç Sürücüsü, Tır Şoförü, Bilgisayar Mühendisi, Elektronik Teknisyeni, Terzi, Bahçıvan ve Tabelacı-Pantografçı unvanları için alınacak miktarın (5) katı, diğer unvanlar için ise alınacak miktarın (10) katı kadar aday, Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sonucuna göre en yüksek puanlıdan başlanarak değerlendirilmeye (mülakat) alınmak üzere internet aracılığı ile en geç 22

Nisan 2010 Perşembe gününe kadar ilan edilecektir.


Mülakata gireceği ilan edilen adayların geleceklerini İş Talep Formunu doldurmak suretiyle 28 Nisan 2010 Çarşamba saat:16.00?ya kadar bildirmeleri gerekmektedir. Bildirimde bulunmayan adaylar mülakata kabul edilmeyebilecek ve yerlerine 29 Nisan 2010 Perşembe gününden itibaren puan sırasına göre telefonla çağrı yapılacaktır.

6. SINAV İÇİN BELGE KONTROL YERİ, TARİHİ VE SAATİ:

İnternet aracılığı ile (veya yedekten telefonla) sınava (mülakat) katılacağı belirlenen adaylar 8?inci maddede yazılı belgelerle birlikte başvuru şartları, nitelikleri kontrol edilmek ve sınavlara alınmak üzere; 03 Mayıs 2010 Pazartesi saat:08.00-12.00 saatleri arasında şahsen Hava Kuvvetleri Komutanlığı Nizamiyesine (Bakanlıklar-Ankara) başvuruda bulunacaklardır. Daha sonra veya posta yoluyla yapılacak müracaatlar dikkate alınmayacaktır.

7. YEDEK ADAY ADAYI ÇAĞRILMASI:

03 Mayıs 2010 Pazartesi başvuruya gelmeyenlerin yerine (5 veya 10 katı esasına göre tespit edilen sayıyı aşmayacak şekilde) 14.00-18.00 saatleri arası en yüksek puanlıdan başlayarak telefonla çağrı yapılabilecek ve adaylar belirlenen tarihlerde sınava alınacaktır.
Ayrıca 03-04 ve 05 Mayıs 2010 tarihlerinde yapılacak mülakatlardaki müracaat, katılan ve kaybeden durumuna göre ihtiyacın karşılanamadığı değerlendirilen unvanlar için yönetmelikte müsaade edilen oran aşılmamak kaydıyla belirlenen yedek günde (10 Mayıs 2010 Pazartesi) sınava alınmak üzere telefonla en yüksek puanlıdan başlayarak aday çağrılabilecektir. Bu nedenle adayların telefon numaralarını doğru girmeleri (değişirse bildirmeleri) önem arz etmektedir.

8. SINAVA KATILACAKLARDAN İSTENEN BELGELER:

a. KPSS sonuç belgesi aslı ve fotokopisi,

b. İş Talep Formu, (İnternet ortamında doldurulup çıktısı alınacak olup, resim yapıştırılacak ve imzalanacaktır.)

c. Nüfus Cüzdanı aslı ve fotokopisi, (T.C.Kimlik numarasının Nüfus Müdürlüğünce yazılmış olması gerekmektedir.)

ç. Vukuatlı nüfus kayıt örneği aslı ve fotokopisi,

d. Son üç ay içerisinde çekilmiş, renkli 3 adet vesikalık fotoğraf,

e. En son mezun olduğu okula ait diploma veya geçici mezuniyet belgesi (çıkış belgesi) aslı ve fotokopisi,

f. Askerlik Terhis Belgesi aslı ve fotokopisi,

g. Cumhuriyet Savcılığından alınacak adli sicil belgesi, (sabıka kaydı olanlar için mahkeme kararı.)

ğ. Müracaat edeceği unvana ait, İngilizce Mütercim Tercüman için KPDS sonuç belgesi fotokopisi, Motorlu Araç Sürücüsü ve Tır Şoförü için ?D - E Sınıf Sürücü Belgesi?, Kaloriferci için ?Ateşçi Belgesi?, Terzi, Bahçıvan, Tabelacı-Pantografçı, Oto Döşemecisi ve Kuru Temizlemecisi unvanları için ?Ustalık- Kalfalık Belgesi? ve/veya Bonservis aslı ve fotokopisi,

 

 

9. MÜLAKAT VE SINAV SONUÇLARI :

a. Başvuru şartları ve nitelikleri kontrol edilen adaylar aşağıda gösterilen tarihlerde mülakat sınavına katılacaktır.

(****) Bu unvanlardan müracaat edeceklerin bilgi, beceri ve iş tecrübelerinin olup olmadığı kontrol edilecektir.

YEDEK MÜLAKAT TARİHİ: 10 Mayıs 2010 Pazartesi?dir.