Siirt Ünv. Fen Bil. Ens. Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

İlan Giriş : 29 Ocak 2010 17:25, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Siirt Ünv. Fen Bil. Ens. Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

Siirt Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Yüksek Lisans Program İlanı

T.C. SİİRT ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAM İLANI

Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsüne 2009?2010 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında aşağıda belirtilen Ana Bilim Dalına Yüksek Lisans öğrencisi alınacaktır.

ANABİLİM DALI Öğrenci Kontenjanı Açıklama (Müracaat Şartı)
Kimya Mühendisliği 3 Kimya Mühendisliği Anabilim Dalı Yüksek Lisans programına; Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği, Çevre Mühendisliği ve Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü lisans programından mezun olanlar başvurabilir.

Programlara başvurabilmek için:

1- Yüksek Lisans için ALES sayısal puanı en az 55 olmalıdır.

2- Yüksek Lisansa kabul için başarı notu; ALES puanının %50'i, Lisans Eğitim mezuniyeti puanının %35'i ve Bilim Mülakat sınavından alınan notun %15'sinin toplamından oluşur. Kontenjanlar en yüksek başarı notuna sahip adaylardan başlanarak doldurulur ve sonuçlar Fen Bilimleri Enstitüsü tarafından ilan edilir. Mülakat sınavına girmek zorunludur.

3- Lisans mezuniyet derecesi 100?lük sistemde en az 60.00 puan, 4?lük sistemde en az 2.29 olmalıdır.

BAŞVURACAK ADAYLARDAN İSTENECEK BELGELER

1- Lisansüstü Eğitim Başvuru Formu (Üniversitemizin Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü?nden alınacaktır.)

2- Lisans Diplomasının aslı, noter onaylı ya da mezun olduğu okul onaylı sureti.

3- Lisans Programlarında gördükleri derslerin not ortalamalarını gösteren belgelerin (Transkript) onaylı sureti (not ortalamaları harfli veya 100?lük sisteme göre gösteren belgelerin, mezun olunan fakülte veya öğrenci işleri tarafından onaylanmış olması gerekir).

4- Özgeçmiş

5- Bir adet fotoğraf

6- ALES belgesinin onaylı sureti

7- Bilim aşamasından başarılı olan adayların, Enstitüye kesin kayıtlarının yapılabilmesi için; Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavı (ÜDS) veya Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (KPDS)'den en az 40 puan veyaÜniversitelerarası Kurul tarafından kabul edilen bir sınavdan bu puana eşdeğer bir puan almış olmaları gerekir. Bilim aşamasında Bahar yarıyılında başarılı olduğu halde yabancı dil için geçerli başarı belgesini sunamayan adaylara, bu belgeyi sunmaları için takip eden dönemde, güz yarıyılında, bilim aşamasında başarılı olan adaylara da, aynı yılın takip eden dönemi içerisinde yapılan ÜDS veya eşdeğer sınav sonuçlarının Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından açıklanmasını müteakip on gün süre tanınır. Bu süreler içinde Enstitü Müdürlüğüne yabancı dil için geçerli başarı belgesini sunan adayların kesin kayıtları takip eden yarıyıl başında yapılır. Bu süreler içerisinde yabancı dil için geçerli başarı belgesini Enstitüye sunamayan adayların ise kesin kayıtları yapılmaz. Adaylar, Enstitüye kesin kayıt yaptırıncaya kadar hiçbir öğrencilik hakkından yararlanamazlar.

BAŞVURULAR

Başvurular, ilgili belgelerle birlikte Siirt Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü?ne 25/01/2010 tarihinden itibaren şahsen yapılacaktır. Posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

SON BAŞVURU TARİHİ : 05/02/2010 SAAT:17:00

MÜLAKAT TARİHİ: 12/02/2010 Saat:10.00

BAŞVURU SONUÇLARININ İLAN TARİHİ : 15/02/2010 (Başvuru sonuçları asil ve yedek şeklinde iki liste halinde ilan edilecektir.

KAYITLAR

Başvurular sonucunda kayıt hakkı kazanan asil listedeki adayların kesin kayıtları ile derse yazılımları, 15/02/2009 - 18/02/2010 tarihleri arasında Siirt Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü?ne aşağıda belirtilen belgelerle birlikte kayıt hakkı kazanan öğrenci tarafından bizzat yapılacaktır.

18/02/2010 tarihinde boş kontenjan kaldığı takdirde yedek listeden kesin kayıtlar başlayacaktır. Yedek listede bulunan adayların kesin kayıtları, 19/02/2010 tarihinde sona erecektir.

Aynı anda iki yüksek lisans programına kesin kayıt yaptırmak mümkün değildir.

Kesin Kayıt İçin İstenen Belgeler:

1- Diploma (onaylı)

2- Not durum belgesinin onaylı sureti.

3- ALES belgesinin onaylı sureti.

4- Erkek öğrenciler için askerlik durum belgesi (Askerlik şubesinden alınacak yeni tarihli belge)

5- 6 Adet 4,5x6 cm?lik vesikalık fotoğraf

6-Nüfus Cüzdan Sureti (T.C. Kimlik Numaralı)

BİLGİ İÇİN

Adres: Siirt Üniversitesi Fen Bilimler Enstitüsü

Siirt Üniversitesi Güreş Cad., Siirt

İrtibat Telefonu: 0 484 223 20 97 Dahili-1222