Mardin Artuklu Ünv. Yatay Geçiş Program İlanı

İlan Giriş : 29 Ocak 2010 15:31, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Mardin Artuklu Ünv. Yatay Geçiş Program İlanı

MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ?NDEN

?Yükseköğretim Kurumları Arasında Ön Lisans ve Lisans Düzeyinde Yatay Geçiş Esaslarına İlişkin Yönetmelik? hükümleri gereğince 2009-2010 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılında Üniversitemiz normal ve ikinci öğretim (İ.Ö.) programlarına yatay geçiş yoluyla kabul edilecek öğrencilerde aranılacak koşullar, gerekli belgeler, son başvuru tarihleri ve kontenjanlar aşağıda belirtilmiştir.

A-BAŞVURU KOŞULLARI

1) Yatay geçişler eşdeğer eğitim programları uygulayan Yükseköğretim Kurumları arasında yapılır.

2) Hazırlık sınıfı ile birinci sınıfın ilk yarıyılına yatay geçiş yapılamaz.

3) Ara sınıflara ve yarıyıllara geçiş için;

a) Ayrılacağı yükseköğretim kurumundaki bütün sınavları başarmış olması,

b) Gireceği sınıftan veya yarıyıldan önceki öğretim süresinde sağladığı genel not ortalamasının (gireceği sınıfa veya yarıyıla geçiş notu dâhil) en az % 60 veya eşdeğeri olması gereklidir.

Ancak kamu kurum ve kuruluşlarında asli ve sürekli kamu hizmetlerinde görevlendirilenlerin sürekli olarak bir başka yere atanmaları halinde bakmakla yükümlü oldukları 25 yaşını geçmemiş çocukları, eşdeğer eğitim-öğretim programının son sınıf veya son iki yarıyılı dışında her sınıf veya yarıyılına eğitim-öğretim yılının başlamasından itibaren en geç bir ay içinde bulundukları eğitim-öğretim programının puanı, gidecekleri programın en düşük puanından daha yüksek olmak şartı ile nakledilebilirler.

4) Yükseköğretim Kurumlarının son sınıfına veya son iki yarıyılı başına yapılacak geçiş için öğrencinin;

a) Ayrılacağı yükseköğretim kurumundaki bütün sınavlarını başarmış olması,

b) Son sınıf veya son iki yarıyıla kadar sağladığı genel not ortalamasının (son sınıfa veya son iki yarıyıla geçiş notu dâhil) en az % 65 veya eşdeğeri olması.

c) Son sınıfa veya son iki yarıyıla geçiş notunun en az % 70 veya eşdeğeri olması.

5) Not değerlendirme sistemleri 4?lü sistem olan Üniversitelerden yatay geçişle gelmek isteyen öğrencilerin not dönüşümleri, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının ?4?lü sistemden 100?lü sisteme not dönüşüm tablosundaki? verilere göre yapılacaktır. 4'lük Sistemin 100'lük Sistemde Eşdeğerliliği tablosuna http://www.yok.gov.tr/content/view/588/lang,tr_TR/ adresinden ulaşılabilir.

6) Normal örgün öğretim programından ikinci öğretim programına yatay geçiş yapılabilir. Ancak normal örgün öğretim programından ikinci öğretim programına geçiş yapacak öğrenciler, ikinci öğretim programı öğrencilerinin o yıl için ödeyecekleri miktar kadar ikinci öğretim öğrenim ücretini ödemek zorundadırlar.

7) Vakıf yükseköğretim Kurumlarından normal veya ikinci öğretim programlarına geçiş yapan öğrenciler, geçiş yaptıkları kurumun ikinci öğretim ücretini ödemek zorundadırlar.

8) Merkezi Açık Yükseköğretim ve Ekstern Yükseköğretimden yatay geçiş kabul edilmez.

B-BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

1) Başvurduğu programı (bölümü) belirten dilekçe.

2) ÖSYS Sonuç belgesinin onaylı internet çıktısı.

3) Disiplin cezası almadığına dair belge.

4) Not durum belgesi (Transkript), başvuruda bulunan öğrencinin ayrılacağı kurumdan alacağı, izlediği dersler ve bu derslerden aldığı notları gösteren belgenin aslı.

(Not belgesi yabancı dilde olanlar, bu belgenin onaylı Türkçesini de eklemeleri gerekmektedir. Ayrıca transkriptlerinde genel başarı not ortalaması hesaplanmamış olan öğrenciler, genel başarı not ortalamasını da hesaplatıp öğrenim gördükleri yükseköğretim kurumuna onaylatmak zorundadırlar.)

C-BAŞVURU TARİHLERİ VE YERİ

Başvurular, belgeler tamamlanmış olarak, Fakülte ve Yüksekokullarımıza 05.02.2010 tarihi mesai bitimine kadar şahsen yapılmak zorundadır.

Posta ile yapılan, eksik ve gecikmeli başvurular işleme konulmayacaktır.

Not: Üniversitemizde ders geçme notu 60 olduğundan, öğrenim gördükleri Üniversitelerinde 50-59 arası başarı notu ile geçmiş olan öğrenciler, bu puan aralığındaki dersleri yeniden almak zorundadırlar. Ancak, bu durumdaki öğrenciler, istemeleri halinde söz konusu derslerden laboratuar ve uygulama şeklinde olan dersler dışındaki derslere ders kaydını yapma koşulu ile ve en çok saat sınırı dâhilinde tekrar devam etmeden sadece sınavlara girebilirler.

MESLEK YÜKSEKOKULLARI 1.SINIF 2.Yarıyıl
MESLEK YÜKSEKOKULU
İnşaat Teknolojisi Programı 2
Elektrik Programı 2
Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı 2
Ağırlama Hizmetleri Programı 2
İşletme Yönetimi Programı 2
Elektrik Programı (İ.Ö.) 2
Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı (İ.Ö.) 2
Elektronik Teknolojisi Programı (İ.Ö.) 2
Makine Programı (İ.Ö.) 2
   
MİDYAT MESLEK YÜKSEKOKULU
Çocuk Gelişimi 2
Çocuk Gelişimi (İ.Ö.) 2
Elektrik Programı (İ.Ö.) 2
Bilgisayar Programcılığı (İ.Ö.) 2