İnönü Ünv. Y.Lisans ve Doktora Program İlanı

İlan Giriş : 13 Ocak 2010 14:02, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
İnönü Ünv. Y.Lisans ve Doktora Program İlanı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

Üniversitemiz, Sağlık ve Fen Bilimleri Enstitülerinin Anabilim Dallarına, 2009-2010 Eğitim-Öğretim yılı bahar yarıyılında, Yüksek Lisans ve Doktora Programları için öğrenci alınacaktır.

1-İSTENİLEN BELGELER

Yüksek Lisans için:

Lisans diplomasının aslı veya onaylı sureti.

Not transkriptinin aslı veya onaylı sureti (Mezuniyet not ortalamasının 60 (altmış)?dan az olmaması gerekmektedir. Lisans başarı not ortalamasının 100?lük sisteme göre karşılığını gösterir belgenin mezun olunan üniversitenin öğrenci işlerinden alınması, 100?lük sisteme göre karşılığını gösterir belgeyi mezun olunan üniversiteden alamayan aday öğrencilerin not ortalamaları, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 4?lük sistemdeki notların 100?lük sistemdeki karşılıkları tablosu esas alınacaktır.)

ALES sonuç belgesinin aslı veya onaylı sureti (ALES notu en az 55 puan olması gerekmektedir.)

KPDS veya ÜDS?den 40 (kırk) veya daha fazla puan aldığını gösterir belgenin aslı veya onaylı sureti.

Resmi Kurum onaylı nüfus cüzdanı sureti.

Askerlik durum belgesinin aslı (Erkek adaylar için).

2 adet vesikalık fotoğraf.

Dilekçe (Enstitü tarafından matbu olarak verilecektir).

Özgeçmiş.

Doktora için :

Yüksek lisans diplomasının aslı veya onaylı sureti.

Lisans diplomasının aslı veya onaylı sureti.

Lisans ve yüksek lisans not transkriptinin aslı veya onaylı sureti (Lisans mezuniyet not ortalamasının yüz tam not üzerinde en az 60 (Altmış)?dan az olmaması gerekmektedir. Lisans başarı not ortalamasının 100?lük sisteme göre karşılığını gösterir belgenin mezun olunan üniversitenin öğrenci işlerinden alınması, 100?lük sisteme göre karşılığını gösterir belgeyi mezun olunan üniversiteden alamayan aday öğrencilerin not ortalamaları, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 4?lük sistemdeki notların 100?lük sistemdeki karşılıkları tablosu esas alınacaktır.)

ALES veya TUS sonuç belgesinin aslı veya onaylı sureti (ALES notu en az 60, Tıpta Uzmanlık Sınavının temel tıp bilimleri puanının 0.7 ile, klinik tıp bilimleri puanının ise 0.3 ile çarpılarak toplanması ile elde edilen TUS temel tıp puanının en az 50 olması gerekmektedir.)

KPDS veya ÜDS?den 55 (ellibeş) veya daha fazla puan aldığını gösterir belgenin aslı veya onaylı sureti.

Resmi Kurum onaylı nüfus cüzdanı sureti.

Askerlik durum belgesinin aslı (Erkek adaylar için).

2 adet vesikalık fotoğraf.

Dilekçe ( Enstitü tarafından matbu olarak verilecektir).

Özgeçmiş.

2- MÜRACAAT TARİHİ VE YERİ :

-Adaylar başvurularını, Sağlık Bilimleri Enstitüsü için 04-11 Ocak 2010 tarihleri arasında, Fen Bilimleri Enstitüsü için 22-29 Ocak 2010 tarihleri arasında, istenilen belgeler ile birlikte Enstitü Müdürlüklerine şahsen yapacaklardır. Posta ile başvuru kabul edilmeyecektir.

- Kazanan adayların kesin kayıt tarihleri ile ilgili bilgi, Enstitüde veya Üniversitemiz WEB sayfasında ilan edilecektir. Ayrıca adaylara bir tebligat yapılmayacaktır.

3- DEĞERLENDİRME

Yüksek Lisans: Sayısal ALES puanının %60?ı + Lisans not ortalamasının %10?u + KPDS veya ÜDS puanının %30?u alınarak toplamına göre adaylar sıralanır, Spor ile ilgili alanlarda yüksek lisans programına başvuran adayların, kendi dallarındaki başarı değerlendirilmesinde ALES puanının %60?ı yabancı dil puanının % 10?u, lisans not ortalamasının %10?u ile mülakat notunun % 20?sinin toplamına göre adaylar sıralanır. Eşitlik durumunda ALES + yabancı dil puanı toplamı yüksek olanlara öncelik verilir.

Doktora : ALES veya Tıp Fakültesi Mezunları için TUS puanının %60?ı + Hazırlık sınıfı hariç en az 5 yıllık lisans mezunları için ise lisans not ortalamasının, yüksek lisans mezunları için lisans not ortalaması ile yüksek lisans not ortalaması toplamının yarısının % 10?u + KPDS veya ÜDS puanının %30?u = 60 olması koşulu ile adaylar sıralanır. Eşitlik durumunda ALES+Yabancı Dil puanı yüksek olanlara öncelik verilir.

Spor ile ilgili alanlarda doktora programına başvuran adayların, kendi dallarındaki başarı değerlendirilmesinde sayısal ALES veya eşdeğeri puanın %40'ı, yabancı dil puanının %30'u, lisans notu (60 dan az olmamak koşulu ile) ortalaması ile yüksek lisans not ortalaması toplamının yarısının %10'u ve mülakat notunun %20?sinin toplamına göre yapılır. Eşitlik durumunda yabancı dil puanları yüksek olana öncelik verilir.

Doktora programlarına başvurabilecek adaylardan tıp fakülteleri mezunlarının; mezuniyet not ortalamasının tam notun en az % 60?ı olması; tıpta uzmanlık sınavı temel tıp bilimleri puanının 0.7 ile, klinik tıp bilimleri puanının ise 0.3 ile çarpılarak toplanması ile elde edilen TUS temel tıp puanının en az 50 olması veya en az 60 sayısal ALES puanına sahip olmaları ve ayrıca KPDS veya ÜDS puanlarının en az 55 olması veya Üniversitelerarası Kurul tarafından eşdeğerliği kabul edilen uluslar arası yabancı dil sınavları için belirtilen standart puana sahip olmaları gerekir.

NOT: Beden Eğitimi ve Spor Anabilim Dalı mülakat sınavı tarihi 14 Ocak 2010 tarihinde saat 08:30 da Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunda yapılacaktır.

Anabilim Dalı Programı Puan Türü ALES
Yüksek Lisans Doktora
Fizyoloji 3 3 Sayısal
Anatomi 2 2 Sayısal
Analitik Kimya 2 - Sayısal
Farmasötik Botanik 1 - Sayısal
Farmakoloji 2 - Sayısal
Beden Eğitimi ve Spor 5 3 Sayısal

LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ÖĞRENCİ KABUL ÖNKOŞULLARI

Fizyoloji Anabilim Dalı

Yüksek Lisans: Tıp Fakültesi Tıbbi Biyolojik Bilimler Bölümü, Eczacılık Fakültesi, Fen Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi veya Doğa Bilimleri Fakültesi Biyoloji, Fizik, Kimya, Biyokimya, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Moleküler Biyoloji ve Biyoteknoloji Bölümü mezunları kabul edilir.

Doktora: Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Veteriner Fakültesi mezunları ile Tıp Fizyoloji Yüksek Lisans mezunları kabul edilir.

Anatomi Anabilim Dalı

Yüksek Lisans: Biyoloji veya Sağlık Bilimleri ile ilgili dalların lisans mezunları kabul edilir.

Doktora: Tıp Fakültesi, Veteriner Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ile Anatomi ve Embriyoloji-Histoloji yüksek lisans mezunları kabul edilir.

Analitik Kimya Anabilim Dalı (Eczacılık Fak.)

Yüksek Lisans: Eczacılık Fakültesi ve Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü ile Kimya Mühendisliği lisans mezunları kabul edilir.

Farmasötik Botanik(Eczacılık Fak.)

Yüksek Lisans: Eczacılık Fakültesi ve Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü mezunları kabul edilir.

Farmakoloji Anabilim Dalı (Eczacılık Fak.)

Yüksek Lisans: Eczacılık Fakültesi mezunları kabul edilir

Beden Eğitimi ve Spor

Yüksek Lisans: Yurtiçindeki en az dört yıllık veya Yükseköğretim Kurulunca eşdeğerliği kabul edilen yurtdışındaki fakülte veya yüksekokullardan; Eğitim Fakültelerinin Beden Eğitimi ve Spor Bölümü, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü, Beslenme ve Diyetetik Bölümü, Spor Akademisi ile Tıp Fakültesi mezunları kabul edilir.

Doktora: Beden Eğitimi ve Spor yüksek lisans mezunları kabul edilir. Alanı dışından gelen

öğrenciler bilimsel hazırlık programına alınacaklardır.

FEN BİLİMLERİ ENSTİYÜSÜ

Anabilim Dalı Yüksek Lisans Doktora Puan Türü (ALES)
Biyoloji     Sayısal
Genel Biyoloji - 1 Sayısal
Botanik - 1 Sayısal
Moleküler Biyoloji 1 1 Sayısal
Zooloji 1 - Sayısal
Fizik - 1 Sayısal
Kimya 8 4 Sayısal
Matematik 2   Sayısal
Kimya Mühendisliği 13 5 Sayısal
Gıda Mühendisliği 5 - Sayısal
Elektrik-Elektronik Müh. 3 4 Sayısal
Makina Mühendisliği 3 1 Sayısal
Maden Mühendisliği 9 7 Sayısal

ÖZEL ŞARTLAR

1. Biyoloji Anabilim Dalı için ilan edilen kontenjanlara başvuracak adayların Biyoloji Bölümü, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü yada Biyololoji Öğretmenliği programı mezunu olmaları şartı aranacaktır. Ayrıca Moleküler Biyoloji Bilim Dalı için ilan edilen doktora kontenjanı 2547 Sayılı Kanunun 35. maddesi kapsamında doktora eğitimini yapmak üzere Üniversitemize görevlendirilmiş Araştırma Görevlisi kadrosunda olması şartı aranacaktır.

2. Elektrik-Elektronik Mühendisliği Anabilim Dalı yüksek lisans programına başvuracak adayların Elektrik-Elektronik Mühendisliği mezunu olmaları ve doktora programına başvuracak adayların ise lisans ve yüksek lisanslarını Elektrik-Elektronik Mühendisliği Anabilim Dalında yapmış olmaları şartı aranacaktır.

3. Matematik Anabilim Dalı yüksek lisans programına başvuracak adayların Fen-Edebiyat Fakültesi lisans diplomasına sahip olmaları şartı aranacaktır.

4. Makina Mühendisliği Anabilim Dalı doktora programı Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü ile ortak doktora programı olup, Mekanik bilim dalında yüksek lisans yapmış olmak şartı aranacaktır.

5. Maden Mühendisliği doktora programına başvuracak adayların Maden Mühendisliği lisans diplomasına sahip olmaları şartı aranacaktır.

6. Özel şart konmayan Anabilim Dalları için branş dışından başvurular olması halinde ilgili Anabilim Dalı Başkanlığının değerlendirmesi sonucu Enstitü Yönetim Kurulu tarafından karara bağlanacaktır.