Edirne belediyesi itfaiye eri alım ilanı

İlan Giriş : 30 Kasım 2009 01:55, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Edirne belediyesi itfaiye eri alım ilanı

EDİRNE BELEDİYE BAŞKANLIĞINA İLK DEFA ATANACAK

İTFAİYE ERİ ALIMI İLANI

İLAN:

Edirne Belediye Başkanlığı bünyesinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu Kapsamında istihdam edilmek üzere; 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 nci maddesinin (A) fıkrasındaki şartları ve 21 Ekim 2006 tarih ve 26326 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Belediye İtfaiye Yönetmeliğinin 15 nci maddesindeki İtfaiye Erliğine atanma şartları ve aşağıdaki belirtilen şartları taşımak koşulu ile 17 adet İtfaiye Eri Kadrosuna 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak çalıştırılmak üzere personel alınacaktır.

ALIM YAPILACAK BOŞ KADROLAR:

Sınıfı Unvanı Derecesi Adedi Cinsiyeti Eğitim Durumu TABAN PUAN
GİH İtfaiye Eri 11 9 E/K Lise ve Dengi Okul Mezunu KPSSP94 (65)
GİH İtfaiye Eri 10 4 E/K Lise ve Dengi Okul Mezunu KPSSP94 (65)
GİH İtfaiye Eri 10 4 E/K 2 Yıllık Yüksekokul Mezunu KPSSP93 (65)
    TOPLAM 17      

B ?İTFAİYE ERLİĞİNE BAŞVURU ŞARTLARI :

1 - Türk Vatandaşı olmak.

2 ? Belediyede yapılacak sözlü mülakat sınavının yapıldığı tarihi itibari ile 30 yaşını doldurmamış olmak.(04/01/1980 veya daha sonraki tarihlerde doğmuş olanlar başvurabilecektir.)

3 ? Askerlikle ilişiği olmamak. ( Askerlik hizmetini yapmış, tecilli veya muaf olmak)

4 - Tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayaklı olmak kaydıyla erkeklerde en az 1,67 m, kadınlarda en az 1.60 m boyunda olmak ve boyun 1 m den fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kg dan fazla fark olmamak.

5 - Sağlık açısından kapalı mekan, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydıyla İtfaiye Teşkilatının çalışma şartlarına uygun olmak.

6 ? Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan 2008 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavlarına (KPSS) girmiş ve sınavdan önlisans mezunları için KPSS P93 ten (65) ve lise mezunu adaylar için KPSS P94 ten (65) ve üzeri puan almış olmak

7 ? Kalıcı bulaşıcı bir hastalığı olmamak, görevini düzenli bir şekilde yapmaya engel olacak bedence ve akılca bir sakatlığı bulunmamak.

8 ? Kamu haklarından mahrum bulunmamak

9 ? Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı 1 yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına yada affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkum olmamak.

BAŞVURU SÜRESİ VE YERİ:

Başvurular 16.12.2009 günü saat 09.00 da başlayıp 18.12.2009 günü saat 17.00 da sona erecektir. Başvurular Edirne Belediye Başkanlığı İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğüne Mimarsinan Caddesi Babademirtaş Mahallesi No:1 Merkez EDİRNE adresine şahsen yapılacak olup posta ve internet üzerinden yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.

BAŞVURU SIRASINDA İSTENİLECEK BELGELER:

Edirne Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünden alınacak başvuru formu (Boş başvuru formu örneği kurumdan temin edilecek veya www.edirne.bel.tr adresinden indirilecektir.) aday tarafından eksiksiz ve okunaklı şekilde tükenmez kalem ile doldurulmak suretiyle (1 adet fotoğraf yapıştırılacaktır.) ve Belediyemizin aynı adreste bulunan Veteriner İşleri Müdürlüğüne bağlı Sağlık İşleri Birimine başvurmak suretiyle boy ve kilo tespiti yaptırarak aşağıdaki belgeler eklenecektir.

1 ? 2008 yılı KPSS Sonuç Belgesi Fotokopisi (Aslı ibraz edilecektir)

2 ? Nüfus Cüzdan Fotokopisi (T C Vatandaşlık No su olan)

3 ? Öğrenim durumlarını gösterir belgenin Fotokopisi (Aslı ibraz edilecektir)

4 ? Son üç ay içinde çekilmiş 1 adet vesikalık fotoğraf.

5 ? Cumhuriyet Başsavcılığı Adli Sicil Belgesi(Son bir ay içinde alınmış)

6 - Görevini devamlı yapmaya engel bir durumu olmadığına dair yazılı Beyanı

7 ?Askerlik durum belgesi.(Erkek adaylar için)

SINAVA GİRİŞ BELGESİ:

Belediyemize başvuran adayların KPSS başarı puanlarına göre sıralanarak en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere atama yapılacak 17 adet İtfaiye Eri boş kadrosunun 3 katı ve 51 adet aday sınava çağrılacak olup sınava çağrılacak İtfaiye Eri adaylarının listesi Başkanlığımız internet sitesinde (www.edirne.bel.tr) yayınlanacaktır. Sınava çağrılan adaylar için sınava giriş belgesi düzenlenecektir. Sınava giriş belgeleri 28.12.2009 ile 29.12.2009 tarihleri arasında Edirne Belediye Başkanlığı İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünden alınacaktır.

Adaylar sınavda sınava giriş belgesi ile nüfus cüzdanını yanında bulunduracaklardır.

Sınava katılmaya hak kazanamayan müracaat sahiplerine herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır.

SINAV YERİ VE SAATİ:

Adaylar için; Edirne Belediye Başkanlığı Meclis Salonunda 04-05.01.2010 tarihlerinde (2 gün) saat 9.30 da sözlü sınav mülakat şeklinde yapılacaktır.

Ayrıca 06.01.2010 günü saat 09.30 da Belediyemiz İtfaiye Müdürlüğü binasında dayanıklılık testi yapılacaktır.

SÖZLÜ SINAV KONULARI (MÜLAKAT):

1 - Türkiye Cumhuriyeti Anayasası

2 ? Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi

3 ? 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu

4 ? Mahalli İdarelerle İlgili Temel Mevzuat

DEĞERLENDİRME:

İtfaiye Eri için; Sınav Komisyonunca yapılacak olan sözlü sınavda değerlendirme 100 tam puan üzerinden yapılacaktır. Sözlü sınavda başarılı olabilmek için 100 üzerinden en az 70 puan almak gerekir. Sözlü sınavdan 70 puanın altında alan adaylar başarısız sayılacaktır. Başarı notu sözlü sınavda alınan nottur. Sözlü Sınav Komisyonu sınav sonuçlarını sözlü sınavda en yüksek not alandan başlayarak sıralandırmak suretiyle atama yapılacak sayı kadar asil ve yarısı kadar yedek üye sıralandırmak suretiyle ilan edilecektir. Asil adaylardan göreve başlamayanların yerine sırasıyla yedek adaylardan atama yapılacaktır.

Sınav sonuçları (www.edirne.bel.tr) adresinden duyurulacak ve kazanan adaylara yazılı olarak bildirilecektir.

Süresi içinde yapılmayan ve internet ortamında yapılan müracaatlar geçersizdir.

İlanen duyurulur.

Hamdi SEDEFÇİ

Edirne Belediye Başkanı