YSK, çalışan memurlar arasından naklen 2 daire başkanı alacak

İlan Giriş : 23 Kasım 2009 11:26, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
YSK, çalışan memurlar arasından naklen 2 daire başkanı alacak

Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığından:

DUYURU

Yüksek Seçim Kurulu Merkez Kadrosunda boş bulunan bir adet İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı kadrosuna Kurum içerisinden veya Kurum dışından naklen ve bir adet Bilgi İşlem Merkezi Müdürlüğü kadrosuna Kurum dışından naklen personel atanacaktır.

1) Birinci Derece İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı kadrosuna atanmak için adaylarda aranılan müracaat koşulları;

a) Hukuk, siyasal, kamu yönetimi, istatistik, istatistik-bilgisayar, matematik, işletme, iktisat, ekonomi, muhasebe ve maliye alanında lisans düzeyinde yüksek öğrenim görmüş olmak,

b) Kamu kurum ve kuruluşlarında en az on (10) yıl çalışmış ve yöneticilik niteliklerine sahip olmak,

c) Son üç yıl sicil notu ortalaması 76 puandan az olmamak,

d) Kazanılmış hak aylık derecesi bakımından 1-4 ncü derecelerde bulunmak,

e) Kurumundan muvafakat edildiğine dair belge almış olmak, (Naklen atanmak isteyenler için)

f) 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkındaki Kanunun 31. maddesi gereğince ?evvelce herhangi bir siyasi partiye üye, herhangi bir seçimde siyasi parti listesinden aday olmamış? bulunmak. ( Adaylardan bu durumu belirtir dilekçe alınacaktır).

g) 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 125 nci maddesinin (C) ve (D) bendine göre disiplin cezası almamış olmak, ( Naklen atanacaklardan görev yaptığı Kurumdan buna ilişkin belge aranılacaktır.)

2) Birinci Derece Bilgi İşlem Merkezi Müdürlüğü kadrosuna atanmak için adaylarda aranılan müracaat koşulları

a) En az dört yıllık fakülte veya yüksek okul mezunu olmak,

b) Kamu kurum ve kuruluşlarında en az on (10) yıl çalışmış olmak,

c) Bu sürenin son beş yılını Bilgi İşlem Müdürlükleri bünyesinde çalışmış olmak,

d) Müracaat edenlerin halen Bilgi İşlem Merkez Müdürlüğü veya eşdeğer bir kadroda çalışıyor veya daha önce çalışmış olması,

e) Son üç yıl sicil notu ortalaması 76 puandan az olmamak,

f) Kazanılmış hak aylık derecesi bakımından 1-4 ncü derecelerde bulunmak,

g) Kurumundan muvafakat edildiğine dair belge almış olmak,

h) 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 125 nci maddesinin (C) ve (D) bendine göre disiplin cezası almamış olmak. (Görev yaptığı Kurumdan buna ilişkin belge aranılacaktır.)

i) 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkındaki Kanunun 31. maddesi gereğince ?evvelce herhangi bir siyasi partiye üye, herhangi bir seçimde siyasi parti listesinden aday olmamış? bulunmak. ( Adaylardan bu durumu belirtir dilekçe alınacaktır).

İsteklilerin, belirtilen koşulları taşıdıklarını gösteren belgelerle birlikte bu ilanın yayım

tarihinden itibaren on beş (15) günlük sürenin bittiği günün akşamı saat 17.00?ye kadar (ilanın son gününün resmi tatil veya hafta sonuna denk gelmesi durumunda, takip eden ilk mesai günü müracaatların son günü kabul edilecektir.) Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığına şahsen başvurmaları gerekmektedir.

Bu kadrolar için yapılacak başvurular, Yüksek Seçim Kurulu Üyeleri arasından oluşturulan üç kişilik komisyon tarafından değerlendirilip, sonuç Yüksek Seçim Kuruluna sunulacaktır. Yüksek Seçim Kurulu da tercihini kullanarak atama konusundaki kararını verecek ve ataması uygun görülen adaylara durum bildirilecektir.

İlgililere duyurulur.