Manisa Kayalıoğlu Belediyesi İtfaiye Eri Alım İlanı

İlan Giriş : 17 Kasım 2009 15:09, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Manisa Kayalıoğlu Belediyesi İtfaiye Eri Alım İlanı

MANİSA İLİ AKHİSAR İLÇESİ KAYALIOĞLU BELEDİYE BAŞKANLIĞINA İLK DEFA ATANACAK İTFAİYE ERİ MEMUR ALIMI

Kayalıoğlu Belediye Başkanlığı Bünyesinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu Kapsamında istihdam edilmek üzere Belediye İtfaiye Yönetmeliği ile 21.10.2006 tarih ve 26326 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Belediye İtfaiye Yönetmeliğinin 15,16 ve 17 maddeleri ile 11.04.2007 Tarih ve 26490 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Belediye İtfaiye Yönetmeliğinde Değişiklik yapılmasına dair yönetmelikte belirtilen hükümler çerçevesinde Başkanlığımızda münhal bulunan aşağıda sınıfı, unvanı, derecesi, adedi, (KPSS) taban puanı türü belirtilen İtfaiye Eri Kadrolarına; personel alımı yapılacaktır.

ATAMA YAPILACAK KADROLAR İLE ARANILAN NİTELİKLER

Sınıfı Unvanı Kadro-Derecesi Alım yapılacak Miktar Öğrenim Durumu Cinsiyeti KPSS Taban Puanı
G.İ. H İtfaiye Eri 11 1 Lise ve Dengi Okul Mezunu E/K 70

BAŞVURU ŞARTLARI :

1) Türk vatandaşı olmak.

2) Kamu haklarından mahrum bulunmamak.

3) Ağır hapis veya 1 yıldan fazla hapis cezası ile yüz kızartıcı bir suç ile hüküm giymemiş olmak

4) İtfaiye Eri alım sınavının yapılacağı tarih İtibari ile 30 yaşını doldurmamış olmak,

5) İtfaiye yönetmeliğinin 15. maddesinin (c) fıkrasında belirtilen ?Tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67 metre,bayanlarda 1.60 m boyunda olmak ve boyun 1 m den fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kg. dan fazla fark olmamak? şartlarına uygun olmak. Boy ve kilo ölçümü müracaat sırasında Belediyemiz görevlileri tarafından yapılacaktır. Boy ve kilosu uygun olmayan adayların müracaat evrakı kabul edilmeyecektir.

6) Sağlık açısından Kapalı mekân, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydıyla İtfaiye Teşkilatının Çalışma şartlarına uygun olmak.

7) Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan 2008 yılı (KPSS) Kamu Personeli Seçme Sınavlarına girmiş ve belirtilen puan türleri itibari ile 100 tam puan üzerinden adaylarda KPSS94 türünde en az 70 puan ve üzeri almış olmak,

8) KPSS başarı puanlarına göre sıralanarak en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere atama yapılacak boş kadro sayısının 3 katı oranında aday sınava çağrılacak olup, sınava çağrılacak olan adayların listesi, Belediyemiz ilan tahtasında yayınlanacaktır.

9) Alınacak olan kadrolar için yukarıdaki kadro karşılığındaki öğrenimlerden sınav tarihi itibariyle mezun olmak.

10) Kalıcı bulaşıcı hastalığı olmamak, görevlerini düzenli bir biçimde yapmaya engel olacak bedence ve akılca bir sakatlıkları bulunmamak.

11) Erkek adaylar için Askerlikle ilişiği bulunmamak; muaf veya tecilli olmak.

12) Herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunda 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi görevlerde daha önce çalışmış veya halen çalışıyor olmamak,

13) Daha önce çalıştığı kamu kurum ve kuruluşundan disiplinsizlik nedeniyle çıkarılmış olmamak

BAŞVURU YERİ VE ŞEKLİ :

Adaylar 25/11/2009 tarihinde mesai saatleri içinde istenilen belgelerle birlikte, Kayalıoğlu Belediye Başkanlığı Yazı İşlerine şahsen başvuracaklardır. Posta ve Internet üzerinden yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir

BAŞVURU SIRASINDA İSTENECEK BELGELER :

Kayalıoğlu Belediyesi Yazı İşlerinden alınacak başvuru formu aday tarafından eksiksiz ve okunaklı şekilde tükenmez kalemle doldurulmak suretiyle aşağıdaki belgeler eklenecektir.

1. KPSS sonuç belgesi aslı veya tasdikli sureti,

2. T.C. Kimlik numarası mevcut Nüfus Cüzdanı aslı veya tasdikli sureti,

3. Son altı ay içerisinde çekilmiş 2 adet renkli 4,5 x 6 boyutunda vesikalık fotoğraf, (Fotoğrafın 1 tanesi Başvuru formuna yapıştırılacaktır.)

4. Diploma veya çıkış belgesi aslı veya Noter onaylı sureti,

5. Askerlikle ilişiği olmadığına dair askerlik şubesinden alacağı belgenin aslı ya da tasdikli sureti

6. Cumhuriyet Savcılığı Adli Sicil Belgesi (Son 1 (Bir) ay içinde alınmış.),

7. Boy kilo Tespit formu (Boy ve kilo tespit formunun boşu Belediyemizden temin edilecektir.) (Kayalıoğlu Sağlık Ocağı onaylı).

8) Sağlık Raporu (Kayalıoğlu Sağlık Ocağı onaylı)

SINAVA GİRİŞ BELGELERİ :

Belediyemize başvuran adayların KPSS başarı puanlarına göre sıralanarak en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere atama yapılanacak 1 adet İtfaiye eri kadrosunun 3 katı aday sınava çağrılacak olup, sınava çağrılacak İtfaiye Eri adaylarının listesi Belediyemiz ilan tahtasında yayınlanacaktır. Sınava çağrılan adaylar için sınav giriş belgesi düzenlenecektir. Sınav giriş belgeleri 03.12.2009 günü 09:00?dan 16:00?a kadar (sınavdan 1 gün önce) Kayalıoğlu Belediyesi Hizmet Binası Yazı İşlerinden alınacaktır.

Adaylar sınavda sınava giriş ile nüfus cüzdanını yanında bulunduracaklardır. Sınava katılmaya hak kazanamayan müracaat sahiplerine herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır.

SINAV YERİ VE SAATİ :

Başvuran İtfaiye Eri adayları için sınav 04.12.2009 tarihinde saat 10.00?da Kayalıoğlu Belediyesi Meclis odasında sözlü sınav olarak yapılacaktır.

SINAV KONUSU (MÜLAKAT)

Sözlü Sınav Konuları;

a) Türkiye Cumhuriyeti Anayasası,

b) Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi,

c) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu,

d) Mahalli İdarelerle İlgili Temel Mevzuat,

e) Mesleki bilgi ve becerilerine yönelik sorular

f) Genel Kültür

g) Mesleki bilgi ve becerilerine yönelik sorular ve uygulamalar.

DEĞERLENDİRME :

Başvurular sırasında en yüksek KPSS puana sahip adaydan başlamak üzere, ilan edilen kadro sayısının 3 katı aday belirlenerek sözlü sınava çağrılır.

Sözlü sınav yukarıdaki sınav konuları üzerinde yapılacaktır. Hizmetin gerektirdiği duruma göre sportif dayanıklılık gibi görevin gerektirdiği özellikleri ölçecek uygulamalı sınav kurulunun gerekli görmesi halinde yapılacaktır. Bu Durumda adayların yanlarında Eşofman ve spor ayakkabısı da getirmeleri gerekmektedir.

Sözlü sınavda başarılı olabilmek için; 100 üzerinden en az 70 puan almış olmak gerekmektedir. Sözlü sınava çağırılan adaylar arasında 70 puanı geçen olmadığı takdirde sınav iptal eldir.

Sınav Başarı puanı, sözlü mülakat sınavında alınan notun %50?si ile KPSS notunun %50?si alınacaktır.

Yüksek puandan başlamak üzere; kadro sayısı kadar ASİL, kadro sayısının yarısı kadar YEDEK üye belirlenecektir.

Sınavı kazananlar yazılı olarak bildirilecektir.

Atama yapılanlardan göreve başlamayanların yerine yedek adaylar arasından başarı sırasına göre atama yapılacaktır.