Manisa Sart Belediyesi İtfaiye Eri alım İlanı

İlan Giriş : 03 Kasım 2009 13:36, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Manisa Sart Belediyesi İtfaiye Eri alım İlanı

T.C. MANİSA İLİ SALİHLİ İLÇESİ SART BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN İTFAİYE ERİ ALIM İLANI

Manisa İli Salihli İlçesi Sart Belediye Başkanlığı bünyesinde 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında istihdam edilmek üzere, 21.10.2006 tarih ve 26326 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Belediye İtfaiye Yönetmeliği ile 11.04.2007 tarih ve 26490 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Belediye İtfaiye Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) fıkrasında yer alan şartları taşımak koşulu ile, Belediyemizde boş bulunan aşağıda Sınıfı, Unvan, Derece ve Sayısı belirtilen İtfaiye Eri kadrosuna personel alımı yapılacaktır.

ATAMA YAPILACAK KADROLAR:

SINIFI ÜNVANI DERECESİ ADEDİ CİNSİYETİ ÖĞRENİM DURUMU
G.İ.H. İtfaiye Eri 11 2 E / K 4 Yıllık Eğitim Veren Fakültelerin İşletme Bölümü Mezun Olmak.

B . BAŞVURUDA BULUNACAK ADAYLARDA ARANACAK GENEL ŞARTLAR :

1) Türk vatandaşı olmak.

2) 657 Sayılı Kanunun 48nci maddesinin (A) fıkrasındaki belirtilen genel şartları taşıması

3) Sınavın yapıldığı tarihte 30 yaşını doldurmamış olmak,

4) Erkek adaylar için Askerlik görevini yapmış, tecilli veya muaf olmak.

5) Kamu haklarından mahrum bulunmamak.

6) Ağır hapis veya 1 yıldan fazla hapis cezası ile yüz kızartıcı bir suçtan hüküm giymemiş olmak.

7) Adayların öncelikle KPSS 2008 sınavlarına girmiş, KPSSP3?ten 55 ve üzeri puan almış olmaları şarttır.

8) KPSS başarı puanlarına göre sıralanarak en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere atama yapılacak boş kadro sayısının 3 katı oranında aday sınava çağrılacak olup, sınava çağrılacak adaylarının listesi belediye ilan tahtasında yayınlanacaktır.

9) İtfaiye Eri için tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67 m, kadınlarda en az 1.60 m boyunda olmak ve boyun 1 m den fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kg. dan fazla fark olmamak,

10) Kalıcı bulaşıcı hastalığı olmamak, görevlerini düzenli bir biçimde yapmaya engel olacak bedence ve akılca bir sakatlıkları bulunmamak

11) Herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunda 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi görevlerde daha önce çalışmış veya halen çalışıyor olmamak,

12) Sağlık açısından kapalı mekan, dar alan ve yükseklik fobisi olmamak kaydıyla İtfaiye teşkilatında çalışmaya uygun olmak.

C . BAŞVURU ESNASINDA ADAYLARDAN İSTENİLEN BELGELER :

Sart Belediyesi Yazı İşlerinden alınacak başvuru formu aday tarafından eksiksiz ve okunaklı şekilde tükenmez kalemle doldurulmak suretiyle aşağıdaki belgeler eklenecektir.

1. 2008 KPSS sonuç belgesi Aslı veya noter tasdikli sureti,

2. T.C. Kimlik numarası mevcut Nüfus Cüzdanı sureti ,

3. Son altı ay içerisinde çekilmiş 6 adet renkli 4,5 x 6 boyutunda vesikalık fotoğraf,

4. Diploma veya çıkış belgesi aslı veya tasdikli sureti.

5. Cumhuriyet Savcılığı Adli Sicil Belgesi (Son 1 (Bir) ay içinde alınmış.)

6. Askerlik durum belgesi aslı veya tasdikli sureti.

7- İkametgah senedi.

8- Sağlık açısından kapalı mekan, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydıyla itfaiye

teşkilatının çalışma şartlarına uygun olmak. Tam teşekküllü Devlet Hastanesinden ?İtfaiye eri olmasında sakınca yoktur.? ibareli sağlık raporu.

9-Boy-kilo tespit belgesi ( Sart Sağlık Ocağından onaylattırılacaktır.)

D . BAŞVURU YERİ, TARİH VE SAATİ :

1. Adaylar 05/11/2009 Perşembe günü, saat 09.00 ile saat 16.30 arası istenilen belgelerle birlikte, Sart Belediye Başkanlığı Yazı İşleri Müdürlüğüne şahsen başvuracaklardır.

2. Son başvuru tarihi 05/11/2009 saat 09:00?da başlayıp Aynı gün saat 16.30'de sona erecektir. Bu tarihten sonra yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

3. Sınava katılabilme şartlarını taşıyan adaylara Yazı İşleri Müdürlüğünce sınav giriş belgesi (aday kimlik kartı) verilecektir. İdaremiz, başvuru yapan adayları KPSS başarı puanlarına göre sıralayarak en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere, atama yapılacak boş kadro sayısının üç katı oranında adayı sınava çağıracaktır. Sınava katılma hakkını elde edemeyen müracaat sahiplerine herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır. Posta ve İnternet üzerinden yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.

E . SINAV YERİ , ZAMANI ve KONULARI :

Sınavlar sözlü olarak yapılacaktır. Sözlü sınav tarihi 12 Kasım 2009 Perşembe günü saat 10: 00?da Belediye Başkanlık Odasında yapılacaktır.

Sözlü Sınav Konuları;

1- Türkiye Cumhuriyeti Anayasası

2- Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi

3- 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu

4- Mahalli İdarelerle İlgili Temel Mevzuat

5- Mesleki bilgi ve becerilerine yönelik sorular ve uygulamalar,

6- Genel Kültür

F . SINAV ŞEKLİ, DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ ve İLANI :

1. Sözlü sınav duyurulmuş olan yer ve saatte başlar ve geç gelenler sınava alınmazlar.

2. Sözlü sınav yukarıdaki sınav konuları üzerinde yapılacaktır. Hizmetin gerektirdiği duruma göre sportif dayanıklılık gibi görevin gerektirdiği özellikleri ölçecek uygulamalı sınav şeklinde de yapılacaktır.

3. Sınava giren adaylar yanlarında sınav giriş belgesi (aday kimlik kartı)ile birlikte resmi makamlarca verilmiş geçerli bir kimlik belgesi bulundurmak zorunda olup, istendiğinde bunları sınav görevlilerine ibraz etmekle yükümlüdürler. Her aday, sınav giriş belgesi (aday kimlik kartı) kontrol edilmek suretiyle sınava alınır.

4. Sözlü sınavda değerlendirme, 100 tam puan üzerinden yapılır. Sözlü Sınavda en az 70 puan almak şarttır.

5. Kurum sınav başarı puanı, sözlü sınav türünden sonucu esas alınarak belirlenir.

6. İtfaiye Eri girişe esas teşkil edecek sınav sonucu, kurum sınavı başarı puanının %50?si ile KPSS puanının %50?si alınmak suretiyle belirlenir.

7. Sınav sonuçları, başarı sırasına göre belediye ilan tahtasında ilan edilir ve kazananlara yazılı olarak bildirilir.

8. Ataması yapılanlardan göreve başlamayanların yerine yedek adaylar arasından başarı sırasına göre atama yapılır.

9. Sınav komisyonu sınavı iptal edebilir ve durum sınava girecek adaylara bildirilir. Başvuru ve işlemler sırasında gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu veya herhangi bir şekilde gerçeği sakladığı tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılır ve bunların atamaları yapılmaz. Durumları tespit edilenlerin atamaları yapılmış olsa dahi atamaları iptal edilir. Bu kişiler hiçbir hak talep edemezler ve haklarında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulur.

İlan olunur.