İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Uşak Ağaçbeyli belediyesi itfaiyeci alım ilanı

İlan Giriş : 08 Ekim 2009 06:23, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Uşak Ağaçbeyli belediyesi itfaiyeci alım ilanı

T.C. UŞAK İLİ SİVASLI İLÇESİ AĞAÇBEYLİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI?NDAN

İTFAİYE ERİ ALIM İLANI

Ağaçbeyli Belediye Başkanlığı bünyesinde 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında istihdam edilmek üzere, 21.10.2006 tarih ve 26326 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Belediye İtfaiye Yönetmeliğinin 15, 16 ve 17. maddeleri ile 11.04.2007 tarih ve 26490 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Belediye İtfaiye Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelikte belirtilen hükümler çerçevesinde 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48? inci maddesinde yer alan şartlarını taşımak koşulu ile, Belediyemizde boş bulunan aşağıda sınıfı, unvanı, derecesi, adedi, KPSS taban puanı türü belirtilen İtfaiye Eri kadrosuna, personel alımı yapılacaktır.

ALIM YAPILACAK BOŞ KADROLAR

SINIFI ÜNVANI DERECESİ ADEDİ CİNSİYET EĞİTİM DURUMU
G.İ.H İtfaiye Eri 11 1 E / K Lise ve Dengi Okul Mezunu olmak

Toplam: 1 adet İtfaiye Eri

BAŞVURU ŞARTLARI:

1. Türk Vatandaşı olmak.

2. Kamu Haklarından mahrum bulunmamak.

3. 657 Sayılı Kanunun 48nci maddesindeki genel şartları taşımak.

4. Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini saklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

5. Sınav tarihi itibarı ile 30 ( otuz ) yaşını doldurmamış olmak.

6. Erkek adaylar için Askerlikle ilişiği olmadığına dair belge.

7. İtfaiye Eri için tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67 m, kadınlarda en az 1.60 m boyunda olmak ve boyun 1 m den fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kg. dan fazla fark olmamak, Boy ve Kilo tespitleri sözlü mülakat sınavından önce sınav komisyonu tarafından yapılacaktır.

8. Sağlık açısından kapalı mekân, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydıyla İtfaiye Teşkilatının çalışma şartlarına uygun olmak, kalıcı bulaşıcı hastalığı olmamak, görevlerini düzenli bir biçimde yapmaya engel olacak bedence ve akılca bir sakatlıkları bulunmamak.(Sağlık Raporu istenir.)

9. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan 2008 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavlarına (KPSS P94) girmiş 60 ve üzeri puanı almış olmak.

10. Herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunda 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi görevlerde daha önce çalışmış veya halen çalışıyor olmamak.

BAŞVURU SIRASINDA İSTENİLECEK BELGELER:

Başvuru, Belediyemizden alınacak boş Başvuru Formu aday tarafından eksiksiz ve okunaklı bir şekilde tükenmez kalemle doldurulmak suretiyle aşağıdaki belgeler eklenerek yapılacaktır.

1. 2008 KPSS Sonuç Belgesi aslı veya noter onaylı sureti.

2. Nüfus Cüzdanı sureti (T.C. Kimlik numarası olan )

3. Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği.

4. Son altı ay içerisinde çekilen 2 adet vesikalık fotoğraf(1 adedi iş talep formuna yapıştırılacak)

5. Diploma veya geçici mezuniyet belgesi aslı veya ilgili Kurumca onaylı sureti

6. Cumhuriyet Savcılığı Adli Sicil belgesi (son 1 ay içinde alınmış)

7. Erkek adaylar için askerliğini yaptığına dair terhis belgesi noter onaylı sureti.,

BAŞVURU YERİ, TARİHİ VE SAATİ:

1. Başvurular, Ağaçbeyli Belediye Başkanlığı? na (Gürsel Mahallesi, Sivaslı Caddesi, Ağaçbeyli Kasabası, Sivaslı / UŞAK adresine) şahsen yapılacak olup posta ve internet yolu ile yapılacak müracaatlar kabul edilmeyecektir. Başvurular 26.10. 2009 Pazartesi günü saat 10.00 da başlayıp, 27.10.2009 Salı günü 17.00 de sona erecektir.

2. Sınava katılabilme şartlarını taşıyan adaylara Ağaçbeyli Belediyesi tarafından sınav giriş belgesi (aday kimlik kartı) verilecektir. İdaremiz, başvuru yapan adayları KPSS başarı puanlarına göre sıralayarak en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere, atama yapılacak boş kadro sayısının üç katı oranında adayı sınava çağıracaktır. Sınava katılma hakkını elde edemeyen müracaat sahiplerine herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır.

SINAV YERİ, ZAMANI VE KONULARI

Sınav Ağaçbeyli Belediyesi Hizmet Binasında 05 Kasım 2009 Perşembe günü saat: 10? 00?da başlayacak olup, dayanıklılık testi ve sözlü mülakat olarak yapılacaktır. Adaylar alfabetik soyadı sırasına göre sınava alınacaktır.

SÖZLÜ SINAV KONULARI:

a) Genel Kültür.

b) Türkiye Cumhuriyeti Anayasası.

c) Atatürk İlkeleri ve İnkılapları.

d) 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu.

e) Mahalli İdarelerle İlgili Temel Mevzuat.

f) Belediye İtfaiye Yönetmeliğinin 16. maddesinin 5. bendi gereği dayanıklılık testi.

SINAVIN ŞEKLİ VE DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE İLANI :

1. Sözlü sınavlar duyurulmuş olan yer ve saatte başlar ve geç gelenler sınava alınmazlar.

2. Sözlü sınav yukarıdaki sınav konuları üzerinde yapılacaktır. Hizmetin gerektirdiği duruma göre sportif dayanıklılık gibi görevin gerektirdiği özellikleri ölçecek uygulamalı sınav şeklinde de yapılacaktır.

3. Sınava giren adaylar yanlarında sınav giriş belgesi (aday kimlik kartı ) ile birlikte resmi makamlarca verilmiş geçerli bir kimlik belgesi bulundurmak zorunda olup,

istendiğinde bunları sınav görevlilerine ibraz etmekle yükümlüdürler. Her aday, sınav giriş belgesi (aday kimlik kartı) kontrol edilmek suretiyle sınava alınır. Spor ayakkabısı ve gerekli spor malzemelerini yanlarında bulundurmaları zorunludur.

4. Sözlü sınavda değerlendirme, 100 tam puan üzerinden yapılır. Sözlü Sınavda en az 70 puan almak şarttır.

5. Kurum sınav başarı puanı, sözlü sınav türünden sonucu esas alınarak belirlenir.

6. İtfaiye Eri girişe esas teşkil edecek sınav sonucu, kurum sınavı başarı puanının %50?si ile KPSS puanının %50?si alınmak suretiyle belirlenir.

7. Yüksek puandan başlamak üzere kadro sayısı kadar ASİL ve yarısı kadar YEDEK aday belirlenir.

8. Sınav sonuçları, başarı sırasına göre belediye ilan tahtasında ilan edilir ve kazananlara yazılı olarak bildirilir ve başarılı olan adaylardan atanmaları için gerekli olan belgeler istenilir.

9. Ataması yapılanlardan göreve başlamayanların yerine yedek adaylar arasından başarı sırasına göre atama yapılır.

10. Tebligatta belirtilen süre içerisinde atamanın yapılabilmesi için gerekli belgeler ve işlemleri Belediyemize teslim etmeyen adayların atamaları yapılmayacaktır.

Süresi içerisinde yapılmayan ve internet ortamında yapılan müracaatlar geçersizdir.

Sınav Komisyonu; sınav sonunda personel alımı için ilana çıktığı kadrolarda, başarı puanlarını düşük bulduğu veya yeterli bulmadığı takdirde sınav duyurusunda ilan edilenlerin bir kısmını ya da hiçbirini alıp almama hakkına sahiptir. Başvuru ve işlemler sırasında gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu veya herhangi bir şekilde gerçeği sakladığı tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılır ve bunların atamaları yapılmaz. Bu gibi durumları tespit edilenlerin atamaları yapılmış olsa dahi atamaları iptal edilir. Bu kişiler hiçbir hak talep edemezler ve haklarında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulur.

İLAN OLUNUR

Turgay TİRİT

Belediye Başkanı

ADRES : AĞAÇBEYLİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI

SİVASLI/UŞAK

TELEFON : 0 ( 276 ) 628 70 43

FAKS: : 0 ( 276 ) 628 73 02

e-mail adresi :[email protected]