Uşak Ünv. Fen Bil. Ens. Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

İlan Giriş : 18 Ağustos 2009 13:36, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Uşak Ünv. Fen Bil. Ens. Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

T.C.

UŞAK ÜNİVERSİTESİ

REKTÖRLÜĞÜNDEN

Fen Bilimleri Enstitüsü Yüksek Lisans Öğretimi için 2009-2010 Öğretim Yılı Güz Yarıyılında açılacak programlar, kontenjanlar, başvuru, giriş şartları ve istenecek belgeler aşağıda belirtilmiştir.

ANABİLİM DALI YÜKSEK LİSANS KONTENJAN ALES PUAN TÜRÜ AÇIKLAMA
Tekstil Mühendisliği Tezli 10 SAY Üniversitelerin Tekstil Mühendisliği, Makine Mühendisliği ve Kimya Mühendisliği Bölümleri mezunu olmak.
Makine Mühendisliği Tezli 10 SAY Fakültelerin Makine Mühendisliği, Gemi İnşaat Mühendisliği, Havacılık / Uzay Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, Uçak Mühendisliği Bölümleri mezunu olmak.
Matematik Tezli 10 SAY Üniversitelerin Fen Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümleri Mezunu olmak
Ortaöğretim Fen ve Matematik Alanlar Eğitimi Matematik (Tezsiz ) 40 SAY Fen Fakültesi, Mühendislik Fakültesi Matematik Mühendisliği, Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü Mezunu Olmak.
Başvuru Tarihi 21 ? 27 Ağustos 2009
Yabancı Dil Sınavı 31 Ağustos 2009
Mülakat 2 ? 4 Eylül 2009
Kesin Sonuçların İlanı 8 Eylül 2009
Kesin Kayıt Tarihi 14 ? 16 Eylül 2009
Yedekler İçin Kayıt Tarihi 17 ? 18 Eylül 2009
Adres Fen Bilimleri Enstitüsü İzmir Yolu 8.Km Bir Eylül Kampusu 64200 / UŞAK
Telefon 0.276-263 42 84
Fax 0.276-263 42 85
BAŞVURACAK ADAYLARDA ARANAN KABUL NİTELİKLERİ VE BAŞVURUDA GEREKLİ BELGELER
1. Başvuru formu, (İnternet adresinden temin edilebilir)
2. Lisans diplomasının aslı veya sureti,
3. Lisans notlarını gösterir not durum belgesinin aslı veya sureti,
4. Yüksek lisans programlarına başvuracak adayların başvurduğu programın puan türünden ALES?ten en az 55 puan aldığını gösterir sonuç belgesinin aslı ve sureti,
5. ÜDS ve muadili sınavlardan 50 puan alan yüksek lisans programlarına başvuracak adaylar isterlerse Enstitü tarafından yapılacak yabancı dil sınavından muaf tutulurlar.
6. Nüfus cüzdan suretinin aslı veya sureti,
7. Erkek adaylar için askerlik durum belgesinin aslı veya sureti,
8. Yeni çekilmiş 2 adet vesikalık fotoğraf
9. Özgeçmiş, (eğitim durumunu ve yüksek lisans yapma nedenini içeren )
10. Sınav Başvuru Ücreti Olarak 80 (Seksen) YTL ücretin Garanti Bankası Uşak Şubesi 162-6298746 nolu hesap numarasına yatırıldığına dair dekont.
11. Başvurular şahsen yapılacaktır.
12. Ön kayıt sırasında istenen belgelerin asılları gösterilmek kaydıyla fotokopileri alınacak ve sınavı kazanamayanlara iade edilmeyecektir.

*Gerçeğe aykırı belge verenler ya da beyanda bulunanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır.

DEĞERLENDİRME

? Yüksek lisans programlarına kabul edilebilmek için adayların; lisans diplomasına sahip olmaları, ÖSYM tarafından merkezi olarak yapılan ALES'ten başvurduğu programın puan türünde en az 55 standart puan almaları ve enstitümüzce yapılacak olan mülakata katılmış olmaları gerekir. Adayların başarı değerlemesi; ALES'in % 50'si, lisans not ortalamasının % 10'u, mülakatın % 25'i ve enstitü tarafından yapılacak olan yabancı dil sınavından en az 50 almak koşulu ile % 15'i alınarak yapılır. Mülakat sınavından 100 puan üzerinden 50 almak şartı ile bu yüzdelerin toplamından en az 50 puan alanlar başarı sıralamasına dahil edilirler. ÜDS'den 50 veya Üniversitelerarası Kurul tarafından kabul edilen sınavlardan eşdeğer puan alanlar enstitü tarafından yapılan sınavdan isterlerse muaf tutulabilirler. Lisans öğreniminin yurt dışında tamamlanmış olması durumunda Yükseköğretim Kurulunca verilmiş denklik belgesi aranır. ALES puan türü ilgili EABD/EASD başkanlığının önerisi ve Enstitü Yönetim Kurulunun kararıyla tespit ve ilan edilir.

? Öğretmenliğe yönelik tezsiz yüksek lisans programlarına öğrenci kabulünde; ALES puanının %60'ı, lisans not ortalamasının %20'si, mülakatın %20'si alınarak elde edilen toplam puan değerlendirilir. Mülakat sınavından 100 puan üzerinden 50 almak şartı ile bu yüzdelerin toplamından en az 50 puan alanlar başarı sıralamasına dahil edilirler. Lisans öğreniminin yurt dışında tamamlanmış olması durumunda, Yükseköğretim Kurulunca verilmiş denklik belgesi aranır. ALES puan türü ilgili anabilim dalı başkanlığının önerisi ve Enstitü Yönetim Kurulunun kararıyla tespit ve ilan edilir.

? Doktora programlarına başvurabilmek için adayların, bir yüksek lisans diplomasına sahip olmaları, ALES'ten başvurdukları programın puan türünden en az 55 standart puan almaları ve enstitü tarafından yapılacak mülakata katılmaları gerekir. Adayların başarı değerlemesinde; ALES'in % 50'si, yüksek lisans not ortalamasının % 10'u, mülakatın % 25'i ve ÜDS'den 55 standart puan veya Üniversitelerarası Kurul tarafından kabul edilen sınavlardan, eşdeğer puanı olmak koşulu ile % 15'i alınarak yapılır. Mülakat sınavından 100 puan üzerinden 50 almak şartı ile bu yüzdelerin toplamından en az 55 puan alanlar başarı sıralamasına dahil edilir.

? Seramik Anasanat Dalı Tezli Yüksek Lisans Programına başvuran adaylarda ALES puanı gerekmemektedir. Giriş sınavında yetenek ve mülakat sınavı yapılacak olup, mülakat sınavında adayın çalışmalarını gösteren bir dosya ile değerlendirme yapılacaktır.