Gümüşhane Ünv. Yatay Geçiş Program İlanı

İlan Giriş : 26 Temmuz 2009 14:06, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Gümüşhane Ünv. Yatay Geçiş Program İlanı

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ

YATAY GEÇİŞ BAŞVURU KOŞULLARI

VE

KONTENJAN SAYILARI

"Yükseköğretim Kurumları Arasında Lisans ve Ön Lisans Düzeyinde Yatay Geçiş Esaslarına İlişkin Yönetmelik" hükümleri ve Üniversitemiz Yönetmeliklerine uygun olarak 2009-2010 Eğitim-Öğretim Yılının Güz Yarıyılında yatay geçiş yolu ile kabul edilecek öğrencilerde aranılacak nitelikler, gerekli belgeler, başvuru tarihleri, ayrılan kontenjanlar ve diğer hususlar aşağıya çıkarılmıştır.

A. KOŞULLAR :

1) Yatay geçişler ancak eşdeğer eğitim programları uygulayan yükseköğretim kurumları arasında ve güz yarıyılı başında dersler başlamadan akademik takvimde belirtilen tarihler arasında yapılır.

2) İlk sınıfa geçiş yapılamaz.

Ara sınıflara geçiş için öğrencinin;

a) Ayrılacağı kurumdaki bütün sınavlarını başarmış olması,

b) Gireceği sınıftan veya yarı yıldan önceki öğretim süresinde sağladığı genel not ortalamasının (gireceği sınıfa veya yarı yıla geçiş notu dahil) en az % 60 (4 üzerinden 2.40) veya eşdeğeri olması gereklidir.

Ancak, kamu kurum ve kuruluşlarında asli ve sürekli kamu hizmetlerinde görevlendirilenlerin, sürekli olarak bir başka yere atanmaları halinde, bakmakla yükümlü oldukları 25 yaşını geçmemiş çocukları, eşdeğer eğitim-öğretim programının, son sınıf veya son iki yarıyılı dışında her sınıf veya yarıyılına eğitim-öğretim yılının başlamasından itibaren en geç bir ay içinde bulundukları eğitim-öğretimi programının puanı gidecekleri programın en düşük puanından daha yüksek olmak şartı ile nakledilebilirler.

3) Yükseköğretim kurumlarının son sınıfına veya son iki yarıyılı başına yapılacak geçiş için öğrencinin;

a) Ayrılacağı kurumdaki bütün sınavlarını başarmış olması,

b) Son sınıfa veya son iki yarıyıla kadar sağladığı genel not ortalamasının (son sınıfa veya son iki yarıyıla geçiş notu dahil) en az % 65 veya eşdeğeri olması,

c) Son sınıfa veya son iki yarı yıla geçiş notunun en az % 70 (4 üzerinden 2.80) veya eşdeğeri olması gereklidir. (Bu madde (b) bendindeki başarı oranının eşitliği halinde uygulanır)

4) Başvuruların kontenjandan fazla olması halinde başarı yüzdesine göre sıralama yapılır. En başarılı öğrenciden başlanılarak geçişi kabul edilecek öğrenciler belirlenir.

5) Bir Yükseköğretim Kurumundan disiplin cezası ile çıkarılmış olanlar yatay geçiş için başvuru yapamazlar.

6) Yatay geçiş için başvuruda bulunan öğrencilerin, (başarı not ortalaması 50-59 arası olanlar) devam etmekte olduğu yükseköğretim kurumuna girdiği yıldaki puanı, naklen geçmek istediği kurumun puanından yüksek olması ve kontenjanın dolmaması halinde, ilgili Yönetim Kurulları en az %60 olan başarı sınırını % 50' (2.40?ı 2.00?a) ye indirebilirler.

7) Merkezi açık öğretim ve dışarıdan (ekstern) yükseköğretimden yatay geçiş kabul edilmez.

8) Normal örgün öğretimden ikinci öğretime geçiş yapılabilir (ikinci öğretime geçiş yapan öğrenciler ikinci öğretim için öngörülen ücreti ödemeye devam ederler). İkinci öğretim programlarından normal örgün öğretim programlarına yatay geçiş yapılamaz. Ancak, ikinci öğretim öğrencileri bulundukları sınıfın bütün derslerini başararak bir üst sınıfa en az %60 notla geçen ve sınıfını geçenler arasında ilk %10'a girdiklerini belgelemeleri halinde normal örgün öğretime geçiş için başvurabilirler.

B. YABANCI ÜLKELERDEN BAŞVURACAK ÖĞRENCİLER;

1) Yabancı ülkelerdeki yükseköğretim kurumlarından Üniversitemize yatay geçiş için başvuran öğrencilerden, Yabancı ülke yükseköğretim kurumlarından, yabancı dil hazırlık sınıfı hariç en az bir yıl (iki yarıyıl) okumuş, yarıyıl sonu sınavlarını başarı ile vermiş ve yukarıda koşullar kısmındaki 2. ve 3. maddelerindeki diğer hususları yerine getirmiş olması şartı aranır.

b) 2008 ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer alan ve Yükseköğretim Kurulu tarafından denkliği kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim bölüm ve programları dışındaki bölüm ve programlardan yatay geçiş kabul edilmez.

c) Yurt dışından başvuran adaylar için, belirlenen genel kontenjanların 1/3?ü ayrılır.

C. GEREKLİ BELGELER:

Başvuru Formu: Gümüşhane Üniversitesi Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığından veya Başvuru Formu İnternet adresinden temin edilebilir.

Not belgesi (Transkript): Başvuran öğrencinin ayrılacağı kurumdan alacağı izlediği bütün dersleri ve bu derslerden aldığı not ile genel not ortalamasını gösteren resmi belge (kopya kabul edilmez).

Yurt dışından ve Ülkemizdeki diğer üniversitelerden yapılan başvurularda, öğrencinin okuduğu ders müfredatının (Okuduğu derslerin içeriklerini gösterir dökümanlar) eklenmesi şarttır.

Birden fazla bölüme yatay geçiş için başvuracak adayların tek bir form doldurmaları gerekmektedir. Bu form üzerinde tercihler belirtilerek fotokopi ile çoğaltılmalı, başvurulan her bölüm için fotokopilerin her birine gerekli belgelerin tümü eklenmelidir.

ÖSYS Sınav Sonuç Belgesinin onaylı fotokopisi,

Gümüşhane Üniversitesinin öğrenim birimleri dışından yapılan başvurularda Disiplin cezası alıp almadığına dair belge,

Her başvuru için, öğrencilerin 50 TL (Elli Türk Lirası) başvuru ücretini Ziraat Bankası GÜMÜŞHANE Şubesinin 51643552 ? 5002 rolu hesabına yatırıp, karşılığında alacağı makbuzu başvuru formuna ekleyeceklerdir.

D. BAŞVURU TARİHİ VE YERİ:

Bütün başvurular, belgeler tamamlanmış olarak, 10 ? 21 AĞUSTOS 2009 tarihleri arasında aşağıda belirtilen adrese yapılacaktır. Bu tarihlerden sonraki başvurular dikkate alınmayacaktır.

Başvuru Adresi : Gümüşhane Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

Kontenjanlara ilişkin çizelgeler ekte olup, ilgililere önemle duyurulur.

E. SONUÇLAR:

Yatay geçiş hakkı elde eden öğrencilerin sonuçları kendilerine ve bağlı bulundukları öğretim birimlerine bildirilecektir.

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİNE 2009-2010 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA YATAY GEÇİŞLE ALINACAK ÖĞRENCİ KONTENJANLARI

FAKÜLTE/MESLEK YÜKSEKOKULU BÖLÜM/PROGRAM 2.SINIF 3.SINIF 4.SINIF
3. Y. YIL 4. Y. YIL 5. Y. YIL 6. Y. YIL 7. Y. YIL 8.Y. YIL
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ 4   4      
JEODEZİ VE FOTOGRAMETRİ MÜH. 3   3      
JEOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ 4   4      
GÜMÜŞHANE MESLEK YÜKSEKOKULU İNŞAAT 3          
ELEKTRİK 3          
MOBİLYA VE DEKORASYON 3          
BİLGİSAYAR TEK. VE PROG. 3          
BİLGİSAYAR TEK. VE PROG. (II.ÖĞ) 3          
İŞLETME 4          
İŞLETME (II.ÖĞ) 4          
MUHASEBE 4          
MUHASEBE (II.ÖĞ) 4          
KELKİT AYDIN DOĞAN MESLEK YÜKSEKOKULIU BİLGİSAYAR TEK. VE PROG. 3          
ENDÜSTRİYEL ELEKTRONİK 3          
MUHASEBE 3          
ORGANİK TARIM 3          
SİVİL HAVACILIK ULAŞTIRMA İŞLT. 3