Celal Bayar Ünv. Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

İlan Giriş : 25 Temmuz 2009 18:10, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Celal Bayar Ünv. Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

LİSANSÜSTÜ EĞİTİM

Üniversitemiz Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler Enstitülerine 2009-2010 öğretim yılında Yüksek Lisans ve Doktora öğrencileri alınacaktır.

2009-2010 Yılı Kontenjanları:

| Fen Bilimleri Enstitüsü | Sağlık Bilimleri Enstitüsü | Sosyal Bilimler Enstitüsü |

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ KOŞULLAR VE BELGELER

Yüksek Lisans öğrenimine başvuracakların lisans kademesi ağırlıklı not ortalamasının (100) yüz üzerinden en az 60 ya da diğer puanlama sistemlerinde eşdeğer puan olması; Doktora öğrenimine başvuracakların Yüksek Lisans kademesi ağırlıklı not ortalamasının (100) yüz üzerinden en az 70 ya da diğer puanlama sistemlerinde eşdeğer puan olması gerekir. Ayrıca adayların (ALES) sınavına girmiş ve 55 puan ya da diğer puanlama sistemlerinde eşdeğer puan almış olmaları gereklidir.

Doktoraya başvuran adayların başvuracakları yabancı dilden, Kamu Personeli Dil Sınavından (KPDS) veya Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavından (ÜDS) en az 55 almış olmaları zorunludur. Ancak; 02 Haziran 2007 tarih ve 26540 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin yürürlüğe girmesinden önce araştırma görevlisi kadrosuna atanmış bulunanlar ile yüksek lisans eğitimine başlamış olanlar ile bir yüksek lisans diploması almak suretiyle doktora eğitimine başlayacak olanlardan yeniden ÜDS sınavına girerek 55 puan almış olma şartı aranmaz. Bu durumda olanların, ilgili enstitünün yapacağı doktora yabancı dil sınavından en az 70 puan almaları gerekmektedir.

Yüksek Lisans için, ÜDS veya KPDS?dan en az 50 puan alanlar yabancı dil sınavından muaf tutulurlar. Belgesi olmayan adayların Enstitüler tarafından yapılacak, yabancı dil sınavından en az 70 puan almaları zorunludur.

İngiliz Dili ve Edebiyatı Yüksek Lisans Sınavına müracat edecek adaylar için ÜDS veya KPDS sınavından 80 ve üzeri İngilizce puanı almış olmak veya Enstitü tarafından yapılacak yabancı dil (İngilizce) sınavından 80 ve üzeri puan almak gereklidir.

Tezsiz yüksek lisans programlarında yabancı dil koşulu aranmaz. Tezsiz yüksek lisans programlarında başarı notunun en az 60 puan olması gerekir. Başarı notu; ilgili ALES notunun % 65?inin ve lisans başarı notunun % 35?inin toplamıdır.

Yükseklisans için lisans, Doktora için lisans ve yükseklisans diplomalarının veya mezuniyet belgesinin onaylı sureti.

Yükseklisans için lisans, Doktora için lisans ve yükseklisans öğreniminde aldığı dersleri ve notları gösterir onaylı belge (Transkript)

ALES sonuç belgesinin aslı veya onaylı örneği (Alanında en az 55 puan koşulu aranacaktır)

ÜDS veya KPDS sonuç belgesi (Doktora sınavlarına başvuran adaylar için en az 55 puan olması gerekmektedir.)

Başvuru formu (Enstitüden alınacaktır),

Sınava giriş belgesi (Enstitüden alınacaktır),

2 adet fotoğraf ,

Sınav giderleri katkı payı,

Özgeçmiş,

Referans mektubu,

Neden Lisansüstü eğitim yapmak istendiğini belirten kompozisyonun yazılıp teslim edilmesi.

İlanda belirtilmeyen durumlarda ilgili mevzuat hükümleri temel alınacaktır.

Bu koşullara sahip adayların ilgili Enstitü Öğrenci İşleri Bürosuna bizzat başvurmaları gerekmektedir. Posta ile yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.

Bilim sınavları adayın başvurduğu Anabilimdalı ve bilim dalı kapsamına giren konulardan yapılacaktır.

BAŞVURU VE SINAV TARİHLERİ

Doktora, yüksek lisans ve tezsiz yüksek lisans öğrenimine adaylık için başvurular; 17- 28 Ağustos 2009 tarihleri arasında ilgili Enstitü Müdürlüklerine şahsen yapılacaktır.

Lisansüstü öğrenci adaylarının sınav giriş tarihleri aşağıda çizelgede belirtilen gün ve saatlerde ilgili Enstitü Müdürlüklerinde yapılacaktır.

Bilim sınavları adayın başvurduğu Anabilim ve Bilim Dalı kapsamına giren konularda yapılacaktır.

Sınav yeri; İlgili Enstitü Müdürlükleri.

  YÜKSEK LİSANS DOKTORA
Sınav Türü Sınavın Günü ve Saati Sınavın Günü ve Saati
Yabancı Dil (İngilizce, Fransızca, Almanca) 01Eylül 2009 Salı, Saat: 10.00 01Eylül 2009 Salı, Saat: 10.00
Bilim 03 Eylül 2009 Perşembe, Saat: 10.00 03 Eylül 2009 Perşembe, Saat: 10.00
Mülakat 03 Eylül 2009 Perşembe, Saat: 13.00 03 Eylül 2009 Perşembe, Saat: 13.00

KESİN KAYITLAR

Kesin kayıtlar 07-11 Eylül 2009 tarihleri arasında yapılacaktır. Kesin kayıt için gerekli belgelerin listesi Enstitü Müdürlüklerinden alınacaktır