Bozok Ünv. Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

İlan Giriş : 25 Temmuz 2009 18:04, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Bozok Ünv. Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

T.C.

BOZOK ÜNİVERSİTESİ

Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğünden

2009-2010 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YÜKSEK LİSANS İLANI

Enstitümüz lisansüstü eğitim programlarına 2009 - 2010 eğitim - öğretim yılı güz yarıyılı için öğrenci alınacaktır. Öğrenci alınacak programlar, kontenjanlar, adaylarda aranacak koşullar ve istenen belgeler aşağıda belirtilmiştir.

Anabilim Dalı Tezli Yüksek Lisans
Biyoloji Anabilim Dalı 5 -(a)
Fizik Anabilim Dalı 18- (b)
İnşaat Mühendisliği Anabilim Dalı 5- (c)
Jeoloji Mühendisliği Anabilim Dalı 4- (d)
Kimya Anabilim Dalı 13- (e)
Makine Mühendisliği Anabilim Dalı 10- (f)
Matematik Anabilim Dalı 8- (g)

A ? ÖZEL KOŞULLAR VE AÇIKLAMALAR

a) Biyoloji anabilim dalı tezli yüksek lisans programına Fen, Fen-Edebiyat ve Eğitim Fakültelerinin Biyoloji Bölümü mezunları başvurabilir.

b)- Fizik anabilim dalı tezli yüksek lisans programına Fen, Fen-Edebiyat, Mühendislik ve Eğitim Fakültelerinin Fizik Bölümü mezunları başvurabilir.

c) İnşaat Mühendisliği anabilim dalı tezli yüksek lisans programına İnşaat Mühendisliği Bölümü mezunları başvurabilir.

d) Jeoloji Mühendisliği anabilim dalı tezli yüksek lisans programına Jeoloji Mühendisliği Bölümü mezunları başvurabilir.

e) Kimya anabilim dalı tezli yüksek lisans programına Fen, Fen-Edebiyat, Mühendislik ve Eğitim Fakültelerinin Kimya Bölümü mezunları başvurabilir.

f) Makine Mühendisliği anabilim dalı tezli yüksek lisans programına Makine Mühendisliği veya ilgili bölümlerden mezun olanlar başvurabilir. Makine mühendisliği bölümü dışından yerleşenlere Bilimsel Hazırlık Programı uygulanır

g) Matematik anabilim dalı tezli yüksek lisans programına Fen, Fen-Edebiyat ve Eğitim Fakültelerinin Matematik Bölümü mezunları başvurabilir.

B ? BAŞVURU VE KABUL KOŞULLARI

1 - Programlara başvuracak adayların, Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) sayısal puanı değerlendirilecektir. ALES?ten adayların en az 55 puan almış olmaları gerekmektedir.

2- Programlara başvuracak adayların lisans mezuniyet not ortalamasının 100 tam puan üzerinden en az 55 ya da eşdeğeri olması gerekir. 4?lü sisteme tabi birimlerden mezun olup, not ortalaması 100?lük sisteme çevirisi olmayanların not çevirisi Yükseköğretim Kurulu?nun bağıl not sistemine göre yapılacaktır. (4?lük Sistemdeki Notların 100?lük Sistemdeki Karşılıkları)

3 - Programlara başvuran adayların ALES puanının %60?ı, lisans mezuniyet notunun %20?si ve yabancı dil notunun %20?si dikkate alınarak başarı notu hesaplanacaktır. Yabancı dil belgesi (KPDS, ÜDS veya TOEFL) bulunmayan adaylar, yabancı dil puanı katkısından yararlanamayacaktır. Bu şekilde hesaplanan başarı notunun en az 50 olması gerekmektedir.

4- Başvurular Enstitü Müdürlüğüne şahsen yapılacaktır. Posta ile başvurular kabul edilmeyecektir.

5- Başvuru ve sınav giderleri olarak 60,00 TL.Vakıfbank Yozgat Merkez Şubesindeki Fen Bilimleri Enstitüsü?nün 00158007287340973 nolu hesabına yatırılmalıdır. Başvuru için ödenen ücret hiçbir koşulda iade edilemez.

C - BAŞVURU İÇİN İSTENECEK BELGELER

1 - Başvuru dilekçesi (Enstitü Müdürlüğünden veya Enstitü web sayfasından temin edilecektir.),

2 - Lisans diplomasının veya geçici mezuniyet belgesinin onaylı fotokopisi,

3 - ALES sonuç belgesinin, aslı ve fotokopisi,

4 - Lisans not durum belgesinin onaylı fotokopisi,

5- Varsa yabancı dil belgesi (KPDS, ÜDS veya TOEFL) onaylı fotokopisi,

6- Sınav giderleri banka dekontu.

7 - Nüfus cüzdanı onaylı fotokopisi

8 - 1 Adet vesikalık fotoğraf

D - KESİN KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

1 - Başvuru için aranan belgelerin asılları,

2 - 4 Adet fotoğraf (Fotoğraflar, kılık kıyafet genelgelerine uygun olmalıdır)

3 - Askerlik durum belgesi (erkek öğrenciler için)

4 - Öğrenci katkı payı ve kimlik kartı ücretinin yatırıldığına ilişkin banka dekontları.

5 - Özgeçmiş.

Not: Kesin kayıt bütün belgelerin asılları ile yapılacaktır.

Kayıt yaptıracak adayların; Yükseköğretim Genel Kurulunun 15.07.2005 tarihli toplantısında, Yükseköğretim Kurumları bünyesinde yürütülen lisansüstü eğitim ve öğretim yüksek lisans, doktora, sanatta yeterlik, tıpta uzmanlık gibi her derecesinde tezli veya tezsiz ikinci öğretim gibi herhangi bir şekilde bir programa kayıtlı olanların aynı anda başka bir lisansüstü programa kayıtlı olmasının ve eğitim-öğretim görmesinin uygun olmayacağına karar verildiğinden, her hangi bir lisansüstü programa kayıtlı iken yeniden bir başka lisansüstü programa kayıt yaptırmanın mümkün olmayacağı hususuna uymaları gerekmektedir.

E - BAŞVURU, İLAN VE KAYIT TARİHLERİ.

Tarih Açıklama
10-21 Ağustos 2009 Başvuru Başvuru Yeri: Bozok Üniversitesi - Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü - Öğrenci İşleri Bürosu Tel : 0 354 242 10 32/ 2009 Faks: 0 354 242 10 56
24 Ağustos 2009 Asıl ve yedek aday listelerinin ilan edilmesi (http://fbe.bozok.edu.tr)
31 Ağustos-07 Eylül 2009 Asıl listeden kayıt yaptırmaya hak kazanan adayların kesin kayıtları
08 Eylül 2009 Süresi içerisinde kesin kayıt yaptırmayan ve kayıt hakkını kaybeden adayların yerine yedek adayların başvuru yapması
09-11 Eylül 2009 Yedek adayların kesin kayıt yaptırması

Adayların kayıt için bizzat başvurmaları gerekmektedir. Posta ile kayıt yapılamaz.

Belirtilen tarihler arasında kesin kaydını yaptırmayan aday herhangi bir hak iddia edemez.

İstenilen belgelerde yanlış beyanda bulunanlar ile tahrifat yapanlar, başarılı olsalar dahi kayıtları yapılmaz. Gerçek dışı bilgi ve belgelere göre aday kaydı veya kesin kaydı yapılmış öğrencilerin kaydı silinir.

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA İLANI

Enstitümüze Bozok Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğine göre 2009-2010 Eğitim-Öğretim yılı için aşağıda belirtilen Anabilim Dallarına karşılarında gösterilen sayıda Yüksek Lisans ve Doktora öğrencileri alınacaktır

ANABİLİM DALI YÜKSEK LİSANS DOKTORA ALES PUAN TÜRÜ
Türk Dili ve Edebiyatı 20 10 Eski Türk Edebiyatı 4 Yeni Türk Edebiyatı 2 Halk Bilimi(Halk Edebiyatı) 4 Sözel
Tarih 7 - Sözel
İşletme 10 - Eşit Ağırlık
İşletme Bilimsel Hazırlık 10 - Eşit Ağırlık

YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAMLARINA BAŞVURU ve GİRİŞ ŞARTLARI

(1) Tezli yüksek lisans ve doktora programlarına müracaat edecek adayların, Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES)?ten en az 55 puan almış olmaları gerekmektedir.

(2) Türk Dili ve Edebiyatı tezli yüksek lisans programına, Fen Edebiyat Fakültelerinin, Eğitim Fakültelerinin ve Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesinin Türk Dili ve Edebiyatı Lisans mezunları başvurabileceklerdir. Doktora programına ise aynı fakültelerin yüksek lisans mezunları başvurabileceklerdir.

Tarih tezli yüksek lisans programına, Fen Edebiyat Fakültelerinin, Eğitim Fakültelerinin ve Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesinin Tarih Bölümü Lisans mezunları başvurabileceklerdir.

İşletme tezli yüksek lisans programına, İ.İ.B.F. veya benzeri fakülte mezunları; Bilimsel hazırlık programına ise diğer fakülte mezunları başvurabileceklerdir.

(3) Tezli yüksek lisans programına başvuracak adayların lisans mezuniyet not ortalamasının 100 tam puan üzerinden en az 55 ve eşdeğeri olması gerekir. Doktora programına başvuracak adayların ise yüksek lisans mezuniyet not ortalamasının en az 70 olması gerekmektedir. (4?lük not sisteminden 100?lük sisteme not çevirisi Enstitümüzce Yükseköğretim Kurumu bağıl not sistemine göre yapılacaktır.)

(4) Tezli yüksek lisans programlarına başvuran adayların ALES puanının %60?ı, lisans mezuniyet notunun %20?si, yabancı dil notunun %20?si dikkate alınarak başarı notu hesaplanacaktır. Yabancı dil belgesi (KPDS, ÜDS veya TOEFL) bulunmayan adaylar, yabancı dil puanı katkısından yararlanamayacaktır. Bu şekilde hesaplanan başarı notunun en az 50 olması gerekmektedir.

Doktora programına başvuran adayların yabancı dil sınavından (KPDS, ÜDS veya TOEFL) en az 55 puan almış olmaları gerekmektedir. Adayların ALES puanının %60?ı, mezuniyet notunun %20?si, yabancı dil notunun %20?si dikkate alınarak başarı notu hesaplanacaktır. Bu şekilde hesaplanan başarı notunun en az 55 olması gerekmektedir.

(5) Tezli yüksek lisans ve doktora programlarına ilişkin başvuru, ilan ve kayıt tarihleri aşağıda belirtilmiştir. Belirtilen tarihlerde kayıt yaptırmayan asıl ve yedek adaylar kayıt hakkını kaybedecektir. Not: Başvurular şahsen yapılacak olup posta ile yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

Tarih Açıklama
10 ?21 Ağustos 2009 Başvuru Bozok Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Enstitüler Binası, Atatürk Yolu 7?nci km, YOZGAT Tel: 0 354 242 10 33 Fax: 0 354 242 10 57
24 Ağustos 2009 Asıl ve yedek aday listelerinin ilan edilmesi
31 Ağustos - 07 Eylül 2009 Asıl listeden kayıt yaptırmaya hak kazanan adayların kesin kayıtları
08 Eylül 2009 Süresi içerisinde kesin kayıt yaptırmayan ve kayıt hakkını kaybeden adayların yerine yedek adayların başvuru yapması
09-11 Eylül 2009 Yedek adayların kesin kayıt yaptırması

BAŞVURU İÇİN İSTENECEK BELGELER

(1) Başvuru dilekçesi (Enstitü Müdürlüğünden alınacaktır),

(2) Lisans diplomasının, yüksek lisans diplomasının veya geçici mezuniyet belgesinin onaylı fotokopisi,

(3) ALES sonuç belgesinin onaylı fotokopisi,

(4) Yabancı Dil Sonuç Belgesi (KPDS, ÜDS veya TOEFL) onaylı fotokopisi,

(5) Lisans veya yüksek lisans not durum belgesi onaylı fotokopisi (4?lü not sistemine tabi birimlerden mezun olup not ortalaması 100?lük sisteme çevirisi olmayanların not çevirisi Yükseköğretim Kurumu bağıl not sistemine göre yapılacaktır).

(6) Nüfus cüzdanı onaylı fotokopisi

(7) 1 Adet fotoğraf (adayın kolaylıkla tanınmasına imkan verecek şekilde olacaktır.)

(8) Başvuru ve sınav giderleri banka dekontu Vakıfbank Yozgat Merkez Şubesindeki 00158007287340958 no?lu hesaba 60.00 TL yatırılacak.

KESİN KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

(1) Başvuru için aranan belgelerin asılları,

(2) 4 Adet fotoğraf (son 6 ay içinde ve adayın kolaylıkla tanınmasına imkan verecek şekilde olacaktır)

(3) Askerlik durum belgesi (erkek öğrenciler için)

(4) Öğrenci katkı payı ve kimlik ücreti dekontları

(5) Özgeçmiş

Not: Kesin kayıt bütün belgelerin asılları ile yapılacaktır.