Muş Alparslan Ünv. Yatay Geçiş Program İlanı

İlan Giriş : 06 Temmuz 2009 16:11, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Muş Alparslan Ünv. Yatay Geçiş Program İlanı

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ 2009?2010 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI

YATAY GEÇİŞ KOŞUL VE KONTENJANLARI

?Yükseköğretim Kurumları Arasında Ön Lisans ve Lisans Düzeyinde Yatay Geçiş Esaslarına İlişkin Yönetmelik? esaslarına uygun olarak 2009 ? 2010 Eğitim - Öğretim Yılı Güz Yarıyılında Üniversitemiz Fakülte ve Yüksekokullarına yatay geçiş yolu ile kabul edilecek öğrencilerde aranacak koşullar, gerekli belgeler, son başvuru tarihi ile kontenjanlar aşağıda belirtilmiştir.

A ? KOŞULLAR

1. Yatay geçişler, eşdeğer eğitim programları uygulayan Yükseköğretim Kurumları arasında yapılır.

2. Birinci sınıfın ilk yarıyılına yatay geçiş yapılamaz.

3. Ara sınıflara veya yarıyıllara geçiş için öğrencinin; ayrılacağı kurumdaki bütün sınavlarını başarmış olması ve gireceği sınıftan veya yarıyıldan önceki öğretim süresinde sağladığı not ortalamasının (gireceği sınıfa veya yarıyıla geçiş notu dahil) 100 tam not üzerinden 60; 4 tam not üzerinden en az 2,40 veya eşdeğerleri olması gerekir.

4. Son sınıfa veya son iki yarıyılın başında yapılacak geçişte; ayrılacağı kurumdaki bütün sınavların başarılması, genel not ortalamasının (son sınıfa veya son iki yarıyıla geçiş notu dahil) 100 tam not üzerinden 65; 4 tam not üzerinden en az 2,60 veya eşdeğerleri olması; son sınıfa ve son iki yarıyıla geçiş notunun ise 100 tam not üzerinden 70; 4 tam not üzerinden en az 2,80 veya eşdeğerleri olması gerekir.

5. Alt sınıflardan herhangi bir dersten başarısız olmuş ve daha sonra bu dersi almamış olanlar ile öğretim planında bulunan bir dersi seçmemiş veya öğretim planında belirtilenin altında kredi almış olanlar gerekli not ortalamasını sağlamış olsalar bile değerlendirmeye alınmazlar.

6. Örgün öğretimden, ikinci öğretime yatay geçiş başvuruları kabul edilen öğrenciler bundan sonra ikinci öğretim ücreti öderler.

7. İkinci öğretimden normal örgün öğretime yatay geçiş yapacak öğrencilerin, öğretim yılı sonu itibariyle ilk % 10?a girmeleri, ayrıca yukarıdaki 4. 5. ve 6. maddelerdeki koşulları taşımaları ve ikinci öğretim katkı payını ödemek şartıyla örgün öğretime yatay geçiş yapabilirler.

8. İkinci öğretimden aynı öğretim programına yatay geçişle gelen öğrenciler, gelmiş olduğu yükseköğretim kurumunda % 10?a girmişlerse, o yıl için örgün öğretim öğrencilerinin ödeyecekleri katkı payı kadar öğrenim ücreti öderler.

9. Bir öğrencinin, bulunduğu yükseköğretim kurumuna girdiği yıldaki puanı, naklen gitmeyi arzuladığı kurumun taban puanından yüksek olması koşuluyla ve öğrenciyi alacak yükseköğretim kurumunun kontenjanının dolmaması halinde; ilgili yönetim kurulları, yukarıdaki 3 ve 4. maddelerde belirtilen başarı sınırlarını % 50?ye, (100 lük sistemde 50?ye, dörtlük sistemde 2.00) indirebilirler.

10. Bir Yükseköğretim Kurumundan disiplin cezasıyla çıkarılma ve uzaklaştırma cezası almış olanlar, yatay geçiş başvurusu yapamazlar.

B-GEREKLİ BELGELER

1. Not belgesi (transkript): Başvuran öğrencinin ayrılacağı kurumdan alacağı, izlediği bütün dersleri ve bu derslerden aldığı notları gösteren resmi bir belge (fotokopi veya suret kabul edilmez)

2. Disiplin cezası almadığına dair belge,

3. ÖSYM Sınav Sonuç Belgesi?nin onaylı fotokopisi,

4. Başvurular, gerekli belgeler ekli bir dilekçe ile yapılır ve yatay geçiş yapılacak program belirtilir.

C-BAŞVURU TARİHİ

Başvuruların, 18.09.2009 tarihi mesai bitimine kadar ilgili fakülte dekanlıklarına/yüksekokul müdürlüklerine yapılması gerekir. Eksik belge ile yapılacak müracaatlar dikkate alınmayacaktır.

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ 2009 ? 2010 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI

YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI

FAKÜLTESİ/YÜKSEKOKULU
Eğitim Fakültesi 1.SINIF 2.SINIF 3.SINIF 4.SINIF
İlköğretim Bölümü- Okul Öncesi Eğitimi - 2 3 2
İlköğretim Bölümü ? Fen Bilgisi Eğitimi - 3 - -
Türkçe Eğitimi Bölümü - 3 3 3
Sağlık Yüksekokulu        
Hemşirelik Bölümü - 2 2 2
Meslek Yüksekokulu    
İnşaat - 2
Muhasebe - 2
Büro Yönetimi ve Sekreterlik - 2
Gıda Teknolojisi - 2
Bankacılık - 2
İşletme - 2
Süt Ürünleri - 2
Muhasebe (İ.Ö) - 2
Elektrik (İ.Ö) - 2
Endüstriyel Elektronik (İ.Ö) - 2
Makine (İ.Ö) - 2
Otomotiv (İ.Ö) - 2