Siirt Üniversitesi öğretim üyesi alım ilanı

İlan Giriş : 02 Temmuz 2009 08:35, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Siirt Üniversitesi öğretim üyesi alım ilanı

Siirt Üniversitesi Rektörlüğünden:

Üniversitemizin aşağıda belirtilen birim ve anabilim dallarına 2547 sayılı Kanun ve Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliğinin ilgili maddeleri uyarınca Doçent ve Yardımcı Doçentler alınacaktır.

Başvuru süresi ilanın yayım tarihinden itibaren onbeş (15) gündür. Başvurular ilan edilen birime şahsen yapılacak olup, süresi içinde yapılmayan başvurular ve eksik belgeli dosyalar ile postayla yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

1. Doçent kadrosu daimi statüde olup; adayların başvuru formuna özgeçmiş, iki adet fotoğraf, nüfus cüzdanı fotokopisi, Doçentlik Belgesi veya noterden onaylı suretleri, yayın listesi, bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 4 takım dosyalarını ekleyerek Rektörlük Personel Daire Başkanlığına başvurmaları gerekmektedir.

2. Yardımcı Doçentlik kadrolarına başvuracak adayların anabilim dallarını ve yabancı dillerini belirten dilekçe, özgeçmiş, iki adet fotoğraf, nüfus cüzdanı fotokopisi, lisans, yüksek lisans, doktora belgelerinin birer örneğini, bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 4 takım dosyayı ekleyerek, ilgili birimlere başvurmaları gerekmektedir.

Yabancı dil şartını sağlayamayan adaylar için Üniversitenin yapacağı sınavdan en az 100 üzerinden 70 puan almaları gerekmektedir.

4. Başvurularda Üniversitemiz Senatosunca kabul edilen ?Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma İlkeleri Yönergesi? dikkate alınacağından, söz konusu yönergede belirtilen belgelerin de müracaata eklenmesi gerekmektedir. Ayrıntılı bilgi (http://www.siirt.edu.tr) adresinden temin edilebilir.

Doçent Kadrosuna, Profesörler; Yardımcı Doçent kadrosuna, Profesör ve Doçentler müracaat edemezler.

Fakülte/MYO Birimi Anabilim dalı Unvanı Der. Adet Açıklama
Fen- Edb . Fak. Biyoloji Moleküler Biyoloji Yrd. Doç. 5 1 Termofilik bakterilerde çevre biyoteknolojisi üzerine çalışma yapmak
  Kimya Anorganik Kimya Doç. 1 1  
  Kimya Fizikokimya Yrd. Doç. 5 1  
  Matematik Cebir ve Sayılar Teorisi Yrd. Doç. 5 1 Matris normları üzerine çalışma yapmış olmak.
  Tarih Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Yrd. Doç. 4 1  
Fen- Edb . Fak. Türk Dili ve Edebiyatı Türk Halk Edebiyatı Yrd. Doç. 5 1