Iğdır Ünv. Yatay Geçiş Program İlanı

İlan Giriş : 11 Haziran 2009 14:13, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Iğdır Ünv. Yatay Geçiş Program İlanı

IĞDIR UNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ KOŞULLARI VE KONTENJANLARI

IĞDIR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

Yükseköğretim Kurumları Arasında Önlisans ve Lisans Düzeyinde Yatay Geçiş Esaslarına ilişkin Yönetmelik" hükümlerine uygun olarak 2008-2009 Eğitim-Öğretim yılı güz ve bahar yarıyılında yatay geçiş yoluyla kabul edilecek öğrencilerde aranacak nitelikler, gerekli belgeler, son başvuru tarihi ve kontenjan sayıları aşağıda belirtilmiştir.

A- KOŞULLAR

1- Yatay geçişler, eşdeğer eğitim programları uygulayan Yükseköğretim Kurumları arasında yapılır.

2- Ancak Herhangi bir Yükseköğretim Kurumunda kayıtlı olanlar yatay geçiş yapabilirler.

3- Birinci sınıfın ilk yarıyılına geçiş yapılamaz.

4- Ara sınıflara veya yarıyıllara geçiş için öğrencinin: ayrılacağı kurumdaki bütün sınavlarını başarmış olması ve gireceği sınıfta ve yarıyıldan önceki öğretim süresince sağladığı not ortalamasının en az %60 veya eşdeğer olması gerekir. Ancak kamu kurum ve kuruluşlarında asli ve sürekli kamu hizmetlerinde görevlendirilenlerin sürekli olarak bir başka yere atanmaları halinde bakmakla. yükümlü oldukları. 25 yaşını geçmemiş çocukları, eşdeğer eğitim-öğretim programının son sınıf veya son iki yarılı dışında her sınıf veya yarıyılına eğitim-öğretim yılının başlamasından itibaren en geç bir ay içinde bulundukları eğitim -öğretim programını en düşük puandan daha yüksek olması şartı ile nakledilebilirler.

5- Son sınıfa ve son iki yarıyıl başına yapılacak geçişte; ayrılacağı kurumdaki bütün sınavların başarılması, genel not ortalamasının, son sınıfa veya son iki yarıyıla geçiş notu dahil en az %65 veya eşdeğeri olması son sınıfa ve son iki yarıyıla geçiş notunun en az %70 veya eşdeğer olması gerekir.

6- Başvuruların kontenjandan fazla olması halinde Yükseköğretim kurumlarına ayrılan kontenjanlara göre not ortalamasına bakılarak sıralama yapılır ve kontenjana göre geçiş yapılır.

7- Bir öğrencinin, bulunduğu Yükseköğretim Kurumuna girdiği yıldaki puanı, naklen gitmeyi arzuladığı kurumun taban puanından yüksek olması ve öğrenciyi alacak Yükseköğretim Kurumunun kontenjanının dolmaması halinde ilgili yönetim kurulları, yukarıda 4. ve 5. madde de belirtilen başarı sınırlarını % 50'ye indirebilirler.

8- Bir Yükseköğretim Kurumundan disiplin cezası ile çıkarılmış olanlar yatay geçiş başvurusu yapamazlar.

.

B-GEREKLİ BELGELER:

1- Not belgesi (Transkript): Başvuran öğrencinin ayrılacağı kurumdan alacağı izlediği bütün dersleri ve bu derslerden aldığı notları gösteren resmi belge (fotokopi veya sureti kabul edilmez).

2- Disiplin cezası almadığına dair belge.

3- ÖSYM Sınav sonuç belgesinin onaylı fotokopisi.

4- Başvurular, gerekli belgeler ve hangi programa başvuracağını belirtir dilekçe ile ilgili Fakülte veya Yüksekokula verilir.

C- SON BAŞVURMA TARİHİ :

Üniversitemiz programlarına yatay geçiş başvuruları;

Güz Yarılı İçin :Müracaat :31.08.2009 Bitiş :25.09.2009

Bahar Yarıyılı İçin :Müracaat :01.02.2010 Bitiş :12.02.2010

IĞDIR ÜNİVERSİTESİ

2009-2010 Öğretim Yılı Güz ve Bahar Yarıyılı Yatay Geçiş Kontenjanları

BÖLÜM ADI 1.SINIF 2.YY. 2.SINIF 1.YY. 2.SINIF 2.YY. 3.SINIF 1.YY. 3.SINIF 2.YY. 4.SINIF 1.YY. 4.SINIF 2.YY. 5.SINIF 1.YY.
ZİRAAT FAKÜLTESİ                
Ziraat Mühendisliği   3 3          
IĞDIR MESLEK YÜKSEKOKULU                
Muhasebe 5 5 5          
Muhasebe (İÖ) 5 5 5          
İşletme 5 5 5          
İşletme (İÖ) 5 5 5          
İthalat -İhracat 5 5 5          
İthalat-İhracat (İÖ) 5 5 5          
Maliye 5 5 5          
Maliye (İÖ) 5 5 5          
Pazarlama 5 5 5          
Turizm Otelcilik 5 5 5          
Bilgisayar Programcılığı 5 5 5          
Makine 5 5 5          
Elektrik (İÖ) 5 5 5