Bilecik Üniversitesi Yatay Geçiş Program İlanı

İlan Giriş : 11 Haziran 2009 10:57, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Bilecik Üniversitesi Yatay Geçiş Program İlanı

BİLECİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN

Yükseköğretim Kurumları Arasında Lisans ve Önlisans Düzeyinde Yatay Geçiş Esaslarına ilişkin Yönetmelik Hükümleri ve Üniversitemizin yönetmeliklerine uygun olarak 2009-2010 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında Yatay Geçiş yoluyla kabul edilecek öğrencilerde aranacak koşullar, gerekli belgeler ve başvuru tarihi aşağıda belirtilmiştir.

KOŞULLAR

1. Yatay geçişler, eşdeğer eğitim programı uygulayan Yükseköğretim Kurumları arasında yapılır.

2. Birinci sınıfların birinci dönemine yatay geçiş yapılamaz.

3. Açıköğretim veya ekstern öğretimden örgün öğretime geçiş yapılamaz.

4. Yatay geçiş yapmak isteyen öğrencilerin başvuruları her eşdeğer Yükseköğretim Kurumu için ayrı ayr olmak üzere kendi aralarında başarı oranlarına göre sıralamaya tabi tutulur. O kuruma ayrılan kontenjana göre geçiş sağlanır.

5. Başvuru için öğrencinin ayrılacağı kurumun ders planlarındaki bütün derslerini almış ve sınavlarını başarmış olması,

6. Ara sınıflara geçiş için başvuran adayların gireceği sınıftan önceki öğretim süresinde sağladığı genel not ortalamasının %60 veya 4 tam not üzerinden 2.40 olması,

7. Son sınıfa geçiş için başvuran adayların son sınıfa kadar sağladığı genel not ortalamasının en az % 65 veya 4 tam not üzerinden 2.60 ve son sınıf geçiş notunun en az % 70 veya 4 tam not üzerinden 2.80 olması gerekmektedir.

8. Yurtdışı Yükseköğretim Kurumları'ndan yurtiçi Yükseköğretim Kurumları'na geçiş için öğrencinin yabancı ülke yükseköğretim kurumunda yabancı dil hazırlık sınıfı hariç en az bir yıl (2 yarıyıl) okumuş, yılsonu sınavlarını başarı ile vermiş ve 5, 6, 7. maddedeki hususları yerine getirmiş olması şartları aranır.

9. Dikey geçiş intibak sınıfında başarılı olan ve 3. sınıfın bütün derslerini alıp başaran öğrenciler kontenjan olduğu takdirde 4. sınıfa yatay geçiş başvurusu yapabilirler.

10. Üniversitemizde not sistemi 4 üzerindendir. Bilecik Üniversitesi not sistemi dışındaki sistemleri uygulayan üniversitelerden yapılan yatay geçiş başvurularında değerlendirmeler Bilecik Üniversitesi yönetmelikleri çerçevesinde yapılır.

GEREKLİ BELGELER

1. Not Durumu Belgesi (Transkript): Başvuran öğrencilerin ayrılacağı kurumdan aldığı bütün dersleri, bu derslerden aldığı notları ve genel ağırlıklı not ortalamasını gösteren resmi belgenin aslı,

2. Onaylı ders planları veya kurumundan alacağı "bulunduğu döneme kadar bütün derslerini almış ve başarmıştır" yazısı ile ders içeriklerinin onaylı fotokopisi,

3. Öğrencinin ÖSYM sınavına girdiği yıla ait ÖSS sonuç belgesinin onaylı fotokopisi,

4. Disiplin cezası alıp almadığına dair belge,

5. Yurtdışından yapılacak başvurularda;

a) Öğrencinin ÖSYM sınavına girdiği yıla ait ÖSS sonuç belgesinin onaylı fotokopisi, disiplin cezası alıp almadığına dair belge,

b) Not durumu belgesinin orijinalinin kendi okulları tarafından kapalı zarf içinde mühürlenmiş olarak başvuru esnasında teslim edilmesi (açık zarfla gelen başvurular kabul edilmeyecektir),

c) Ders planları ve içeriklerinin Türkçe'ye çevrilmiş suretleri,

6. ÖSYM Merkezince yerleştirilmeyen adaylar başvuramaz.

7. Başvuru dilekçesi: Dilekçede başvurulan Fakülte, Yüksekokul, Bölüm veya programlar belirtilir.

8. Bilecik Üniversitesi 0529-123821 numaralı Akbank hesabına yatırılacak geri ödemesiz 20.00 TL başvuru ücretine ilişkin banka dekontu.

9. Başvuru Tarihi: Bütün başvuruların belgeler tamamlanmış olarak 24 Ağustos 2009 - 28 Ağustos 2009 tarihleri arasında Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığı'na bizzat veya posta ile yapılması gerekmektedir. Eksik evrak ile başvuru kabul edilmeyecek ve cevap verilmeyecektir.

10. Yatay geçiş hakkını kazanan asil ve yedek öğrenciler 07 Eylül 2009 tarihinde www.bilecik.edu.tr adresinde ilan edilecektir.

11. Kesin kayıtlar aşağıdaki tarihlerde Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığı'nda yapılacaktır. Yatay geçiş hakkını kazanan öğrencilere ayrıca duyuru yapılmayacaktır. Süresi içinde kayıt yaptırmayan öğrenci hakkından vazgeçmiş sayılır.

Asil öğrenci kayıtları: 14 - 16 Eylül 2009

Yedek öğrenci kayıtları: Boş kontenjanlar için sırası gelen yedek veya yedeklere 2 gün kayıt hakkı tanınacaktır. Yedeklerin sıralarını bizzat takip etmeleri gerekmektedir.