Marmara Üniversitesi Y. Lisans ve Doktora program ilanı

İlan Giriş : 09 Haziran 2009 08:16, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Marmara Üniversitesi Y. Lisans ve Doktora program ilanı

Üniversitemiz enstitülerinde 2009-2010 Eğitim-Öğretim yılı Güz Yarıyılı Lisansüstü Programlarına, Yükseklisans, Sanatta Yeterlilik ve Yatay geçiş yolu ile öğrenci alınacaktır. Kontenjan ve başvuru koşullarına ilişkin dosya ektedir.

1) Tezli Yüksek Lisans ve Lisans dereceli Doktora/Sanatta Yeterlik Programlarına basvuracak adayların 4 yıllık lisans programlarından mezun veya Lisans öğrenimlerinin son yarıyılında öğrenci olmaları gerekir.
Yüksek Lisans sonrası Doktora programlarına basvuracak adayların Yüksek Lisans programlarından mezun veya Yüksek Lisans öğrenimlerinin son asamasında öğrenci olmaları gerekir. Tezsiz Yüksek Lisans
programlarına basvuracak adayların Lisans programlarından mezun olmaları gerekir.

2) Adayların, basvuracakları alanlarda veya yakın alanlarda Lisans/Yüksek Lisans derecelerini almıs olmaları önerilir. Lisans veya Yüksek Lisans derecesini basvurdukları Yüksek Lisans veya Doktora/ programlarından farklı alanda almıs olan adaylar Anabilim Dalı ve Enstitü Yönetim Kurulu'nun belirleyeceği Bilimsel Hazırlık Programına katılırlar. Bilimsel Hazırlık Programı için 30 kredi saatinden fazlasını gerektiren öğrenciler Lisansüstü Programlara kabul edilmezler.

Yüksek lisans ve doktoraya ilişkin duyuru metni