Bilecik Osmaneli Belediyesi İtfaiye Eri Alım İlanı

İlan Giriş : 17 Nisan 2009 11:42, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Bilecik Osmaneli Belediyesi İtfaiye Eri Alım İlanı

BİLECİK İLİ OSMANELİ İLÇESİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI?NDAN

İTFAİYE ERİ ALIM İLANI

Osmaneli Belediye Başkanlığı bünyesinde 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında istihdam edilmek üzere,21.10.2006 tarih ve 26326 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Belediye İtfaiye Yönetmeliği ile 11.04.2007 tarih ve 26490 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Belediye İtfaiye Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelikte belirtilen hükümler çerçevesinde Başkanlığımızda münhal bulunan aşağıda sınıfı,ünvanı,derecesi,adedi,KPSS taban puanı türü belirtilen İtfaiye Eri kadrolarına;Merkezi sınavdan (KPSS) sınav komisyonunca belirlenen aşağıdaki taban puanı alıp Başkanlığımıza müracaat eden adaylar arasından,en yüksek puandan başlamak üzere ilan edilen kadro sayısının 3 katı aday belirlenerek sözlü sınava çağrılacaktır.

Adet Sınıf Kadro Ünvanı Derecesi Cinsiyeti KPSS Puanı Öğrenim Durumu
1 G.İ.H İtfaiye Eri. 9 E-K 60 En az 4 yıllık fakülte mezunu olmak
1 G.İ.H İtfaiye Eri 10 E-K 50 En az 2 Yıllık Yüksek Okul Mezunu
5 G.İ.H İtfaiye Eri 11 E-K 50 Lise ve Dengi Okul Mezunu

1- BAŞVURU GENEL ŞARTLARI:

İlan edilen kadrolara atanmak için başvuracak adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. Maddesinin (A) fıkrasında belirtilen aşağıdaki genel şartlara sahip olmaları gerekmektedir.

1. Türk Vatandaşı olmak,

2. Sınavın yapıldığı tarih itibari ile adayların 30 yaşını doldurmamış olmak

3. Kamu haklarından mahrum bulunmamak,

4. Taksirli suçlar ve aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere, ağır hapis veya 6 aydan fazla veyahut affa uğramış olsalar bile Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, zimmet, ihtilas, irtikap, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolaylı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya istimal veya istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık, resmi ihale alım ve satımlara fesat karıştırma, Devlet sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak.

5. Erkek adayların askerlik durumu itibariyle; askerliğini yapmış, tecilli veya muaf olmak,

6. Görevini devamlı yapmasına engel bir özrü bulunmamak,

7. Daha önce çalıştığı kamu kurum ve kuruluşlarından disiplinsizlik veya ahlaki nedenlerle çıkarılmış olmamak. Ayrıca herhangi bir kamu kuruluşunda 657 sayılı Devlet Memurları kanununa tabi görevlerde halen çalışmamak.

8. Yaptırılabilecek güvenlik soruşturması sonucunda göreve başlamalarında bir sakınca bulunmamak.

9. Tercih edilecek kadrolar için aranan diğer başvuru şartlarını taşımak.

2- BAŞVURU ÖZEL ŞARTLARI:

A-İTFAİYE ERİ OLMAK İÇİN

Erkek adayların askerlik durumu itibariyle; askerliğini yapmış, tecilli veya muaf olmak,

Sağlık açısından kapalı mekan, dar alan ve yükseklik fobisi olmamak kaydı ile İtfaiye Teşkilatının çalışma şartlarına uygun olmak.

Tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67 m, kadınlarda en az 1.60 m boyunda olmak ve boyun 1 m den fazla olan kısmı ile kilosu arasında ( +,-) 10 kg. dan fazla fark olmamak.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan kamu Personeli seçme 2008 (KPSS) sınavlarına girmiş 100 puan üzerinden Lisans mezunları için 60 ve üzeri, Ön lisans Mezunları için 50 ve üzeri, Lise ve dengi Okul mezunları için 50 ve üzeri almış olmak.

B-DİĞER HUSUSLAR

Adayların tercihlerini yaparken aşağıdaki hususlara dikkat etmeleri gerekmektedir:

1. Adayların tercih edecekleri kadrolar için belirlenen şartlar arasında yer alan sürücü belgesi, askerlik durumunu gösterir belge vb. diğer belgelere başvuru tarihi (başvuru formunun ilgili makamlara teslim edildiği tarih) itibarı ile sahip olmaları gerekmektedir.

2. Adayların tercih edecekleri kadrolar için belirlenen şartlarda birden fazla öğrenim alanı veya programı belirtilmiş ise bunların sadece birinden mezun olmuş bulunmaları yeterlidir.

BAŞVURU SIRASINDA ADAYLARDAN İSTENEN BELGELER

1- İş Talep Formu ( Kurumumuzdan ) temin edilecek,

2- KPSS Sınav sonuç belgesi,

3- T.C Kimlik Numaralı Nüfus Cüzdan Sureti,

4- Son 6 ay içinde çekilen 2 Adet vesikalık fotoğraf

5- Diploma veya mezuniyet belgesinin aslı veya noter tasdikli sureti,

6- Sabıka kaydının olmadığına dair belge,

7- Görevini yapmaya engel olmadığına dair sağlık kurulu raporu,

BAŞVURU YERİ TARİHİ ŞEKLİ VE SÜRESİ

Adayların sözlü sınava (mülakata) katılabilmek için yukarıda sayılan başvuru belgelerini 16/04/2009 gününden 20/04/2009 günü mesai bitimine kadar (Mesai günlerinde mesai saatleri içinde) Osmaneli Belediye Başkanlığı Yazı İşleri Müdürlüğüne bizzat elden teslim etmeleri gerekmektedir. Posta ve e-mail yolu ile yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir. Eksik bilgi ve belgelerle yada niteliklere uygun olmadığı halde yapılan başvurular idaremizde değerlendirmeye alınmayacaktır.

BAŞVURUSU KABUL EDİLENLERİN İLANI VE SINAVA GİRİŞ BELGESİ

KPSS başarı puanına göre en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere boş kadro sayısının üç katı kadar aday sınava çağırılacak olup, sınava çağırılan adayların listesi Belediyemiz girişindeki ilan panosunda 21/04/2009 tarihinde yayınlanacaktır. Sınava çağırılan adaylar için sınava giriş belgesi düzenlenecektir. Sınava giriş belgeleri 21/04/2009 tarihinde Yazı İşleri Müdürlüğünden alınacaktır.

Adaylar sınavda bu belgelerle birlikte kimlik tespitinde kullanılmak üzere nüfus cüzdanı veya sürücü belgesi gibi fotoğraflı geçerli bir kimlik belgesini de yanlarında bulunduracaktır.

Sınava katılmayacak olan müracaat sahiplerine herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır.

SINAV KONULARI (Mülakat Sınav Konuları)

1- T.C Anayasası

2- Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi

3- 657 sayılı DMK nu

4- Mahalli İdarelerle İlgili Temel Mevzuaat?tan oluşur

SINAV YERİ VE TARİHİ:

İtfaiye Eri adaylarının mülakatı 24/04/2009 tarihinde saat 09.00?da dayanıklılık sınavı ise aynı gün saat 14:30 da Belediyemiz Sosyal Hizmetler Salonunda yapılacaktır.

SINAVIN DEĞERLENDİRİLMESİ

İtfaiye Eri giriş sınavı sözlü ve dayanıklılık testi olmak üzere iki aşamada yapılacaktır. Sözlü ve dayanıklılık sınavlarından 100 tam puan üzerinden en az 70 puan almak gerekir. Bu değerlendirmede (1), (2), (3), (4) konu guruplarının her birinden ayrı ayrı sözlü sınava tabi tutulurlar. Sözlü sınav ve dayanıklılık sınavı notunun aritmetik ortalamasının (kurum sınavı başarı puanının) % 50?si ile KPSS puanının % 50?si alınmak sureti ile giriş notu belirlenir.

Giriş sınavında en yüksek puan alan adaydan başlanarak yapılan sıralamaya göre oluşturulan liste Belediyemizde uygun yerlere asılarak duyurulur. Ayrıca sınav sonucu sözlü sınava giren tüm adaylara yazılı olarak bildirilir. Başarılı olan adaylardan atanmaları için gerekli olan belgeler istenilir. Sınavı kazananlar arasından atanacak boş kadro sayısı kadar asil ve yedek adaylar belirlenir. Asil adaylardan göreve başlamayanların yerine başarı sırasına göre yedek adaydan atama yapılır.

Tebligatta belirtilen süre içinde atamanın yapılabilmesi için gerekli belgeleri Belediyemiz Yazı İşleri Müdürlüğüne (şahsen) teslim etmeyen adayların atamaları yapılmayacaktır.

Süresi içinde yapılmayan ve internet ortamında yapılan müracaatlar geçersizdir.

Sınav komisyonu; sınav sonunda personel alımı için ilana çıktığı kadrolardan, başarı puanlarını düşük bulduğu veya yeterli bulmadığı taktirde sınav duyurusunda ilan edilenlerin bir kısmını yada hiçbirini alıp almama hakkına sahiptir.

Başvuru ve işlemler sırasında gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu veya herhangi bir şekilde gerçeği sakladığı tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılır ve bunların atamaları yapılmaz. Bu gibi durumları tespit edilenlerin atamaları yapılmış olsa dahi atamaları iptal edilir. Bu kişiler hiçbir hak talep edemezler ve haklarında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulur.

İLAN OLUNUR