Dışişleri Bakanlığı Sözleşmeli Mütercim Alım İlanı Değişiklik İlanı

29 Mart 2009 tarih ve 27184 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan "Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Esaslar" uyarınca 26 ve 28 Mart 2009 tarihli gazetelerde yayınlanan mütercim alımına ilişkin bazı şartlar değiştirilmiş olduğundan yeni ilan aşağıda sunulmuştur.

İlan Giriş : 10 Nisan 2009 11:55, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Dışişleri Bakanlığı Sözleşmeli Mütercim Alım İlanı Değişiklik İlanı

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINA SÖZLEŞMELİ MÜTERCİM ALIMINA İLİŞKİN İLAN DEĞİŞİKLİĞİ

29 Mart 2009 tarih ve 27184 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan "Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Esaslar" uyarınca 26 ve 28 Mart 2009 tarihli gazetelerde yayınlanan mütercim alımına ilişkin bazı şartlar değiştirilmiş olduğundan yeni ilan aşağıda sunulmuştur.

Dışişleri Bakanlığı merkez teşkilatında, 657 sayılı Devlet Memurten Kanununun 4/B maddesi ve 06.06.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan, "Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar" çerçevesinde, büro hizmetlerinde çalıştırılmak üzere, 9 adet İngilizce , 3 adet Almanca ve 3 adet Fransızca olmak üzere "sözleşmeli mütercim" ünvanlı toplam 15 adet personel alınacaktır.

A) Adaylarda Aranan Genel Şartlar:

1) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48'inci maddesinde belirtilen genel şartları haiz olmak;

2) Son başvuru tarihinde 31 yaşından gün almamış (30 Nisan 1979 tarihinden sonra doğmuş olanlar) olmak;

3) Erkek adaylar için, askerlik hizmetini yapmış veya tecilli olmak;

4) Dışişleri Bakanlığı personeli olmaya engel hali bulunmamak (Bu konuda Dışişleri Bakanlığının takdiri esastır);

5) Siyasal Bilgiler, İşletme, İktisat ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinin 4 yıl süreli eğitim veren uluslararası ilişkiler, kamu yönetimi, siyaset bilimi, iktisat, maliye, işletme ve ekonomi bölümlerinden ve Üniversitelerin en az 4 (dört) yıllık eğitim veren, İngilizce, Fransızca ve Almanca Dili Eğitimi/ Edebiyatı/ Mütercim-Tercümanlık veya Çeviri bilim bölümlerinden veya Eğitim Fakültelerinin İngilizce, Fransızca ve Almanca Bölümleri ile bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt içi ve yurtdışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olmak,

6) 30 Haziran -1 Temmuz 2007 ve 28 Haziran - 29 Haziran2008 tarihlerinde yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavlarından birinden (2007-KPSS ve 2008-KPSS ) en az "70" KPSSP3(B) puanına sahip olmak,

7) Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (KPDS) yabancı dilde en az (B) düzeyinde puana sahip olmak veya İngilizce'den başvuran adaylar için-"Test of Englishas a Foreign Language" (TOEFL) sınavından en az 213 (veya geçerlilik süresi dolmamış eski dengi 550 puan) puan veya "International English Language Testing System" (IELTS) sınavından en az 7,5 puan düzeyinde yabancı dil bildiğini belgelemek.

8) Yabancı Dil Sınav sonuçlarından KPDS 5 yıl, TOEFL 2 yıl süreyle geçerlidir.

B) Başvuru:

Adayların, Dışişleri Bakanlığı Personel Dairesi Başkanlığı İç Hizmetler Şubesi'nden (Oda No: 423) ya da internet aracılığıyla www.mfa.gov.tr adresinden temin edecekleri İş Talep Formu'nu (İş Talep Formu İçin Burayı Tıklayınız!) doldurarak, 2 adet vesikalık fotoğraf, nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSSP3-B) sonuç belgesinin aslı ve fotokopisi, aslı yok ise noter onaylı bir örneği, öğrenim belgesinin aslı ve fotokopisi, erkek adaylar için askerlik terhis/tecil belgesinin aslı ve fotokopisi, yabancı dil sınavı sonuç belgesi aslı ve fotokopisini en geç 30 Nisan 2009 günü mesai saati sonuna kadar şahsen teslim etmeleri gerekmektedir. Başvuru evrakındaki yanlışlık ve noksanlıklar ile eksik belgelerden başvuru sahibi sorumlu olup süresi içerisinde tamamlanmadığı takdirde başvuru geçerli kabul edilmeyecektir. Posta yolu ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Başvuruların tamamlanmasını müteakip, 29 Mart 2009 tarihli ve 27184 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren "Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Esaslar"ın 4 üncü maddesinin (c) bendi uyarınca;

Başvuran adaylardan "KPSSP3(B) puan türüne göre en yüksek puanı alan; İngilizce için 45, Almanca ve Fransızca için 15'er aday olmak üzere toplam 75 aday sözlü sınava çağırılacaktır. KPSSP3(B) puanı eşit olan son adayların sıralamasında, KPDS puanı gözönüne alınacaktır.

04.05.2009 tarihinde sözlü sınav tarihileri ve sınava katılmaya hak kazanan 75 aday Bakanlığın internet sitesinde (www.mfa.gov.tr) "Duyulular bölümünde ilan edilecektir. Adaylara ayrıca özel bir duyuru yapılmayacaktır.

Adaylarn atanması, soruşturmalarının olumlu olması kaydıyla sözlü sınav basan sırasına göre yapılacaktır.

Dillerin birinden ataması öngörülen sayıda başanlı aday bulunmaması dorumunda, pozisyonlara, diğer dillerden atama yapılabilecektir. Bu konuda Bakanliğın takdiri esastır.

Güvenlik soruşturması olumsuz neticelenen ve/veya başvuru belgelerinde ,eksik ya da gerçeğe aykırı beyanı olduğu tespit edilen, adayın ataması.yapılmaz, yapılmış olsa da iptal edilir.