Mersin Kuskan Belediyesi İtfaiye Eri Alım İlanı

İlan Giriş : 12 Mart 2009 17:02, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Mersin Kuskan Belediyesi İtfaiye Eri Alım İlanı

KUSKAN BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN

Belediye İtfaiye Yönetmeliği?nin 15?inci maddesi ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 48?inci maddesinin (A) fıkrası şartlarını taşımak koşulu ile, Belediyemizde boş bulunan Unvan, derece, sınıf ve sayısı belirtilen İtfaiye eri kadrolarına 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak çalıştırılmak üzere personel alınacaktır.

SINIFI ÜNVANI DERECESİ ADEDİ CİNSİYETİ ÖĞRENİM DURUMU
G.İ.H İtfaiye Eri 11 4 E/K En az lise mezunu

A-İtfaiye Eri Olmak İçin;

1) T.C Vatandaşı olmak,

2) Sınav günü itibarıyla 30 yaşını doldurmamış olmak,

3) Sağlık açısından kapalı mekân, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydı ile itfaiye teşkilatına çalışma şartlarına uygun olmak,

4) Tartılma ve ölçülme aç karna, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydı ile erkeklerde en az 1,67 m, kadınlarda en az 1.60 m boyunda olmak ve boyun 1 m den fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kg.dan fazla olmamak, (Boy ve kilo tespiti Belediyemiz Zabıta Memurluğunda yapılacaktır.)

5)Lise Mezunu olmak

6) KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) 2008 sınavlarına girmiş Ön lisans Mezunları (KPSS P93) sınavından 50e üzeri, puanı almış olmak gerekir.

7) Erkek adayların Askerlik görevini yapmış olmaları veya askerlikle ilişiklerinin bulunmaması,

İtfaiye Yönetmeliğinin 17. maddesindeki atanma şartlarını taşımak. Belediyemize başvuran adayların KPSS başarı puanlarına göre sıralanarak en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere atama yapılacak 1 adet İtfaiye memurluğu için boş kadro sayısının 3 katı oranında aday sınava çağırılacaktır.

SINAVA BAŞVURU :

Başvurular Belediye Yazı İşleri Müdürlüğüne şahsen yapılacak, posta ile yapılacak müracaatlar kabul edilmeyecektir. Başvurular 13/03/2009 Cuma günü saat 9.00 da başlayıp aynı gün mesai bitiminde sona erecektir.

SINAV YERİ VE SAATİ :

23/03/2009 Pazartesi günü Kuskan Belediye Meclis Toplantı Salonunda Saat l0.oo da sözlü sınav yapılacaktır.

BAŞVURUDA İSTENECEK BELGELER :

1-) KPSS Sınav Sonuç Belgesi Aslı veya Noter Tasdikli Sureti

2-) T.C. Kimlik numaralı Nüfus Cüzdanı Sureti

3-) Son altı ay içerisinde çekilen 2 adet vesikalık fotoğraf,

4-) Diploma veya Geçici Mezuniyet belgesi aslı veya tasdikli sureti

5-) Sabıka kaydının olmadığına dair beyanı (son bir ay içinde alınmış ),

6-) Tam teşekküllü hastanelerden alınacak sağlık kurulu raporu

7-) Askerlikle ilgisi olmadığına dair belge

8-) Aday başvuru formu (Kuskan Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğünden alınacak)

SINAV KONULARI :

a) T.C. Anayasası

b) Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi

c) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu

d) Mahalli İdarelerle ilgili temel mevzuattan oluşur.

DEĞERLENDİRME :

Sınav komisyonunca yapılacak olan sözlü sınavda değerlendirme 100 tam puan üzerinden yapılacaktır. Sözlü sınavdan 70 puan altında alan adaylar başarısız sayılacaktır.

Başarı notu sözlü sınavda alınan not ile KPSS notunun ortalamasıdır. Sınav sonuçlarını iki sınavın ortalamasına göre en yüksek not alandan başlayarak sıralandırmak sureti ile belirlenecektir. Atama yapılacak kadro sayısı kadar asil ve yedek aday sınavı kazanmış sayılır.

Kurum sınav başarı puanı sözlü sınav sonucu esas alınır. Sınavı kazananlar yazılı olarak bildirilecektir. Atama yapılan asil adaylardan 15 gün içinde göreve başlamayanların yerine yedek adaylar arasından başarı sırasına göre atama yapılacaktır.

Tebligatta belirtilen süre içinde atamanın yapılabilmesi için gerekli belgeler ve işlemler Belediyemiz Yazı İşleri Müdürlüğüne teslim etmeyen adayların atamaları yapılmayacaktır.

İlanen Duyurulur.