Yüzüncüyıl Üniversitesi Yüksek Lisans ve Doktora Programı İlanı

İlan Giriş : 30 Ocak 2009 10:13, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Yüzüncüyıl Üniversitesi Yüksek Lisans ve Doktora Programı İlanı

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN

Üniversitemiz Fen ve Sağlık Bilimleri Enstitülerine 2006-2009 Bahar yarıyılında Üniversitemiz Eğitim-Öğretim ve sınav Yönetmellflinln 2.maddesine göre aşağrda belirtilen sayıda Yüksek Lisans ve Doktora öğrencisi alınacaktır. Adaylar ilgili Enstitülerden alacakları matbu başvuru forrnlarına; lisans / yüksek Lisans diplomasını, mezuniyet TUS askerlik durumu, lisans Yüksek Lisans not (Transkript), ALES sonuç belgelerinin Fotokopilerini (Kesin Kayıtta ise Aslını veya Noter Tasdikli Suretlerini), doktora müracaatları için KPDS/ ÜDS / TOFEL belgesinin Fotokopilerini (Kesin Kayıtla ise Aslım veya Noter Tasdikii Suretlerini). Özgeçmiş ve eğer varsa adayın mülakatta değerlendirilmesinde yarar gördüğü diğer bilgi ve belgelerini, nüfus cuzdanı örneğinin, 2 adet fotoğrafı ile Enstitülerden alacakları hesap numaralarına sınav ücreti yatırdıklarını gösterir makbuzu ekleyerek ilanın gazetede yayımı tarihinden itibaren 15 (onbeş) gün içersinde ilgili Enstitülere şahsen müracaat etmeleri gerekmektedir. Posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

1- Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına Başvuracak adayların Lisans Üstü Eğitim giriş sınavında AL ES' ten en az 55 (Ellibeş) standart puana sahip olmaları gerekir

2- Yüksek Lisans Programından sonrara Doktora programlarına başvuracak adayların, yüksek lisans not ortalaması 100 üzerinden en az 75 olmalıdır.

3 - Doktora müracaatlarında KPDS ve ÜDS'den en az 55 TOFEL'den en az 450 puan şartı aranmaktadır.

4 - Temel Tıp Bilimlerinde doktora yapacak Tıp mezunlarının enaz 55 Temel Tıp puanına veya lisansüstü eğitim giriş sınavının (ALES) sayısal kısmından enaz 55 standart puana sahip olmaları gerekir.

5 - ALES' ten 55 puan alarak yüksek lisans eğitimini tamamladıktan sonra en fazla 1 yarıyıl ara vererek doktora eğitimine başlayacaklardan eski ALES belgelerini Enstitüye sunmaları koşuluyla yeniden ALES koşulu aranmaz

6 - Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dışındaki Üniversitelerin Araştırma Görevlileri, Öflnatfm Görevlileri, Uzman ve Okutmanlar Lisansüstü Sınavlara Müracaat edemezler.

7 - Lisansüstü Sınavlara başvuracak adaylardan, Diğer Üniversitelerde herhangi bir lisansüstü programa kayıtlı olduktan tespit edilen öğrencilerin Kayıttan 15.07.2005 tarihli Yüksek Öğretim Kurulu kararı gereğince silinecektir.

8 - Lisansüstü Sınavlara başvuracak adaylann 4'lük transkrip notları Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 08.10.200S tarih ve 28746 sayılı yazısıyla bildirilen 4'fük sistemin 100'lük sisteme dönüşüm eşdeğertfk tablosuna göre değerlendirilecektir.

9 - 2 Haziran 2007 tarih ve 26540 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği'ndeki Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelliğin yürürlüğe girmesinden önoe Araştırma Görevlisi Kadrosuna atanmış bulunanlar lte Yüksek Lisans Eğitimine başlamış olanlar ve bir yüksek lisans diploması almak suretiyle Doktora Eğitimine başlayacak olanlardan yeniden ÜDS sınavına girerek 55 puan almış olma şartı aranmaz. Bu durumda olanlara eski yönetmelik hükümleri uygulanır.