İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı 4/B'li büro personeli alım ilanı

İlan Giriş : 28 Aralık 2008 23:24, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı 4/B'li büro personeli alım ilanı

T.C

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI

DERNEKLER DAİRESİ BAŞKANLIĞINA

4/B SÖZLEŞMELİ BÜRO PERSONELİ ALINACAKTIR

İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığında boş bulunan 1 Adet Büro Personeli pozisyonuna, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi uyarınca Sözleşmeli Personel alınacaktır.

BAŞVURACAK ADAYLARDA ARANACAK ŞARTLAR

a) Yüksekokulların, Bilgisayar Programcılığı, Büro Yönetimi ve Sekreterlik Ön lisans programlarının herhangi birinden mezun olmak,

b) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 48?inci maddesinde belirtilen nitelikleri taşımak,

c) Son başvuru tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak (20 ocak 1974 tarihinden daha sonraki tarihlerde doğanlar),

ç) Erkek adaylar için askerlik hizmetini tamamlamış olmak veya en az bir (1) yıl ertelemiş olmak,

d) Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek vücut, akıl hastalığı veya vücut sakatlığı ile özürlü bulunmamak,

e) Yapılacak inceleme ve soruşturma sonunda, Büro Personeli olmalarına engel bir durumu bulunmamak,

f) 2008 KPSS (B) grubu sınavlarından birine girmiş olmak ve KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak.

BAŞVURU İÇİN İSTENİLECEK BELGELER

a) Diplomanın aslı ve fotokopisi veya tasdikli sureti,

b) (T.C.Kimlik Numaralı) Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi veya tasdikli bir sureti,

c) KPSS (B) grubundan sınav sonuç belgesinin aslı ve fotokopisi veya tasdikli bir sureti,

ç) Erkek adaylar için askerlik durum belgesi,

d) Adli sicil kaydı.

BAŞVURU ŞEKLİ VE SÜRESİ

a) Başvuruda bulunacak adayların, İçişleri Bakanlığı (www.icisleri.gov.tr) adresinde adaylar için yer alan İş Talep Formunu eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurduktan sonra imzalı ve fotoğraflı olarak istenilen diğer belgelerle birlikte 08-20 Ocak 2009 tarihleri arasında Namık Kemal Mahallesi, İnönü Bulvarı, İçişleri Bakanlığı A Blok, Dernekler Dairesi Başkanlığı, kat:2, BAKANLIKLAR/ANKARA adresine şahsen teslim etmeleri gerekmektedir. Posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

b) Müracaat sonunda adayların beyan ettikleri Kamu Personel Seçme Sınavı puanları ÖSYM Başkanlığından Kurum tarafından teyit edilecektir.

c) Gerçeğe aykırı beyanda bulunan adayların müracaatları kabul edilmeyecek ve haklarında genel hükümlere göre yasal işlem yapılacaktır.

ç) Şahsen başvuru esnasında Kurumumuz tarafından aranan belgeler incelendikten sonra eksik belgesi olanların başvuruları kabul edilmeyecektir.

DİĞER HUSUSLAR

a) Sözleşmeli personel, kamu hizmetlerinin gördürülmesini temin maksadıyla, ihtiyaç duyulan hizmet birimleri ve pozisyonlarda istihdam edildiğinden, Devlet memurlarında olduğu gibi kurumlar içinde veya kurumlar arasında naklen atanmalarına dair mevzuat bulunmamaktadır. Bu nedenle bu pozisyonlara yerleştirilen personel herhangi bir nedenle (eş durumu, sağlık, vb.) nakil talebinde bulunamazlar.

b) Atamaları yapılmayan adayların başvuru evrakı, yerleştirilme sonucunun ilanından itibaren 15 gün içinde aday tarafından talep edilmesi halinde iade edilecek olup, belirtilen süre sonrası yapılacak talepler dikkate alınmayacaktır.

YERLEŞTİRME SONUÇLARININ DUYURULMASI

a) Başvurusu kabul edilen adaylar başvuru süresi bittikten sonra KPSS (B) grubu puanı esas alınarak sıralamaya tabi tutulacak ve en yüksek puan alan adaydan başlanarak ilan edilen kadro sayısı kadar adayın asil olarak ve yine aynı sayıda adayın yedek olarak kazandığı ilan edilip sözleşmeli personel olarak alımı yapılacaktır. Başarı puan sıralaması sonucunda puanların eşit olması halinde; yaşı küçük olan adaya öncelik tanınacaktır.

b) Bakanlığımızca oluşturulan Değerlendirme Komisyonu tarafından, 4/B Sözleşmeli Personel alımı ile ilgili yerleştirme başvurusunda bulunan adayların, ilan edilen niteliklere uygunluğu incelenecektir.

c) Ancak adayların evrakları üzerinde yapılan kontrollerde istenilen pozisyon için şartları uygun olmayan yada yanlış beyan verdiği tespit edilen adaylar tutanağa bağlanarak atamaları yapılmayacak ve sözleşmeleri imzalanmayacaktır. Bu durumda KPSS(B) grubu başarı puan sıralamasına göre sıradaki aday yerleştirilmeye hak kazanacaktır.

ç) Sağlık raporu sadece yerleştirilmesi yapılan adaydan istenecektir.

d) Verilen süre içinde başvurmayan, başvurup ataması yapıldıktan sonra görevine başlamayan ya da aranılan şartları taşımadığı sonradan anlaşılanların atamaları iptal edilip yerine kazanma sırasına göre yedeklerden atama yapılacaktır. Belirtilen süre içinde görevine başlamayan veya eksik evrakını teslim etmeyenlerin yerine puan sırasına göre diğer adaylardan çağırılabilir.

e) KPSS(B) başarı puan sıralamasına göre yerleştirilmeye hak kazanan adayların listesi ve istenecek belgeler ve diğer hususlar İçişleri Bakanlığı (www.icisleri.gov.tr) internet adresinde, Dernekler Dairesi Başkanlığının (www.dernekler.gov.tr) adresli internet sitesinde ilan edilecek olup ayrıca yerleştirilmesi yapılan adayların adreslerine de tebligat yapılacaktır.

İlan olunur.