İnönü Üniv. Sağlık Bil. Ens. y.Lisans ve Doktora Prog. İlanı

İlan Giriş : 27 Aralık 2008 23:31, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
İnönü Üniv. Sağlık Bil. Ens. y.Lisans ve Doktora Prog. İlanı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü Anabilim Dallarına 2008-2009 Eğitim-Öğretim yılı Bahar yarıyılında Yüksek Lisans ve Doktora Programları için öğrenci alınacaktır.

1-İSTENİLEN BELGELER

Yüksek Lisans için:

Lisans diplomasının aslı veya onaylı sureti

Not transkriptinin aslı veya onaylı sureti (Mezuniyet not ortalamasının 60 (altmış)?dan az olmaması gerekmektedir. Lisans başarı not ortalamasının 100?lük sisteme göre karşılığını gösterir belgenin mezun olunan üniversitenin, öğrenci işlerinden alınacaktır.)

ALES sonuç belgesinin aslı veya onaylı sureti (ALES notu en az 55 puan olması gerekmektedir.)

KPDS veya ÜDS?den 40 (kırk) veya daha fazla puan aldığını gösterir belgenin aslı veya onaylı sureti.

Onaylı nüfus cüzdanı sureti.

Askerlik durum belgesi (Erkek adaylar için)

2 adet vesikalık fotoğraf.

Dilekçe (Enstitü tarafından matbu olarak verilecektir).

Özgeçmiş

Doktora için :

Yüksek lisans diplomasının aslı veya onaylı sureti.

Lisans diplomasının aslı veya onaylı sureti.

Lisans ve yüksek lisans not transkriptinin aslı veya onaylı sureti (Lisans mezuniyet not ortalamasının yüz tam not üzerinde en az 60 (Altmış)?dan az olmaması gerekmektedir.)

ALES veyaTUS sonuç belgesinin aslı veya onaylı sureti (ALES notu en az 60, Tıpta Uzmanlık Sınavının temel tıp bilimleri puanının 0.7 ile, klinik tıp bilimleri puanının ise 0.3 ile çarpılarak toplanması ile elde edilen TUS temel tıp puanının en az 50 olması gerekmektedir.)

KPDS veya ÜDS?den 55 (ellibeş) veya daha fazla puan aldığını gösterir belgenin aslı veya onaylı sureti.

Onaylı nüfus cüzdanı sureti.

Askerlik durum belgesi (Erkek adaylar için)

2 adet vesikalık fotoğraf.

Dilekçe ( Enstitü tarafından matbu olarak verilecektir).

Özgeçmiş

2- MÜRACAAT TARİHİ VE YERİ :

- Adaylar başvurularını, 29 Aralık 2008 / 06.01.2009 tarihleri arasında, istenilen belgeler ile birlikte Enstitü Müdürlüğüne şahsen yapacaklardır. Posta ile başvuru kabul edilmeyecektir.

- Kazanan adayların kesin kayıt tarihleri ile ilgili bilgi, Enstitüde veya WEB sayfasında ilan edilecektir. Ayrıca adaylara bir tebligat yapılmayacaktır.

3- DEĞERLENDİRME

Yüksek Lisans : ALES puanının %60?ı + Lisans ortalamasının %10?u + KPDS veya ÜDS puanının %30?u alınarak toplamına göre adaylar sıralanır. Eşitlik durumunda ALES + Yabancı Dil puanı yüksek olanlara öncelik verilir.

Doktora : ALES veya Tıp Fakültesi Mezunları için TUS puanının %60?ı + Hazırlık sınıfı hariç en az 5 yıllık lisans mezunları için ise lisans not ortalamasının, yüksek lisans mezunları için lisans not ortalaması ile yüksek lisans not ortalaması toplamının yarısının % 10?u + KPDS veya ÜDS puanının %30?u = 60 olması koşulu ile adaylar sıralanır. Eşitlik durumunda ALES+Yabancı Dil puanı yüksek olanlara öncelik verilir.

-Sağlık Bilimleri Enstitüsü:

Anabilim Dalı Programı Puan Türü ALES
Yüksek Lisans Doktora
Embriyoloji-Histoloji 2 1 Sayısal
Tıbbi Biyokimya 2 2 Sayısal
Halk Sağlığı 3 3 Sayısal
Fizyoloji 3 3 Sayısal
Tıbbi Mikrobiyoloji 2 1 Sayısal
Biyoistatistik 1 - Sayısal
Anatomi 2 - Sayısal
Analitik Kimya 2 - Sayısal
Farmasötik Kimya 1 - Sayısal
Farmasötik Botanik 2 - Sayısal
Farmakoloji *2 - Sayısal
Beden Eğitimi ve Spor 3 - Sayısal

* Kontenjandan 1 tanesi KKTC uyruklu öğrencilere ayrılmıştır.

ÖN KOŞULLAR

Embriyoloji-Histoloji Anabilim Dalı
Yüksek Lisans : Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü mezunları kabul edilir. Lisans derecesi ile doktora programına kabul için aynı ön koşullar geçerlidir.
Doktora : Tıp Fakültesi, Veteriner Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve Histoloji-Embriyoloji Yüksek Lisans Programı mezunları kabul edilir.
Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı
Yüksek Lisans: Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya ve Biyoloji Bölümleri, Tıp Fakültesi Tıbbi Biyolojik Bilimler Bölümü ve Eczacılık Fakültesi lisans mezunları kabul edilir. Lisans derecesi ile doktora programına kabul için aynı ön koşullar geçerlidir.
Doktora: Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Veteriner Fakültesi mezunları, Tıbbi Biyokimya Yüksek Lisans programı mezunları ile Biyokimya (Eczacılık) Yüksek Lisans programı mezunları kabul edilir.
Halk Sağlığı Anabilim Dalı
Yüksek Lisans: Sağlık Bilimleri alanlarının lisans mezunları kabul edilir. Lisans derecesi ile doktora programına kabul için aynı ön koşullar geçerlidir.
Doktora: Tıp Fakültesi mezunları ile yüksek lisansını Tıp programı olan Halk Sağlığı alanında tamamlayanlar kabul edilir.
Fizyoloji Anabilim Dalı
Yüksek Lisans : Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji, Moleküler Biyoloji, Fizik ve Kimya Bölümleri, Mühendislik Fakültesi Fizik ve Kimya Mühendisliği Bölümleri, Spor Akademisi, Eczacılık Fakültesi, Tıp Fakültesi Tıbbi Biyolojik Bilimler Bölümü ve Sağlık Yüksek Okulu Hemşirelik ve Sağlık Memurluğu bölümü lisans mezunları kabul edilir. Öğrencilerin Anabilim Dalı Eğitim-Öğretim ve Laboratuar çalışmalarına tam gün katılmaları gerekmektedir.
Doktora: Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Veteriner Fakültesi, Fizyoloji , Tıbbi Biyokimya ile Tıbbi Biyoloji ve Genetik Yüksek Lisans mezunları kabul edilir. Öğrencilerin anabilim dalı eğitim-öğretim ve laboratuar çalışmalarına tam gün katılmaları gerekmektedir.
Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı
Yüksek Lisans: Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümleri, Tıp Fakültesi Tıbbi Biyolojik Bilimler Bölümü, Eczacılık Fakültesi ve Sağlık Bilimleri ile ilgili dalların lisans mezunları kabul edilir. Anabilim dalında lisansüstü eğitimine başlayacak öğrencilerin tam gün laboratuarda çalışmaları gerekmektedir. Lisans derecesi ile doktora programına kabul için aynı ön koşullar geçerlidir.
Doktora : Sağlık Bilimleri Enstitüsü Parazitoloji Yüksek Lisans Programı Mezunları, Tıp Fakültesi ve Veteriner Fakültesi Mezunları kabul edilir.

Biyoistatistik Anabilim Dalı

Yüksek Lisans: Fen-Edebiyat Fakültesi İstatistik, Biyoloji ve Matematik Bölümü, Tıp Fakültesi ve sağlık alanında diğer dört yıllık yüksekokul veya fakülte ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonometri Bölümü lisans mezunları kabul edilir.

Anatomi Anabilim Dalı

Yüksek Lisans: Biyoloji veya Sağlık Bilimleri ile ilgili dalların lisans mezunları kabul edilir.Lisans derecesi ile doktora programına kabul için aynı ön koşullar geçerlidir.

Analitik Kimya Anabilim Dalı (Ecz. Fak.)

Yüksek Lisans: Eczacılık Fakültesi ve Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü, Kimya Mühendisliği ile Kimya Öğretmenliği lisans mezunları kabul edilir.

Farmasötik Kimya Anabilim Dalı (Ecz. Fak.)

Yüksek Lisans: Eczacılık Fakültesi mezunları kabul edilir.

Farmasötik Botanik Anabilim Dalı (Eczacılık Fak.)

Yüksek Lisans: Eczacılık Fakültesi ve Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü mezunları kabul edilir.

Farmakoloji Anabilim Dalı (Ecz. Fak.)

Yüksek Lisans: Eczacılık Fakültesi mezunları kabul edilir.

Beden Eğitimi ve Spor

Yüksek Lisans: Yurtiçindeki en az dört yıllık veya Yükseköğretim Kurulunca eşdeğerliği

kabul edilen yurtdışındaki fakülte veya yüksekokullardan; Eğitim Fakültelerinin Beden

Eğitimi ve Spor Bölümü, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon

Yüksekokulu, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü, Beslenme ve Diyetetik Bölümü, Spor

Akademisi ile Tıp Fakültesi mezunları kabul edilir.