Yükseköğretim Kalite Kurulu Sözleşmeli Mütercim-Tercüman alacak

Yükseköğretim Kalite Kurulu, İngilizce Mütercim-Tercümanlık Bölümünden mezun sözleşmeli 1 Mütercim-Tercüman alacak. Son başvuru tarihi 10 eylül 2021

Kaynak : Resmi Gazete
İlan Giriş : 01 Eylül 2021 03:53, Son Güncelleme : 01 Eylül 2021 09:37
Yükseköğretim Kalite Kurulu Sözleşmeli Mütercim-Tercüman alacak

Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanlığından:

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4. maddesinin (B) fıkrasına göre Başkanlığımızda istihdam edilmek üzere 06.06.1978 gün ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe giren Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına ilişkin Esaslar uyarınca KPSS (B) grubu puan sıralaması esas alınmak suretiyle yapılacak yazılı sınav sonucu aşağıda başvuru şartları belirtilen 1 (bir) adet sözleşmeli personel alınacaktır.

Özel Şartlar:

Yükseköğretim Kurumlarmın en az lisans düzeyinde eğitim veren İngilizce Mütercim-Tercümanlık Bölümünden mezun olmak,

KPSS B grubu puan sıralaması esas alınmak suretiyle 2020 yılı KPSS(B) grubu KPSSP3 puan türünden en az 75 puan almak,

Başvuru tarihinin son günü itibarıyla beş yıl içerisinde Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavından İngilizce (YDS) (A) düzeyinde puana veya başvuru tarihinin son günü itibarıyla iki yıl içerisinde alınan dil yeterliliği bakımından ÖSYM tarafından YDS denkliği kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan başka bir belgeye sahip olmak,

Sınava katılma şartlarını taşıyan usulüne uygun olarak başvuranlar arasından yapılacak sıralamaya göre KPSS(B) grubu KPSSP3 puanı en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere sözleşmeli personel pozisyonunun 10 (on) katı aday yazılı giriş sınavına alınacaktır. (Bu sıralamaya göre son sırada aynı puana sahip birden fazla adayın bulunması halinde, bu kişilerin tamamı sınava kabul edilir.)

Özel şartlar altında yer alan bölümler dışındaki bölümlerden veya yurtdışındaki üniversitelerin denk bölümlerinden mezun olup başvuru yapabilen adayların başvurularının değerlemeye alınabilmesi için, e-Devlet başvurusu sırasında "Diğer Belgelerimiz" aşaması altında bulunan "Denklik Belgesi" alanına ilgili dokümanı mutlaka yüklemeleri gerekmektedir.

Yerleştirme yapılacak unvanlar;

I - BAŞVURU ŞARTLARI

Genel Şartlar:

1.Başvuracak adaylarda yukarıda belirtilen özel şartlar ile 657 sayılı DMK'nın 48.

maddesinde belirtilen aşağıdaki genel şartlar aranır.

2.Herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak.

3.Başvuracak adayların durumunun; 657 sayılı DMK'nın 4/B maddesinin "Bu şekilde istihdam edilenler, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kuramlarınca sözleşmelerinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içerisinde Cumhurbaşkanı Kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmeyi tek taraflı feshetmeleri halinde, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kuramların sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilemezler." hükmüne uygun olması gerekmektedir.

4.Başvurular dijital ortamda 01/09/2021-10/09/2021 tarihleri arasında alınacaktır. Adaylar, başvurularım 10/09/2021 tarihi saat 23:59:59'a kadar e-Devlet üzerinde YÖKAK-Kariyer Kapısı Kamu işe Alım ve Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr üzerinden gerçekleştirebilecek olup duyuruda belirtilen süre içinde şahsen veya posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

(Gerçeğe aykırı belge verenler ya da beyanda bulunanlar hakkında yasal işlem yapılacak, atamaları yapılmış ise atamaları iptal edilecek, idare tarafından kendilerine bir bedel ödenmiş ise bu bedel yasal faizi ile birlikte tazmin edilecektir.)

II- BAŞVURU SONUÇLARININ DUYURULMASI

ilan şartlarını taşıyan adaylardan, 2020 KPSS-P3 puanı en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere sözleşmeli personel pozisyonunun 10 (on) katı aday yazılı giriş sınavına çağırılır.

Bu sıralamaya göre son sırada aynı puana sahip birden fazla adayın bulunması halinde, bu kişilerin tamamı sınava kabul edilir.

Bu sonuç esas alınarak belirlenen aday seçimi, sınava girmeye hak kazanacak, adayların listesi, sınav yeri ve tarihi başvuru bitim tarihinden itibaren 15 iş günü içinde www.yokak.gov.tr adresinden ilan edilecektir. Ayrıca, adaylar sınava ilişkin bilgilerini Kariyer Kapısı üzerinden de görüntüleyebilecektir.

Bu ilan tebliğ mahiyetinde olacağından, ilgililere ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

III- SINAV YERİ, ŞEKLİ VE SINAV KONULARI

Sınav mesleki bilgiyi ölçer nitelikte yazılı olarak Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanlığında, Başkanlığın kurumsal internet sitesinde ilan edilen tarihte yapılacaktır. Ayrıca adaylar sınav tarihine ilişkin bilgileri Kariyer Kapısı üzerinden de görüntüleyebilecektir.

IV- ADAYLARIN SINAV DEĞERLENDİRMESİ:

1.Yazılı sınavda başarılı olmak için 100 (yüz) tam puan üzerinden en az 70 (yetmiş) puan almış olmak şarttır.

2.Yazılı sınav başarı sırasına göre (yetmiş puanın üzerinde) puan alan birinci (1.) aday sınavı kazanmış kabul edecektir.

3.Puan eşitliği halinde sırasıyla alanında yüksek lisans mezunu olanlar, İngilizce dil puanı yüksek olanlar, Lisans mezuniyet tarihi önce olanlar öncelikle yerleştirilecektir.

4.Yerleştirmeye hak kazandığı halde verilecek süre içerisinde göreve başlamayanların yerine ilan edilen pozisyon sayısı ve aldıkları puan sırasına göre (yetmiş puan ve üzeri alanlardan) en yüksek puandan başlamak üzere yerleştirme yapılacaktır.

5.Yazılı sınav notu 70 (yetmiş) altında olan adaylar boş kadro bulunsa dahi yerleştirilmeye tabi tutulmayacaktır.

Bilgi için: Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanlığı

Telefon : 0312 298 7883

İlan Tarihi : 01/09/2021

Son Başvuru Tarihi : 10/09/2021