Kahramanmaraş ili Doğan Belediyesi İtfaiye Eri Alım İlanı

İlan Giriş : 04 Aralık 2008 13:07, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Kahramanmaraş ili Doğan Belediyesi İtfaiye Eri Alım İlanı
İLAN
KAHRAMANMARAŞ/DOĞAN BELEDİYE BAŞKANLIĞI'NDAN

11 Nisan 2007 tarih ve 26490 Sayılı Resmi Gazetede Yayımlanan "Mahalli İdarelere İlk Defa Atanacaklara Dair Sınav Yönetmeliği", 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun 48 nci maddesinin (A) fıkrasındaki şartları, Belediye İtfaiye Yönetmeliğinin 15. maddesindeki şartları ile 16. ve 17. maddesindeki hükümler çerçevesinde aşağıda tabloda belirtilen ve boş bulunan 2 adet İtfaiye Eri kadrosuna sözlü sınav ile 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi çalıştırılmak üzere personel alınacaktır.

ATAMA YAPILACAK KADROLAR
DERECESİ ÜNVANI ADET CİNSİYET TAHSİLİ
9 İtfaiye Eri 2 E/K 4 Yıllık Üniversite veya Dengi Okul

BAŞVURU GENEL ŞARTLARI:
1. Türk vatandaşı olmak
2. Sınavın yapıldığı tarih itibari ile adayların 30 yaşını doldurmamış olmak
3. Tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67 m, kadınlarda en az 1.60 m boyunda olmak ve boyun 1 m den fazla olan kısmı ile kilosu arasında ( +,-) 10 kg. dan fazla fark olmamak.
4. Askerlikle ilişkisi bulunmamak.
5. Kalıcı bulaşıcı hastalığı olmamak, görevlerini düzenli bir biçimde yapmaya engel olacak bedence ve akılca bir sakatlıkları bulunmamak,
6. Siyasi ve Medeni hakları kullanma ehliyetine sahip olmak,
7. Kamu haklarından mahrum bulunmamak.(Ağır hapis veya 1 yıldan fazla hapis cezası ile veya yüz kızartıcı bir suç ile hüküm giymiş bulunmamak)
9. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2008 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) girmiş olmak ve en az 60 puan ve üzeri almış olmak.
10. Herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunda 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi memur olarak çalışmış veya çalışıyor olmamak,

BAŞVURU YERİ VE ŞEKLİ:

Başvurular 15/12/2008 ile 16/12/2008 Salı günü mesai bitimine kadar Doğan Belediye Başkanlığı Yazı İşleri Müdürlüğüne şahsen yapılacaktır. E-mail yada posta yolu ile yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.Eksik bilgi ve belgelerle veya nitelikleri uygun olmadığı sonradan tespit olunan başvurular idaremizce değerlendirilmeye alınmayacaktır.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER:

Doğan Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğünden alınacak başvuru formu aday tarafından eksiksiz ve okunaklı şekilde tükenmez kalemle doldurulmak suretiyle aşağıdaki belgeler eklenecektir.
1. Nüfus Cüzdan fotokopisi (T.C. Kimlik Nolu)Aslı sınav esnasında ibraz edilecektir.
2. Öğrenim durumlarını gösterir belgenin aslı veya noter tasdikli sureti.
3. Son 3 ay içinde çekilmiş 3 adet vesikalık fotoğraf
4. KPSS sınav sonuç belgesinin aslı veya ÖSYM'ce onaylı sureti.
5.Cumhuriyet Başsavcılığından adli sicil belgesi (Son 1 (Bir) ay içinde alınmış).
6.Sağlık raporu.
7.Askerlikle ilişkisi bulunmadığını gösterir belge.

SINAV YERİ VE SAATİ

Sınav yeri Doğan Belediye Başkanlığı Hizmet Binası olup;18/12/2008 Perşembe günü saat 09:30 da sözlü sınav yapılacaktır.

SINAV KONUSU (MÜLAKAT)

a) Türkiye Cumhuriyet Anayasası
b) Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi
c) 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu
d) Mahalli İdareler ile ilgili Temel Mevzuat
e) Genel Kültür.
f)Mesleki Uygulamalar

SINAV GİRİŞ BELGESİ

Başvuru şartlarını taşıyanlardan; KPSS başarı puanına göre en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere ilan edilen kadro sayısının üç katı kadar aday sınava çağırılacak olup, sınava çağrılan adayların listesi Belediyemiz ilan panosuna asılarak yayınlanacaktır. Sınava çağrılan adaylar, kendileri için düzenlenen Sınava Giriş Belgelerini 17/12/2008 tarihinde Belediyemiz Yazı İşleri Müdürlüğünden şahsen alacaklardır. Adaylar sınavda bu belge ile birlikte kimlik tespitinde kullanılmak üzere nüfus cüzdanını yanlarında bulunduracaklardır. Başvuru şartlarını taşımayan veya sıralamaya giremediği için sınava katılamayacak müracaat sahiplerine herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır.

SINAV ŞEKLİ VE DEĞERLENDİRME
Sınav Komisyonunca yapılacak olan sözlü sınavda değerlendirme 100 tam puan üzerinden olacaktır. Sözlü sınavda başarılı olabilmek için 100 üzerinden 70 puan almak gerekmektedir. Sınav sonucu sözlü sınav başarı puanının %50'si ile KPSS puanının %50'si alınmak suretiyle belirlenir. Ayrıca bu ilanda belirtilen kadro sayısının yarısı kadar yedek aday belirlenir. Sınavı kazanan asıl ve yedek adayların isim listesi başarı sırasına göre Başkanlığımız ilan panosunda ilan edilecek olup, ayrıca kazanan adaylara yazılı olarak bildirilecektir. Başarılı olan adaylardan atanmaları için gerekli olan belgeler istenilir. Asil adaylardan göreve başlamayanların yerine başarı sırasına göre yedek adaylardan atama yapılacaktır. Sınav komisyonu sınavı iptal edebilir ve durum sınava girecek adaylara bildirilir. Başvuru ve işlemler sırasında gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu veya herhangi bir şekilde gerçeği sakladığı tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılır ve bunların atamaları yapılmaz. Bu gibi durumları tespit edilenlerin atamaları yapılmış olsa dahi atamaları iptal edilir. Bu kişiler hiçbir hak talep edemezler ve haklarında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulur.
İlanen Duyulur.
Cengiz MEZDEĞİ
Belediye Başkanı