YSK, 4/B'li personel alım ilanı

İlan Giriş : 01 Aralık 2008 08:34, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
YSK, 4/B'li personel alım ilanı

Yüksek Seçim Kuruluna bağlı Seçmen Kütüğü Genel Müdürlüğünde boş bulunan; bir adet Çözümleyici ve iki adet Programcı kadrolarına, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu?nun 4?üncü maddesinin (B) fıkrası uyarınca sözleşmeli personel alınacaktır.

1- Çözümleyici ve programcı kadrolarına atanabilmek için;

a) Fakülte, yüksekokul veya bilgisayar programcılığı alanında meslek yüksekokulu diplomasına sahip olmak.

b) Bilgisayar programcılığı konusuyla doğrudan ilişkili bir bölümden mezuniyet sözkonusu değilse, yükseköğrenimi sırasında, bilgisayar alanından aldığı derslere ilişkin, ilgili üniversiteden alınmış belge veya Milli Eğitim Bakanlığı Onaylı Bilgisayar Kurslarını bitirdiğine ilişkin onaylı sertifika sahibi olmak.

c) Kamu personeli yabancı dil bilgisi seviye tesbit sınavından (KPDS) en az (D) düzeyinde İngilizce bilgisine sahip olmak. (Yurtiçi veya yurtdışında İngilizce ile öğretim yapan fakülte, yüksekokul mezunu olanlar; resmi dili İngilizce olan yabancı ülkelerde master veya doktora yapanlar; ?Test Of English as a Foreign Language? (TOEFL) sınavından en az 173 (veya geçerlilik süresi dolmamış eski dengi) veya ?International English Language Testing System? (IELTS) sınavından en az 6 puan alanların İngilizce dil düzeyleri (D) düzeyi olarak kabul edilir. Yabancı Dil Sınav Sonuçları (5) yıl süreyle geçerlidir. Bu sürenin bitiminde yeniden sınava girmeyenlerin yabancı dil bilgi düzeyi (D) düzeyi olarak kabul edilir.)

ç) Erkek adaylar için, askerliğini yapmış, muaf veya en az bir yıl tecilli olmak.

d) 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesindeki şartları taşımak.

e) 298 Sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkındaki Kanunun 31. maddesi gereğince ?evvelce herhangi bir siyasi partiye üye, herhangi bir seçimde siyasi parti listesinden aday olmamış? bulunmak.

f) İstekli, daha önce, 657 sayılı Kanuna tabi kadrolu veya aynı Kanunun 4/B maddesi ile 399 sayılı KHK?ye tabi sözleşmeli statüde veya SSK?na tabi özel kesimde Bilişim Personeli (Programcı) olarak çalışmış ise çalıştığı süreleri gösteren belgeyi özgeçmişine ekleyecektir.

g) Oracle Veri Tabanı Kursu Sertifikası ve/veya Java programlama dili eğitim sertifikasına sahip olmak; Unix, Windows 2003 Server işletim sistemleri konusunda deneyimli olmak tercih nedeni olacaktır.

ğ) 2008-KPSS (B) grubu puan sınavlarından birine girmiş olmak ve KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olan başvuru sahiplerinin belgeleri üzerinde gerekli inceleme yapıldıktan sonra, 06/06/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına ilişkin Esaslara 2007/12251 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile eklenen Sınav Şartı başlıklı Ek 2 nci maddesinin (b) fıkrası gereğince, yazılı ve/veya sözlü sınav yapılmaksızın, KPSS (B) grubu puan sıralaması esas alınmak ve yukarıda yer alan tercih nedenleri de dikkate alınmak suretiyle, yerleştirme yapılacaktır.

İsteklilerin; dilekçe ekinde nüfus cüzdanı fotokopisi, fotoğraflı özgeçmişi, yüksekokulda aldığı dersleri ve notları gösteren belge ile yukarıda belirtilen koşulları taşıdıklarını gösteren belgelerle birlikte bu ilanın yayım tarihinden itibaren on beş (15) günlük sürenin bittiği günün saat 17.00?ye kadar Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı Kızılırmak Caddesi No: 9 Küçükesat/ANKARA adresine şahsen başvurmaları gerekmektedir.

İlgililere duyurulur.