160 sözleşmeli imam hatip alım ilanı
T.C.
BAŞBAKANLIK
Diyanet İşleri Başkanlığı
Sayı : B.02.l.DİB.0.7l.00.02/903.01.01-5246 12.11.2008
Konu : Vizeli Sözleşmeli Personel
D U Y U R U
DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞINDAN
Diyanet İşleri Başkanlığı taşra teşkilatında bulunan cami ve mescitlerdeki din görevlisi ihtiyacının karşılanması amacıyla, 06.06.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğü konulan ?Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar? ve bu esaslarda, 12.11.2008 tarihli ve 27052 Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe konulan 2008/14254 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yapılan değişiklik çerçevesinde 160 adet vizeli sözleşmeli personel(imam-hatip) alınacaktır.
Müracaat edeceklerde aranacak şartlar şunlardır:
1-657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) bendinde belirtilen şartları taşımak,
2-Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendindeki şartları taşımak.
3-Askerlik hizmetini yapmış olmak.
4-Erkek olmak,
5-50 yaşından gün almamış olmak.
6-En az ilkokul mezunu olmak,
7-Halen fahri imam-hatip olarak çalışıyor olmak, (Müftülük kayıtlarında fahri görev yaptığına dair Müftülükçe onaylı belgenin ibrazı)
8- İmam-hatiplik yapmaya mani bir özrü bulunmamak.
Şartları taşıyanlar müracaatlarını 13.11.2008 ile 27.11.2008 tarihleri arasında bilgisayar ortamında www.diyanet.gov.tr adresindeki ?Personel Hizmetleri? bölümüne girerek bu sayfada bulunan Sözleşmeli Personel E-Başvuru adresi üzerinden yapacaklardır.
Adaylar web üzerinden kayıt işlemlerini yaptıktan sonra başvuru için gerekli evraklarla birlikte il müftülüklerine müracaat edeceklerdir. İl Müftülüklerinde konuyla ilgili yetkili memurlar http://personelweb.diyanet.gov.tr/personelprogramlari web adresi üzerinden aynı programa girerek, adayın girdiği bilgiler ile verdiği evraktaki bilgileri kontrol edecek, gerçeğe aykırı veya hatalı giriş varsa düzelttikten sonra web programındaki Müftülük Onayı(Aktivasyon) işleminin ardından da aday başvuru formundan iki nüsha yazdırıp, müftülük gelen evrak defterine kaydını yapacak, formun her iki nüshasını da yetkili memur (adı, soyadı, unvanı) bilgilerini yazarak hem kendisi imzalayacak hem de adaya imzalatacak, formun bir nüshası müftülükteki dosyada kalacak, diğer nüshası da adayın kendisine verilecektir. Müftülük tarafından onaylanmamış müracaatlar yerleştirmede dikkate alınmayacaktır. Kontrol edilen belgeler adaya geri verilecektir. Bu işlemden sonra aday bilgilerinde hiçbir kayıt değişikliği yapılmayacaktır.
Bilgisayar ortamında illere yerleştirilen adayların il içerisindeki görev yerleri il müftülüklerince yapılacaktır.
Postayla yapılan müracaatlar ile 27.11.2008 tarihinden sonra yapılan müracaatlar ve duyuruda belirlenen esaslara uygun olmayan müracaatlar kabul edilmeyecektir.
9-Sözlü sınav tarihi Başkanlık internet sitesi (www.diyanet gov.tr adresindeki personel hizmetleri) ile il/ilçe müftülükleri tarafından duyurulacaktır. Bunun dışında herhangi bir duyuru yapılmayacaktır.
10-Sınav, ?Diyanet İşleri Başkanlığı Sınav Yönetmeliği?nde belirtilen konularda yapılacaktır.
11- Söz konusu sınavda başarılı olabilmek için en az 70 puan alınması gerekmektedir.
12- Yerleştirmeler, sınav puan ortalamaları en yüksek olan adaylar arasından başlayarak aşağıya doğru kontenjan sayısınca yapılacaktır.
Puanı eşit olan adaylar arasında ise; fahri hizmeti fazla olana, bunda da eşitlik olması halinde de, yaşı en küçük olan adaya öncelik verilecektir.
13- Sınavda başarılı olanlar, boş kontenjan bulunması halinde halen görev yaptıkları il veya ilçelere, boş kontenjan bulunmaması halinde Başkanlığın uygun gördüğü yerlere atanacaklardır.
14-Yerleştirme işlemleri sonucunda herhangi bir sebeple adayların başka bir il?e nakil talepleri karşılanmayacaktır.
15-Yerleştirilen imam-hatipler hakkında 06.06.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı hükümleri uygulanır.
Başvuru için gerekli evraklar;
Adaylar internet ortamında kayıt işlemlerini yaptıktan sonra aşağıdaki evraklarla birlikte doğrudan il müftülüğüne müracaat edeceklerdir.
1-T.C. Kimlik nolu nüfus hüviyet cüzdanı sureti,
2-Öğrenim durumunu gösterir diploma sureti,
3-Hafızlık belgesi (hafız olduğunu beyan etmiş ise).
4-Sabıka kayıt belgesi. (Sabıka kaydı bulunanlardan mutlaka mahkeme kararlarının istenmesi ve acilen Başkanlığımız görüşünün istenmesi)
5-Daha önce herhangi bir kurum da çalıştı ise, hizmet belgesi.
6-Askerlik yaptığına dair terhis belgesi, askerliğe elverişli değil(Muaf) ise imam-hatiplik yapıp yapamayacağına dair tam teşekküllü Devlet hastanesinden veya Tıp fakültelerinden alınacak sağlık kurulu raporu.
7-Halen fahri imam-hatip olarak görev yaptığına dair belge.(Fahri hizmeti gün/ay/yıl olarak yazılacaktır.
PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI