Sağlık Bakanlığı naklen memur alım ilanını yayımladı

İlan Giriş : 14 Eylül 2008 12:38, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Sağlık Bakanlığı naklen memur alım ilanını yayımladı

MUNHAL YERLER İÇİN TIKLAYINIZ.

..::İLAN METNİ::..

Sağlık Bakanlığı Atama ve Nakil Yönetmeliğinin değişik 2 nci ve 17 nci maddeleri ile 657 sayılı Kanunun 74 üncü maddesi çerçevesinde yapılacak olan 2008 yılı Eylül ayı Kurumlararası Naklen Atama Kurası için 118 Uzman (T.U.T.G.), 61 Tabip, 20 Ebe, 100 Hemşire, 45 Sağlık Memuru, 35 Sağlık Teknikeri, 20 Fizyoterapist, 20 Eczacı, 10 Diyetisyen, 20 Diş Tabibi, 6 Psikolog, 5 Sosyal Çalışmacı, 50 Şoför, 35 Memur ve 12 Gassal kadrolarının ilan edilmesine ve aşağıdaki açıklamaların yapılması gerekli görülmüştür.

1. Başvurular, 09/09/2008 - 19/09/2008 tarihleri arasında http://personel.saglik.gov.tr veya http://www.saglik.gov.tr sayfalarında yer alan Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden yapılacaktır.

2. Aday memurlar, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 4. maddesinin B ve C bentlerine göre ve diğer Kanunlara tabi sözleşmeli olarak istihdam edilenler ile 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin II Sayılı cetvelinde belirtilen personel, Kurumlararası Naklen Atama için müracaatta bulunamayacaktır. Bu personel başvuru formu çıktısını gönderse de kuraya alınmayacaktır.

3. 2007 yılı Eylül ayı Kurumlararası Naklen Atama ve 2008 yılı Şubat ayı Kurumlararası Naklen Atama Kurasına müracaat etmiş olup da yapılan kura sonucu atanmaya hak kazanmış olanlar 2008 yılı Eylül ayı Kurumlararası Naklen Atama Kurasına müracaat edemeyeceklerdir.

4. Kurumlararası Naklen Atama Kurasına tabi olan unvan ve branşlar, il ve hizmet birimi itibariyle Bakanlığımızın internet sayfasında ilan edilmiş olup, müracaatlar bu doğrultuda yapılacaktır. Memur kadrosuna; Şoför kadrosunda çalışanlar hariç en az lise mezunu olup Genel İdari Hizmetler Sınıfında herhangi bir kadroda çalışanlar müracaat edebileceklerdir. Şoför kadrosuna; müracaat edecek olanlar da en az lise mezunu ve en az 5 yıllık (B) sınıfı sürücü belgesine sahip olacaktır. Gassal Kadrosuna; halen Gassal, İmam ve İmam Hatip kadrosunda görev yapanlar ile daha önce Gassal, İmam veya İmam Hatip kadro unvanında görev yapmış olanların müracaatı kabul edilecektir.

5. Sağlık Hizmetleri Sınıfı kadrolarına müracaat edenlerin, atanmak istedikleri unvan ve branşta halen çalışıyor olması veya daha önce çalışmış olması, atanacağı unvan ve branşa uygun diplomaya haiz olması ve hizmet süresi bakımından ilan edilen kadroya atanabilecek durumda olmaları gerekmektedir.

6. Tarım Bakanlığı Laborant Meslek Lisesi, Laborant ve Veteriner Sağlık (Açıköğretim), Kimya Meslek Lisesi ve diğer Meslek Liselerinin Kimya Bölümü, Fen Edebiyat ve Fen Fakülteleri Kimya bölümü mezunları Sağlık Hizmetleri Sınıfı için açılan Kurumlararası Naklen Atama Kurasına müracaat edemeyeceklerdir.

7. Müracaatta bulunmak isteyenler öncelikle Personel Bilgi Sisteminden şahsi bilgilerini beyan ederek sisteme kayıt olacaklar ve başvurularını bu bilgiler üzerinden yapacaklardır. 23/09/2008 tarihi mesai bitimine kadar Sağlık Bakanlığı Genel Evrak Şubesine başvuru formları ulaşmayanların müracaatları işleme alınmayacak ve PBS?deki başvuruları geçersiz sayılacaktır.

8. Müracaat edenler, PBS üzerinden başvuruları kesinleştikten sonra başvuru formunun çıktısını kendileri imzalayacak, amirine veya notere tasdik ettirerek (2008 yılı Eylül Dönemi Kurumlararası Naklen Atama kurası başvuru esnasında kişisel bilgiler bölümündeki adres kısmına Kurumu ile ilgili yazışmalarda sorun yaşanmaması için Kurum Bilgilerinin tam ve eksiksiz olarak girilmesi gerekmektedir.) çıktının bir nüshasını ?Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Sıhhıye /Ankara? adresine APS veya kargo ile göndereceklerdir. Adi posta veya elden gönderim usulü kullanılmayacaktır. Ayrıca belirtilen süre içinde başvurmayanlar, yanlış müracaatta bulunanlar, başvuru sahibi tarafından imzalanmayan, noter ya da amirine tasdik ettirilmeyen başvuru formları geçersiz sayılacaktır.

9. Fizyoterapist, Eczacı, Diyetisyen, Diş Tabibi, Psikolog ve Sosyal Çalışmacı unvanları için il bazında yerleştirme yapılacak olup yerleşenlerin atamaları Standart ve PDC dikkate alınarak Bakanlığımız tarafından birim bazında yapılacaktır.

10. Şoför unvanına müracaat edip kura sonrası yerleştirmesi yapılanların, kura tarihinden en fazla (3) ay önce tam teşekküllü Devlet Hastanesinden alınmış ?Ambulans şoförlüğü yapmasında sakınca yoktur? ibaresini içeren ?Sağlık Kurulu Raporu?nu yerleştirme işleminden en geç 15 gün sonra, kura sonucu yerleştirildikleri İl Sağlık Müdürlüklerine muvafakat talebinde bulunulmak üzere vermeleri gerekmektedir.

11. Kurumlararası Naklen Atama Kurasına müracaat edenlerin, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu?nun ilgili hükümleri gereğince Bakanlığımızda münhal bulunan kadrolara atanabilecek durumda olmaları gerekmektedir.

12. Müracaatlar, Kura komisyonu tarafından 09/09/2008-24/09/2008 tarihleri arasında incelenecek olup, yukarıda belirtilen şartları taşımadığı halde müracaatta bulunanların talepleri değerlendirmeye alınmayacaktır.

Kuraya başvuru sırasında müracaat formunun haricinde herhangi bir belge yada evrak ibraz edilmeyecek, kura sonucu yerleşenlerden ilanda belirtilen şartları taşımadığı anlaşılanların atamaları yapılmayacak, sehven yapılmış olsa dahi iptal edilecektir.

13. Yukarıdaki usule göre, Bakanlığımıza naklen geçeceklerden Şoför unvanına atanacaklar 2 (iki) yıl, Şoför dışındaki unvanlara atanacaklar ise, 1 (bir) yıl boyunca mazeret tayinleri hariç olmak üzere atanma talebinde bulunamayacaklardır. Ancak, Sağlık ve Yardımcı Sağlık Hizmetleri sınıfına atananların Bakanlık Atama ve Nakil Yönetmeliğinin 19, 20, 21 ve 26 ncı maddeleri kapsamındaki nakil talepleri bu kısıtlamanın dışındadır.

14. Bakanlığımıza Şoför ünvanında atanacaklar 2 yıl boyunca Ambulans Şoförlüğü dışında başka bir görevde istihdam edilmeyeceklerdir.

15. İlan edilen kadrolara naklen atanmak için usulüne uygun olarak müracaat edip, müracaatları uygun görülenlerin yerleştirme işlemleri tercihleri doğrultusunda ilan edilen yerlere bilgisayar ortamında 26/09/2008 tarihinde noter tarafından kura ile yapılacak, kura yeri ve saati http://personel.saglik.gov.tr internet adresinde ilan edilecektir.